-
Εσυ θα άφηνες το παιδι σου να κυκλοφορήσει μόνο του το βράδυ εκεί;;;; Ιδιαιτερα αν είναι κοπέλα;;;;;;
Τα τελευταία χρόνια δεν ξέρω αν βελτιώθηκε ξανά, αλλά έχεις ακούσει το τι γινόταν πριν λίγα έτη;
Παλιά ήταν μια χαρά, ωραία λαϊκή γειτονιά. Μετά χάλασε.
-
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@xenos said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Θεωρείς δλδ νορμάλ το να σηκωθεί να φύγει μια οικογένεια από το Χαλάνδρι και να πάει πχ Πατήσια που λες; Ε μάλλον ζούμε σε άλλο κόσμο.
Ας κάτσει τότε να μην της βγαίνει ο μήνας αλλά να μένουν στη ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Τώρα που το λες, θα τους πω να πάνε μενίδι να τους μένουν χρήματα και να την περνούν φίνα! Problem solved!
-
στο μενιδι εχει και πολυ καλες περιοχες και σχετικα φθηνες
αλλα με κοστος μετακινησης
υπαρχουν ομως και προαστια οπως νεα φιλαδελφεια, νεα χαλκηδονα, ανακασα (περιοχη αγ. αναργυρων), περιστερι, πολλα μερη στο αιγαλεω, ιλιον, πετρουπολη, χαιδαρι, ατταλος καματερου που μια χαρα ασφαλη ειναι και φθηνοτερα απο πολλα δηθεν μερη. βεβαια οταν τιθεται θεμα φυλαξης παιδιων κτλ απο γονεις τοτε το κοστος ειναι σχετικο καθως κοστιζει.... -
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
θα σας πω παντως την ΄διεθνη' εμπειρια γατου...
οταν παμε να παρουμε καποιο μεγαλο εργο στο εξωτερικο, συνηθως οι υποψηφιοι περνανε τις εταιρειες, πλην πολυεθνικων, απο καποιου ειδους ντιου ντιλιτζενς με δικους τους ορκωτους. ο λογος η μακροχρονια σχεση που προβλεπεται, 10ετια τουλαχιστον λογω ιδιαιτεροτητας του χωρου.
λοιπον, στο ντιου ντιλιτζενς τα ακινητα λειτουργουν ντιπ αρνητικα και οχι θετικα, θελουν να βλεπουν ταμειο ή πιο αμεσες σε αποδοση, ή οχι, επενδυσεις, το ακινητο ειναι καταρα...Εγώ το είπα. 20ετία τουλάχιστον. Είναι επένδυση έντιμου ανθρώπου και κυρίως χαμηλού ρίσκου.
Τα υπαλληλάκια που αναφέρεις και είναι και το παγκόσμιο πρόβλημα αυτή την εποχή, επειδή παίζουν με τα λεφτά των άλλων και δεν έχουν κανένα προσωπικό ρίσκο, ψάχνουν αρπαχτές που σημαίνει μεγάλα μπόνους ΑΑΑΑΑΑΑΝ πάνε καλά.
ΑΑΑΑΑΝ δεν πάνε, τότε χάνουν οι άλλοι που έβαλαν τα λεφτά τους.
-
Αυτά που λέτε είναι χαζά, περιοχές όπως τα άνω πατησια περισσότερο και λιγότερο τα κάτω είναι περιοχές του κέντρου με περισσότερους μετανάστες μεν όχι περισσότερη εγκληματικότητα δε.
Τώρα η στιχομυθία με τον ξένο είναι χαρακτηριστική των νεοελλήνων που απλώνουν τα πόδια κάτω απο το πάπλωμα και μετά κρυώνουν.Γιατί υπάρχουν και ο Άγιος Ελευθέριος, η μεταμόρφωση, η νεα ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ, ο Άγιος Δημήτριος, το περιστέρι, οι άγιοι αναργυροι αλλά η βελόνα έχει κολλησει σε Χαλάνδρι, Πανί και Αγία Παρασκευή.
Προσωπικά τα παιδιά μου θέλω να μεγαλώσουν σε λαϊκή γειτονιά, να συναναστραφούν με μετανάστες και να γίνουν σωστοί άνθρωποι και όχι ελιτιστες.
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Το δυάρι είναι γύρω στα 45-50 τμ
Δηλαδή βρίσκεις λογικό τα 600 ευρώ για 45-50 τμ και όχι μια υψηλή τιμή;
Ένα τριάρι θα φτάνει τα 700-800€/μηνα χωρίς ν υπολογιζουμε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, κοινόχρηστα. Δηλαδή 1000-1100€/ μήνα μονάχα το πάγιο έξοδο ενός σπιτιού 70-80τμΌσο ένας μέσος μισθός στην Ελλάδα.
Και μένει σε μια οικογένεια να ζήσει με έναν μισθό (τον δευτερο) και με όλον αυτόν τον πληθωρισμό γύρω μας.
