-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Τελείως αριστερίστικο κείμενο. ΙΒ μπορεί να
κάνειαγοράσει ο οποιοσδήποτε...Διόρθωσα το συντακτικό λάθος.
To ιδιο ειναι και με τις Πανελλήνιες, αγοράζεις την εισαγωγη με το φροντιστήριο και τα ιδιαίτερα. Απλά το ΙΒ δεν κουμπώνει με το αριστερό αφήγημα και τον ρομαντισμό, μιλάμε για πραγματική ζωή και όχι βιβλία θεωρίας.
Ρε Φανή δεν κάνουν όλοι φροντιστήριο
Εγώ έκανα 4μαθηματα από τα 10 πανελλήνια που έδωσα. Άλλοι κάνουν από το γυμνασιο
Ανάλογα το παιδι και τις νοητικές/μαθησιακές ικανότητες του ή την δυνατότητα των γονιών τουΜπράβο είσαι ΑΡΙΣΤΟΣ !
-
Το κείμενο είναι χαζό διότι οι αριστεροί που σπούδασαν έξω στην Ευρώπη σπούδασαν σε δημόσια πανεπιστήμια! Εκτός από 5-6 εξαιρέσεις συγκεκριμένων πανεπιστημίων που εξηγήσαμε την ιστορία τους
Αντί να λεμε και τα δικά μας δημόσια να γίνουν σαν τα ευρωπαϊκά λεμε να έρθουν οι θυγατρικές τους!
Μια ζωή ιθαγενείς με καθρεφτάκια αυτός ο λαός!Χαζοί είναι να σπουδάσουν στα δικά μας τα μπουρδέλα ?
Κομμουνιστές είναι, δεν είναι και τιποτα χαζοί !
Με υψηλό επίπεδο μεν, μπουρδέλα δε -
ΟΚ, κάνει το 95%...και? ποιά η διαφορά?
Αντί να λεμε και τα δικά μας δημόσια να γίνουν σαν τα ευρωπαϊκά λεμε να έρθουν οι θυγατρικές τους!
Φυσικά να γίνουν! Αλλά πιστεύεις ότι αυτό ειναι εφικτό όταν λειτουργούν μόνο με κομματικά κριτήρια και ατζέντα?
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
To ιδιο ειναι και με τις Πανελλήνιες, αγοράζεις την εισαγωγη με το φροντιστήριο και τα ιδιαίτερα. Απλά το ΙΒ δεν κουμπώνει με το αριστερό αφήγημα και τον ρομαντισμό, μιλάμε για πραγματική ζωή και όχι βιβλία θεωρίας.
Εγώ έκανα 4μαθηματα από τα 10 πανελλήνια που έδωσα. Άλλοι κάνουν από το γυμνασιο
Ανάλογα το παιδι και τις νοητικές/μαθησιακές ικανότητες του ή την δυνατότητα των γονιών τουΜπράβο είσαι ΑΡΙΣΤΟΣ !
κατσε σου γράφω για τις άλλες μπούρδες που γράφεις. Έχει πέσει γέλιο....περιμενε
Σε ευχαριστώ που γραφεις
Δεν είμαι άριστος , καμία σχέση....σε πληροφορώ ότι έχω σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες.
-
@limited_one said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Αυτό που περιγράφεις συμβαίνει ήδη όταν επιλέξει κάποιος να φοιτήσει στο εξωτερικό.
Ας το κάνει εδώ και να μείνουν τα χρήματα στην Ελλάδα.
Έτσι και αλλιώς στην πραγματική εργασία δεν μετράει μόνο ένα πτυχίο. Αυτό μετράει μόνο για μόρια στο ΑΣΕΠ.
Συμφωνω απόλυτα! Εγώ όμως μιλώ για επαγγελματικά δικαιώματα!
Εμένα μπορεί να μου αρεσει η ψυχολογία , αλλά προφανως δεν μπορώ να δωσω συμβουλές επι πληρωμή! Κάπως πρέπει να αποκτήσω τα επαγγελματικά δικαιώματα για αυτό! Κάπως πρέπει να γίνει αυτό! Εάν για τους υπόλοιπους αυτό απαιτεί πανελλήνιες ή εξετάσεις και για εμένα όχι τότε κάτι δεν πάει καλά!
