-
470 τμ...χαχαχα δεν θα ήξερα τι έπιπλα να βάλω.
Πόσες καρέκλες τραπέζια να βάλεις;;;;
-
@kkostask said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δικός μου άνθρωπος ήθελε να αγοράσει γκαρσονιέρα. Αφού είδαμε μαζί κάποια κατέληξε σε κάποιο με τίμημα τα 110.000. Μόλις ο ανακαινιστής άκουσε τη λέξη «δάνειο» κοιτούσε απορημένος….η απάντηση του ήταν ότι στο συμβόλαιο θα γραφτεί 55.000 τίμημα και τα υπόλοιπα μαύρα αλλιώς δεν το πουλάει. Το ίδιο έγινε και σε αλλά τρία ακίνητα.
Σε αναζήτηση νεόδμητου διαμερίσματος, φίλος βρήκε ένα που του έκανε σαν θέση και χαρακτηριστικά, στο στάδιο της θεμελίωσης...
Ο κατασκευαστής, απαίτησε 70 χιλιάδες ευρώ μαύρα κατά την προκαταβολή, περίπου το 1/5 της συνολικής αξίας, επειδή κι αυτός θα έδινε αρκετά μαύρα στους εργάτες κατά το στάδιο της κατασκευής...
Μαύρα ήθελε, μαύρο έφαγε από τον φίλο που συνέχισε την αναζήτηση...
-
Χα! Εργολαβοι.....το 90% αυτών έτσι έκανε, ΠΆΝΤΟΤΕ όχι μονάχα σήμερα.
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
το entry level μου άρεσε πολύ
Για Αυστραλία entry level είναι εαν είναι στην επαρχία ειδικά!
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Αυτά ειναι σωστά τετραγωνικά για ένα άνετο σπίτι οικογένειας, να μην ασφυκτιάς σαν τα δικά μας κουτιά.
-
Άλλος έλεγε εξωτερικό, ότι πολλά ακίνητα είναι σε χαρτοφυλάκια τραπεζών και δεν πρόκειται ποτέ να μπουν αγγελία σε χαμηλότερη τιμή, επειδή απλά θα μειωθούν τα asset των τραπεζών... και μετά θα ξεκινήσει άλλο πανηγύρι.
Πόσες καρέκλες τραπέζια να βάλεις;;;;
Έχω την αμυδρά εντύπωση ότι αυτό είναι το εμβαδόν οικοπέδου... αλλά τέσπα, έχει χώρο για 4 αμάξια, οπότε...
-
Χα! Εργολαβοι.....το 90% αυτών έτσι έκανε, ΠΆΝΤΟΤΕ όχι μονάχα σήμερα.
Ναι αλλά το ίδιο κάνουν και οι εργάτες, οπότε αλυσίδα ειναι. Μαύρα ο εργάτης, μαύρα ο προμηθευτής, μαύρα και ο κατασκευαστής.
-
Χαχα ρε Φάνη, στα 200-250 τμ νιώθω καλά. Παραπάνω θα φοβάμαι. Θα κοιμάσαι κάπου, θα ακούγεται ένας θόρυβος 200 μέτρα μακρυά και δεν θα ξέρεις τι είναι.....χαχαχαχα
-
@antonakis said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Έχω την αμυδρά εντύπωση ότι αυτό είναι το εμβαδόν οικοπέδου... αλλά τέσπα, έχει χώρο για 4 αμάξια, οπότε...
Δίκιο έχεις!! Το σπίτι μικρό ειναι, 3 Υ/Δ και 2 μπάνια.
-
Χαχα ρε Φάνη, στα 200-250 τμ νιώθω καλά. Παραπάνω θα φοβάμαι. Θα κοιμάσαι κάπου, θα ακούγεται ένας θόρυβος 200 μέτρα μακρυά και δεν θα ξέρεις τι είναι.....χαχαχαχα
Οχι και 200 μέτρα, άντε 10-15 μέτρα. 200 μέτρα σημαίνει ότι το σπίτι ειναι 10.000τμ!!! Άσε που είναι σε επίπεδα, οπότε δεν είναι τόσο μεγάλος ο κάθε όροφος. Να είναι 150-200τμ ο όροφος να υπάρχει άνεση ρε παιδί μου!
