-
Μυρίζονται μετρητό προφανώς…πάντως το 2015 έκανα ολική αποπληρωμή του στεγαστικού μου και η διαδικασία έγινε σε μια και μόνο επίσκεψη. Από την άλλη βλέπω πελάτες μου τώρα πόσο ταλαιπωρούνται για τα δάνεια τους και απορώ. Τα μπόνους των διευθυντών να είναι καλά και οι πελάτες θέλουν δεν θέλουν θα πάνε σε αυτούς.
-
@wantone said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Eιναι απλοικα αυτα που γραφεις Φανη. Καταρχας σιγουρα αυτην την στιγμη λογω χαμηλων επιτοκιων συμφερει να αγορασει καποιος με δανειο. Αλλα ποιος ξερει τι θα συμβει στο μελλον.
Καθόλου απλοϊκα...απλά μαθηματικά είναι. Όσο για το φοβικό του τι θα γίνει στο μέλλον...κανείς δεν το ξέρει, αύριο μπορεί να πεθάνουμε όλοι! Ειναι αυτό σκεπτικό?? Με αυτό το σκεπτικό να μην κάνουμε τίποτα στην ζωή μας...απλά να περιμένουμε να πεθάνουμε!! Τα μαθηματικά είναι αντικειμενικά και όπως και να το δεις συμφέρει η αγορά έναντι του ενοικίου.
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Επίσης επειδή έχω ψάξει την περίπτωση της αποπληρωμής, έχω μπλέξει απίστευτα με την τράπεζα.
Λόγω σταθερού επιτοκίου. Σε σταθερό επιτόκιο η πρόωρη αποπληρωμή είναι από δύσκολη εως αδύνατη (εκτός εαν πληρώσεις το penalty που κανείς δεν θέλει να κάτσει να το υπολογίσει!). Αυτό είναι το πρόβλημα...το σταθερό επιτόκιο. Η τράπεζα όφειλε να σε έχει ενημερώσει για τα μειονεκτήματα του σταθερού επιτοκίου.
-
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Καθόλου απλοϊκα...απλά μαθηματικά είναι. Όσο για το φοβικό του τι θα γίνει στο μέλλον...κανείς δεν το ξέρει, αύριο μπορεί να πεθάνουμε όλοι! Ειναι αυτό σκεπτικό?? Με αυτό το σκεπτικό να μην κάνουμε τίποτα στην ζωή μας...απλά να περιμένουμε να πεθάνουμε!! Τα μαθηματικά είναι αντικειμενικά και όπως και να το δεις συμφέρει η αγορά έναντι του ενοικίου.
Το αντίθετο. Όσο ζει ο άνθρωπος θα πρέπει να ΖΕΙ και όχι να δεσμεύεται μέχρι τις ηλικίες που δεν θα μπορεί ούτε να περπατήσει για να έχει στην ιδιοκτησία του τούβλα και τσιμέντα.
Αν είναι ένας άνθρωπος να χαραμίζει 30 χρόνια ή 40 χρόνια από την ζωή του για να λέει στα 65 του ότι έχει ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία αυτό είναι κόλαση, δεν είναι ζωή.
-
Ακόμα περισσότερο κόλαση είναι να φτάσει στα 65-70 και να μην έχει τίποτα μόνο προβλήματα και χαμηλή σύνταξη οπότε θα μετακομίζει συνεχώς σε μικρότερα σπίτια και σε χειρότερες περιοχές γιατί δεν θα του φτάνει η σύνταξη για το νοίκι και τα φάρμακα.
-
Ανάλογα την ζωή που κάνει ο καθένας. Άλλος στα 65 του ή στα 70 του είναι άφραγκος, άλλος έχει αποταμιεύσεις και άλλοι είναι ήδη κάτω από τα ραδίκια.
Ομολογώ ωστόσο ότι δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί κάποιος να αγοράσει στα 45 του διαμέρισμα με την σκέψη να έχει "ιδιωτικό γηροκομείο" μετά τα 60. Αυτό πράγματι ξεφεύγει από την άποψη της επένδυσης.
-
Άμα είναι να αγοράσει κάποιος στα 45 του μπορεί να αγοράσει ένα δυάρι οπότε μια χαρά βολεύεται χωρίς χρέη
-
Αν και το έχω ξαναβάλει.
140 χιλιάρικα μου ζητούσε κατασκευαστής στην Καλογρέζα για νεόδμητο δυάρι. Όταν πήγα να το δω κατάλαβα τι απατεωνιά παίζει στην Ελλάδα. Είχε βάλει την κουζίνα (ο κατασκευαστής) μέσα στο σαλόνι σε μία γωνία μέσα στο κέντρο του σπιτιού. 4 όροφοι πολυκατοικία και είχε σε κάθε όροφο ένα 88άρι διαμέρισμα και ένα 62άρι τσόντα, εκτός τον τελευταίο όροφο που ήταν ένα ενιαίο οροφοδιαμέρισμα (αντιπαροχή)Εδώ δες, το μικρό μπαλκόνι είναι του 62αριού και το μεγάλο του 88αριού. Διαμπερές αλλά από την πίσω πλευρά είχε ένα μικρό μπαλκόνι για το υπνοδωμάτιο (δεν χωρούσε ούτε τραπέζι, ούτε καρέκλα). Φυσικά η κουζίνα ήταν διακοσμητική και η τουαλέτα εσωτερική, χωρίς παράθυρο. Επίσης έδινε και μία θέση ανοιχτού πάρκινγκ στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας. Τις καλές θέσεις τις χρέωνε παραπάνω.
