-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@aerodub said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
To έχω υπολογίσει. Διάβασε καλύτερα το ποστ μου.
Όσο για την υλη. Κατέβασε τα θέματα εξετάσεων και κάνε μια συγκριση.
Σωστά το λες έμμεσα αλλά η προσπάθεια δεν είναι ίδια και η πιθανότητα διαφέρει όσο γιατί μιλάμε για πολύ διαφορετικές ύλες για την οποία ο καθένας έχει τις απόψεις του.
Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορα στην υλη. Για παράδειγμα κατέβασε κάποιο θέμα μαθηματικών με τις δέσμες και κάποιο με το σύστημα αρσενη ας πουμε την 3-4 χρόνια της λειτουργίας του. Υπάρχουν διάφορες αλλά όχι μεγάλες εάν αναλογιστείς ότι ο διαθέσιμος χρόνος για το διάβασμα ενός έξτρα κεφαλαίου αντικαθίσταται από αυτόν για το διάβασμα έξι εξτρα μαθημάτων με όλη την υλη τους.
Πας να δικαιολογήσεις την παρτυ σου και για αυτό ;
Παραδέξου ρε σύ για μια φορά ότι δεν τα πηγές τόσο καλά, θα νιώσεις πολύ καλύτερα με τον εαυτό σου -
Πέρα από τους συνεχείς απαξιωτικούς επιθετικους προσδιορισμούς που είναι δείγμα αγωγής γονέων, δεν φταις εσυ για αυτό, το πλαίσιο της σύγκρισης μου ήταν το γεγονός πως η εισαγωγή σε αυτα είναι υπό έναν εμπορικό χαρακτήρα και ότι στα περισσότερα από αυτά προαγεσαι χωρίς εξετάσεις.
Είχα πει μαλιστα πως εάν είναι υπό ίσοις όροις με τα δημόσια, τότε να το σκεφτούμε.
Προφανώς δεν είναι αγορασμένο το δημόσιο. Είναι κερδισμένο με διάβασμα και κόπο λόγω εξεταστικής.
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
To έχω υπολογίσει. Διάβασε καλύτερα το ποστ μου.
Όσο για την υλη. Κατέβασε τα θέματα εξετάσεων και κάνε μια συγκριση.
Σωστά το λες έμμεσα αλλά η προσπάθεια δεν είναι ίδια και η πιθανότητα διαφέρει όσο γιατί μιλάμε για πολύ διαφορετικές ύλες για την οποία ο καθένας έχει τις απόψεις του.
Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορα στην υλη. Για παράδειγμα κατέβασε κάποιο θέμα μαθηματικών με τις δέσμες και κάποιο με το σύστημα αρσενη ας πουμε την 3-4 χρόνια της λειτουργίας του. Υπάρχουν διάφορες αλλά όχι μεγάλες εάν αναλογιστείς ότι ο διαθέσιμος χρόνος για το διάβασμα ενός έξτρα κεφαλαίου αντικαθίσταται από αυτόν για το διάβασμα έξι εξτρα μαθημάτων με όλη την υλη τους.
Πας να δικαιολογήσεις την παρτυ σου και για αυτό ;
Παραδέξου ρε σύ για μια φορά ότι δεν τα πηγές τόσο καλά, θα νιώσεις πολύ καλύτερα με τον εαυτό σουΠροφανώς το να μην αρίστευσα σημαίνει πως δεν έγραψα καλά. Το πλαίσιο αναφοράς που συνεχώς αδυνατείς να κατανοήσεις, ίσως δεν μπορείς τελικά, είναι η σύγκριση μεταξύ γενεών. Όπου στην βάση υποθέσεων και προσεγγιστικων μεθόδων υπολογισμού μπορούμε να κάνουμε μια συγκριτική ανάλυση επιπέδου μαθηματικών γ γυμνασίου για να κατανοήσουμε τα βασικά.
