-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ΥΓ: Το γάλα είναι άχρηστο για τους ενήλικες. Προορίζεται από την φύση ως τροφή των νεογνών.
Δε με θυμάμαι ποτέ να πίνω άσπρο γάλα, άρα το χα κόψει από πάρα πολύ μικρός, μου φέρνει αναγούλα. Ωστόσο ρόφημα σοκολάτας πίνω και ακόμα περισσότερο σοκολατούχο (ΜΙΛΚΟ κλπ).
-
Αυτό που λέει ο fanis75 ισχύει. Το γάλα Στάμου είναι σαν να οδηγάς 13αρι rallye. Πιουριλα...
Και βέβαια στα παγωτά/κρέμες η διαφορά γεύσης είναι χαοτική. Μόνο στη Ρόδο (liber) βρήκα αντίστοιχη κρέμα βανιλια (ίσως καλυτερη, ζοριστηκε να σηκωθεί το αεροπλάνο)Κατά τα άλλα ακόμα ο Μαυρίδης να βάλει τον τραγουδαρο δώρο με τον 'φιλελεύθερο';
-
Στα τρόφιμα πάντως η τυποποίηση μόνο καλό έχει κάνει. Πότε ακούσατε τελευταία φορά για μελιταίο πυρετό σε άνθρωπο; Παλιά το γάλα πίνονταν μόνο μετά από βράσιμο, γιατί αλλιώς... Τώρα η παστερίωση τα έχει λύσει αυτά.Σχετικά με την ομογενοποίηση: https://www.mednutrition.gr/portal/life ... imeno-gala
ΥΓ: Το γάλα είναι άχρηστο για τους ενήλικες. Προορίζεται από την φύση ως τροφή των νεογνών.
-
Συμφωνώ για το ότι το γάλα είναι άχρηστο, όχι μόνο για τους ενήλικες αλλά για τον άνθρωπο γενικά. Μεγάλη συζήτηση, δεν είναι του παρόντος.
-
Η ομογενοποίηση (που ουσιαστικά αλλάζει την λιπαρή δομή αλλά και την πρωτεϊνική) ενδέχεται να προκαλεί προβλήματα...επειδή δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένο, προτιμώ να την αποφεύγω.
-
Για την τυποποίηση, συμφωνώ εν μέρη. Σαφώς η παστερίωση είναι επιθυμητή. Όμως, πολλά τυποποιημένα προϊόντα έχουν ουσίες που είναι βλαβερές αλλά επιτρεπτές. Θέλει προσοχή να διαβάζουμε τις ετικέτες.
-
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
εξαιρετικής ποιότητας και τα προιόντα ΓΙΩΤΗΣ.Γιατί να πέσει η ποιότητα στο γάλα;;;
Θα διαφωνήσω (πολλά trans λιπαρά, φοινικέλαια, υδρογονομένα λίπη κλπ)...αλλά έστω και να είναι, πάντα η αύξηση της παραγωγής και η εντονότερη τυποποίηση και βιομηχανοποίηση, ως επι το πλείστον οδηγεί σε υποβάθμιση της ποιότητας, τουλάχιστον ως προς την αγνότητα.
Ένα απλό παράδειγμα είναι η ομογενοποίηση του γάλακτος, που πιθανώς είναι βλαβερή για τον άνθρωπο αλλά επειδή μας αρέσει το κάνουν όλες οι γαλακτοβιομηχανίες. Ο Στάμου δεν το έκανε (με αποτέλεσμα να πιάνει πέτσα το γάλα)...θα διατηρηθεί αυτό ή όχι?
προς το παρόν στα παιδιά μου δίνω το κατσικίσιο του ΣΤΑΜΟΥ όποτε το βρίσκω.
εγω δεν με θυμάμαι να πίνω γάλα....
συμφωνώ οτι ο άνθρωπος δεν πρέπει να πίνει γάλα και δεν του προσφέρει τίποτα. -
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Αυτό που λέει ο fanis75 ισχύει. Το γάλα Στάμου είναι σαν να οδηγάς 13αρι rallye. Πιουριλα...
Και βέβαια στα παγωτά/κρέμες η διαφορά γεύσης είναι χαοτική. Μόνο στη Ρόδο (liber) βρήκα αντίστοιχη κρέμα βανιλια (ίσως καλυτερη, ζοριστηκε να σηκωθεί το αεροπλάνο)Δοκίμασε κρέμα από τον Βάρσο στην Κηφισιά! Η καλύτερη όλων, του Στάμου συμπεριλαμβανομένης.
Και τα γιαούρτια του επίσης εξαιρετικά. Με υπέροχη πετσούλα.
-
O Στάμος τορφοδοτούσε με γάλα τον Βάρσο Χαλανδρίου πάντως, το γνωρίζω από μέσα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
O Στάμος τορφοδοτούσε με γάλα τον Βάρσο Χαλανδρίου πάντως, το γνωρίζω από μέσα.Ναι, αλλά ο Βάρσος του Χαλανδρίου δεν έχει σχέση με αυτόν της Κηφισιάς (ίσως υπάρχει συγγενική σχέση αλλά όχι επιχειρηματική).
