-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@wantone said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Παράδειγμα είναι καλε μου άνθρωπε!
Τα λογιστικά σε έναν απόφοιτο οικονομικής σχολής είναι λίγα μαθήματα και ειδικεύσεις από τα υπόλοιπα δεκάδες!
Αφού ποστευεις πως μπορείς ( ο κλασικος ο μηχανικος που λέγαμε) πάνε και ζητά θέση λογιστηρίου σε κάποια βιομηχανική μονάδα με απαίτηση να υπογράφεις ισολογισμο έχοντας πτυχίο λυκείου αλλά και εμπειρία!
Στην πράξη μπορεί να είσαι καλύτερος από τον πτυχιούχο προϊστάμενο σου, αλλά δεν λειτουργεί έτσι η αγορά και ως ένα σημείο αυτό είναι το σωστό!
Όπως αντίστοιχα ένας τεχνίτης μπορεί να γνωρίζει περισσότερα από έναν υπομηχανικό για μια περίπτωση και αυτό λόγω εμπειρίας, αλλά δεν έχει την γενικότερα παιδεία να αντιληφθεί αλλα πράγματα που απαιτεί η εργασία !
Λογιστικα δεν ειναι τιποτα δυσκολο αλλα γιατι να μπλεξεις με τον καθενα;
Οποιος πιστεύει ότι μπορεί εύκολα να διαχειριστει σωστά τα λογιστικά εταιριών και τα παρελκόμενα τους και δη με την ελληνική νομοθεσία πεδίο δοξης λαμπρό!!!
ειναι βαρετη δουλεια για τον περισσοτερο κοσμο
-
Το θέμα μας όμως είναι η προστιθέμενη αξία ενός επαγγέλματος για την οικονομία! ΟΧΙ το πόσα έτη χρειάζεται ένας τεχνίτης και ένας λογιστής για να εργάζονται στην θέση που εργάζονται σήμερα!
Προσπάθησε να συγκεντρωθείς και να παραμένεις στο θέμα
Μπράβο το παλικάρι!
Τα περισσότερα από αυτά ένας απόφοιτος οικονομικής σχολής τα έχει κάνει στο πολλαπλάσιο! Ποτε ένα master δεν μπορεί να αντικαταστήσει την παιδεία από έναν ολόκληρο κύκλο σπουδών! Ακούγονται βαρύγδουποι ως τιτλοι αλλά δεν είναι κάτι το διαφορετικό ή το φοβερό! Στο λεω για να έχεις μια ρεαλιστική εικόνα!
-
Παράδειγμα είναι καλε μου άνθρωπε!
Τα λογιστικά σε έναν απόφοιτο οικονομικής σχολής είναι λίγα μαθήματα και ειδικεύσεις από τα υπόλοιπα δεκάδες!
Αφού ποστευεις πως μπορείς ( ο κλασικος ο μηχανικος που λέγαμε) πάνε και ζητά θέση λογιστηρίου σε κάποια βιομηχανική μονάδα με απαίτηση να υπογράφεις ισολογισμο έχοντας πτυχίο λυκείου αλλά και εμπειρία!
Στην πράξη μπορεί να είσαι καλύτερος από τον πτυχιούχο προϊστάμενο σου, αλλά δεν λειτουργεί έτσι η αγορά και ως ένα σημείο αυτό είναι το σωστό!
Όπως αντίστοιχα ένας τεχνίτης μπορεί να γνωρίζει περισσότερα από έναν υπομηχανικό για μια περίπτωση και αυτό λόγω εμπειρίας, αλλά δεν έχει την γενικότερα παιδεία να αντιληφθεί αλλα πράγματα που απαιτεί η εργασία !
Λογιστικα δεν ειναι τιποτα δυσκολο αλλα γιατι να μπλεξεις με τον καθενα;
Οποιος πιστεύει ότι μπορεί εύκολα να διαχειριστει σωστά τα λογιστικά εταιριών και τα παρελκόμενα τους και δη με την ελληνική νομοθεσία πεδίο δοξης λαμπρό!!!
ειναι βαρετη δουλεια για τον περισσοτερο κοσμο
Συμφωνώ! Έως πολύ βαρετή!
-
Το θέμα μας όμως είναι η προστιθέμενη αξία ενός επαγγέλματος για την οικονομία! ΟΧΙ το πόσα έτη χρειάζεται ένας τεχνίτης και ένας λογιστής για να εργάζονται στην θέση που εργάζονται σήμερα!
Μπράβο το παλικάρι!
Τα περισσότερα από αυτά ένας απόφοιτος οικονομικής σχολής τα έχει κάνει στο πολλαπλάσιο! Ποτε ένα master δεν μπορεί να αντικαταστήσει την παιδεία από έναν ολόκληρο κύκλο σπουδών! Ακούγονται βαρύγδουποι ως τιτλοι αλλά δεν είναι κάτι το διαφορετικό ή το φοβερό! Στο λεω για να έχεις μια ρεαλιστική εικόνα!