Τι σχέση έχουν τα πανεπιστήμια με τα επαγγελματικά δικαιώματα ?
Τα δικαιώματα τα διαχειρίζονται τα Επιμελητήρια/ΣύλλογοιΤα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των ανώτατων σχολών καθοριζονται μέσω του υπουργείου παιδείας λογω της περιγραφής του επιπέδου και προγράμματος σπουδών και κυρίως μέσω Προεδρικων διαταγμάτων διαφόρων αλλων υπουργείων, προφανώς οι σύλλογοι έχουν συμβουλευτικό ρόλο στην διαδικασία αυτή αλλά όχι τον κυριο. Η ΑΣΚΗΣΗ και ΕΝΑΡΞΗ επιτεδευματος διαχειρίζονται από τους αντίστοιχους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ή ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ.
Πρόσεχε τι γράφω και μη τα κανεις όλα σαλατα
-
Τα όποια στραβά έχουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, δεν οφείλονται στο ότι αντί να είναι αυτοδιοίκητα εκπαιδευτικά ιδρύματα, είναι σχεδόν όλες οι πρυτανειες και γραμματείες φωλιές για κομματοσκυλα;
Τα προβλήματα λειτουργίας είναι ότι κάποιοι μετεφηβοι φοιτητές, την πρώτη φορά που φεύγουν απ το σπίτι τους και πανε κάπου αλλού, ξεσαλώνουν, φθειρουν και λερώνουν;
Δεν ξεκινάει να βρωμάει απ το κεφάλι;Αλλά τα ίδια κομματοσκυλα ξαφνικά τους κ@υλωσε να κάνουν και παράλληλα ιδιωτικά μαγαζιά για να αγοράσει κανείς πτυχίο, κατά παράβαση του Συντάγματος.
Και τι μας πειράζει εμάς, τι λόγος μας πέφτει;
Γιατί να μην είναι μόνα ζυγά δικά τους και στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως σε όλους τους τομείς;
Στέκει όσο το να καμαρώνεις για τις απολύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων στην υγεία, να μη σου πάρει τη δόξα η τρόικα, και μετά επειδή λόγω έλλειψης προσωπικου η αναμονή για χειρουργείο φτάνει τα δυο χρόνια, να θες να βάλεις τα χειρουργεία διπλοβάρδια με το ίδιο λειψό προσωπικό (αφού τους έδιωξες
όλους και πήγαν μετανάστες) αλλά νομιμοποιώντας το φακελάκι...Μόνο πωρωμένοι νεοδημοκρατικά καλωδιωμένοι εγκέφαλοι μπορούν να τα χάψουν αυτά...
Να συμπληρώσουμε ότι "και οι άλλοι δεν ήταν καλύτεροι" αλλά τουλάχιστον κρατούσαν τα προσχήματα...
-
ΟΚ, κάνει το 95%...και? ποιά η διαφορά?
Φυσικά να γίνουν! Αλλά πιστεύεις ότι αυτό ειναι εφικτό όταν λειτουργούν μόνο με κομματικά κριτήρια και ατζέντα?
Προσωπικά έχω πει πολλές φορές πως τα κόμματα ευθύνονται σε μεγάλο βαθμο για το χαλι των δημοσίων πανεπιστημίων. Όχι μονάχα αυτό των υποδομών αλλά και των συντεχνιών με καθηγητές στις εξεταστικές κτλ.
Όλα τα κομματικά μέλη νεολαίων παίρνουν τα θέματα των εξετάσεων..... αυτό είναι ντροπη και αίσχος και για τους καθηγητές και για τον θεσμό της παιδείας.