Και η κρέμα του Βάρσου της Κηφισιάς είναι τρεις κλάσεις καλύτερη από του Στάμου!
-
Aν και θα μείνω λίγο offtopic,όσον αφορά την κατανάλωση γάλακτος δεν πρέπει να είμαστε αφοριστικοί.
Με πολλές μελέτες -και αρκετά μεγάλες κι όχι μόνο κάποιες 1-2 μεμονωμένες που είναι αρνητικές από σκανδιναβικές χώρες νομίζω-,αναφέρουν τη χρησιμότητά του,όχι μόνο για το ασβέστιο (που έχει σχεδόν την αποκλειστικότητα ως πηγή της αναγκαίας ημερήσιας πρόσληψης*),αλλά για τόσες άλλες ουσίες (πρωτεϊνες,υδατάνθρακες,ιχνοστοιχεία),ιδίως σε παιδιά και γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία ή εγκυμονούσες.Ειδικά για νεογνά και παιδιά έως 2 ετών κρίνεται από τον Παγκ.Οργανισμό Υγείας (WHO),απαραίτητη η πρόσληψή του (ιδανικά το μητρικό): 'For infants and young children
In the first 2 years of a child’s life, optimal nutrition fosters healthy growth and improves cognitive development. It also reduces the risk of becoming overweight or obese and developing NCDs later in life.Advice on a healthy diet for infants and children is similar to that for adults, but the following elements are also important:
Infants should be breastfed exclusively during the first 6 months of life. Infants should be breastfed continuously until 2 years of age and beyond. From 6 months of age, breast milk should be complemented with a variety of adequate, safe and nutrient-dense foods. Salt and sugars should not be added to complementary foods.'
Δε θυμάμαι,αλλά είχε ακουστεί είδηση για γονείς που αρνήθηκαν να χορηγήσουν γάλα σε βρέφος και κατέφυγαν σε 'εναλλακτικές' διατροφές με αποτέλεσμα να χρειαστεί άμεση νοσηλεία λόγω καχεξίας και υποθρεψίας.Αυτό θυμίζει λίγο όπως το 'κίνημα' κατά των εμβολιασμών,που μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες για τη δημόσια υγεία.
Σίγουρα,δεν είναι απαραίτητη ή αναντικατάστατη διατροφή ενηλίκων -ιδίως για τους άντρες- ούτε θα βοηθήσει μια γυναίκα άνω των 50 να ξεκινήσει να πίνει γάλα για τα οστά της ή την υγεία της.Αλλά όχι ότι δεν προσφέρει τίποτα ή είναι επικίνδυνο (αν ανοίξουμε συζήτηση για τα βλαβερά προϊόντα,ακόμη και το νερό σήμερα μπορεί να περιέχει πολύ πιο επικίνδυνα συστατικά από το γάλα).
Εδώ μια μελέτη του ΕΣΥ της Μ.Βρετανίας για το γάλα και το γιαούρτι https://www.nhs.uk/news/food-and-diet/m ... rt-health/
Υ.Γ. Aν και ιατρός,δεν μου άρεσε ούτε και τώρα μου αρέσει το γάλα και πίνω 1 ποτήρι το πρωί μόνο και μόνο γιατί είναι το μοναδικό γρήγορο ρόφημα που δείχνει να με κρατάει για τουλάχιστον μισή μέρα.Οτιδήποτε άλλο αν και μου αρέσει περισσότερο (π.χ. κακάο,τσάι,χυμός κ.ά.),θα πρέπει οπωσδήποτε να το συνδυάσω με κάτι επιπλέον για να αισθανθώ πλήρης.*Απαραίτητη ημερ. πρόσληψη ασβεστίου ~1000mg. Aντιστοιχία ασβεστίου σε 1 ποτήρι γάλα ~320mg= 80 αμύγδαλα ή 7-8 κουτ. ταχίνι ή 1 κονσ.σαρδέλες ή 4 κονσ. σολωμού ή μισό κιλό λαχανικών(!) Μάλλον πιο πρακτικό είναι να πιεις ένα ποτήρι γάλα ή να φας λίγο γιαούρτι.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Σίγουρα,δεν είναι απαραίτητη ή αναντικατάστατη διατροφή ενηλίκωνΜα για αυτό μιλούσαμε μόνον, ιατρέ μου. Άλλωστε είμαστε θηλαστικά, άρα το μητρικό γάλα είναι απαραίτητο στα νεογέννητα. Το πρόβλημα είναι η βιομηχανία που έχει στηθεί και επιβάλλει την πόση γάλακτος από μεγάλους ανθρώπους. Απαίσιο άσπρο ζουμί...
-
Απαίσιο άσπρο ζουμί...
Είσαι λίγο υπερβολικός (αν και -καθαρά προσωπικά- συμφωνώ).
-
Ναι, αλλά βάζεις ζάχαρη και κακάο και γίνεται υπέροχο συνοδευτικό της μπουγάτσας!!!