Στείλε μου ένα πίνακα με τους πολλαπλασιαστές της οικονομίας ανα κλάδο και το συζητάμε, μέχρι τότε είναι για άλλη μια φορά λόγια του κουτουρού.
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ο γιατρός χρειάζεται να φοιτήσει στην ιατρική σχολή, ο Α τάξης που μας λες και μας ξαναλες απαιτεί να έχει ένα απολυτήριο λυκείου και κάποια έτη ως βοηθός. Ακόμα και εγώ με το απολυτήριο λυκείου μπορώ να γίνω Α τάξης !!,,
Να υποτιμήσουμε το επάγγελμα του λογιστή Α τάξης επειδή έχει φοιτήσει σε ΑΕΙ ?
Α' τάξης μόνο τα μέλη του ΟΕΕ (απόφοιτοι ΑΕΙ οικονομικής κατεύθυνσης) με 3ετή προϋπηρεσία, και οι απόφοιτοι ΤΕΙ λογιστικής με 5ετή προϋπηρεσία. Απόφοιτοι Λυκείου δεν μπορούν να πάρουν Α' τάξης, μόνο κάποιοι εμπειρικοί πριν χρόνια που είχαν υπογράψει ισολογισμούς πριν το 1997.
-
Όχι μονάχα, αλλά και κατόχων σχετικών μεταπτυχιακών όπου ο χρόνος φοίτησης αφαιρείται από την απαιτούμενη προϋπηρεσία!
-
https://www.reddit.com/r/greece/comments/15vtnee/γίνεται_να_καταφέρεις_κάτι_χωρίς_πτυχίο/
αλλο πτυχιο-θρεντ με χρησιμα πραγματακια. Προσωπικα αυτη τη στιγμη θα επελεγα καριερα πορνοσταρ παντως. Αφου οτι δουλεια και να κανεις θα γ@μηθεις μιας και (θα αποκαλυψω μυστικο ζωής - πάμε τα τυμπανα αγωνιας - τα ντα ντα τααααμ) λεφτα δεν προκειται να κανεις ως υπαλληλος ειτε ιδιωτικος είτε δημοσιος. Βασικα οσο παει η κατασταση γινεται ή γενιεσαι με λεφτα (οποτε πρεπει απλα να μην εισαι βλημα και τα χασεις) ή γενιεσαι λουμπεν ή μικροαστος και 99% εκει θα πεθανεις κιολας.
Ναι. Λεφτα. Πραγματικα λεφτά όχι τα φουσκωμένα μεροκάματα που μπορεί να παιρνει τωρα ο σιδεράς ή τα μηνιατικα που επερνε ο πληροφορικαριος στην κωρονα. Λεφτα του τυπου -έχω ενα οικοδομικο τετραγωνο στην Γλυφαδα και το προβλημα μου ειναι οι σκουριες στο γιωτ ρε γαμωτο. Τετοια λεφτα αμα ξεκινας απ το 0 ή το μικροαστικο πτυχιακι προκειται να δεις μονο αμα ρισκαρεις επιχειρωντας και εισαι και κωλοφαρδος πολυ.
Αυτα. Και τωρα παω να συνεχισω
τις πιπεςτην δουλίτσα μου. -
Μπράβο το παλικάρι!
Στείλε μου ένα πίνακα με τους πολλαπλασιαστές της οικονομίας ανα κλάδο και το συζητάμε, μέχρι τότε είναι για άλλη μια φορά λόγια του κουτουρού.
Τώρα δεν έχω χρόνο να ψάξω ανα κλάδο, αν και είναι ενδιαφέρον!
Δες τι αναφέρει για τον κλάδο της πληροφορικής η μελέτη της ΤτΕ και συγκεκριμένα για την προστιθέμενη αξία του κλάδου της AI
Είναι ευκόλως κατανοητό πως η εργασία που προσφέρει ένας χαρτογιακας που εργάζεται στον κλάδο αυτον μέσα σε ένα κλιματιζόμενο γραφείο αποφέρει υψηλότερη προστιθέμενη αξία για την οικονομία από έναν τεχνίτη που εγκαθιστά μια πόρτα σε ένα σπίτι!
Μη παρεξηγηθώ και των δυο τα επαγγέλματα είναι το ίδιο απαραίτητα! Οι απολαβές που προκύπτουν από αυτά είναι το θέμα συζήτησης μας και κατά ποσο υπάρχει στρέβλωση εάν αυτό με την χαμηλότερη προστιθέμενη αξία κερδίζει περισσότερα από το άλλο!
-
Τι λέτε ρε παιδιά, δεν θα κάνεις λεφτά ως υπάλληλος;
Δεν βλέπετε τον Κασσελάκη; -
Αυτή την περίοδο οι εξειδικευμένοι οικονομολόγοι με κανένα αγροτικό σε big4 βγάζουν αναλογικά πολύ πολύ καλά λεφτά.
