-
με καλυψες φιλε...απλα και ωραια τα ειπες.ειδα το μανιουαλ στα γερμανικα,αλλα δε βρηκα καπου να λεει τον τυπο.efb agm φανταζομαι στα αγγλικα θα το εγραφε..αυτο μενει να βρω .ετσι απο περιεργεια..πως μπορω να το βρω αυτο ομως?για απολυτη σιγουρια? με αριθμο πλαισιου ας πουμε?η κατι τςτοιο?
-
@oneironaut84 said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
με καλυψες φιλε...απλα και ωραια τα ειπες.ειδα το μανιουαλ στα γερμανικα,αλλα δε βρηκα καπου να λεει τον τυπο.efb agm φανταζομαι στα αγγλικα θα το εγραφε..αυτο μενει να βρω .ετσι απο περιεργεια..πως μπορω να το βρω αυτο ομως?για απολυτη σιγουρια? με αριθμο πλαισιου ας πουμε?η κατι τςτοιο?
Ένα καλό site για να πάρεις μια καλή ιδέα είναι
-
@storm said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Η δική μου εμπειρία δείχνει ότι μεγάλο ρόλο για την μακροζωία μίας μπαταρίας παίζει η πρώτη φόρτιση που κάνει ο έμπορας πριν την τοποθέτηση.
Και επειδή αυτό μου κάνει εντύπωση... δλδ το να αγοράζεις μπαταρίες από τις χύμα (π.χ. Praktiker) είναι αυτοκτονία?
-
Aλλαχτηκε σημερα η μπαταρια. Η ημερομηνια που ανεγραφε ηταν 05/07 (5η βδομαδα του 2007 δηλαδη), την φωτογραφισα κιολας να υπαρχει γιατι μιλαμε για ρεκορ διαρκειας οχι αστεια.
Η μπαταρια που αλλαχτηκε ηταν κι αυτη banner αλλα ειχε και το σημα της bmw προφανως. Η καινουρια που μπηκε ηταν επισης banner (ασημι που μου ειπε ο μαστορας οτι ειναι η πιο ενισχυμενη σειρα) 70αρα σαν την εργοστασιακη και παιζει να ειναι και σχεδον ολοιδια κατα τ'αλλα. Αν κρατησει τα μισα χρονια εστω θα ειμαι πολυ ικανοποιημενος.
Κοστος 100 ευρω με εργατικα, αρχικοποιηση, τα παντα και αποδειξη. Παρα πολυ λογικη τιμη κατα τη γνωμη μου. Κι ας κατσουν καποιοι να ασχολουνται με τους αστειους των εξουσιοδοτημενων που μου ζητησαν πανω απ'τα τριπλα για την ιδια μπαταρια (ουτε καν γνησια).
-
@driver-m said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Aλλαχτηκε σημερα η μπαταρια. Η ημερομηνια που ανεγραφε ηταν 05/07 (5η βδομαδα του 2007 δηλαδη)
Μάιος του 07 θα έγραφε. Συνήθως χτυπάνε το μηνα στον ένα πόλο και τη χρονιά στον αλλο....Δεν είναι σαν τις ημερομηνίες στα λάστιχα.
-
@antonakis said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
@storm said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Η δική μου εμπειρία δείχνει ότι μεγάλο ρόλο για την μακροζωία μίας μπαταρίας παίζει η πρώτη φόρτιση που κάνει ο έμπορας πριν την τοποθέτηση.
Και επειδή αυτό μου κάνει εντύπωση... δλδ το να αγοράζεις μπαταρίες από τις χύμα (π.χ. Praktiker) είναι αυτοκτονία?
Βλέπεις ημερομηνία κατασκευής και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να φορτιστεί καλά μετά την αγορά. Τις έχω δει και εγώ τις μπαταρίες στο Praktiker αλλά δεν έχω μπει σε διαδικασία να τις χαζέψω.
-
@nikos-golf said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Aλλαχτηκε σημερα η μπαταρια. Η ημερομηνια που ανεγραφε ηταν 05/07 (5η βδομαδα του 2007 δηλαδη)
Μάιος του 07 θα έγραφε. Συνήθως χτυπάνε το μηνα στον ένα πόλο και τη χρονιά στον αλλο....Δεν είναι σαν τις ημερομηνίες στα λάστιχα.