-
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@antonakis said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δίκιο έχεις!! Το σπίτι μικρό ειναι, 3 Υ/Δ και 2 μπάνια.
https://www.domain.com.au/property-profile/6-lennox-street-bellevue-hill-nsw-2023
-
Να είναι 150-200τμ ο όροφος να υπάρχει άνεση ρε παιδί μου!
Να απλώνεις τα πόδια σου στο τέλος μιας δυσκολης ημέρας.....
Χαχαχα
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
το entry level μου άρεσε πολύ
Για Αυστραλία entry level είναι εαν είναι στην επαρχία ειδικά!
Αυτά ειναι σωστά τετραγωνικά για ένα άνετο σπίτι οικογένειας, να μην ασφυκτιάς σαν τα δικά μας κουτιά.
Ναι αυτά είναι για να παίζεις τέννις ή μπάσκετ!!!!
-
Ο Λαπ θέλει να απαγορεύσει τους ξένους αγοραστές. Εγώ θέλω να απαγορευτούν τα μη ΕΕ αυτοκίνητα ο άλλος θα θέλει κάτι άλλο που θα απαγορεύει το ελεύθερο εμπόριο.
Ο άλλος θέλει να αγοράσει σπίτι με μαύρα γιατί δεν του βγαίνει το πόθεν έσχες.
Άλλος θέλει με άσπρα για να πάρει μεγάλο δάνειο.
Ο ξένος θέλει να πάρει σπίτι με 250000 η 500000 για να πάρει υπηκοότητα, αλλά ο μεσίτης ψάχνει σπίτι των 200000 η των 450000 για να τσεπωσει αυτός μαύρα την διαφορά.Και μέσα σε όλα αυτά αν θελήσει ο κατασκευαστής να πουλήσει σε όλους θα πρέπει σε κάποια σπίτια να πληρώνει όλα άσπρα, σε κάποια άλλα να έχει μαύρα σε άλλο να ψάχνει για έξοδα και να αγοράζει Φεβ με ληζινγκ και στο τέλος να τον ρωτάει η εφορία γιατί πουλάει το ένα σπίτι 150000, το άλλο 200000 και το τρίτο 250000 ενώ είναι ίδια τμ και σε κοντινούς ορόφους.
Μπορεί να της απαντήσει ότι αυτός το πουλάει σε όλους 200000 αλλά του ενός του λείπουν οι 50000 στο πόθεν έσχες και του άλλου είναι η μαύρη μίζα του μεσίτη.
Αλλά δεν θα γινόταν πιστευτός.
-
Όχι γενικά τους ξένους, θέλω να μην συνδέεται η χρυσή βίζα με τα ακίνητα.
Εάν κάποιος ξένος θέλει να έρθει να ζήσει εδώ και να κάνει οικογένεια ας έρθει.
Στατιστικά δεν θα επηρεάσουν την αγορά των ακινήτων. Διότι η ποιότητα ζωής δεν είναι ανώτερη από άλλες χώρες. Οπότε θα υπάρχει μια σχετική είσοδος ξένων.Εάν όμως συνδέσω την χρυσή βίζα με τα ακίνητα και δη λαϊκά που είναι αγαθό και όχι προϊόν τότε επηρεάζεις σημαντικά όλη την αγορά.
Εάν κύριοι θέλετε να πάρετε χρυσή βίζα να μπείτε σε επενδυτικά σχήματα στην Ελλάδα. Να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη στην οικονομία και αφήστε τα ακίνητα για τους πολίτες της χώρας. Τα ακίνητα δεν πρέπει να γίνουν χρηματιστήριο επενδύσεων και κεφαλαίων.
Επίσης όταν αφήνεις τα funds να αγοράζουν σπίτια και να τα μετατρέπουν ομαδικά σε οικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης τότε ναι επηρεάζεις σημαντικά την αγορά.