-
Αυτός διαχειριζόταν κεφαλαία με προμήθεια! Αλλά κυβικά αυτά!
-
@nasos said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ο γιατρός χρειάζεται να φοιτήσει στην ιατρική σχολή, ο Α τάξης που μας λες και μας ξαναλες απαιτεί να έχει ένα απολυτήριο λυκείου και κάποια έτη ως βοηθός. Ακόμα και εγώ με το απολυτήριο λυκείου μπορώ να γίνω Α τάξης !!,,
Α' τάξης μόνο τα μέλη του ΟΕΕ (απόφοιτοι ΑΕΙ οικονομικής κατεύθυνσης) με 3ετή προϋπηρεσία, και οι απόφοιτοι ΤΕΙ λογιστικής με 5ετή προϋπηρεσία. Απόφοιτοι Λυκείου δεν μπορούν να πάρουν Α' τάξης, μόνο κάποιοι εμπειρικοί πριν χρόνια που είχαν υπογράψει ισολογισμούς πριν το 1997.
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά αλλά δεν νομίζω οτι ισχύει
-
Αυτή την περίοδο οι εξειδικευμένοι οικονομολόγοι με κανένα αγροτικό σε big4 βγάζουν αναλογικά πολύ πολύ καλά λεφτά.
Ναι βρε παιδι μου! Αλλά εγώ μιλώ για το σύνολο της οικονομίας! Όχι για όσους εργάζονται σε ειδικές θέσεις, εταιρίες και περιπτώσεις!!!
Είναι φοβερό το πως βγάζεις ως κανόνα τις εξαιρέσεις!
-
και χορτοκοπτικό.
(Για τα ακαθαριστα οικοπεδα μιλαω.)
-
Ναι βρε παιδι μου! Αλλά εγώ μιλώ για το σύνολο της οικονομίας! Όχι για όσους εργάζονται σε ειδικές θέσεις, εταιρίες και περιπτώσεις!!!
Είναι φοβερό το πως βγάζεις ως κανόνα τις εξαιρέσεις!
Αν είσαι σε κανένα τοπικό μαγαζάκι και κάνεις όλη μέρα καταχωρήσεις τιμολογίων είναι προφανές ότι δεν θα πληρωθείς καλά, έτσι βγάζεις τους μέσου όρους
-
This post is deleted! -
Όταν μιλαμε για μια οικονομία μιλαμε για μεσους όρους!
Αυτό είναι το πλαίσιο αξιολόγησης! Όχι το τι γνωστούς έχουμε και ποιοι είναι πλούσιοι ή όχι!!!
Εάν δούλευαν όλοι σε big 4 οι μισθοί σε αυτές θα ήταν στο επίπεδο του βασικού και η παραγωγικότητα τους θα ήταν στα πατώματα!
Έλεος πια με την αυτοπροβολή των γνωστών και των εισοδημάτων σας! Υπάλληλοι είστε!
Μην είσαι το κλασικό δείγμα μηχανικού που σχολίασα και πιο πάνω!
-
@nasos said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά αλλά δεν νομίζω οτι ισχύει
Το επιβεβαίωσα με τη γυναίκα μου, δεν χρειάζεται ούτε ΑΕΙ ούτε ΤΕΙ, μόνο προϋπηρεσία και εξετάσεις (εύκολες και ιντερνετικές). Όσο καλύτερο το βασικό πτυχίο τόσο γρηγορότερα ο Α' Ταξίτης
Υπογράφει ισολογισμο χωρίς ΟΕΕ;;; Ποιο το βασικό πτυχίο της;
-
Αυτό είναι το πλαίσιο αξιολόγησης! Όχι το γνωστούς έχουμε και ποιοι είναι πλούσιοι ή όχι!!!
Εάν δούλευαν όλοι σε big 4 οι μισθοί σε αυτές θα ήταν στο επίπεδο του βασικού και η παραγωγικότητα τους θα ήταν στα πατώματα!
Έλεος πια με την αυτοπροβολή των γνωστών κσι των εισοδημάτων σας! Υπάλληλοι είστε!
Αντε πάλι με τους μηχανικούς ρε μπρο, τσίλαρε
-
Αυτό είναι το πλαίσιο αξιολόγησης! Όχι το γνωστούς έχουμε και ποιοι είναι πλούσιοι ή όχι!!!
Έλεος πια με την αυτοπροβολή των γνωστών κσι των εισοδημάτων σας! Υπάλληλοι είστε!
Αντε πάλι με τους μηχανικούς ρε μπρο, τσίλαρε
Ε μα μου τους θυμίζεις! Πίστευα πως είσαι ο χάρισμα με άλλο νικνεϊμ! Ίδιοι είστε και με τα φοιτητικά μου έτη και εδώ στα forum ! Ράτσα
Που είναι ο χάρισμα;;; Καλά είναι;;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....