-
Εντάξει έξυπνο παιδί φαίνεται ο Αλέξανδρος, θα τα έχει υπολογίσει όλα αυτά. Γενικά όσοι ασχολούνται με αυτοκίνητα και ειδικά 'γρήγορα' γνωρίζουν τι θέλουν και τι θα θυσιάσουν, οπότε πράττουν και έπειτα ανακοινώνουν. Το πιο κοστοβόρο που είχα ήταν υπολογισμένο στα 1ευρω/χιλιόμετρο με φόρους/συντήρηση/καύσιμο και 6κ χιλιόμετρα το χρόνο. Πιστεύω θα έχει και κανά 'μουλάρι' για τις αβαρίες.
-
Ευχαριστω Δημητρη και Χαρη, να ειστε καλα
Χαρη εχω το 207 ακομα, δεν το εδωσα.Και πιθανων θα το κρατησω γιατι και φθηνα πωλουνται οπότε δεν θα παρω πολλά, και ειναι και σε πολυ καλη κατασταση οπότε το λυπαμαι να το δωσω για ενα κομματι ψωμι.
-
Εντάξει έξυπνο παιδί φαίνεται ο Αλέξανδρος, θα τα έχει υπολογίσει όλα αυτά. Γενικά όσοι ασχολούνται με αυτοκίνητα και ειδικά 'γρήγορα' γνωρίζουν τι θέλουν και τι θα θυσιάσουν, οπότε πράττουν και έπειτα ανακοινώνουν. Το πιο κοστοβόρο που είχα ήταν υπολογισμένο στα 1ευρω/χιλιόμετρο με φόρους/συντήρηση/καύσιμο και 6κ χιλιόμετρα το χρόνο. Πιστεύω θα έχει και κανά 'μουλάρι' για τις αβαρίες.
Μ αρεσε το εξυπνος
Ετσι ειναι , τα εχω σκεφτει πανω κατω, το εβο για ξεκαυ...μα και το peugeot για καθημερινο....Αν και απο οταν πηρα το εβο , δεν ξανακουνηθηκε το Πεζω
-
Χαρη εχω το 207 ακομα, δεν το εδωσα.Και πιθανων θα το κρατησω γιατι και φθηνα πωλουνται οπότε δεν θα παρω πολλά, και ειναι και σε πολυ καλη κατασταση οπότε το λυπαμαι να το δωσω για ενα κομματι ψωμι.
Την καλύτερη δουλειά θα κάνεις να το κρατήσεις!
Με πάγια έξοδα (ένα σέρβις το χρόνο, τέλη, ασφάλεια, λάστιχα ανά 3 χρόνια κτλ) για το 207 λιγότερο από ένα χιλιάρικο το χρόνο, θα γλιτώνεις πολλά περισσότερα από βενζίνες και συντήρηση του Evο, μοιράζοντας τα χιλιόμετρα. Και μπορείς κάνοντας το χρόνο π.χ. 10.000 Km στο 207 και 5.000 Km στο Evo, να διατηρήσεις πολύ καλύτερα την αξία του ως future classic. Γιατί άλλο είναι σε 10 χρόνια να έχει 80.000 Km και άλλο 180.000...
-
alexandros.K wrote:
Την καλύτερη δουλειά θα κάνεις να το κρατήσεις!
Με πάγια έξοδα (ένα σέρβις το χρόνο, τέλη, ασφάλεια, λάστιχα ανά 3 χρόνια κτλ) για το 207 λιγότερο από ένα χιλιάρικο το χρόνο, θα γλιτώνεις πολλά περισσότερα από βενζίνες και συντήρηση του Evο, μοιράζοντας τα χιλιόμετρα. Και μπορείς κάνοντας το χρόνο π.χ. 10.000 Km στο 207 και 5.000 Km στο Evo, να διατηρήσεις πολύ καλύτερα την αξία του ως future classic. Γιατί άλλο είναι σε 10 χρόνια να έχει 80.000 Km και άλλο 180.000...
