-
σηκωμα το χερακι και 'εμενα ήταν πιο δυσκολα' δεν υπαρχει ειπαμε
οι ευκαιριες ηταν παντα οι ιδιες για τον πασα ενα καθε χρονιας, το συστημα αδιαβλητο
ειτε πολλα ειτε λιγα μαθηματα, ειτε κραταγες ειτε δεν κραταγες, ειτε εμπαιναν το 25% ειτε εμπαινε το 75% και οποιος ειχε φαει πιτσα -
Και όταν αυτή η γενια κατάφερε και μπήκε μεσω των δυσκολότερων πανελλαδικων όλων των εποχών , τελείωσε και βγήκε στην αγορά εργασίας....η χωρα πτώχευσε. Αυτες τις ευκαιρίες είχε.
Οι εργοδότες δεν αναγνώριζαν τα πτυχία και τους έδιναν υπόκατώτατο.
Ευχαριστουμε
-
Στη θητεία στο δίπλανο κρεβάτι ήταν ένα παλικάρι που ήταν δεν ήταν μπάρμαν πορτιέρης κτλ. Κανεις δεν κατάλαβε τι ακριβώς δουλειά είχε. Γενικα ήταν της νύχτας. Το ακριβώς αντίθετο από εμένα.
Πήρε πτυχίο οικονομικής σχολής από κολλέγιο χωρίς να δώσει καν εξετάσεις στα εξάμηνα. Τότε εκείνη την εποχή έλεγαν πως θα τα κάνουν ισότιμα με τα ανώτατα δημόσια ιδρύματα
. Και μας έλεγε......'κορόιδα' που προσπαθήσαμε με τις ταπεινές δυνάμεις μας για ένα δημόσιο χαρτί.Αυτοί ειστε!
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Οι εργοδότες δεν αναγνώριζαν τα πτυχία και τους έδιναν υπόκατώτατο.
Σε λίγα επαγγέλματα (π.χ. ιατρική, νομική, πολ. μηχανικός κλπ. συναφή) έχει μεγάλη σημασία το πτυχίο και αναγνωρίζεται. Σε πολλά άλλα, δεν έχει μεγάλη σημασία, να δεις στις τράπεζες πόσους γεωπόνους, μεταλλιολόγους, γεωλόγους, κοινωνιολόγους κλπ. είχαμε. Το μόνο προ-απαιτούμενο ήταν να έχουν πτυχίο και εαν ειναι άσχετο με την τράπεζα, να έχουν έναν συναφή μεταπτυχιακό.
-
Μιλαμε ότι σε πλήρωναν με τον υποκατωτο ανειδικευτου εργάτη. Και ειχες μεταπτυχιακό που ο εργοδότης ούτε το πρώτο εξάμηνο δεν θα μπορούσε να βγάλει.
-
Υπάρχει κανείς γεννημένος το 1981 που έδωσε πανελλήνιες?
Τελευταία χρονιά με δέσμες και η επόμενη με κατευθύνσεις...
Δεν ήταν κάθε χρονιά ίδια για τον καθένα.... -
Μιλαμε ότι σε πλήρωναν με τον υποκατωτο ανειδικευτου εργάτη. Και ειχες μεταπτυχιακό που ο εργοδότης ούτε το πρώτο εξάμηνο δεν θα μπορούσε να βγάλει.
Είναι στην ανθρώπινη φύση, να λέτε κι ευχαριστώ που δεν σας ζητούσαν και τη γκόμενα του Αγίου Βαλεντίνου ανήμερα.
-
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Θα στο δώσω σε παράδειγμα. Εσυ εργάζεσαι σαν είλωτας. Έχεις πάει καλά και ανεβαίνεις στην εργασία σου. Ξαφνικά έρχεται κάποιος είτε μέτριος είτε ακόμα και τελείως άσχετος και σου παίρνει τη θέση που επιθυμείς επειδή πλήρωσε η βοήθησε οικονομικά τον προϊστάμενο σου.
Πως θα νιώσεις;Τι εννοείς? Αυτό συμβαίνει καθημερινά τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Αυτό που λες δεν είναι κάποια εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Είχα συναδέλφους, που ξεκίνησαν στην τράπεζα στα 28 τους κατευθείαν ως γενικοί διευθυντές, λόγω ονόματος, γνωριμίας, κόμματος κλπ. Οπότε δεν θα νοιώσω κάπως, αυτή ειναι η ζωή...δεν είμαι ιδεαλιστής ούτε ρομαντικός ούτε θεωρητικός περί "δικαίου" και μπούρδες.