Κατάλαβες τώρα γιατί σας έχουμε για κατούρημα εσάς τους μηχανικούς και σας βάζουμε σε θέσεις ευθύνης;
-
Άντε και να θεωρήσουμε ότι επειδή δε ξέρουμε άλγεβρα χάνουμε την πραγματικότητα , αλήθεια τι σχέση έχει η άλγεβρα με τους συλλογισμούς της συνδυαστικής πιθανοτήτων που κάνεις , δε ξέρω ( εκτός αν ως άλγεβρα εννοείς τον υπολογισμό των πράξεων) ...
Μία επισήμανση αν μου επιτραπεί. Σε ότι γράφεις η ανάλυση , είναι επιπέδου αλχημιστή του μεσαίωνα , προσπαθώντας να αναπτύξεις τη συνδυαστική πιθανότητα για την επίτευξη ενός αποτελέσματος βάση τεράστιου πλήθους μη τυχαίων παραγόντων ( προετοιμασία μαθητών κ.λπ.) και τυχαίων μεταβλητών ( ανάδρομος Ερμής τη μέρα των εξετάσεων κ.λπ.) που σε καμία περίπτωση δε μπορείς να προσδιορίσεις εκ των προτέρων. Οι υπολογισμοί σου θα ίσχυαν ΑΝ οι βαθμοί των παιδιών προέκυπταν με ένα σύστημα σαν την κλήρωση του Τζόκερ ( έγραψα σαν ,μην πας να με διορθώσεις και ανυψώσεις τα πάντα ^20) και δεν προσέρχονταν κανένα να γράψει ( και πάλι λάθος θα ήταν αλλά , τέλος πάντων, θα ήταν κάπως πιο αληθοφανείς....) .
Τα στοιχεία δυστυχώς διαψεύδουν το αφήγημά σου.
https://www.tanea.gr/2000/08/28/greece/otan-oi-baseis-petoyn-panw-apo-ta-synnefa/
28/08/2000, Τα αποτελέσματα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων των εβδομήντα τριών χιλιάδων μαθητών της Γ’ τάξης του Ενιαίου Λυκείου «δημιούργησαν» ένα παλιρροϊκό κύμα αριστούχων, καθώς 11,5 χιλιάδες μαθητές, ποσοστό 16,5% στο σύνολο των υποψηφίων, πέτυχαν βαθμολογίες από 18,1 έως 19,9 !!!! Έμμεσα παρακάτω ο συγγραφέας γράφει ότι το σύστημα είναι πιο εύκολο και δεν έγινα φωστήρες σε μία βραδιά τα παιδιά μας ( πράγμα λογικό αν το σκεφτείς).
Στοιχεία για τις Δέσμες, εδώ υπάρχει και pdfακι από το Οικ. Παν. Αθηνών που μελετούσε το έτος 1993 (https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=http://www2.stat-athens.aueb.gr/~jpan/diatrives/Marouga/chapter4.pdf&ved=2ahUKEwidjrTLwsGGAxXj-QIHHQTDB18QFnoECBAQAQ&usg=AOvVaw2rSY_sWcBJrFKDiSl5hjDS) . Στοιχεία 1ης Δέσμης , μέσος όρος ( βάση το 80) στα Μαθηματικά 53 , στη Φυσική 32 , επιτυχόντες σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ 34,40%
Κατανομές τώρα όχι παραμύθια, έχει και άλλους επιστημονικούς όρους να μελετήσεις εκεί όπως τυπική απόκλιση και λοιπά..... Το γέλιο έχει η Φυσική που το διάγραμμα από τον περίπου σύγχρονο βαθμό 15 και πάνω αγγίζει το μηδέν. Καλά για την 4η εκεί μιλάμε για Βατερλώ!
Άρα , με κάθε σεβασμό σε κάθε παιδί που πάλεψε να εισέλθει με οποιοδήποτε σύστημα εξετάσεων σε οποιαδήποτε σχολή , δε συνεχίζω σε απάντηση , γιατί κατά κύριο λόγο δεν υπάρχει καμία ουσία μα καμία όμως σε όλο αυτό ( απλά δεν κρατήθηκα και απαντώ εκεί που μας έβγαλες και αμόρφωτους επί των μαθηματικών). Μαγκιά οποιουδήποτε πέρασε και αποφοίτησε ιδίως σε σχολή που επέλεξε ανεξαρτήτως εισαγωγικού συστήματος , ποιος την είχε μεγαλύτερη τη δυσκολία , μου είναι αδιάφορο.