Γενικότερα ρε συ λιγο οι μισθοί στο μιλανο που τελικά είναι υπερδιπλάσιοι απο τα 1600€, λιγο τα δυάρια.
Μήπως μπέρδεψες τα μεγέθη;;;
Μην πασοκίζεις...
Το δυάρι είναι 55-65 τμ.
Το τριάρι 70-90 τμ.Δυάρι σημαίνει σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο και ένα υπνοδωμάτιο.
Τριάρι 2 υπνοδωμάτια. Τα πάνω από 80 τμ έχουν και WC. -
Ναι βρε τέρας, δεν λέω το αντίθετο. Και εγώ με μεταναστες μεγάλωσα. Αλλά εκείνη η εποχη πριν 20 έτη δεν είχε καμία σχέση με την σημερινή. Από αυτά που ακούω και κάναμε συζήτηση τις προάλλες, εγώ έχω πέσει από τα σύννεφα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει στην κοινωνία η απλά γερνάω και γίνομαι σκατογερος.
Στο ίδιο θρανίο με μεταναστες ήμουν υποτίθεται για να τους βοηθάω, και οντως του βοηθούσα στο να γράφουν σωστά τα ελληνικά και να αντιγράφουν από εμένα. Τρομάρα τους, βρήκαν άνθρωπο με μαθησιακά προβλήματα να βοηθά έναν ξένο μετανάστη...χαχαχα
Εγώ είμαι όμως εγώ, και η εποχή τότε πριν 20 έτη ήταν πολύ πιο αθώα.
Σήμερα δεν είναι έτσι, όπως το αντιλαμβάνομαι.
Και αυτό σύμφωνα με αυτό που άκουγα από την γειτονιά εκεί. Μιλαμε για πριν 7-8 έτη που ρωτούσα Αν βελτιώθηκε ξανά η κατάσταση, να πάνε σε λαϊκή γειτονιά.... καλο θα τους κάνει.Αλλά όλα έχουν έναν όριο όπου μετά αυτό.... κανεις και δεύτερες και τριτες σκέψεις
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ένα τριάρι θα φτάνει τα 700-800€/μηνα χωρίς ν υπολογιζουμε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, κοινόχρηστα. Δηλαδή 1000-1100€/ μήνα μονάχα το πάγιο έξοδο ενός σπιτιού 70-80τμΌσο ένας μέσος μισθός στην Ελλάδα.
Και μένει σε μια οικογένεια να ζήσει με έναν μισθό (τον δευτερο) και με όλον αυτόν τον πληθωρισμό γύρω μας.
Γενικότερα ρε συ λιγο οι μισθοί στο μιλανο που τελικά είναι υπερδιπλάσιοι απο τα 1600€, λιγο τα δυάρια.
Μην πασοκίζεις...
Το δυάρι είναι 55-65 τμ.
Τριάρι 2 υπνοδωμάτια. Τα πάνω από 80 τμ έχουν και WC.Κρατά το μικρότερο από το εύρος. Εκτός αν μετράς και μπαλκόνια.
-
Μην πασοκίζεις...
Το δυάρι είναι 55-65 τμ.
Τριάρι 2 υπνοδωμάτια. Τα πάνω από 80 τμ έχουν και WC.το τεσσάρι?
Γιατί τα περισσότερα είναι από 90 -100. -
Μη μπαίνεις σε συζήτηση με εργολάβο. Θα νομίζεις πως είσαι 2 μέτρα σε υψος και πολύ φτωχός.
-
Μην πασοκίζεις...
Το δυάρι είναι 55-65 τμ.
Τριάρι 2 υπνοδωμάτια. Τα πάνω από 80 τμ έχουν και WC.Κρατά το μικρότερο από το εύρος. Εκτός αν μετράς και μπαλκόνια.
Δεν κρατάω το μικρότερο από το εύρος. Τα εμπορικά δυάρια είναι 60-62 τμ
Τα τριάρια 78-83 τμ
@gtsartsal said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Μην πασοκίζεις...
Το δυάρι είναι 55-65 τμ.
Τριάρι 2 υπνοδωμάτια. Τα πάνω από 80 τμ έχουν και WC.το τεσσάρι?
Γιατί τα περισσότερα είναι από 90 -100.Το τεσσάρι εδώ και 30 χρόνια δεν υπάρχει ως εμπορικό προϊόν.
Αλλο αν δεν γίνεται αλλιώς.Γιατί 4άρι παλιά σήμαινε πάλι 2 υπνοδωμάτια, αλλά μεγαλύτερα και 2 μπάνια.
Ο κόσμος όμως ζήταγε 3 υπνοδωμάτια, που πλέον έχουν κατέβει μέχρι τα 92 τμ, συνήθως 95-100 με 3 υπνοδωμάτια και μπάνιο wc, ουσιαστικά είναι πλέον μικρό 5άρι, ενώ το μεγάλο 5άρι είναι 110-130 τμ.