Φάνη, που βρίσκεται η Ελλάδα στην Ευρώπη όσον αφορά την χρηματοδότηση των δημοσίων ανώτατων σχολών; Γνωρίζεις σε ποια θέση είμαστε;
-
Πάντως και στα δημόσια πανεπιστήμια της Ευρώπης, λόγω του ότι ακριβώς είναι αυτοδιοίκητα, πληρώνεις τα δίδακτρα (ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση) και τα περισσότερα συγγράμματα-βιβλία.
Εφ'όσον θέλουμε να έχουμε ως πρότυπα τα ξένα κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα,στα πλαίσια αλλαγής κι αναβάθμισης των ντόπιων ΑΕΙ, θα συμφωνούσε η πλειοψηφία να εφαρμοστεί αυτό (της πληρωμής διδάκτρων και βιβλίων) κι εδώ; Δε νομίζω..
Συμφέρει άπαντες -από τα πιο δεξιά ως τα πιο αριστερά- να διατηρείται η υπάρχουσα άναρχη κι εξαρτημένη κατάσταση των ΑΕΙ (και ΤΕΙ) από την εκάστοτε κυβέρνηση,αντιπολίτευση,εξωκοινοβουλευτικούς,διάφορους εξτρεμιστές κ.τ.λ. -
Γιατρέ δεν ξέρω για όλα τα ιδρύματα της Ευρώπης αλλά σε πολλά για τους ξένους είναι επι πληρωμή όχι για τους ντόπιους κάθε χωρας.
Σε μερικά είναι ακόμα και για τους ξένους δωρεάν αλλά δύσκολο να σε δεχτουν
-
Γιατρέ δεν ξέρω για όλα τα ιδρύματα της Ευρώπης αλλά για τους ξένους είναι επι πληρωμή όχι για τους ντόπιους κάθε χωρας
Λανθάνεις,είναι και για τους ντόπιους.
-
@panormus772 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Γιατρέ δεν ξέρω για όλα τα ιδρύματα της Ευρώπης αλλά για τους ξένους είναι επι πληρωμή όχι για τους ντόπιους κάθε χωρας
Σε ποια;
-
@panormus772 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Σε ποια;
Iταλία.
-
Φάνη, που βρίσκεται η Ελλάδα στην Ευρώπη όσον αφορά την χρηματοδότηση των δημοσίων ανώτατων σχολών; Γνωρίζεις σε ποια θέση είμαστε;
Ιδέα δεν έχω, γιατί δεν το έχω ψάξει αφού δεν με απασχολεί.
Για τα άλλα συμφωνώ, τα πανεπιστήμια διοικούνται από το κόμματα...όσο αυτό ισχύει, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.
-
Ναι αλλά μιλαμε για 800-1600€/ετος δίδακτρα αναλόγως τη φορολογική δήλωση των γονέων όπου δεν ξέρω αν υπάρχει αντίστοιχη ισόποση φοροελάφρυνση (?)
Δηλαδή 70-133€/μηνα και αυτό για όσους έχουν εισοδήματα να το καλύψουν. Για τους άλλους διαβάζω τους πιο φτωχούς είναι δωρεάν.
-
Σε όλη την Ευρώπη παίρνεις φοροαπαλλαγή αν στέλνεις το παιδί σου σε ιδιωτικό γιατί απαλλάσεις το κράτος από τα έξοδα και στην Ελλάδα είναι…τεκμήριο….
-
Τα πανεπιστήμια δεν πρέπει να είναι δωρεάν, τελεία και παύλα...τόσο απλά. Πρέπει να υπάρχει οικονομική ενίσχυση (έως και 100%) για τους αδύναμους οικονομικά και υποτροφίες (έως 100%) για τους άριστους. Αλλά δίδακτρα πρέπει να υπάρχουν. Όπως επίσης και η εισαγωγή πρέπει να είναι εύκολη, αλλά η εξαγωγή και η φοίτηση παλούκι και όχι το ανάποδο. Ακόμα και σε αυτό, το κάνουμε λάθος στην Ελλάδα!!
@kkostask said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Σε όλη την Ευρώπη παίρνεις φοροαπαλλαγή αν στέλνεις το παιδί σου σε ιδιωτικό γιατί απαλλάσεις το κράτος από τα έξοδα και στην Ελλάδα είναι…τεκμήριο….