Μπόνους η άποψη και ενός ( τυχαίου συμφωνώ δε τον γνωρίζω τον άνθρωπο) μαθηματικού, https://xkfilippidis.blogspot.com/p/desmes.html για τη σύγκριση των εισαγωγικών συστημάτων. "Τα θέματα σχεδόν κάθε μαθήματος στις Δέσμες ήταν αρκετές φορές εκτός του «κλίματος» και «φιλοσοφίας» των σχολικών βιβλίων". Επιβεβαιώνω ο μέσος μαθηματικός καθηγητής της Γ Λυκείου αδυνατούσε να ακολουθήσει την ύλη σε όλα τα επίπεδα.
-
Τώρα προσπαθείς να απαντήσεις σε ένα ημιμαθή παπατζη που νομίζει ότι ο βαθμός των πανελληνίων είναι μπαλάκια απο κληρωτίδα ΠΡΟΠΟ.
Ξέρεις γιατί τα εχει με τους μηχανικούς ; (Υπάρχουν πολλά ηλίθια πράγματα στον κόσμο, σαν την καθολική γενίκευση τίποτα) γιατί δεν πέρασε ενώ ήθελε, το έχει παραδεχτεί σε προσωπικές συζητήσεις όταν με ρώταγε ένα σκασμό πράγματα τα οποία του απανταγα με καθόλα ευγενικό και επεξηγηματικό τρόπο. Νομίζει ότι έτσι θα πικάρει ποιον ; Εκτός απο τον ίδιο τοθ τον εαυτό .;
Η αλήθεια είναι ότι προσπαθεί να βρει συνεχώς δικαιολογίες για να δικαιολογήσει πράγματα που δεν αφορούν κανένα, γιατί ; Γιατί είναι ανασφαλής και κακομαθημένος.
-
@civil357 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Άντε και να θεωρήσουμε ότι επειδή δε ξέρουμε άλγεβρα χάνουμε την πραγματικότητα , αλήθεια τι σχέση έχει η άλγεβρα με τους συλλογισμούς της συνδυαστικής πιθανοτήτων που κάνεις , δε ξέρω ( εκτός αν ως άλγεβρα εννοείς τον υπολογισμό των πράξεων) ...
http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/html/8547/2656/Algebra_A-Lykeiou_html-empl/index1.html
Μία επισήμανση αν μου επιτραπεί. Σε ότι γράφεις η ανάλυση , είναι επιπέδου αλχημιστή του μεσαίωνα , προσπαθώντας να αναπτύξεις τη συνδυαστική πιθανότητα για την επίτευξη ενός αποτελέσματος βάση τεράστιου πλήθους μη τυχαίων παραγόντων ( προετοιμασία μαθητών κ.λπ.) και τυχαίων μεταβλητών ( ανάδρομος Ερμής τη μέρα των εξετάσεων κ.λπ.) που σε καμία περίπτωση δε μπορείς να προσδιορίσεις εκ των προτέρων. Οι υπολογισμοί σου θα ίσχυαν ΑΝ οι βαθμοί των παιδιών προέκυπταν με ένα σύστημα σαν την κλήρωση του Τζόκερ ( έγραψα σαν ,μην πας να με διορθώσεις και ανυψώσεις τα πάντα ^20) και δεν προσέρχονταν κανένα να γράψει ( και πάλι λάθος θα ήταν αλλά , τέλος πάντων, θα ήταν κάπως πιο αληθοφανείς....) .