Κι ομως σιγουρα δεν ειναι μηνας. Γιατι το αμαξι αγοραστηκε Μαρτη του 2007. Αρα μετα βεβαιοτητος ειναι εβδομαδα.
-
Κι ομως σιγουρα δεν ειναι μηνας. Γιατι το αμαξι αγοραστηκε Μαρτη του 2007. Αρα μετα βεβαιοτητος ειναι εβδομαδα.
Πάσο τότε. Πρώτη φορά το ακούω. Όπως και να χει σου κράτησε πολύ
-
μου βγαζει και για agm..μια efb,μια agm και αλλες δυο μαλλον απλες.δε γραφουν κατι
-
μου βγαζει και για agm..μια efb,μια agm και αλλες δυο μαλλον απλες.δε γραφουν κατι
Και μένα μου έβγαζε σαν εναλλακτική agm αλλά επειδή το σταρτ στοπ του αυτοκινήτου φτιάχτηκε να δουλεύει με efb μου είπαν να βάλω τέτοια. Είναι λίγο πιο καλή η agm αλλά μακροπρόθεσμα δε θα δούλευε σωστά η φορτιση
-
Εεεεε τοτε παω σε efb.λογικαας μη παιξω
-
Βασικα μεταχειρισμενο ειναι το αυτοκινητο.Πως θα ξερω αν ηταν αρχικα με efb η agm??
-
Παιδιά την βοήθεια σας παρακαλώ!
Το προηγούμενο Σάββατο έκανα λαλακια και περιμένοντας έξω από το SM την γυναίκα μου για 15 λεπτά περίπου με σβηστο κινητήρα είχα ανοιχτό κλιματισμό , φώτα και μουσική και με τα μικρά μέσα να φωνάζουν δεν το πήρα χαμπάρι.
Μόλις πήγα να φύγω ...δεν έπαιρνε μπροστά.
Ευτυχώς είχα στο Πορτ μπαγκαζ ένα baseus power bank starter πως το λένε , τελευταία φορά το είχα φορτίσει το καλοκαίρι και το χρησιμοποίησα πρώτη φορά, και το μαμημενο με έσωσε! Έβαλα πολύ εύκολα μπροστά!Το πρόβλημα είναι πως από τότε μετά από 10-12 ώρες ακινησίας το αυτοκίνητο δεν παίρνει μπροστά και ...βάζω μπροστά με το Baseus - ξεφτυλα εν τω μεταξύ στην δουλειά και σε πάρκινγκ ανοίγω καπώ και βάζω , 4-5 φορές με την σημερινή - δεν έχω προλάβει να πάω σε ηλεκτρολόγο να αλλάξω μπαταρία.
Πριν λίγο βρήκα από φίλο ένα C Tek 5.0 και μου είπε πως μπορεί να βοηθήσει να φορτίσω την μπαταρία και να την σώσω.
Την έχω μόλις 2 χρόνια επάνω, είναι αυτή με τον ταύρο δεν θυμάμαι την μάρκα και θυμάμαι πως ήταν ακριβουτσικη.Θα το δοκιμάσω λογικά αύριο το απόγευμα προς βράδυ γιατί τώρα γύρισα σπίτι και αύριο θέλω πάλι το αυτοκίνητο από νωρίς το πρωί, και επειδή είμαι άσχετος θέλω πρώτα να το ψάξω λιγάκι μην κάνω καμιά ζημιά.
Διαβάζω το manual και έχω τις εξής απορίες.
Έχει μια λειτουργία recond (recondition) και μάλλον αυτό πρέπει να επιλέξω.
Δεν έχω καταλάβει όμως αν πρέπει να βγάλω τα καλώδια και να συνδέσω πάνω στους πόλους μόνο.
Σε ότι βιντεάκια έχω δει τα βάζουν επάνω με την μπαταρία συνδεδεμένη, όπως όταν δίνουμε ρεύμα με μπουστερ δηλαδή.
