-
@red_monster δες το
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@tgd said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Τι θα χτίζατε εσείς στην Γυάρο;
https://www.alumil.com/arxellence3Τώρα τίποτα.
Σε 50 χρόνια δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να χτιστεί που θα είχαν φύγει όσοι έζησαν εκεί και οι άμεσοι απόγονοι τους...
Είναι καλό να μη χτιστεί τπτ άλλο εκεί πέρα από την δημιουργία κάποιων facilities που θα μπορούσαν με χρήση από εξειδικευμένο προσωπικό να το μεταμορφωσουν σε ένα οικολογικό παράδεισο και πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ξερονησια τέτοιου μεγέθους υπάρχουν και άλλα και δίχως τόση πονεμένη ιστορία.
-
Διαβάζω πως οι μηχανικοί είναι κατά των ηλεκτροσυγκολλήσεων σε ανοιχτό χώρο σε μεταλλικο χωροδικτύωμα. Προτιμούν εργοστασιακη δουλειά και συνδέσεις με κοχλιες. Τώρα με την συγκόλληση λέιζερ αλλάζει αυτή η άποψη ή εξακολουθεί ;
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Διαβάζω πως οι μηχανικοί είναι κατά των ηλεκτροσυγκολλήσεων σε ανοιχτό χώρο σε μεταλλικο χωροδικτύωμα. Προτιμούν εργοστασιακη δουλειά και συνδέσεις με κοχλιες. Τώρα με την συγκόλληση λέιζερ αλλάζει αυτή η άποψη ή εξακολουθεί ;
Δε νομιζω κατι να αλλαζει, πιστευω οτι τη συνδεση με βιδες την θελουν λογο μεγαλυτερης ελαστικοτητας της κατασκευης και ισως λογο μεγαλυτερων ανοχων κατα την κατασκευη.
-
-
Λαπ επειδη εχω κατασκευασει αποθηκη υποστεγο με ηλεκτροκολυση (που λεμε οι χωριατες) εκει να ακουσεις θορυβο απ τις συστολες το βραδυ.
Το λογικο και σωστο ειναι οι βιδες και οχι οι κοχλιες που τους τρωνε στην κρητη και αλλου , με οβαλ τρυπες για τις συστοδιαστολες , νομιζω μπαινουν και ελαστικα εκει .
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι τι γινεται στα παπορια με τοσες λαμαρινες 100 + μετρα μηκος . Οπως και στα αεροπλανα , ξερω βεβαια για την κατρουλιαρα το SR-71 που ετρεχαν καυσιμα στην πιστα λογω των τεραστιων ανοχων και που σφραγιζε οταν ανεβαζε ταχυτητα .
Επισης προλαβα τα τρενα με το τακα τακ λογω που οι ραγες ειχαν κενα μεταξυ τους για τις διαστολες , οταν αλλαξαν ομως οι γραμμες αυτο σταματησε , οποτε παω στον σταθμο καθομαι και τις κοιταω κολλημενες ειναι τι στο διαλο κολπο εχουν κανει και δεν γινονται τωρα το καλοκαιρι SS. -
@otso said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Επισης προλαβα τα τρενα με το τακα τακ λογω που οι ραγες ειχαν κενα μεταξυ τους για τις διαστολες , οταν αλλαξαν ομως οι γραμμες αυτο σταματησε , οποτε παω στον σταθμο καθομαι και τις κοιταω κολλημενες ειναι τι στο διαλο κολπο εχουν κανει και δεν γινονται τωρα το καλοκαιρι SS.
Άλλο κράμα χάλυβα, διαφορετική διαδικασία έλασης, τσιμεντένιοι στρωτήρες, τεράστιοι συνδετήρες, αποσβεστήρες. Διαστολή υπάρχει αλλά μηχανικά κατευθύνεται προς άλλες διευθύνσεις.
https://railroadrails.com/information/why-gaps-are-left-in-railway-tracks/ -
Λαπ επειδη εχω κατασκευασει αποθηκη υποστεγο με ηλεκτροκολυση (που λεμε οι χωριατες) εκει να ακουσεις θορυβο απ τις συστολες το βραδυ.