Έχεις λάθος. Δεν υπολογίζεις έτσι τις πιθανοτητές
Στο απλοποιημένο παράδειγμα μας επειδή τα δεδομένα ως μεταβλητές δεν είναι γνωστά το μοντέλο ανάλυσης από πολυπαραγοντικο μετατρέπεται σε στοχαστικό. Όπου θεωρούμε ως κοινούς παράγοντες κάποιες μεταβλητές με σκοπό να εξάγουμε ένα όσο δυνατόν ασφαλές συμπέρασμα σε κοινό έδαφος. Μαλιστα, θέτουμε όσο μπορούμε πιο κοντά στην πραγματικότητα κάποιους συντελεστές παραδοχής όπου θα μας δώσουν μια καλύτερη προσέγγιση στην βάση των πιθανοτήτων που εξετάζουμε.Τα στοιχεία δυστυχώς διαψεύδουν το αφήγημά σου.
https://www.tanea.gr/2000/08/28/greece/otan-oi-baseis-petoyn-panw-apo-ta-synnefa/
28/08/2000, Τα αποτελέσματα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων των εβδομήντα τριών χιλιάδων μαθητών της Γ’ τάξης του Ενιαίου Λυκείου «δημιούργησαν» ένα παλιρροϊκό κύμα αριστούχων, καθώς 11,5 χιλιάδες μαθητές, ποσοστό 16,5% στο σύνολο των υποψηφίων, πέτυχαν βαθμολογίες από 18,1 έως 19,9 !!!! Έμμεσα παρακάτω ο συγγραφέας γράφει ότι το σύστημα είναι πιο εύκολο και δεν έγινα φωστήρες σε μία βραδιά τα παιδιά μας ( πράγμα λογικό αν το σκεφτείς).
Στοιχεία για τις Δέσμες, εδώ υπάρχει και pdfακι από το Οικ. Παν. Αθηνών που μελετούσε το έτος 1993 (https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=http://www2.stat-athens.aueb.gr/~jpan/diatrives/Marouga/chapter4.pdf&ved=2ahUKEwidjrTLwsGGAxXj-QIHHQTDB18QFnoECBAQAQ&usg=AOvVaw2rSY_sWcBJrFKDiSl5hjDS) . Στοιχεία 1ης Δέσμης , μέσος όρος ( βάση το 80) στα Μαθηματικά 53 , στη Φυσική 32 , επιτυχόντες σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ 34,40%
Κατανομές τώρα όχι παραμύθια, έχει και άλλους επιστημονικούς όρους να μελετήσεις εκεί όπως τυπική απόκλιση και λοιπά..... Το γέλιο έχει η Φυσική που το διάγραμμα από τον περίπου σύγχρονο βαθμό 15 και πάνω αγγίζει το μηδέν. Καλά για την 4η εκεί μιλάμε για Βατερλώ!
Κάλε μου άνθρωπε η κατανομή αυτή μας αναφέρει την βαθμολογία στα μαθήματα. Έκανε μια στατιστική ανάλυση επι τον πληθυσμό. Είδες τη απόκλιση και την θεώρησες και solid επιχείρημα.
Εγώ στοχάζομαι και υπολογίζω αυτόν τον παράγοντα με τον συντελεστή 0,8 στο απλοποιημένο στοχαστικό μοντέλο μου, εξετάζοντας έναν μαθητή (τον ίδιο) και τις πιθανότητες που έχει να γράψει υψηλές βαθμολογίες που προσεγγίζουν το άριστα στο ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Μπορείς να κατανοήσεις το τι λέω;;; Από αυτήν την παραδοχή μπορούμε σταδιακά να εξάγουμε προσεγγίστηκες αξιολογήσεις.
Το πλήθος αυτών είναι σημαντικός παράγοντας αξιολόγησης στο στοχαστικό μοντέλο μας. Το οποίο το ειρωνευεσαι κιόλας με ^20. Προφανώς δεν γνωρίζεις.Δέχομαι την θεωρία πως την πρώτη χρονια του συστήματος τα θέματα ήταν εύκολα, για πολιτικούς και πρακτικούς λόγους. Όπως αντίστοιχα εάν ανατρέξετε σε επόμενες χρονιές και κατεβάσετε τα θέματα θα δείτε πλέον πολλές ομοιότητες. Πράγμα λογικό διότι έπρεπε να πέσουν οι βάσεις σε πιο λογικά επίπεδα. Όποτε και η χρόνια είναι ένας σημαντικός παράγοντας.