Σε λίγη ώρα...οι δρόμοι των Ιωαννίνων θα υποταχθούν...σε λίγη ώρα ...η απόλυτη οδηγική ευχαρίστηση...
-
Προφανώς και μπορείς να το χρησιμοποιείς σαν daily, καθώς πρόκειται για ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο.
Στα νούμερα της χρήσης και της συντήρησης όμως θα διαφωνήσουμε. Κατανάλωση εξωφρενική και συντήρηση πανάκριβη για daily, ειδικά για το μέσο Έλληνα. Αν τώρα αυτά είναι λογικά για rally replica είναι παρηγοριά στον άρρωστο, γιατί δεν θα κάνει κάθε μέρα rally ο Αλέξανδρος αλλά θα το έχει για καθημερινό αυτοκίνητο.
Ένα αυτοκίνητο που κάποτε κόστιζε καινούργιο περισσότερα από 50.000€ δεν είναι αυτοκίνητο για τον μέσο Έλληνα, ακόμα και τώρα κοστίζει μεταχειρισμένο από 20.000€ και πάντα η συντήρηση αναλογεί με την αρχική κοστολόγηση από τον κατασκευαστή.
Μιλάμε για ένα 2λιτρο 280+ αλόγων με σετάρισμα όχι ανάλογο της οικονομίας αλλά της απόδοσης. Επίσης η κατασκευή του στηρίζεται σε rally οπότε πάρα πολλά εξαρτήματα είναι φτιαγμένα για εκείνες τις προδιαγραφές, άρα πολύ ακριβότερα. Ακόμα είναι φτιαγμένο με τη φιλοσοφία των γρήγορων χιλιομέτρων και όχι του χιλιομετροφάγου. Daily μπορεί να είναι οποιοδήποτε αυτοκίνητο αλλά εξαρτάται στο που έχει δώσει βαρύτητα ο κατασκευαστής, στην άνεση, στην οικονομία, στην σπορ αίσθηση κλπ.
Το evo δεν δίνει την εικόνα ότι έχει φτιαχτεί για daily άρα θα πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί. Οπότε για αυτό το οποίο φτιάχτηκε μια χαρά λογική, ακριβή ναι μεν αλλά λογική ΄συντήρηση για αυτό που προσφέρει.
-
Αν παρω το sport θα του βαλω ολη τη λιστα hks και θα αφησω τις τιμες πανω με το καρτελακι...
-
Βασικά είναι πολλά τα πράγματα που παίζουν ρόλο για το αν μπορείς να έχεις ως καθημερινό το 'γρήγορο'.
Αριθμός χιλιομέτρων/έτος, που γίνονται τα χιλιόμετρα αυτά (πόλη/αυτοκινητόδρομοι), ποια είναι η χρήση του 'γρήγορου' -μοστρα/(σ)βολτα/πίστα/κοντρα- και ποια είναι η προοπτική ιδιοκτησίας του (θα αλλαχτεί με καλύτερο/'σχέση ζωής')
Ανάλογα κινείται ο ιδιοκτήτης. Αλήθεια είναι πως όσο κρίμα είναι να έχεις στο κάθε μέρα κάτι ξεχωριστό άλλο τόσο κρίμα είναι να είσαι 'καταλογακιας' ('Έχω όλη την HKS πάνω φιλαρακοοο') και οι εκρήξεις αδρεναλίνης να περιορίζονται σε καφεδοmeetings και στην αναζήτηση της καλύτερης αλοιφής κερωματος.
10αρι είναι αυτό βέβαια οπότε το καλύτερο το είπε ο έτερος ιδιοκτητης: Βενζίνες να υπάρχουν...