Το λογικο και σωστο ειναι οι βιδες και οχι οι κοχλιες που τους τρωνε στην κρητη και αλλου , με οβαλ τρυπες για τις συστοδιαστολες , νομιζω μπαινουν και ελαστικα εκει .http://www.mie.uth.gr/ekp_yliko/machine_elements04_2020.pdf
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι τι γινεται στα παπορια με τοσες λαμαρινες 100 + μετρα μηκος . Οπως και στα αεροπλανα , ξερω βεβαια για την κατρουλιαρα το SR-71 που ετρεχαν καυσιμα στην πιστα λογω των τεραστιων ανοχων και που σφραγιζε οταν ανεβαζε ταχυτητα .
Επισης προλαβα τα τρενα με το τακα τακ λογω που οι ραγες ειχαν κενα μεταξυ τους για τις διαστολες , οταν αλλαξαν ομως οι γραμμες αυτο σταματησε , οποτε παω στον σταθμο καθομαι και τις κοιταω κολλημενες ειναι τι στο διαλο κολπο εχουν κανει και δεν γινονται τωρα το καλοκαιρι SS.Δεν έχω ιδέα.
-
-
Το λογικο και σωστο ειναι οι βιδες και οχι οι κοχλιες που τους τρωνε στην κρητη και αλλου , με οβαλ τρυπες για τις συστοδιαστολες , νομιζω μπαινουν και ελαστικα εκει .http://www.mie.uth.gr/ekp_yliko/machine_elements04_2020.pdf
Επισης προλαβα τα τρενα με το τακα τακ λογω που οι ραγες ειχαν κενα μεταξυ τους για τις διαστολες , οταν αλλαξαν ομως οι γραμμες αυτο σταματησε , οποτε παω στον σταθμο καθομαι και τις κοιταω κολλημενες ειναι τι στο διαλο κολπο εχουν κανει και δεν γινονται τωρα το καλοκαιρι SS.Δεν έχω ιδέα.
τραβα ζητα κοχλιες και περικοχλια αντι βιδες και παξιμαδια και εχε ανοιχτο το κινητο να δουμε την φατσα του υπαληλου
-
-
Γεμίσαμε αριστερούς, σοσιαλιστές που θέλουν ρυθμίσεις και παρεμβάσεις του κράτους στην στρέβλωση της αγοράς κατοικίας. Δεν υπάρχει προοπτική οικονομική έως και δημογραφική εάν δεν παρέμβει το κράτος με σοβαρό έλεγχο και πολιτική που να κόψει τον γόρδιο δεσμό (μέσω δημοσίων δαπανών και ρυθμίσεων), αυτό μας λένε!
Από που ξεφυτρώνουν όλοι αυτοί;; Τόσοι αριστεροι;;;; .δεν ακούν εργολάβους και εκπροσώπους ιδιοκτητών γενικα τους ανθρώπους της αγορας και των οικονομικών του πεζοδρομίου που ξέρουν καλύτερα;;
Μαζέψτε τους.
-
Λαπ δεν ξέρω αν είναι αριστεροί αυτοί που φωνάζουν.
Είναι πάντως βραβευμένα ηλίθιοι.
Στις πόλεις, πέραν της παραλιακής Αθήνας, που μόνο εκεί υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, δεν χτίζεται πλέον τίποτα.
Με κόστος κατασκευής τα 2000 χωρίς το οικόπεδο, ποιος θα επενδύσει στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στην Λάρισα, στην Κομοτηνή και σε άλλες φοιτητουπόλεις ?
Αρα νέα σπίτια δεν χτίζονται.
Παλαιότερα σπίτια είναι μισθωμένα ήδη και είναι λίγα.
Περιπτώσεις να φτιάξουν φοιτητικές πολυκατοικίες, επίσης έχουν πρόβλημα με το κόστος κατασκευής, οπότε μόνο σε περίπτωση παλαιών κτιρίων που θα ανήκουν σε ένα ιδιοκτήτη, πράγμα πολύ σπάνιο.
Στο εξωτερικό που τα έχουν αντιμετωπίσει αυτά εδώ και 50-60 χρόνια, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, απλά εκεί οι ηλίθιοι αντιμετωπίζονται ως ηλίθιοι και δεν τους βγάζουν στα κανάλια, υπήρχε μία μόδα να παίρνουν διαμερίσματα 130-150 τμ και να τα κάνουν γκαρσονιέρες.