Άρα , με κάθε σεβασμό σε κάθε παιδί που πάλεψε να εισέλθει με οποιοδήποτε σύστημα εξετάσεων σε οποιαδήποτε σχολή , δε συνεχίζω σε απάντηση , γιατί κατά κύριο λόγο δεν υπάρχει καμία ουσία μα καμία όμως σε όλο αυτό ( απλά δεν κρατήθηκα και απαντώ εκεί που μας έβγαλες και αμόρφωτους επί των μαθηματικών). Μαγκιά οποιουδήποτε πέρασε και αποφοίτησε ιδίως σε σχολή που επέλεξε ανεξαρτήτως εισαγωγικού συστήματος , ποιος την είχε μεγαλύτερη τη δυσκολία , μου είναι αδιάφορο.
Προφανώς να κρατιέσαι διότι εκτίθεσαι, είναι μαθηματικά γ γυμνασίου.
Προφανώς είναι μαγκιά του,η απαξίωση όμως όσων γράφει κάποιος για τις δυσκολίες του συστήματος απέφερε και την ανάλυση..
Μπόνους η άποψη και ενός ( τυχαίου συμφωνώ δε τον γνωρίζω τον άνθρωπο) μαθηματικού, https://xkfilippidis.blogspot.com/p/desmes.html για τη σύγκριση των εισαγωγικών συστημάτων. "Τα θέματα σχεδόν κάθε μαθήματος στις Δέσμες ήταν αρκετές φορές εκτός του «κλίματος» και «φιλοσοφίας» των σχολικών βιβλίων". Επιβεβαιώνω ο μέσος μαθηματικός καθηγητής της Γ Λυκείου αδυνατούσε να ακολουθήσει την ύλη σε όλα τα επίπεδα.
Αγόρι μου.... θες να δωσεις αρχαίο άγνωστο κείμενο καθώς και ανάλυση του .... να δεις εκεί τι έτσι εκτός φιλοσοφίας και κλίματος ..... εκεί πέφτει ξύλο για τους μέτριους μαθητές ακόμα και για αριστούχους.
Υ.γ Ξαναλέω όμως...ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι η κατοχύρωση βαθμολογίας μαθήματος την επόμενη χρόνια.
-
Για τις πανελλήνιες έπεσα πάνω στην αλλαγή, ήμουν στη τελευταία χρονιά των Δεσμών. Δυστυχώς την δεύτερα φορά που ξαναέδωσα έπρεπε να συναγωνιστώ πάλι τους ίδιους υποψηφίους (δεν υπήρχαν νέοι υποψήφιοι) για το 23% των διαθέσιμων θέσεων και όχι το σύνολο τους. Ήξερα συμμαθητές μου που πήγαν με το νέο σύστημα και τα πήγαν μια χαρά. Τη χρονιά αυτή συνηπήρχαν και δυο βαθμολογίες με το νέο σύστημα το 18άρι ήταν το 16άρια των δεσμών όσον αφορά τις σχολές ΗΜ&ΜΥ.
Οι δέσμες ήταν πολύ απαιτητικές αναφέρομαι στην πρώτη, έμπαιναν συνδυαστικά θέματα στα μαθηματικά όπως και στη φυσική. Ήθελε πολύ καλή προετοιμασία, όπως ένας δύτης είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνει κατάδυση στα 4x50m παρά 10x20m, παρόλου που το συνολικό βάθος 200 μέτρα. Έτσι ήταν οι δέσμες σε σχέση με το σύστημα των πολλαπλών μαθημάτων.
ΓΙα αυτό και με τα χρόνια επιστρέψαμε στην ουσία στο σύστημα των Δεσμών χωρίς την κατοχύρωση μαθήματος που ήταν αδικία για αυτούς που έδιναν πρώτη φορά. ΓΙα εμένα δε νοείται να μπαίνεις σε πολυτεχνείο με άσχετα μαθήματα.
Με συγχωρείς αλλά δεν ισχύει τίποτα από αυτά!