Με το φτωχό μου μυαλό επειδή βλέπω πως στο recond λέει δίνει μεγαλύτερη τάση μήπως κάνω καμιά ζημιά με τους πόλους συνδεδεμένους;
Σκέφτομαι να βγάλω την μπαταρία αλλά είμαι λίγο μαστροχαλαστης και φοβάμαι μην χαλάσω κάτι.Τι συμβουλευετε όσοι ξέρετε πως δουλεύει αυτός ο Ctek φορτιστής;
Αυτός είναι , και έχει και το manual στον παρακάτω σύνδεσμο
https://www.gr-kiros.gr/2010/ctek/MXS5_0.phpΕυχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
-
Γενικά οι πιθανότητες λένε ότι αν σε αφήσει μια φορά η μπαταρία, ότι και να κάνεις...
Θα με ενδιέφερε να μάθω αν τη σώσεις για λίγους μήνες ακόμα, αν και έρχονται κρύα, οπότε ζόρια.
-
Καλημερα. Δεν ξερω πως δουλευει το Ctek , αλλά βγαλε τα καλωδια απο την μπαταρια , αστη δλδ μονη της , οπως ειναι πανω στο αμαξι , και συνδεσε το φορτιστη μεχρι να την γεμισει
Απλο ειναι -
Εγώ είχα σώσει έτσι μια bosch στην καραντίνα...προσωπικά τη βάζω κατευθείαν πάνω στα καλώδια , αλλά ο δικός μου φορτιστής επιλέγει μόνος του το πρόγραμμα που απαιτείται και τα εναλλάσσει...προσοχή αν το αυτοκίνητο έχει s&s συμβουλεύσου το manual για τη φόρτιση γιατί συνήθως έχουν υποδοχή σε συγκεκριμένο σημείο στο σασί για το αρνητικό κροκοδειλακι
-
@vagkirk said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Το προηγούμενο Σάββατο έκανα λαλακια και περιμένοντας έξω από το SM την γυναίκα μου για 15 λεπτά περίπου με σβηστο κινητήρα είχα ανοιχτό κλιματισμό , φώτα και μουσική και με τα μικρά μέσα να φωνάζουν δεν το πήρα χαμπάρι.
Ευτυχώς είχα στο Πορτ μπαγκαζ ένα baseus power bank starter πως το λένε , τελευταία φορά το είχα φορτίσει το καλοκαίρι και το χρησιμοποίησα πρώτη φορά, και το μαμημενο με έσωσε! Έβαλα πολύ εύκολα μπροστά!Το πρόβλημα είναι πως από τότε μετά από 10-12 ώρες ακινησίας το αυτοκίνητο δεν παίρνει μπροστά και ...βάζω μπροστά με το Baseus - ξεφτυλα εν τω μεταξύ στην δουλειά και σε πάρκινγκ ανοίγω καπώ και βάζω , 4-5 φορές με την σημερινή - δεν έχω προλάβει να πάω σε ηλεκτρολόγο να αλλάξω μπαταρία.
Πριν λίγο βρήκα από φίλο ένα C Tek 5.0 και μου είπε πως μπορεί να βοηθήσει να φορτίσω την μπαταρία και να την σώσω.
Την έχω μόλις 2 χρόνια επάνω, είναι αυτή με τον ταύρο δεν θυμάμαι την μάρκα και θυμάμαι πως ήταν ακριβουτσικη.Θα το δοκιμάσω λογικά αύριο το απόγευμα προς βράδυ γιατί τώρα γύρισα σπίτι και αύριο θέλω πάλι το αυτοκίνητο από νωρίς το πρωί, και επειδή είμαι άσχετος θέλω πρώτα να το ψάξω λιγάκι μην κάνω καμιά ζημιά.
Δεν έχω καταλάβει όμως αν πρέπει να βγάλω τα καλώδια και να συνδέσω πάνω στους πόλους μόνο.
Σε ότι βιντεάκια έχω δει τα βάζουν επάνω με την μπαταρία συνδεδεμένη, όπως όταν δίνουμε ρεύμα με μπουστερ δηλαδή.