Μα αυτό λέω ρε Φανη. Αντί να προσπαθούμε ως γενια κάθε φορά να βελτιώνουμε την κατάσταση σε κάθε τομέα της ζωής μας με ρύθμιση και ηθική κουλτούρα, εσυ λες να παραιτηθούμε. Δηλαδή να μην κάνουμε βόθρους και υπονόμους αλλά να αφήνουμε τα κόπρανα στον δρόμο επειδή αυτό συνέβαινε επι χιλιάδες χρόνια και όλα τα ζώα στη φύση αφοδεύουν όπου να ναι; Αυτή είναι η λογική σου....
Τώρα για το πανεπιστήμιο που λές, ο ένας θα φτύσει αίμα για να μπει αλλά μετά θα είναι βόλτα στο πάρκο το πτυχίο και ο άλλος θα μπεί άνετος και ωραίος και θα φτύσει αίμα για να βγει. Άρα και οι δύο θα δυσκολευτούν, απλά σε διαφορετικό σημείο στην ζωή τους.
Εννοείται, είπα συμφωνω. Καταστρέφουμε τα εφηβικά έτη των παιδιών και τα βάζουμε να ζουν έναν γολγοθά απίστευτου ανταγωνισμού. Ιδιαιτερα στην γενια μου το πραγμα είχε πάει σε αλλά επίπεδα. Τα παιδιά πήγαιναν σε ψυχιάτρους διότι δεν μπορούσαν να διαχειριστούν 20 πάνελλαδικες εξετάσεις που θα καθόριζαν την ζωή τους και όλα αυτά σε μια ευαίσθητη, από άποψη ορμονών, ηλικία.
Στη γενιά τη δική σου ήταν τόσο πιεστικές οι πανελλήνιες, στις υπόλοιπες γενιές ήταν άλλη μια βόλτα στο πάρκο.
Όποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στους ρυθμούς των πανελληνίων, κατα πάσα πιθανότητα δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση των νομικών/ιατρικών/μηχανικών κατευθύνσεων. Τουτέστιν, οι πανελλήνιες αποτελούν τον προθάλαμο του μετέπειτα εργασιακού βίου.υπαρχει μια αληθεια οτι καποια γενια πιεστηκε παραπανω απο τα 4-5 μαθηματα που ειχαμε οι αποδελοιποι
πλην ομως οι ευκαιριες παντα ηταν οι ιδιεςΤα 4-6 μαθήματα σου βάζουν τρομερή πίεση για αριστεία χωρίς πρακτικά κανένα περιθώριο σφάλματος.
Καλές, κακές οι Πανελλήνιες είναι αξιοκρατικές.προφανως, οπως εργαψε ο γατος πλην ομως οι ευκαιριες παντα ηταν οι ιδιες
Συμφωνώ μέχρι κεραίας
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Τι να λέμε ρε παιδια, και σαν ιδέα και σαν υλοποίηση οι πανελλήνιες είναι τεράστια μπούρδα και βλακεία. Ακόμα και σε αυτό σκατά τα κάναμε. Πουθενά στον κόσμος δεν υπάρχει τέτοιο ηλίθιο και αναξιοκρατικό σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ.
Διαφωνώ ως προς το αναξιοκρατικό
-
@gtsartsal said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Υπάρχει κανείς γεννημένος το 1981 που έδωσε πανελλήνιες?
Τελευταία χρονιά με δέσμες και η επόμενη με κατευθύνσεις...
Δεν ήταν κάθε χρονιά ίδια για τον καθένα....Εγώ είμαι το 81 αν και δεν έδωσα πανελλήνιες......
Ημουν σε πολυκλαδικό λύκειο που υπήρχε τότε και πέρασα με βαθμολογία 19,9 σε κλάδο πληροφορικής σαν πρώτος (19 είχα μονο στα θρησκευτικά, ας μην το συζητήσουμε αυτό.....). Δεν έδωσα πανελλήνιες καθόλου
Δυστηχως μετά από κάποια χρόνια το πολυκλαδικο καταργηθηκε σαν πειραματικό λύκειο
-
Θυμάμαι έναν καθηγητή....δεξιός.....
Μας είχε μαζέψει στην αίθουσα, 5-10 άτομα στην παράδοση. Εννοείται ήμουν σε όλες.