Εδώ αυτό είναι σχεδόν αδύνατο, αφού υπάρχουν προβλέψεις στους κανονισμούς των πολυκατοικιών που απαγορεύουν αυτές τις επεμβάσεις χωρίς την σύμφωνη γνώμη όλων των συνιδιοκτητών, πράγμα που δεν γίνεται ποτέ.
Επίσης συνεχίζει η ανοησία και σε κάτι δικαστές που μόνο όταν πρέπει να γίνει αύξηση στον μισθό τους το βρίσκουν συνταγματικό και τώρα θέλουν να βγάλουν αντισυνταγματικά τα πατάρια και τα έρκερ.
Επειδή είναι εύκολο να δεις κατοικίες 100 ετών στην Αθήνα με έρκερ και πατάρια, γιατί όλοι οι ΓΟΚ από το 1923 μέχρι το 1985, είχαν πατάρια και έρκερ που δεν μέτραγαν στην δόμηση, μόνο με τον ΓΟΚ του 1985 καταργήθηκαν, ήταν ηλίθιο για αυτό τα επανέφεραν.
Τα έρκερ είναι οι λεγόμενοι στα ελληνικά κλειστοί εξώστες και το βλέπετε σε ένα 100 ετών κτίριο στην Αθήνα
και το έχουμε δει παντού, ακόμα και σε σπίτια επί Τουρκοκρατίας.
Αλλά όταν έχεις εξουσία ως δικαστής, μπορεί να μην ασχολείσαι με την πραγματικότητα, ή να είσαι φίλος με κάποιον που του κλείνουν την θέα από το αυθαίρετο δώμα που έχει νομιμοποιήσει, γιατί αλλιώς αυτές οι αποφάσεις, αν δεν είναι αποτέλεσμα αδιαφορίας, ή ειδικού ενδιαφέροντος, δημιουργούν απορίες για την επάρκεια αυτών που τα αποφασίζουν αυτά.
Τέλος τα πατάρια υπολογίζονται στον όγκο της οικοδομής, με τον οποίο μπορείς να φτιάξεις κάποιο πατάρι σε κάποιο σημείο και να έχεις τους ορόφους ας πούμε σε 3 μ ύψος, ή να τους κάνεις όλους 3,20 μέτρα ύψος και να μην έχεις κανένα πατάρι.
Προσπαθώ με αυτές τις γελοιότητες που διαβάζουμε, να μην μου έρχεται μπροστά μου συνέχεια το γνωστό δίλημμα αν πρόκειται περί συνενόχων, ή περί βλακών, αλλά πόσο μπορώ να το αποφεύγω ? Ασε που τα παραπάνω δεδομένα, μου κάνει τόσο προφανή την απάντηση....
Ελπίζω η ολομέλεια του Οκτωβρίου, να μην μας ξαναβάλει το δίλημμα.
-
Όποτε που καταλήγουμε με την πολιτική σκέψη σου;
Είτε να φύγουν και οι τελευταίοι νέοι που ζουν στην χωρα και να μείνεις εσυ συνταξιούχος μερικά παιδιά που έχουν πιάσει την καλή και οι κόρες και γιοί διαπλεκόμενων να συζητούν για τις τρίχες τους.
Είτε να οργανωθεί το κράτος και μεσω του ταμειου ανάκαμψης και άλλων δημοσίων και ευρωπαϊκών πόρων να χρηματοδοτήσει συγκεκριμένα πρόγραμμα σε διαφορα στάδια για την καταπολέμηση της στεγαστικής κρίσης.
Αυτά είναι όμως πασοκιες.
Ταξιδευτη δεν ξέρω ποιος είναι ηλίθιος ή μη εγώ ξέρω πως οι φίλοι σου που ανέλαβαν την εξουσία με τα δικά σου μυαλά διέλυσαν την οικονομία της χώρας, την κατέστησαν την μοναδική χωρα που έχασε λόγω οικονομικής πτώχευσης 600.000 νέους και 25% του αεπ σε περίοδο ειρήνης και όχι πολέμου και σήμερα και πάλι αντιδράς σε προτάσεις που εάν δεν γίνουν πράξη και πάλι θα καταστρέψουν τη χωρα και αυτή την φορά φοβάμαι πως θα ναι σημαντική η ζημιά για το μέλλον της.