Κρίνοντας από το μηχανικό μου που είχε 9αρι και τώρα 10αρι, μοτοσυκλέτα για δουλειες και μετά μονο evo._
-
Επειδή με τον Αλέξανδρο είμαστε φίλοι και συζητούσαμε από την αρχή τις επιλογές του σε αμάξι, βασικό κριτήριο ήταν η χρήση που θα κάνει στο αυτοκίνητο. Με μέσο όρο 5-6.000 χλμ το χρόνο που κάνει ο Αλέξανδρος το θέμα κατανάλωση δεν έχει ουσιαστικά αξία. Γι' αυτό και από πολύ νωρίς του πρότεινα να κοιτάξει τη λύση impreza sti - evo εφόσον ήθελε ένα αμάξι για να το απολαύσει, να το έχει χόμπι και όχι για να κάνει καθημερινές μετακινήσεις. Ακόμη και να αλλάξει κάπως η πραγματικότητα αυτή, στη χειρότερη περίπτωση να διανύει πολύ μικρές αποστάσεις που δεν θα κάνουν διαφορά στην...τσέπη του.
Το αμάξι είναι ΑΠΟΛΑΥΣΗ, το κάναμε και χθες βόλτα περίπου 1,5 ώρα (αν όχι περισσότερο), είναι κουκλί πραγματικά (το γράφω εγώ που δεν μου αρέσουν γενικά τα σεντάν!), έχει και ωραίο σαλόνι με εξαιρετική συναρμογή (παρά το γεγονός ότι τα πλαστικά είναι σκληρά στα περισσότερα σημεία (who f@cking cares though...!!) , τα καθίσματα προσφέρουν κορυφαία στήριξη. Ίσως η ηχομόνωση να μπορούσε να είναι λίιιγο καλύτερη (εμένα μου φάνηκε να έχει λίγη φασαρία κυρίως όταν το γκάζι πλησιάζει το πάτωμα...) αλλά...πάλι όλα αυτά μου μοιάζουν ασήμαντα σε ένα ΤΕΤΟΙΟ αμάξι...Τα σημαντικά είναι άλλα: έχει απίστευτο μοτέρ που σε ΚΑΡΦΩΝΕΙ (όχι κολλάει...ΚΑΡΦΩΝΕΙ) στο κάθισμα σε κάθε επιτάχυνση, η ποιότητα κύλισης είναι πάρα πολύ καλή, δεν κοπανάει, ΔΕΝ ΓΕΡΝΕΙ ούτε για πλάκα, το αυτόματο κιβώτιο είναι πολύ καλό, ενώ μόλις το μάθει και ο Άλεξ ακόμη καλύτερα - γιατί το αμάξι χρειάζεται 'πάρα πολύ διάβασμα' - θα ξεδιπλώσει πλήρως και τη μεγαλύτερη αρετή που έχει αυτό το αμάξι: το ΠΩΣ ΣΤΡΙΒΕΙ!
Στον Αλέξανδρο τα έχω πει ήδη πολλές φορές από κοντά, αλλά θα επαναλάβω και από εδώ την τεράστια χαρά μου που πήρε αυτό το αμάξι - το χαίρομαι σαν να είναι δικό μου πραγματικά - να έχει άπειρα ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΧΛΜ, ώστε να απολαύσει αυτό το ΟΠΛΟ που έχει στα χέρια του!
PS1: Όταν μου έλεγε για fiesta ST, εγώ έλεγα EVO...και επέμενα! Ευτυχώς που με άκουσε!!
PS2: Δεν γίνεται να μην κοιτάξεις το αμάξι όταν περνάει!! Μέχρι και κουβέντα σε φανάρι μας έπιασαν!! Επόμενος στόχος να τον...παντρέψουμε!!!
PS3: Περιμένω να σπάσει το ρεκόρ μου σε εκείνη τη στροφή στην έξοδο της Ιόνιας που είχα πάρει με 130+ με την giulia veloce και με τον πωλητή να κρατιέται από ...όπου έβρισκε!! LOL!!
Να το χαρείς πασά μου!!
-
θα ξεδιπλώσει πλήρως και τη μεγαλύτερη αρετή που έχει αυτό το αμάξι: το ΠΩΣ ΣΤΡΙΒΕΙ!
PS1: Όταν μου έλεγε για fiesta ST, εγώ έλεγα EVO...και επέμνα! Ευτυχώς που με άκουσε!!