Τεσπα, έρχεται και μας λέει μια ωραία ανοιξιάτικη ημέρα "ξέρετε τώρα που θα βγείτε να έχετε κουράγιο παιδιά μου.....σας ζητούμε συγνώμη ως γενια. Τα κάναμε θάλασσα.."
Μας έλεγε αφήστε στη άκρη τα μαθηματικά. Εδώ μιλαμε για τη ζωή σας. Όλα αυτά πριν την χρεοκοπία...ήξερε τι θα έρθει στην αγορά εργασίας.
Δεξιός γαρ και πολύ....βασικά του κόμματος. Και ήταν κατά των υποκατωτατων και όλων αυτών των νέων ευρωπαϊκών έξυπνων ιδεών.
Τι λέει ο άνθρωπος λέγαμε. Έχει χαζέψει ;;;; Τι τον έπιασε;...... Μετά καταλάβαμε.
-
Διαφωνώ ως προς το αναξιοκρατικό
Σεβαστή η διαφωνία. Αλλά αναξιοκρατικο είναι, αφού δεν κρίνει τους πιο ικανούς. Διότι με μια εξέταση μερικών ωρών και μην λαμβάνοντας υπόψιν τίποτε άλλο, αναξιοκρατικό ειναι. Επίσης, η εξέταση είναι τελείως λάθος (παπαπγαλία και όχι γνώση) αλλά αυτό ειναι άλλο θέμα. Αναξιοκρατικό σημαίνει ότι δεν κρίνει με βάση την αξία κάποιου. Τα σοβαρά συαστήματα λαμβάνουν ένα σωρό παραμέτρους (επιδόσεις στο σχολείο, σταθερότητα ακαδημαϊκών επιδόσεων, άλλες δράσεις και ασχολίες, συνέντευξη, έκθεση για τους λόγους που θες να σπουάδασεις το συγκεκριμένο αντικείμενο στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, έχουν ειδικούς για την εισαγωγή και πολλά άλλα) για να κρίνουν κάποιον άξιο εισαγωγής σε ΑΕΙ και όχι μια εξέταση 2-3 ωρών.
-
Μα εκεί πάει στα αυθεντικά και κυρίως δημόσια πανεπιστήμια.
Σε εμάς θα έρθουν θυγατρικές, ΟΧΙ τα πανεπιστήμια!!
Το πτυχίο τους θα είναι ισάξια στην Ελλάδα με τα δημόσια πανεπιστήμια και στο εξωτερικό θα ναι της πλάκας!Ρε συ λυπήσου μας, τι άλλη ΨΕΚ θεωρία θα μας σερβιρεις ?
Λοιπόν θέλω εσυ και ο @nasos που συμφωνεί, να μου πείτε ποια θέση στην διεθνή κατάταξη έχει αυτό το ίδρυμα.....
https://sais.jhu.edu/sais-europe
Φαντάζομαι ως επαγγελματίες όταν σας ρωτούν κάτι συγκεκριμένο δίνετε συγκεκριμένες απαντήσεις και δεν λέτε σε κάποιον υπάλληλο ή συνάδελφο σας να απαντήσει αντί για εσάς..... εγώ λοιπόν έκανα μια τυπική και συνάμα γρήγορη και επιδερμική έρευνα πριν γράψω κάτι. Μπορεί να έκανα λαθος.
Εφόσον διαπιστώνετε ότι έχω λάθος και το επιχείρημα μου είναι ψεκασμενο, περιμένω την διόρθωση στο λάθος μου και να μου πείτε που βρίσκεται αυτό το παράρτημα διεθνών σπουδών στην διεθνή κατάταξη πανεπιστήμιων, συγκριτικά με το μητρικό πανεπιστήμιο.
-
Ρε συ Λαπ, δεν μας είπες τελικά, πόσα δίνει η Ελλάς του Κυργιάκου για να χρηματοδοτήσει τα Πανεπιστήμια, σε σύγκριση με τις άλλες ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ, όπως είμαστε και μεις, χώρες;
-
Αυτά στο δεύτερο ψέκασμα....τώρα έχουμε να αναλύσουμε το πιο εύκολο....
-
Σχεδόν κανένας δεν έχει αντίρρηση στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ούτε καν οι περισσότεροι πανεπιστημιακοί. Εκεί που έχουν (κι έχω) πρόβλημα είναι στην καταστρατήγηση του Συντάγματος με νομικίστικα κόλπα. Ας κάνουν μια αναθεωρητική Βουλή να το αλλάξουν.
