-
Γενικα θα σας πω ποια είναι η μεγαλύτερη ιδιότητα σας ως επαγγελματίες που διαλύει κάθε κριτική. Η ιδιότητα του πελάτη. Χωρίς εσάς ως πελάτη που καταναλώνει, στο σύστημα όπου ζούμε, πολύ απλά δεν θα λειτουργεί ΤΙΠΟΤΑ.
Έτσι ναι ένας μηχανικός είναι ισάξια απαραίτητος για μια οικονομία, όσο ο πελάτης του.
Ιδιότητα πελάτης.
-
Ο μηχανικός είναι το επάγγελμα που είναι συνδεδεμένο με την καθημερινότητα του πολίτη όσο κανένα άλλο. Πάει χέρι χέρι με την ανάπτυξη, με ανάπτυξη πετάει, σε ύφεση είναι ο πρώτος που τον τρώει
-
Λογικό. Όταν αναπτύσσεται μια οικονομία επενδύει σε υποδομές άρα....ποιος θα μελετήσει τις υποδομές;;;
Ασχςτο ποιος είναι συγκολλητής;;;;
Τι λένε οι συγκολλήσεις με λέιζερ;;;; Από το Πάσχα θέλω να το ρωτήσω και μου έχεις σπάσει τα νεύρα με τα τσιτάτα και το ξεχνάω.
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Λογικό. Όταν αναπτύσσεται μια οικονομία επενδύει σε υποδομές άρα....ποιος θα μελετήσει τις υποδομές;;;
Τι λένε οι συγκολλήσεις με λέιζερ;;;; Από το Πάσχα θέλω να το ρωτήσω και μου έχεις σπάσει τα νεύρα με τα τσιτάτα και το ξεχνάω.
ΓΑΜΑΝΕ
-
-
Να μια καλή επαγγελματική προοπτική. Να επενδύσει κάποιος σε κάτι τέτοιο.
Έχει έρθει στην Ελλάδα στην αγορα;; Δεν έχω δει κανέναν.
Έχει και φορητά...
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
ΓΑΜΑΝΕ
Από ποια άποψη;
Από ποιότητα συγκόλλησης; Αντοχής;
-
@gtsartsal said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Φάνη, ονειρεύονται λέω .
Ούτε πάλι επιστήμονα τον ονειρεύομαι....με λεφτά τον ονειρέυομαι να περάσω την σύνταξη στο σκάφος του!! χαχαχα
-
Τον τσαμπατζη δες.....
-
-
Χαχαχαχα και με τόκο.
-
Να μια καλή επαγγελματική προοπτική. Να επενδύσει κάποιος σε κάτι τέτοιο.
Έχει έρθει στην Ελλάδα στην αγορα;; Δεν έχω δει κανέναν.
Έχει και φορητά...
Ρε συ επικίνδυνο δεν είναι αυτό;. Λίγο να σου φύγει μπάι μπάι δάχτυλο, χερι, ποδι, συνάδελφος, τοιχος, σκεπη, κλπ
-
https://greekreporter.com/2024/06/03/greek-pilot-first-foreign-instructor-f-16-ukraine/
καλά πάμε...
τί να γίνεται όταν πολυτρίβεται κανείς στην γκλίτσα;
-
-
Ζαλίστηκα πραγματικά όταν βρέθηκα πρόσφατα για τυχαίο λόγο στο εργοτάξιο του υπό ανέγερση νοσοκομείου της Κομοτηνής και έμαθα το ημερομίσθιο των απλών εργατών ( να απλώνουν το τσιμέντο αν θυμάμαι καλά)...Για λίγο πιο εξειδικευμένους εργάτες (οξυγονοκολλητής, χειριστής μηχανήματος) δε, χρειάστηκα τα υπογλώσσια🥴🥴 Το ωραίο ήταν ότι ο εργολάβος είναι σε ψιλοαπόγνωση γιατί δεν βρίσκει εργάτες από την περιοχή και από ότι είπε πρέπει να απευθυνθεί σε γειτονικούς νομούς. Να σημειώσω βέβαια ότι δεν ρώτησα για τυχόν παροχές και ασφάλειες...