Είπαμε όσο ακριβαίνουν τα σπίτια θα μειώνονται τα τμ.
Αλλά εκεί που έχει σημασία.
Στο δυάρι 2-3-5 τμ κάνουν την διαφορά, αλλά η διαφορά τιμής είναι 5-10000.
Στο 5άρι, για να πας από τα 95 στα 110 είναι μεγάλη διαφορά χρημάτων.
Στο 3άρι η λογική 80-87 έγινε 78-83.
Μη μπαίνεις σε συζήτηση με εργολάβο. Θα νομίζεις πως είσαι 2 μέτρα σε υψος και πολύ φτωχός.
Παραδίνονται δωρεάν μαθήματα.
Οσοι πιστοί προσέλθετε... -
Έβγαλες άκρη από την εξήγηση του εργολάβου;
Εγώ μπερδεύτηκα.... θα αγοράσω κότερο. -
Λίγα πράγματα!
Θα περιμένω το μάθημα, να λύσω όλες τις απορίες. -
Το διαμέρισμα που μεγάλωσα είχε δύο υπνοδωμάτια και τόσα χρόνια λέγαμε ότι ήταν 72τμ. Στην πρόσφατη τακτοποίηση βρέθηκε 67... Αυτό που μένουν οι γονείς μου με δύο υπνοδωμάτια είναι 80. Η διαφορά είναι ένα WC, πιο άνετες κρεβατοκάμαρες, κι ένα τεράστιο πατάρι. Η αφεντιά μου έβαλε να γκρεμίσουν τον τοίχο κι έχεις πρόσβαση σε όλο το βάθος του από την κρεβατοκάμαρα κι όχι μόνο από το πορτάκι πάνω από το μπάνιο (απορώ πώς δεν είναι στάνταρ κάτι τέτοιο).
-
Εμένα δεν μου αρεσει το πατάρι. Το κεφάλι μου κοντεύει να ακουμπήσει στο ταβάνι του μπάνιου. Άσε που για να ντυθώ πρέπει να βγω στον διάδρομο διότι δεν μπορώ να σηκώσω τα χέρια μου.
Εργολάβοι!
Άσε που το σπίτι ήταν μιας γιαγιάς και είχε και τον νιπτήρα τόσο χαμηλά που ένιωθα ότι ημουν 2,5 μέτρα υψος
-
Πατάρι κάνεις μικρό, στα 2,20 στο μπάνιο, ή μόνο στο WC καλύτερα, οπότε το ύψος του παταριού είναι 50-60 εκ.
Εκτός αν είναι ψηλό το σπίτι, όπως ένα ιδιωτικό που ανακαίνισα και έκανα προσθήκη τώρα, όπου το ύψος είναι 3,80 και το πατάρι έχει ύψος 1,40 και είναι 5 τμ. -
190-191 εκ το ύψος στο μπάνιο μπορεί και λιγότερο.... και ο νιπτήρας πάνω από το γόνατο.
Απορώ ποιοι ζούσαν πριν;
Αλλά.....εργολαβοι
-
Δες εποχές ΠΑΣΟΚ το βιοτικό επίπεδο της χώρας με χρέος στο 100% του ΑΕΠ, θυμίσου τους πελάτες σου....
Με ΔΑΝΕΙΚΑ λεφτά που έπρεπε να επενδυθούν και όχι να σκορπιστούν για ψηφοθηρικούς λόγους. Και δεν επενδύθηκαν και φρόντισε ο προδότης να καταστρέψει κάθε βιομηχανία της χώρας.
-
Για το 90 μιλάω στο ποστ μου
Παρέδωσαν το 2004 100% χρέος επι το ΑΕΠ και διπλάσια αγοραστική δυναμη.
Από τα yugo ο μέσος Έλληνας πήγε στα golf
25% μικρότερη αγοραστική δύναμη από τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες με τάσεις για περαιτέρω μείωση!!!
Κέντρο κεφαλαίων των Βαλκανίων, υπολογίσιμη δύναμη στην περιοχή!
Σήμερα είμαστε στο 1/3 μη πω 1/4 της αγοραστικής τους δύναμης!
Και στα Βαλκάνια δεν μας υπολογίζουν!
-
Οι ορισμοί στην Ελλάδα είναι και σε αυτόν τον τομέα λάθος και για τα μπάζα. Δεν υπάρχει "δυάρι", "τριάρι" κλπ. αυτά ειναι ελληνικές βλακείες για να μπερδεόύουν τον κόσμου.
Παντου στο κόσμο τα σπίτια τα μετράνε με υπνοδωμάτια: 1-bedroom, 2-bedroom κλπ. Μόνο στην Ελλάδα έχουμε ακαταλαβίστικους όρους και για αυτό μένουμε σε τρύπες.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