Νόμιζα ότι οι αριστεροί ήταν γλωσσοπλάστες, καταργώντας τους "λαθρομετανάστες", αλλά και οι δεξιοί δεν πάνε πίσω. Αλλά ποιο μέρος της λέξης "αποκλειστικά" ή "απαγορεύεται" δεν καταλαβαίνουν;
Να μου θυμηθείτε τα δύο επόμενα στάδια για την ιδιωτική εκπαίδευση:
-
Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα συμμετέχουν όπως τα δημόσια στα ερευνητικά προγράμματα (Ίκυ, Αριστεία, Ελιδέκ, κλπ). Άρα θα κοπεί άλλο ένα κομμάτι χρηματοδότησης των δημοσίων πανεπιστημίων., που αφορά σε μεγάλο βαθμό τον πυρήνα της έρευνας.
-
Θα μπει οικονομική ενίσχυση στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αυτή θα ξεκινήσει από το δημοτικό. Θα μπορείς να επιλέξεις όποιο σχολείο θες για τα παιδιά σου, και το δημόσιο θα σου δίνει "κουπόνι" για να το πληρώνεις, είτε είναι ιδιωτικό είτε δημόσιο. Οπότε θα πληρώνει το δημόσιο τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (ή έστω ένα μέρος αυτών) αντί για τα δημόσια (αφού θα πάει κόσμος από τα δημόσια στα επιδοτούμενα ιδιωτικά). Και φυσικά, κάποια στιγμή θα δοθούν και παροχές από το δημόσιο για φοίτηση σε ιδιωτικα΄πανεπιστήμια (πχ στέγαση και σίτηση) με το σκεπτικό ότι αφού είναι φοιτητές δικαιούνται ό,τι δικαιούνται και οι φοιτητές του δημοσίου.
-
-
Αν είναι δωρεάν τα ιδιωτικά και μπαίνεις με σοβαρές εξετασεις....οκ όπως έγραψα, να το συζητήσουμε.
Το πρόβλημα είναι στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων με πλάγιο τρόπο χωρίς τον ίδιο ή παρόμοιο κόπο από τον κάθε υποψήφιο.
Απορώ με τους πτυχιούχους εδώ μέσα που δεν τους ενδιαφέρει να προασπίσουν τα δικαιώματά τους για χάρη κάποιου άγνωστου Χ που θα αποκτήσει ακοπα ότι απέκτησαν και αυτοί με κόπο
-
"Με κόπο", τρόπος του λέγειν, αφού ήταν στην Α και ΟΥ και ΔαπΝουΔουΦουΚού...
-
Άντε πάλι εσύ κόλλημα με τη ΝΔ.
Δεν είναι όλοι οι δεξιοί δαπιτες....
Όπως θέλεις να σέβονται την πολιτική σου θεωρία έτσι πρέπει να δέχεσαι την δική τους, ανταλλάσσοντας επιχειρήματα με πηγές κτλ.Αντίστοιχα και πασπιτες ήταν όλη μέρα μηκονοοοοοος και άσχετοι ....αλλά περνούσαν τα μαθήματα..ένας θεός ξέρει πως.
Λιγότερο στα πιο αριστερά....αλλά και στα αριστερά είχαν αντίστοιχα μπουμπούκια που δεν πατούσαν ποτε και περνούσαν
Γενικά όσοι ήταν σε νεολαίες ήταν διάνοιες, τα περνούσαν όλα πανευκολα με μία ημέρα διαβάσματος
-
Άντε πάλι εσύ κόλλημα με τη ΝΔ.
Δεν είναι όλοι οι δεξιοί δαπιτες....
Όπως θέλεις να σέβονται την πολιτική σου θεωρία έτσι πρέπει να δέχεσαι την δική τους, ανταλλάσσοντας επιχειρήματα με πηγές κτλ.Αντίστοιχα και πασπιτες ήταν όλη μέρα μηκονοοοοοος και άσχετοι ....αλλά περνούσαν τα μαθήματα..ένας θεός ξέρει πως.
Λιγότερο στα πιο αριστερά....αλλά και στα αριστερά είχαν αντίστοιχα μπουμπούκια που δεν πατούσαν ποτε και περνούσαν
Αν βγει ένας πασοκος και μας λέει πόσο καλά τα έκανε ο Τσοχατζόπουλος, όπως κάνουν οι Νεοδημοκράτες τώρα για τα καρατζαφέρια και τους καραμανληδες, δε θα περιοριστώ στη ΝΔ.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....