Μήπως εσείς οι έξυπνοι της αγορας να κάτσετε στην άκρη να αναλάβουν και οι βλαμμενοι που είναι γνωστικοί μπας και σωθεί η πατρίδα;;
-
Που το είδες ότι εγώ και οι φίλοι μου ασκήσαμε ποτέ εξουσία ?
Το ότι κρίνουμε τα κόμματα δεν σημαίνει ότι είμαστε μέλη τους, ή ακόμα περισσότερο ότι έχουμε προσωπικά οφέλη ή ασκούμε κάποιου είδους εξουσία.
Συνταξιούχος βγαίνω αναγκαστικά μετά τον νόμο Χατζηδάκη. Εχω βέβαια 41 χρόνια εργασίας, οπότε δεν έχω πρόβλημα να περιμένω 1-2 χρόνια για να φτάσω στο ανώτερο όριο ηλικίας.
Θα παραμείνω όμως εργαζόμενος, όσο έχω κάποιες υποχρεώσεις επαγγελματικές, απλά δεν θα παίρνω καινούργιες.Για την στεγαστική κρίση, η απάντηση είναι πολύ απλή.
Το γράφουν διάφοροι σχολιαστές όπου τους επιτρέπεται να γράφουν σχόλια.
Το πρώτο είναι Τειρεσίας ενοικιαστών.
Το δεύτερο η μείωση του ΕΝΦΙΑ
Το τρίτο η μείωση της φορολογίας των ακινήτων, κυρίως με την ύπαρξη αφορολόγητου.
Από εκεί και μετά να γίνει κάτι με τα κλειστά σπίτια.
Να υπάρξουν επιδοτήσεις για παλαιά ακίνητα με εύκολο τρόπο ώστε να φτάσουν τουλάχιστον στην Γ ενεργειακή κατηγορία.
Να επιτραπεί και να γίνεται γρήγορα, όχι 1 χρόνο που κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ και η ΕΥΔΑΠ, ο διαχωρισμός μεγαλύτερων κατοικιών σε 2 ή περισσότερες μικρότερες.Σου έχω πει για την δυνατότητα να γίνουν πολλές κατοικίες σε μεγάλο πρότζεκτ με την μεταφορά της λαχαναγοράς και των μεταφορικών από τον Βοτανικό και τον Ρέντη.
Να πάψει να υπάρχει αυτή η βλακεία με την βραχυχρόνια και την υστερία εναντίον της.
Δεν μας ενδιαφέρει η κατοικία στο Κουκάκι και στο Γκάζι, ή στην Πλάκα.
Στις άλλες περιοχές τα ακίνητα της βραχυχρόνιας είναι ελάχιστα και δεν πάνε και καλά.
Αρα θέλει ανοιχτό μυαλό και σφαλιάρες σε όλους του ηλίθιους που μας λένε βλακείες, αλλά και στα λαμόγια που έχουν εξουσία και εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Που το είδες ότι εγώ και οι φίλοι μου ασκήσαμε ποτέ εξουσία ?
Το ότι κρίνουμε τα κόμματα δεν σημαίνει ότι είμαστε μέλη τους, ή ακόμα περισσότερο ότι έχουμε προσωπικά οφέλη ή ασκούμε κάποιου είδους εξουσία.
Συνταξιούχος βγαίνω αναγκαστικά μετά τον νόμο Χατζηδάκη. Εχω βέβαια 41 χρόνια εργασίας, οπότε δεν έχω πρόβλημα να περιμένω 1-2 χρόνια για να φτάσω στο ανώτερο όριο ηλικίας.
Θα παραμείνω όμως εργαζόμενος, όσο έχω κάποιες υποχρεώσεις επαγγελματικές, απλά δεν θα παίρνω καινούργιες.Ότι θες κάνε. Εφόσον μπορείς και θέλεις. Με το καλο εύχομαι
Για την στεγαστική κρίση, η απάντηση είναι πολύ απλή.