Οπότε είτε κατάργηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τόσα χρόνια ζούσαμε και χωρίς αυτές είτε ποσόστωση και τέλος.
-
Η κατάργηση των βραχυχρόνιων είναι αντισυνταγματική γιατί το Σύνταγμα προβλέπει την ελεύθερη διαχείριση της ιδιοκτησίας και την προστατεύει.
Υπάρχουν άλλοι τρόποι αλλά πρέπει να ξηλωθεί το κράτος και δεν το θέλει.
-
Πάντως στον δικό μου κύκλο ξέρω πάνω από 10 διαμερίσματα που είναι κλειστά και διαβάζω ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Αυτές οι χρυσές βίζες πόσες είναι;
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Η κατάργηση των βραχυχρόνιων είναι αντισυνταγματική γιατί το Σύνταγμα προβλέπει την ελεύθερη διαχείριση της ιδιοκτησίας και την προστατεύει.
Υπάρχουν άλλοι τρόποι αλλά πρέπει να ξηλωθεί το κράτος και δεν το θέλει.
Αν θυμάμαι καλά απαιτείται νομικό πλαίσιο για να κάνεις ένα διαμέρισμα στην ουσία ξενοδοχείο. Το οποίο και θεσπίστηκε.
Επίσης υπάρχει το θέμα απαξίωσης της περιουσίας των γειτονικών διαμερισμάτων.
Αλλάζει χρήση ως ιδιοκτησία. Από χαρακτηρα ιδιωτικής κατοικίας γίνεται ένα είδος ξενοδοχείου/πανσιόν
-
@racefun1971 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Πάντως στον δικό μου κύκλο ξέρω πάνω από 10 διαμερίσματα που είναι κλειστά και διαβάζω ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Αυτές οι χρυσές βίζες πόσες είναι;
Είναι κλειστά διότι περιμένουν να τα πουλήσουν σε επενδυτές για να τα κάνουν επιχειρήσεις βραχυχρονιας μίσθωσης και άλλα έχουν κληρονομικά θεματα.
Το να τα ανοίξουν απαιτεί κόστος ανακαίνισης λόγω παλαιότητας οπότε περιμένουν τον επενδυτή για την χρυσή βίζα
-
Μας διαβάζουν τελικά εκεί πέρα.
-
@racefun1971 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Είναι κλειστά διότι περιμένουν να τα πουλήσουν σε επενδυτές για να τα κάνουν επιχειρήσεις βραχυχρονιας μίσθωσης και άλλα έχουν κληρονομικά θεματα.
Καμμία σχέση.
Φίλη μου καθηγήτρια με σπίτι στο Παγκράτι 75τμ 3ος όροφος πλ. Μεσολογγίου, παντρεύεται μένει άλλου με το σύζυγό και το νοικιάζει. Της το κατέστρεψαν σε σημείο που πετούσαν τα αποτσιγαρα στο παρκέ. Έκλαιγε τρεις μέρες. Το ανακαίνισε, η πολυκατοικία παλιά εννοείτε και το κράτησε κλειστό για χρόνια. Τελικά το νοίκιασε φέτος 350ευρω αφού πέσαν πάνω θεοί και δαίμονες και την παρακαλούσαν να το δώσει στο ζευγαράκι.
Πρώτος ξάδερφος της συζύγου. Παντρεύεται και η γυναίκα του είχε διαμέρισμα 130 τμ σε οικογενειακή πολυκατοικία στην οποία έμεναν τα δύο αδέρφια της. Τελικά αποφασίζουν ότι δεν τους αρέσει το σπίτι και φτιάχνουν μονοκατοικία 170 τμ. Το σπίτι παραμένει κλειστό. Ούτε θα νοικιαστεί ούτε θα πουληθεί.
Η νύφη μου είναι από Θεσσαλονίκη και έχει σπίτι στο Καραμπουρνάκι. Το κρατάει κλειστό μόνο και μόνο για να ανεβαίνει 15 μέρες το χρόνο που θα μπορούσε να έμενε στους γονείς της.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!