PS2: Δεν γίνεται να μην κοιτάξεις το αμάξι όταν περνάει!! Μέχρι και κουβέντα σε φανάρι μας έπιασαν!! Επόμενος στόχος να τον...παντρέψουμε!!!
PS3: Περιμένω να σπάσει το ρεκόρ μου σε εκείνη τη στροφή στην έξοδο της Ιόνιας που είχα πάρει με 130+ με την giulia veloce και με τον πωλητή να κρατιέται από ...όπου έβρισκε!! LOL!!
-
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και ειδικά με αυτή την ανάρητηση στρίβει με την σκέψη!
-
Το Φιέστα είναι καλύτερο....αχαχαχα!!!
-
Να με καλέσετε στον γάμο παρακαλώ...θα τον πάω με Έβο!
-
Για πλάκα το σπάει, με 200+ μπορεί να περάσει. Δεν ξέρω εαν ακόμα υπάρχει (γιατί τότε που βγήκε δεν υπήρχε) αυτοκίνητο που μπορεί να στρίψει καλύτερα από το Έβο. Εαν έχετε αμφιβολίες έρχομαι με τον κουμπάρο μου πάνω να μας πάει μια βόλτα....είναι λίγο ταλιμπάν, αλλά εξαιρετικός οδηγός (και λόγω του ότι είναι και πιλότος έχει και φοβερά αντανακλαστικά).
-
-
The_Emperor wrote:
θα ξεδιπλώσει πλήρως και τη μεγαλύτερη αρετή που έχει αυτό το αμάξι: το ΠΩΣ ΣΤΡΙΒΕΙ!
PS1: Όταν μου έλεγε για fiesta ST, εγώ έλεγα EVO...και επέμνα! Ευτυχώς που με άκουσε!!
-
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και ειδικά με αυτή την ανάρητηση στρίβει με την σκέψη!
-
Το Φιέστα είναι καλύτερο....αχαχαχα!!!
-
Να με καλέσετε στον γάμο παρακαλώ...θα τον πάω με Έβο!
-
Για πλάκα το σπάει, με 200+ μπορεί να περάσει. Δεν ξέρω εαν ακόμα υπάρχει (γιατί τότε που βγήκε δεν υπήρχε) αυτοκίνητο που μπορεί να στρίψει καλύτερα από το Έβο. Εαν έχετε αμφιβολίες έρχομαι με τον κουμπάρο μου πάνω να μας πάει μια βόλτα....είναι λίγο ταλιμπάν, αλλά εξαιρετικός οδηγός (και λόγω του ότι είναι και πιλότος έχει και φοβερά αντανακλαστικά).
-
Ισχύει!!
-
Γ@αμάει το Fiesta...αλλά το EVO είναι άλλη κατηγορία!
-
Άσε κούκλε! Πάρε θέση στη...σειρά!!
Εμένα με είχαν πάει στην εκκλησία με το impreza sti 370 ps!!!
- Η συγκεκριμένη στροφή είναι πραγματικά επικίνδυνη! Αν θυμάμαι καλά έχουν όριο εκεί 60! Χθες είχε βρέξει κιόλας ενώ μια ελαφρά ψιχάλα έπεσε και κατά τη διάρκεια της βόλτας. Μόνο το καθαρό και στεγνό οδόστρωμα προσφέρονται για...ταλιμπανιές με ασφάλεια! Και εγώ πίστευω πάντως ότι το EVO την έχει τη στροφή με περισσότερα! (200 που γράφεις βέβαια με...τίποτα....!)
-
-
-
Γ@αμάει το Fiesta...αλλά το EVO είναι άλλη κατηγορία!
-
Άσε κούκλε! Πάρε θέση στη...σειρά!!