Με το φτωχό μου μυαλό επειδή βλέπω πως στο recond λέει δίνει μεγαλύτερη τάση μήπως κάνω καμιά ζημιά με τους πόλους συνδεδεμένους;
Σκέφτομαι να βγάλω την μπαταρία αλλά είμαι λίγο μαστροχαλαστης και φοβάμαι μην χαλάσω κάτι.Τι συμβουλευετε όσοι ξέρετε πως δουλεύει αυτός ο Ctek φορτιστής;
https://www.gr-kiros.gr/2010/ctek/MXS5_0.phpΕυχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
Μη κάθεσαι να βγάλεις τη μπαταρία απο το αυτοκίνητο. σύνδεσε τον φορτιστή (πρώτα ο κόκκινος θετικός πόλος με το κόκκινο κροκοδειλάκι και μετά την γείωση με το μαύρο κροκοδειλάκι). επέλεξε με το MODE το αυτόματο πρόγραμμα (εικονιδιο με το αυτοκίνητο) και άσε τον φορτιστή να λειτουργήσει κάποιες ώρες πάνω στη μπαταρία.
Αν η μπαταρία έχει ζωή ακόμα ο ctek θα τη συνεφέρει, εάν όχι σε καμιά βδομάδα πας για αλλαγή -
Αν βγάλεις την μπαταρία από το αυτοκίνητο (αν την αποσυνδέσεις δηλαδή) το συνδέεις κατ΄ ευθείαν στους πόλους βεβαίως.
Αν αφήσεις την μπαταρία στο αυτοκίνητο ως έχει συνδεδεμένη, συνδέεις το θετικό στο θετικό της μπαταρίας και το αρνητικό κροκοδειλάκι σε ένα σημείο του σασί ή του κινητήρα και ΟΧΙ στον αρνητικό πόλο της μπαταρίας απ΄ ευθείας. Πρέπει να γίνει έτσι η σύνδεση γιατί αν παρατηρήσεις από τον αρνητικό της μπαταρίας αμέσως πριν καταλήξει στο σασί το καλώδιο, παρεμβάλλεται μια μικρή διάταξη (σαν ένα σπιρτόκουτο σε μέγεθος) που συνδέεται στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου με ξεχωριστά λεπτά καλώδια, ως διαγνωστικό. Αν συνδέσεις λοιπόν απ΄ ευθείας στον αρνητικό πόλο, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα δυσλειτουργίας μετά. Αν είναι ορατό το σημείο που καταλήγει το χοντρό μαύρο καλώδιο της μπαταρίας στο σασί και δεν είναι βαμμένο το παξιμάδι για να κάνει επαφή, βάλτο εκεί.
Επιλέγεις το κλασσικό πρόγραμμα (το εικονίδιο με το αυτοκίνητο). Έχε υπ΄όψιν ότι η διαδικασία θα κρατήσει αρκετές ώρες. -
@tjk said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Αν συνδέσεις λοιπόν απ΄ ευθείας στον αρνητικό πόλο, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα δυσλειτουργίας μετά.
Ωχ...
Το έκανα σήμερα στις 10 το πρωί και φύγαμε με άλλο αυτοκίνητο για Ναύπλιο και είμαστε ακόμη εδώ.Έβγαλα τα καλώδια της μπαταρίας και συνέδεσα κατευθείαν στους πόλους.
Ωχ, λες μόλις γυρίσω να συνδέσω τα καλώδια να γίνει χριστουγεννιάτικο δέντρο το καντράν;;;;
-
@tjk said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Αν συνδέσεις λοιπόν απ΄ ευθείας στον αρνητικό πόλο, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα δυσλειτουργίας μετά.
Ωχ...
Το έκανα σήμερα στις 10 το πρωί και φύγαμε με άλλο αυτοκίνητο για Ναύπλιο και είμαστε ακόμη εδώ.Έβγαλα τα καλώδια της μπαταρίας και συνέδεσα κατευθείαν στους πόλους.
Ωχ, λες μόλις γυρίσω να συνδέσω τα καλώδια να γίνει χριστουγεννιάτικο δέντρο το καντράν;;;;
Μια χαρα το εκανες. Δεν θα εχεις θεμα
Μπαταρία αυτοκινήτου...