Περίμενα τόσες ώρες οι αριστούχοι με υποτροφίες και μεταπτυχιακά που κρίνουν άπαντες δήθεν σκληρά, να κατανοήσουν το πλαίσιο αναφοράς και να εντοπίσουν το λάθος, αλλά μάλλον είναι άριστοι σε άλλα πράγματα!
Λοιπόν, πάμε να δούμε το τι λέτε αλλά και τι ισχύει με βάση τις πιθανότητες!
Σύμφωνα με την άλγεβρα το να γράψεις άριστα σε τέσσερα μαθήματα ή σε δέκα έχοντας ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες όπου ceteris paribus περιγράφεται ως
p^4>p^10
Με p την πιθανότητα του άριστα p<1
Ακόμα και στην υπόθεση πως τα θέματα εξετάσεων του συστήματος με τις "Δέσμες" ήταν 20% δυσκολότερα από αυτά του συστήματος "Αρσένη" οι πιθανότητες του να γράψεις σε όλα άριστα είναι:
0.8p^4>p^10
Αλλά μιας και μιλούσαμε για μη αριστούχος εάν θέσουμε μια πιθανότητα 60% στο να πέσουν σε βολικά θέματα τότε η πιθανότητα με τις "Δέσμες" να γράψουν άριστα και με υπολογιζόμενα κατά 20% δυσκολότερα θέματα που θα συμπίεζαν προς τα κάτω τις βαθμολογίες τους έχουμε
(0.8*0.6)p^4= 5.3%
Με το σύστημα "Αρσενη" και 20% ευκολότερα θέματα έχουμε: 0.06% αντε ας πούμε για στρογγυλοποίηση υπέρ του μαθητή λόγω χαλαρότητα αξιολόγησης κτλ ~1%
Συνεπώς 5.3% > 1%
Με τις "Δέσμες" η πιθανότητα ένας μαθητής να εισαχθεί με άριστα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι υψηλότερη!
Και το αποτέλεσμα αυτό βγαινει στην υπόθεση πως δεν γίνεται κατοχύρωση μαθήματος με το σύστημα εισαγωγής των δεσμών!
Εάν ξαναδώσει ο μαθητής με κατοχύρωση μαθήματος την επόμενη χρόνια, πράγμα σύνηθες, αντιλαμβάνεστε πόσες πολλαπλάσιες πιθανότητες έχει ακόμα και ενας μέτριος μαθητής να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία εισαγωγής!
Αυτό στην εποχή του συστήματος "Αρσενη" ήταν ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!
Όποτε μιλάμε για διαφορετικό πλαίσιο αναφοράς!
Είσαι τόσο ανασφαλής γενικά ή μόνο στο φόρουμ ;
Ποιοι είναι οι εδώ μέσα άριστοι ; Να τους ξέρουμε βρε παιδί μου
Προφανώς οι άριστοι εδώ μέσα είναι όσοι ψηφίζουν Κούλη
-
Τώρα προσπαθείς να απαντήσεις σε ένα ημιμαθή παπατζη που νομίζει ότι ο βαθμός των πανελληνίων είναι μπαλάκια απο κληρωτίδα ΠΡΟΠΟ.
Ξέρεις γιατί τα εχει με τους μηχανικούς ; (Υπάρχουν πολλά ηλίθια πράγματα στον κόσμο, σαν την καθολική γενίκευση τίποτα) γιατί δεν πέρασε ενώ ήθελε, το έχει παραδεχτεί σε προσωπικές συζητήσεις όταν με ρώταγε ένα σκασμό πράγματα τα οποία του απανταγα με καθόλα ευγενικό και επεξηγηματικό τρόπο. Νομίζει ότι έτσι θα πικάρει ποιον ; Εκτός απο τον ίδιο τοθ τον εαυτό .;
Η αλήθεια είναι ότι προσπαθεί να βρει συνεχώς δικαιολογίες για να δικαιολογήσει πράγματα που δεν αφορούν κανένα, γιατί ; Γιατί είναι ανασφαλής και κακομαθημένος.