-
Η συγκεκριμένη στροφή είναι πραγματικά επικίνδυνη! Αν θυμάμαι καλά έχουν όριο εκεί 60! Χθες είχε βρέξει κιόλας ενώ μια ελαφρά ψιχάλα έπεσε και κατά τη διάρκεια της βόλτας. Μόνο το καθαρό και στεγνό οδόστρωμα προσφέρονται για...ταλιμπανιές με ασφάλεια! Και εγώ πίστευω πάντως ότι το EVO την έχει τη στροφή με περισσότερα! (200 που γράφεις βέβαια με...τίποτα....!)
-
Εννοείται, πλάκα έκανα...αχαχαχα!
-
Εγώ θα τον πάω γιατί είμαι φιλοξενούμενος....εσείς το έχετε κάθε μέρα!
-
Δεν την ξέρω την στροφή προφανώς...αλλά σίγουρα μπορεί να στρίψει αρκετά πιο γρήγορα από την Τζούλια, Τώρα πόσο πιο γρήγορα δεν ξέρω, χάρη ευφημισμοού έγραψα τα 200 (αν και δεν πρέπει να είναι μακριά!). Σίγουρα πάντως μπορεί με περισσότερα από την τελική της Μίτο μου.
-
-
Ξεθαβω το τοπικο, καθως πλεον εγινα κι εγω κατοχος ενος Evo X
ωρε....
ζηλευω ωρε...
καλοταξιδο. οταν ερθει ο γατος παγουρουπολη θελει βολτα. αριστερη. θα κατσει αριστερα.
-
Βασιλη τα λεμε απειρες φορες μεταξυ μας . Σε ευχαριστω παρα πολυ .
Το Εvo οσο το μαθαινεις τοσο σε ενθουσιαζει , δεν τα καταλαβαινεις ολα ουτε με την 1η βολτα, ουτε με την 2η . Ειναι οπλο και τα οπλα θελουν και προσοχη. Μιλαμε οσο το οδηγω και το μαθαινω τοσο με πορωνει
Φανη και Γατε, ελατε εσεις Γιαννενα κι ολο και κατι θα κανουμε
-
alexandros.K wrote:
Ξεθαβω το τοπικο, καθως πλεον εγινα κι εγω κατοχος ενος Evo X
ωρε....
ζηλευω ωρε...
καλοταξιδο. οταν ερθει ο γατος παγουρουπολη θελει βολτα. αριστερη. θα κατσει αριστερα.
Και εγώ σαν τον Γάτο, ας είναι και μικρή η βόλτα, δεν με πειράζει. Και μη μας πεις όχι!!!! Ο αυτοκράτωρ έχει ήδη κάνει !!!
-
Κι εσυ , μην μεινεις παραπονεμενος
Στους επομενους θα βαλω εισιτήριο να ξερετε
-
Να το χαρεις Αλέξανδρε!
Σουπερ το εργαλείο!
Μην το δινεις πολύ στο Βασίλη γιατι τον βλέπω για stage 2...
-
Πω πω παίδες μου θυμίσατε τις πρώτες μου μέρες με το 10άρι όταν το είχα πάρει που είχα χάσει τη γη κάτω απ'τα πόδια μου.
Το φοβερό ξέρετε ποιό είναι? Ότι εκεί που λες, τέλος είμαι όριο...δε πάει άλλο...το αυτοκίνητο σου βγάζει γλώσσα, σε κοροϊδεύει κανονικά στα μούτρα σου γιατί έχει κι άλλο!! Ναι παίδες, έχει κι άλλο. Δε πρόκειται ποτέ να φτάσεις τα όρια του αυτοκινήτου...and that's a fact!
Ο τρόπος που στρίβει το έβο, ο τρόπος που κουβαλάει χιλιόμετρα μέσα στη στροφή και πως βγαίνει από αυτή χωρίς ίχνος υποστροφής...πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να συμβαίνει. Σε κοροϊδεύει σας λέω!
Και το σύνολο που έχει ο Αλέξανδρος (δηλαδή 1ο στάδιο, ohlins και SST) το απογειώνει σε σημείο που -όπως είπα και πριν- πολύ δύσκολα hot hatch θα μπορέσει να κρατηθεί στον ίδιο ρυθμό πίσω από το έβο!