Το γράφουν διάφοροι σχολιαστές όπου τους επιτρέπεται να γράφουν σχόλια.
Το πρώτο είναι Τειρεσίας ενοικιαστών.
Σωστό.
Το δεύτερο η μείωση του ΕΝΦΙΑ
Μακάρι αλλά δύσκολο με τα δάνεια που από το 100% του ΑΕΠ πήγαν στο 180% σε 4 έτη!
Το τρίτο η μείωση της φορολογίας των ακινήτων, κυρίως με την ύπαρξη αφορολόγητου.
Αυτό είναι πλέον αντιαναπτυξιακό διότι δημιουργείται μια οικονομία που στηρίζεται και εξωθεί σε εισοδηματα από προσόδους. Η κλασική συνταγή που οδήγησε σε πτώχευση την οικονομία μας. Μυαλό δεν βάζετε οι παλαιότερες γενιές. Αυτά ξέρετε αυτά λέτε.
Από εκεί και μετά να γίνει κάτι με τα κλειστά σπίτια.
Τι λέμε τόσο καιρο ;;;; Ολοκληρωμένο σχέδιο με κριτήρια και αξιολογήσεις.
Να υπάρξουν επιδοτήσεις για παλαιά ακίνητα με εύκολο τρόπο ώστε να φτάσουν τουλάχιστον στην Γ ενεργειακή κατηγορία.
Αυτό ναι υπό προϋποθέσεις που τις αναλύουν τα κόμματα από το κέντρο και αριστερά
Να επιτραπεί και να γίνεται γρήγορα, όχι 1 χρόνο που κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ και η ΕΥΔΑΠ, ο διαχωρισμός μεγαλύτερων κατοικιών σε 2 ή περισσότερες μικρότερες.
Πολύ σωστό,
Σου έχω πει για την δυνατότητα να γίνουν πολλές κατοικίες σε μεγάλο πρότζεκτ με την μεταφορά της λαχαναγοράς και των μεταφορικών από τον Βοτανικό και τον Ρέντη.
Τεράστια κεφάλαια που απαιτεί δημόσιες δαπάνες. Σωστό. Πως όμως θα γίνει αυτό πράξη χωρίς είσπραξη του ενφια και άλλων φορων;
Να πάψει να υπάρχει αυτή η βλακεία με την βραχυχρόνια και την υστερία εναντίον της.
Δεν είναι βλακεία σας εξήγησα τον μηχανισμό, εάν είστε ικανοί να τον κατανοήσετε έχει καλώς εάν όχι...να χαμέ να λέγαμε. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις του πλανήτη το έχουν κατανοήσει και τα περιορίζουν ή σταματήσει.
Δεν μας ενδιαφέρει η κατοικία στο Κουκάκι και στο Γκάζι, ή στην Πλάκα.
Δεν είναι μονάχα αυτές. Είναι ο μηχανισμός προσδοκίας γύρω από ένα τέτοιο διαμέρισμα όπου οδηγούν τα γειτονικά και παλαιότερα να παραμείνουν είτε κενα περιμένοντας τον επενδυτή είτε να πιέζουν για υπερβολικές αυξήσεις ως κόστος ευκαιρίας τους μακροχρόνια μισθωτές
Στις άλλες περιοχές τα ακίνητα της βραχυχρόνιας είναι ελάχιστα και δεν πάνε και καλά.
Δεν είναι πως πάνε όλα κακά. Η επιχειρηματική ιδεα της βραχυχρόνιας ήταν να νοικιάζεις το σπίτι σου στις διακοπές σου σε κάποιον τουρίστα για έξτρα χαρτζιλίκι. Όχι αυτή η μπίζνα μεγάλων συμφερόντων, τουριστικών επενδυτών που καταστρέφει κοινωνίες και οικονομίες.
Αρα θέλει ανοιχτό μυαλό και σφαλιάρες σε όλους του ηλίθιους που μας λένε βλακείες, αλλά και στα λαμόγια που έχουν εξουσία και εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα.
Έχεις κάνει ποτε τεστ IQ? Σου είπαν ότι είσαι έξυπνος ή είσαι σίγουρος;;;
-
Λοιπον εκει που απο 18 χρονων εχεις δικαιωμα σε σπιτι αν δεν εχεις αρκετα χρηματα για να νοικιασεις .