-
Εγώ φραπόγαλο έπινα , φραπόγαλο πίνω...
-
Απάλευτο για το στομάχι μου! Λες και έτρωγα πέτρες ήταν μετά από κάποια ώρα.
-
Εμένα δεν με ενόχλησε ποτέ . Αλλά αυτός που φτιάχνω εγώ .Εξω παλιά τον είχα κόψει γιατί έβαζαν ρεβύθια , τώρα τα ρεβύθια είναι στους άλλους καφέδες και ξαναγύρισα σε αυτόν επειδή δεν έχει ζήτηση ...
-
Δηλαδη περιμενει τωρα καποιος,που η αχτσιογλου ψηφισε αυτο με την αυξηση του κατωτατου μισθου,στον ιδιωτικο τομεα,οτι η εταιρια που δουλευει,που δεν πληρωνει δωρα,υπερωριες,κυριακιες,αδειες κλπ,οτι θα του δωσουν αυξηση στο βασικο?
-
Έστειλε χαρτί ο εργολάβος που λόγω outsourcing έχει αναλάβει μια από τις βασικές λειτουργίες του ιδρύματος και ζητάει αύξηση του ποσού της σύμβασης που πληρώνεται καθότι λόγω αύξησης στο κατώτερο μισθό, κάποιος πρέπει να καλύψει τη διαφορά στους μισθούς των υπαλήλων που χρησιμοποιεί.
-
Σήμερα ήρθε απο διπλανό τμήμα, ένα παλικάρι να μας πει τον πόνο του.
Κλασσικός τύπος που κάνει τα πάντα και είναι ο πρώτος στόχος του προϊστάμενου. Απο τους κλασσικούς προισταμένους με την μεγάλη περικεφαλαία.
Γνωρίζουμε ήδη πως του έχει αναθέσει πολλά κομμάτια της δουλειάς του.
Σε ένα απο αυτά λοιπόν (καταθέσεις και εξοφλήσεις τιμολογίων), επειδή το παιδί δεν έχει καλή εικόνα και επειδή προφανώς έχει και τα υπόλοιπα, κάπου κάπου, φυσιοογικά κάτι ξεχνιέται.
Απαντήσεις προϊσταμένου: 'Εγώ; Δεν ξέρω τπτ, θα βγάλω την ουρά μου απ'έξω. Θα πω το έχεις αναλάβει εσύ και τράβα βρες άκρη'.
Ποιότητα! Τον βοηθάνε, του κάνουν την δουλειά και μετά απολαμβάνει το θέαμα στο Κολοσσαίο, τον άμοιρο με τα θηρία.
-
Ετησια εσωτερικη αξιολογηση προϊσταμενου εχετε;
-
Νομίζω καταλαβαίνεις την απάντηση και το πως δεν θα ήταν μαζί μας ή δεν θα ήταν προϊστάμενος.
Βασικό χαρακτηριστικό σοβαρών εταιριών/οργανισμών/ιδρυμάτων/οργσνώσεων. Εμείς δεν...
Αλλάααααα ετήσια υφισταμένων καραέχουμε. Άρα πόσο να μιλήσει και να αντιμιλήσει το παιδί;
Καλη ώρα σήμερα, μιλάμε για κάποιες κατάθεσεις που το παιδί πρέπει ανιχνεύσει πως αντιστοιχούν σε τιμολόγια/χρεώσεις, χωρίς να ξέρει ακριβώς τι ψάχνει λόγω του ότι βλέπει τις κινήσεις αυτές, μια στο τόσο. Δηλαδή μπορεί να του δώσουν κίνηση 2 φορές σε έναν μήνα. Μια στις 5 και μια στις 25, άλλον μήνα 5 φορές, στις 2, στις 12, στις 20, στις 28 και στις 31 και φυσικά αυτά που βλέπει πολλές φορές αλλεπικαλύπτονται ή έχουν κενά.
-
Στεναχωρο το γεγονος. Μετα αν δεν αποδιδει ο οργανισμος πρεπει να μειωθει το μισθωδοτικο κοστος κτλ.
Απειρες τετοιες εταιριες/οργανισμοι στην ελλαδα.
Το ειχα πει και παλαιοτερα πρεπει να υπαρξει ενας δωρεαν φορεας επιχειρηματικοτητας κρατικος ή μη κερδοσκοποκος και κουλτουρας διοικησης ωστε να φοιτουν για ενα διαστημα εκεί ανα 10ετια ολοι υποχρεωτικα σε διαφορους κλαδους. Επιχειρηματικη θητεια ενα πραγμα. Να ενημερωνονται για νεες τασεις, εργαλεια, ερευνες περι καλυτερης αποδοσης και ανταγωνιστικοτητας σε συναρτηση με ενα πολιτισμενο ευρωπαϊκο εργασιακο περιβαλλον.
Ειναι προς το συμφερον της χωρας. Τσπ γενικες θεωριες μεν αλλα πρεπει να υπαρξει κουλτουρα επιχειρησεων με εμφαση το ανθρωπινο δυναμικο για υψηλη αποδοση
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....