Ακριβώς!! όπως είπα και πιο πάνω, όλα στραβά και ανάποδα στην Ελλάδα, ακόμα και αυτό!! Αλλά είναι ιδεολογικά αντίθετο με την ηγεμονία του ΠΑΣΟΚ, οπότε το πολεμάνε και αυτό....ιδιωτικό σχολείο = τζιζ καπιταλιστικά κακά!
-
κατσε σου γράφω για τις άλλες μπούρδες που γράφεις. Έχει πέσει γέλιο....περιμενε
Σε ευχαριστώ που γραφεις
Δεν είμαι άριστος , καμία σχέση....σε πληροφορώ ότι έχω σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες.
Φαίνεται !
-
Τα πανεπιστήμια δεν πρέπει να είναι δωρεά, τλεεία και παύλα...τόσο απλά. Πρέπει να υπάρχει οικονομική ενίσχυση (έως και 100%) για τους αδύναμους οικονομικά και υποτροφίες (έως 100%) για τους άριστους. Αλλά δίδακτρα πρέπει να υπάρχουν. Όπως επίσης και η εισαγωγή πρέπει να είναι εύκολη, αλλά η εξαγωγή και η φοίτηση παλούκι και όχι το ανάποδο. Ακόμα και σε αυτό, το κάνουμε λάθος στην Ελλάδα!!
Ακριβώς!! όπως είπα και πιο πάνω, όλα στραβά και ανάποδα στην Ελλάδα, ακόμα και αυτό!! Αλλά είναι ιδεολογικά αντίθετο με την ηγεμονία του ΠΑΣΟΚ, οπότε το πολεμάνε και αυτό....ιδιωτικό σχολείο = τζιζ καπιταλιστικά κακά!
Συμφωνω με το bold. Αλλά από την στιγμή που για κάποιους (τους περισσότερους) είναι δύσκολη η εισαγωγή το δίκαιο είναι για όλους να είναι δύσκολη.
Θα στο δώσω σε παράδειγμα. Εσυ εργάζεσαι σαν είλωτας. Έχεις πάει καλά και ανεβαίνεις στην εργασία σου. Ξαφνικά έρχεται κάποιος είτε μέτριος είτε ακόμα και τελείως άσχετος και σου παίρνει τη θέση που επιθυμείς επειδή πλήρωσε η βοήθησε οικονομικά τον προϊστάμενο σου.
Πως θα νιώσεις; -
Σε ευχαριστώ που γραφεις
Φαίνεται !
Εσυ;;;; έχεις;;;;
-
Τα πανεπιστήμια δεν πρέπει να είναι δωρεά, τλεεία και παύλα...τόσο απλά. Πρέπει να υπάρχει οικονομική ενίσχυση (έως και 100%) για τους αδύναμους οικονομικά και υποτροφίες (έως 100%) για τους άριστους. Αλλά δίδακτρα πρέπει να υπάρχουν. Όπως επίσης και η εισαγωγή πρέπει να είναι εύκολη, αλλά η εξαγωγή και η φοίτηση παλούκι και όχι το ανάποδο. Ακόμα και σε αυτό, το κάνουμε λάθος στην Ελλάδα!!
Συμφωνω με το bold. Αλλά από την στιγμή που για κάποιους (τους περισσότερους) είναι δύσκολη η εισαγωγή το δίκαιο είναι για όλους να είναι δύσκολη.
Θα στο δώσω σε παράδειγμα. Εσυ εργάζεσαι σαν είλωτας. Έχεις πάει καλά και ανεβαίνεις στην εργασία σου. Ξαφνικά έρχεται κάποιος είτε μέτριος είτε ακόμα και τελείως άσχετος και σου παίρνει τη θέση που επιθυμείς επειδή πλήρωσε η βοήθησε οικονομικά τον προϊστάμενο σου.
Πως θα νιώσεις;Είσαι σίγουρος ότι έχει αποφοιτήσει απο ελληνικο ΑΕΙ ;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....