Θελουν διαβασμα τα λινκ οποτε λογικο καποιος να βαριεται.
Και εκει υπαρχουν εργολαβοι , μαλλον εταιρειες .
Κατι που μου ειχε κανει εντυπωση καντα εκει που εμενα , πηγε η περιφερεια τις υποδομες και οι εταιρειες ολης της χωρας (οποιοι ηθελαν ) εφτιαχναν σπιτια οπου μπορουσες να πας να δεις να σου εξηγησουν τροπο κατασκευης τα σχεδια τους κτλ επιδειξεως δηλαδη σαν εκθεση Δημιουργουσαν ενα μικρο χωριο και μετα απο ενα χρονο πουλιοντουσαν μισοτιμης . Αυτο το εκαναν οι κατασκευαστικες σε διαφορες περιοχες της χωρας . ετσι μου ειπαν.
https://www.housing-critical.com/data/USR_057_DEFAULT/02_Retrenchment_and_Social_Housing_the_Case_of_Finland.pdfhttps://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/17535069.2023.2206793
https://unece.org/sites/default/files/2023-08/Laanti and Hynynen Finnish housing policy.pdf
-
Λοιπον εκει που απο 18 χρονων εχεις δικαιωμα σε σπιτι αν δεν εχεις αρκετα χρηματα για να νοικιασεις .
Θελουν διαβασμα τα λινκ οποτε λογικο καποιος να βαριεται.
Και εκει υπαρχουν εργολαβοι , μαλλον εταιρειες .
Κατι που μου ειχε κανει εντυπωση καντα εκει που εμενα , πηγε η περιφερεια τις υποδομες και οι εταιρειες ολης της χωρας (οποιοι ηθελαν ) εφτιαχναν σπιτια οπου μπορουσες να πας να δεις να σου εξηγησουν τροπο κατασκευης τα σχεδια τους κτλ επιδειξεως δηλαδη σαν εκθεση Δημιουργουσαν ενα μικρο χωριο και μετα απο ενα χρονο πουλιοντουσαν μισοτιμης . Αυτο το εκαναν οι κατασκευαστικες σε διαφορες περιοχες της χωρας . ετσι μου ειπαν.
https://www.housing-critical.com/data/USR_057_DEFAULT/02_Retrenchment_and_Social_Housing_the_Case_of_Finland.pdfhttps://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/17535069.2023.2206793
https://unece.org/sites/default/files/2023-08/Laanti and Hynynen Finnish housing policy.pdf
Finland, μεγάλη και πλούσια χώρα 338000 τμ και 5,5 εκ κατοίκους.
Δηλαδή σχεδόν 3 φορές η Ελλάδα και ο μισός πληθυσμός.
Εύκολη και φτηνός πρωτογενής τομέας που φέρνει τεράστια έσοδα.
Τεράστιο ορυκτός πλούτος.
Αυτά τους δίνουν μεγάλη βιομηχανία.
Κανονικά όπως και οι Νορβηγοί από το πετρέλαιο, πρέπει να θεωρούνται τα εμιράτα της Ευρώπης από τον τζάμπα πλούτο που έχουν.
Τι σύγκριση έχουμε εμείς που το κατσίκι μας βγάζει το 1/4 του γάλακτος του ολλανδικού, όπως και τα γελάδια μας που δεν έχουν χώρους να ζήσουν.
Για τον Λαπ τα έγραψα.
Τώρα για ιδέες πολιτικών και κομμάτων δεν θα απαντήσω, γιατί τους θεωρώ άσχετους και λαμόγια.
Γιατί να κάνω τέστ αικιου ? Θα είχα ραδικιού...
-
Αξίζει προσεκτική ανάγνωση, αλλά λέει αλήθειες (σκληρές ίσως).
https://www.capital.gr/me-apopsi/3827397/-na-dosoun-oi-trapezes-eukola-kai-xamilotoka-daneia-na-mporei-na-agorasei-olos-o-kosmos-spiti-sosto/ -
Με μια γρήγορη ανάγνωση, μια χαρά τα λέει…ειδικά για τους εγκληματίες τραπεζίτες.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