Ηθελα να περάσω όπως ήθελα και σε άλλες σχολές αλλά δεν ήμουν άξιος μαθητής. Όπως σου είπα είχα κάποια μαθησιακά προβλήματα λόγω μιας μορφής δυσλεξίας. Τα γραπτά μου ήταν ακατάστατα και δύσκολα σε νόημα. Μπορει να γνώριζα το μάθημα αρκετά καλά το θέμα ήταν το πως το μετέφερα στο χαρτί. Αλλά παρόλα αυτά έδωσα κανονικές εξετάσεις όπως όλοι και μάλιστα με το σύστημα της εποχής έδωσα στην ουσία τρεις φορές πανελλαδικές εξετάσεις με σύνολο 32 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα!!! Και στο τέλος χωρίς φροντιστήριο. Δεν σταμάτησα πουθενά.
Για αυτό μου έχει εντυπωθεί στη μνήμη μου ως μια δύσκολη περίοδος στην μαθηματική μου ζωή. Εν τέλη, όντως σπούδασα και τα έκανα όλα.
Το γεγονός όμως πως προβάλεις προσωπικές συζητήσεις δημοσίως, δείχνει τον χαρακτήρα σου τερατάκι.... να το έχουν υπόψιν τους οι υπόλοιποι!
Όσο για την τελευταία φράση σου, η συζήτηση ξεκίνησε από την απαξίωση θέσεων μου περί κοινωνικής κατοικίας και στεγαστικού προβλήματος κατηγορώντας με με ανυπόστατα επιχειρήματα (τα οποία διαγράφηκαν από τη διαχείρηση ως off topic) που καταδεικνύουν την έλλειψη σχετικών γνώσεων εκ μέρους σου, και όταν έγινε η κριτική προς εσένα θέτοντας το ερώτημα του πως είσαι τόσο σίγουρος για τέτοια θέματα, τότε αναφέρθηκε η ικανότητα των μηχανικών να είναι σουπερ τρουπερ με ότι καταπιάνονται ακόμα και σε οικονομικά θέματα διότι τα μαθηματικά των οικονομικών είναι απλοϊκά. (βλέπουμε εδώ και κάποια posts τους μηχανικούς να δίνουν ρεσιτάλ) παράλληλα σιγοντάριζε και ο ταξιδευτής για τον χαβαλέ, και ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι του πως μπορώ εγώ ο ταπεινός να κρίνω τους μηχανικούς που έχουν υψηλές βάσεις για να μπουν στις σχολές τους, πόσο μάλλον αυτούς με υποτροφίες και όχι πληρωμένα μεταπτυχιακά!
Αυτό έφερε την συγκριση μεταξύ συστημάτων εισαγωγής για να αναδείξω πως η βαθμολογία εισαγωγής δεν παίζει κανέναν ρόλο για την ποιότητα του μυαλού ενός ανθρώπου και πως ενδέχεται να υπήρχε και δυσκολότερο από ότι φαντάζεστε σύστημα και φτάσαμε στο σήμερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
-
Το θέμα δεν είναι η βαθμολογία της κάθε σχολής και τα προσωπικά επιτεύγματα, αυτά αφορούν τον καθένα μας ξεχωριστά και τους οικείους μας, το θέμα είναι η υποκρισία.
Σε αντίθεση με εσένα, έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση για τους οικονομολόγους όπως έχω και τα περισσότερα επαγγελματίες.
Είναι ντροπή να επικαλείσαι τις μαθησιακές σου δυσκολίες για να δικαιολογηθείς για ακόμη μια φορά, ξέρεις πόσος κόσμος έδωσε πανελλήνιες ανεβάζοντας το δικό του Σταύρο;
-
Κάλε μου άνθρωπε , δεν δικαιολογούμε το ανέφερα διότι εσυ ανέφερες μια προσωπική μου συζήτηση μαζί σου ως επιχείρημα. Και εγώ έδωσα το όλο πλαίσιο όλων όσων συζητούσα.
Ντροπή θα χαρακτήριζα τον τρόπο που επικοινωνείς. Που είναι πέραν του δέοντος επιθετικός χωρίς να γνωρίζεις τίποτα σχετικό με αυτό που συζητάς.
