-
Αν θελήσει ποτέ να χτίσει στο ερείπιο, πρέπει να αφήσει αυτό το κενό ανάμεσα στα κτίρια. Το μονωτικό είναι ουσιαστικά σαν το φελιζόλ που βάζουν για αυτή τη χρήση, οπότε είναι σαν να του έβαλε ήδη ο καλός γείτονας το φελιζόλ (και πολύ καλύτερο μονωτικό).
Ουπς, το ίδιο είπε ο Χάρης!
-
@famas said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ο Χάρης ως συνήθως έχει δίκιο, όπως κι οι υπόλοιποι, αλλά δεν δέχεται αποζημίωση, παρά μόνο ξήλωμα.
Επίσης δεν μένει κι εκεί, παρά έρχεται και φεύγει, όπως είχε έρθει απλά για να ξεκλειδώσει να μπει το συνεργείο μέσα για τη σκαλωσιά για τη μόνωση. Άρα δεν έχει ενδιαφέρον αν δεν έχει καλές σχέσεις με γείτονα.Έστω ότι είσαι εσύ ο ιδιοκτήτης (δεν έχω καταλάβει αν ισχύει αυτό):
Εξήγησε του ότι είναι προς όφελος της καλής γειτονίας να το αφήσει ως έχει.
Επίσης εξήγησε του ότι εσένα θα σου προκαλέσει μεγάλη ζημιά για κάτι που γι΄ αυτόν είναι ασήμαντο.
Και στο τέλος ρίξε και μια σπόντα ότι καλό θα είναι να μην χαλάσει τη σχέση του με τους γείτονες, γιατί κάποια στιγμή θα θελήσει να χτίσει. Και τότε δεν θα θέλει να έχει απέναντι του κάποιον (όχι εσένα βεβαίως που επιθυμείς καλές σχέσεις ) που στο παραμικρό φάουλ του, θα ειδοποιήσει Πολεοδομία, αστυνομία ή επιθεώρηση εργασίας...Με το καρότο και το μαστίγιο...
-
-
Είδατε το πρόβλημα είναι ότι εδώ τα κάνουμε γερά και γέρνουν και μένουν εκεί, ενώ οι Νορβηγοί τα κάνουν ξύλινα και πάνε βόλτα...
Τα κάνουν όμως ψηλά και βρίσκουν στις γέφυρες...
-
-
Θα στείλουμε τον λογαριασμό στον Κινέζο και στον Γιάννο...
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Θα στείλουμε τον λογαριασμό στον Κινέζο και στον Γιάννο...
Χεστηκαν αυτοι, κονομησανε και τώρα ζωάρα.
-
Πάντως έχοντας δουλέψει στο εργοτάξιο του ΟΑΚΑ δε νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν στην αρχική κατασκευή. Λεφτά τότε δίνονταν χωρίς ερωτήσεις.
Αν η μνήμη είναι σωστή, είχε δοθεί προσφορά για συμβόλαιο υποστήριξης από τον Καλατράβα οε όμως που ποτέ δεν υλοποιήθηκε.
-
Θα το φτιάξουν όταν δεσμεύσουν τις περιουσίες των κλεφτών και μαυραγοριτων. Problem solved.....τι όχι;
-
Η σύμβαση υποστήριξης απο την εταιρία που το έφτιαξε ήταν για μια τριετία. Από τότε αμφιβάλλω αν το έβαψαν ποτέ...
-
UPDATE από την εξωτερική θερμομόνωση που ο γείτονας άλλαξε γνώμη και απαίτησε να φύγει.
Τελικά ο γείτονας που άλλαξε γνώμη, μέσω δικηγόρου, υπέγραψε δήλωση παραχώρησης άδειας εισόδου κι εγκατάστασης σκαλωσιάς με σκοπό την απεγκατάσταση της εξωτερικής μόνωσης.
Παράλληλα το συνεργείο ξεκίνησε την εγκατάσταση εσωτερικής μόνωσης, με σκοπό να πιάσει το ποσοστό του προγράμματος. -
Μπράβο! Σωστή σκέψη!
-
UPDATE από την εξωτερική θερμομόνωση που ο γείτονας άλλαξε γνώμη και απαίτησε να φύγει.
Τελικά ο γείτονας που άλλαξε γνώμη, μέσω δικηγόρου, υπέγραψε δήλωση παραχώρησης άδειας εισόδου κι εγκατάστασης σκαλωσιάς με σκοπό την απεγκατάσταση της εξωτερικής μόνωσης.
Παράλληλα το συνεργείο ξεκίνησε την εγκατάσταση εσωτερικής μόνωσης, με σκοπό να πιάσει το ποσοστό του προγράμματος.ποσο χανεις εσωτερικά σε εκατοστά ?
Θέλω να βαλω "θερμοπροσωψη" καποια στιγμή στην βορινή κρεβατοκάμαρα αναμεσα στον τοιχο και στην ντουλαπα (ίδια περιπτωση με πολυκατοικία στο οριο του οικοπέδου)
Η διαφορα θερμοκρασίας κάνει υγροποίηση και εχει η ντουλαπα τρελη υγρασία.
-
@k-m said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
ποσο χανεις εσωτερικά σε εκατοστά ?
5-6 εκατοστά....
Θα πω όταν ολοκληρωθεί στα σίγουρα. -
@k-m said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
ποσο χανεις εσωτερικά σε εκατοστά ?
5-6 εκατοστά....
Θα πω όταν ολοκληρωθεί στα σίγουρα.Θέλω λεπτομέρειες για μέθοδο και κόστος, γιατί στο Βόλο (χωρίς να γυρίσω όλη την πόλη) μόνο γυψοσανιδα βρίσκω να μου κάνουν εσωτερικά.
-
5-6 εκατοστά γιατί μου φαίνεται λίγο? Επειδή είναι εσωτερικό?
-
βλεπω και αυτο και αλλα πιο λεπτα
https://www.knaufinsulation.gr/monosi-exoterikon-toihon/monosi-exoterikon-toihon-apo-esoterika
-
Τον βασικό ρόλο τον παίζει ο σκελετός όπως βλέπετε...
-
Μάθε λίγο πως μπορούν να αποκλείσουν την μούχλα πίσω από την μόνωση!
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Μάθε λίγο πως μπορούν να αποκλείσουν την μούχλα πίσω από την μόνωση!
Ποιος ο μηχανισμός για να αναπτυχθεί μούχλα από πίσω; Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