Έχει τύχει με πετύχω Μ3 και 911 προς Σούνιο και ήταν δύσκολο να μείνουν πίσω.
Το μόνο πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι πρέπει να είσαι στο γκάζι πριν, και σταδιακά να πατάς τέρμα από μέσα μέχρι την έξοδο για να δουλέψουν τα διαφορικά όπως πρέπει. Εκεί νιώθεις τη δουλειά που κάνει το AYC πίσω και πως στέλνει τη ροπή στον τροχό που έχει πρόσφυση (το βλέπεις και από τη κεντρική οθόνη) αριστερά ή δεξιά.
Όταν καταλάβεις πως δουλεύει η 4κίνηση τόσο θα την εκμεταλλευτείς στο έπακρον.
Το κεντρικό στην ουσία είναι full-lock ή ανοιχτό ανάλογα με το input που παίρνει από το yaw, το γκάζι και το τιμόνι ανάλογα με το mode (tarmac, gravel, snow) στο κλειδώνει και σου δίνει πρόσφυση εκεί που χρειάζεσαι...και εξηγώ...
Ας πούμε ότι υπάρχει ευθεία και μετά ακολουθεί στροφή...με τέρμα γκάζι (και επίσης όταν φρενάρεις) το κεντρικό είναι κλειδωμένο, στο tarmac (που άρα έχεις πρόσφυση από το στεγνό οδόστρωμα) ελευθερώνει το κεντρικό διαφορικό πιο νωρίς στη στροφή (μόλις δώσεις steering input) ώστε ο κάθε τροχός να έχει τη σωστή ταχύτητα μέσα στροφή και μετά στο ξανακλειδώνει στην έξοδο μόλις δει ότι ανοίγεις το τιμόνι και δίνεις γκάζι. Το κάθε mode μετά στην ουσία καθυστερεί το σημείο που ανοίγει το κεντρικό και έτσι πχ στο snow είναι κλειδωμένο μέσα στη στροφή για να σου δώσει τη πρόσφυση που χρειάζεσαι και μετά μόλις βγεις (αλλάξεις γωνία στο τιμόνι και δώσεις γκάζι) ανοίγει πάλι.
Όταν μάθεις να ζεις με αυτό εκμεταλλεύεσαι τη 4κίνηση φουλ και απλά πατάς γκάζι εκεί που πρέπει, το κεντρικό μετά ανάλογα με το steering/throttle input και το mode κλειδώνει και ανοίγει και το πίσω ayc κάνει τα δικά του!
Mετά καταλαβαίνεις γιατί οι άλλες 4κινήσεις είναι αστείες και πόσο μα πόσο έχει νόημα ένα τέτοιο σύστημα!
Μοναδικό σύνολο που σε κάνει να ξεχνάς οποιαδήποτε ατέλεια του εσωτερικού ή ποιότητας κύλισης. Είναι όπλο!
Πραγματικά θα ήθελα να ανέβω Άλεξ πάνω να οργώσουμε τα βουνά και να κάψουμε 100άρα.
Να το χαρείς γιατί δε θα βρεις τέτοιο αυτοκίνητο εκτός αν πας πχ στην Α45S και δώσεις 100 χιλιάρικα.
-
Ευχαριστω Στεφανε
Πολυ χρησιμα αυτα που εγραψες Νικο, δεν τα ηξερα.... Ηξερα μονο οτι πρεπει να πατας γκαζι μεσα στην στροφη για να 'δουλευουν' τα διαφορικα. Αυτες τις λεπτομεριες δεν τις ειχα ξανακούσει
Οντως θα ηταν καλη φαση να παμε αναβαση μαζι . Κ@υλα. Ομως δωσε μου λιγο χρονο να το μαθω, γιατι αλλιως ο μονος τροπος να μεινω κοντα σου , ειναι να δεθώ με ιμαντα
-
Τρελό εργαλείο, πολεμικο, ονειρικό. Καλοταξιδο!!
Μitsubishi Lancer Evo X