-
Το θέμα δεν είναι η βαθμολογία της κάθε σχολής και τα προσωπικά επιτεύγματα, αυτά αφορούν τον καθένα μας ξεχωριστά και τους οικείους μας, το θέμα είναι η υποκρισία.
Σε αντίθεση με εσένα, έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση για τους οικονομολόγους όπως έχω και τα περισσότερα επαγγελματίες.
Είναι ντροπή να επικαλείσαι τις μαθησιακές σου δυσκολίες για να δικαιολογηθείς για ακόμη μια φορά, ξέρεις πόσος κόσμος έδωσε πανελλήνιες ανεβάζοντας το δικό του Σταύρο;
Ποιος ήταν ο Σταύρος ;
-
Εμένα πάντως ήταν δύσκολα τα θέματα όταν έδωσα.
Έπρεπε να ξεχωρίσω τα λατάκια από τις κλάπες και τους μπαμπάδες από τα τζινετια .
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ποιος ήταν ο Σταύρος ;
Ένας από το χωριό. Εσείς δεν είχατε κάποιον Σταύρο που τον κουβαλούσατε πριν γράψετε;;; Εμάς ο μ@@@ς ήταν 120 κιλά γομάρι
-
Ποιος ήταν ο Σταύρος ;
Ο , καν' τονε Σταύρο κάν' τονε , βάλτου φωτιά και κάφ' τονε ..... που λέει και μία τραγουδάρα !
-
Εμένα πάντως ήταν δύσκολα τα θέματα όταν έδωσα.
Έπρεπε να ξεχωρίσω τα λατάκια από τις κλάπες και τους μπαμπάδες από τα τζινετια .
williamg
14 days ago
Ξέρει κανείς αναλογίες για χαρμάνιαπλής (όχι πατητής) αυτοεπιπεδούμενης τσιμεντοκονίας ;
λάσπης χτισίματος ;williamg
14 days ago
@williamg said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:Ξέρει κανείς αναλογίες για χαρμάνι
απλής (όχι πατητής) αυτοεπιπεδούμενης τσιμεντοκονίας ;
λάσπης χτισίματος ;
Αφού δε μ λέτε εσείς μ τα πε ο σύντεκνος https://youtu.be/7JuJl4v1J1I?si=ggozffv93g6by2YcΣιγα βασιλακη (καιλα) μην δουλεψες οικοδομη με μαντηλι κομπο στο κεφαλι η εφημεριδα καραβακι και εξινες τα λατακια κι εβγαζες τις προκες απο πιτσιρικας . Αν θυμαμαι καλα πατερας οικοδομος που επαιρνε απο μικρο τον γιο του στην δουλεια κι ειχε καυμο να τον δει μηχανικο να πηγαινει οικοδομη με κουστουμι και τα σχεδια και σιτροεν βατραχο.
Ουτε αναλογιες για χαρμανι δεν εδωσες που ξερει ο καθε μεροκαματιαρης του δημοτικου .
Τι σας μαθαινουν στις αξιοσεβαστες σχολες ; -
@otso said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Τι σας μαθαινουν στις αξιοσεβαστες σχολες ;
Πως να γίνουν οικονομολόγοι στην θέση των οικονομολόγων.
Το διδάσκει καθηγητής ονόματι ισνογκουντ
-
Διαβαζεις ακομα κομιξ; εγω ακομα εκει δινω το χαρτζιλικι μου .
-
Ασχετο θυμάμαι πως όλοι στα μαθηματικά ήταν απόντες, στο μάθημα των πιθανοτήτων όλοι οι τζογαδόροι γέμιζαν την αίθουσα.
-
Διαβαζεις ακομα κομιξ; εγω ακομα εκει δινω το χαρτζιλικι μου .
Όχι, μόνο τα κλασικά που τα είχαμε κληρονομήσει. Κάθε βράδυ διάβαζα από λίγο. Ωραία χρόνια.
-
Aν αντι να γραφετε ασχετα ξοδευατε αυτον τον χρονο στο να βελτιωθειτε και να βρειτε καμμια καλυτερη δουλεια κατι θα καταφερνατε.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....