-
@araxnis said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ζαλίστηκα πραγματικά όταν βρέθηκα πρόσφατα για τυχαίο λόγο στο εργοτάξιο του υπό ανέγερση νοσοκομείου της Κομοτηνής και έμαθα το ημερομίσθιο των απλών εργατών ( να απλώνουν το τσιμέντο αν θυμάμαι καλά)...Για λίγο πιο εξειδικευμένους εργάτες Να σημειώσω βέβαια ότι δεν ρώτησα για τυχόν παροχές και ασφάλειες...
-
Ζαλίστηκα πραγματικά όταν βρέθηκα πρόσφατα για τυχαίο λόγο στο εργοτάξιο του υπό ανέγερση νοσοκομείου της Κομοτηνής και έμαθα το ημερομίσθιο των απλών εργατών ( να απλώνουν το τσιμέντο αν θυμάμαι καλά)...Για λίγο πιο εξειδικευμένους εργάτες (οξυγονοκολλητής, χειριστής μηχανήματος) δε, χρειάστηκα τα υπογλώσσια🥴🥴 Το ωραίο ήταν ότι ο εργολάβος είναι σε ψιλοαπόγνωση γιατί δεν βρίσκει εργάτες από την περιοχή και από ότι είπε πρέπει να απευθυνθεί σε γειτονικούς νομούς. Να σημειώσω βέβαια ότι δεν ρώτησα για τυχόν παροχές και ασφάλειες...
Από 50 καθαρά προφανώς για τους εργάτες.
Οι τεχνίτες παραπάνω, αλλά δεν είναι λίγο πιο εξειδικευμένοι εργάτες, αυτοί που αναφέρεις.
Ειδικά ο χειριστής μηχανήματος. Είναι πολύ εξειδικευμένος.
Εχουμε τον σιβίλ που δουλεύει σε εργοτάξια τέτοια και θα ξέρει καλύτερα.
-
Οι σοβαροί συγκολλητες δεν είναι "λίγο πιο εξειδικευμένοι" (τέτοιοι είναι π.χ. οι αρτεργάτες) είναι σπάνιοι και για κάποια σημεία-υλικά είναι "χειρουργοι", με αντίστοιχες αμοιβές και δύσκολη βαριά για την υγεία δουλειά (και δεν κολλάνε με "οξυγόνο"), υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα δυσεύρετες ειδικότητες που βάση προσφοράς/ζήτησης πληρώνονται ακριβά και παίρνει χρόνια να φτάσει κάποιος σε αυτό το επίπεδο, όπως οι "επιστήμονες".
Χίλιες φορές να φτιάχνεις νύχια να καθαρίζεις το ταληρο μηνιαίως, παρά συγκολλητης...
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Οι τεχνίτες παραπάνω, αλλά δεν είναι λίγο πιο εξειδικευμένοι εργάτες, αυτοί που αναφέρεις.
Τσου....Κοντά 65€ καθαρά...Οι χειριστές (όταν ήμουν παρών είχε αρκετούς φορτωτές και οδοστρωτήρες) κοντά 90€..Δεν είχα ιδέα ότι παίζουν τέτοια μεροκάματα..Αναγνωρίζω βέβαια ότι οι συνθήκες ήταν αντίξοες (κάτω από τον ήλιο και γύρω στους 36⁰C). Νομίζω ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι και λίγο ιδιαίτερη. Υπήρχε εκπρόσωπος του Ιδρύματος για να επιβλέπει τις εργασίες και πιέζονται να είναι εντός χρονοδιαγράμματος...
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Τσου....Κοντά 65€ καθαρά...Οι χειριστές (όταν ήμουν παρών είχε αρκετούς φορτωτές και οδοστρωτήρες) κοντά 90€..Δεν είχα ιδέα ότι παίζουν τέτοια μεροκάματα..Αναγνωρίζω βέβαια ότι οι συνθήκες ήταν αντίξοες (κάτω από τον ήλιο και γύρω στους 36⁰C). Νομίζω ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι και λίγο ιδιαίτερη. Υπήρχε εκπρόσωπος του Ιδρύματος για να επιβλέπει τις εργασίες και πιέζονται να είναι εντός χρονοδιαγράμματος...
Δεν είναι και ακριβά.
Για τους χειριστές, για παράδειγμα ένα bobcat έχει 170-180 μεροκάματο, μία τσάπα γύρω στα 350, ένα σφυρί περισσότερα.
Οπότε αν βγάλεις τα έξοδα του μηχανήματος, λογικά απομένει τριψήφιο μεροκάματο σχεδόν για όλους.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....