-
Τέτοια μικρά διαμερισματάκια είδα αρκετά σε διάφορες περιοχές π.χ. στα εκπαιδευτήρια Δούκα στο Μαρούσι, στη Μεταμόρφωση, στα Γλυκά Νερά, στο Ηράκλειο, στο Γέρακα, στην Αγία Παρασκευή, στο Μαρούσι Αττική Οδό, στην Λυκόβρυση, στην Πεύκη.
Όλα τσόντες και όλα πανάκριβα. Δεν νομίζω οι κατασκευαστές να ήθελαν εξαρχής να φτιάξουν κανονικά μικρά διαμερίσματα. Απλά εκμεταλλεύτηκαν το σύνολο των τετραγωνικών για να βγάλουν και διαμερίσματα-τσόντες και ας είχαν τεράστια κουσούρια. -
Το αντίθετο. Όσο ζει ο άνθρωπος θα πρέπει να ΖΕΙ και όχι να δεσμεύεται μέχρι τις ηλικίες που δεν θα μπορεί ούτε να περπατήσει για να έχει στην ιδιοκτησία του τούβλα και τσιμέντα.
Αν είναι ένας άνθρωπος να χαραμίζει 30 χρόνια ή 40 χρόνια από την ζωή του για να λέει στα 65 του ότι έχει ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία αυτό είναι κόλαση, δεν είναι ζωή.
Καταρχάς δεν υπάρχει καμία δέσμευση, όποτε θες το πουλάς το ακίνητο και τέλος. Επιπλέον, εφόσον θέλει κάποιος να μέχει σε σπίτι θα πληρώνει ενοίκιο...αυτό δεν είναι δέσμευση? Μπορεί κάποιος να μένει δωρεάν? Το ενοίκιο είναι πεταμένα χρήματα, κάποιος έχει πληρώσει 300-400.000 € και στο τέλος δεν έχει τίποτα. Απορώ που δεν βλέπεις την διαφορά...με τα ίδια χρήματα σου μένει κάτι είτε για τα γεράματα είτε για τα παιδιά σου. Ειλικρινά δεν κατανοω το ενοίκο για όσους έχουν την άνεση να αγοράσουν σπίτι. Μαθηματικά είναι οικονομικά είναι τελείως λάθος.
Είναι το ίδιο με τα αυτοκίνητα, γιατι δεν νοικιάζουμε όλοι?? Προφανώς γιατί δεν συμφέρει!! Το ίδιο είναι και με το σπίτι. Τα τελευταία 3 σπίτια που έχε αλλάξει, ήταν όλα από πώληση του παλιού και αγορά του νέου...πανεύκολο ήταν, απλά είχα υπομονή...μου πήρε 6 μήνες περίπου για την κάθε αλλαγή. Αλλά δεν ήταν κάτι το φοβερό...
-
ok. Δεν θα μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης με moderator.
-
ok. Δεν θα μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης με moderator.
Όταν μιλάω δεν είμαι moderator...με ξέρεις καλύτερα από αυτό!!
Ουτε είναι θέμα αντιπαράθεσης, αλλά κοινής λογικής...ενοίκιο vs ιδιοκτησίας με ίδιο κόστος. Και αυτό για τον καθένα, εαν υπάρχουν και παιδιά, είναι σχεδόν επιτακτική η ιδιοκτησία.
-
Συμφωνώ κι εγώ με τον Φάνη, αλλά σκοντάφτουμε στη μπροστάντζα...
Βέβαια 30-35 χιλιάρικα δεν είναι εξωπραγματικό ποσό, αλλά η συγκέντρωση του με τους τωρινούς μισθούς της πλέμπας είναι αδύνατη.
Φυσικά για 100-120Κ σπίτια λέμε. Με οτι μπορείς να αγοράσεις με αυτά τα λεφτά. -
Γενιές και γενιες Ελλήνων τίμησαν το πνεύμα του Οδυσσέα, ξενιτεύτηκαν να δουλέψουν για να αποκτήσουν ένα σπίτι στη πατρίδα...
Γιατί να χαλάμε τις παραδόσεις; -
@famas said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Συμφωνώ κι εγώ με τον Φάνη, αλλά σκοντάφτουμε στη μπροστάντζα...
Προφανώς και αυτό είναι το μεγαλύτερο - αλλά και το μοναδικό - πρόβλημα. Εαν υπάρχει η προκαταβολή (από οικονομίες, μετοχές, άλλο ακίνητο, γονείς, ασφαλιστικό πρόγραμμα αποταμίευσης, εκποίηση περιουσίας κλπ.) τότε ειναι μονόδρομος η αγορά, συμφέρει από κάθε άποψη.
-
Τέτοια μικρά διαμερισματάκια είδα αρκετά σε διάφορες περιοχές π.χ. στα εκπαιδευτήρια Δούκα στο Μαρούσι, στη Μεταμόρφωση, στα Γλυκά Νερά, στο Ηράκλειο, στο Γέρακα, στην Αγία Παρασκευή, στο Μαρούσι Αττική Οδό, στην Λυκόβρυση, στην Πεύκη.
Όλα τσόντες και όλα πανάκριβα. Δεν νομίζω οι κατασκευαστές να ήθελαν εξαρχής να φτιάξουν κανονικά μικρά διαμερίσματα. Απλά εκμεταλλεύτηκαν το σύνολο των τετραγωνικών για να βγάλουν και διαμερίσματα-τσόντες και ας είχαν τεράστια κουσούρια.Τα μικρά διαμερίσματα στα προάστια, δεν είναι επιλέξιμα από τους πελάτες. Επίσης δεν συμφέρει και τους κατασκευαστές, γιατί έχουν ανά τμ, πολύ μεγαλύτερο κόστος από ένα τριάρι, ενώ δεν είναι τόσο εμπορεύσιμα όσο αυτό.
Αρα πραγματικά μόνο ως τσόντες μπορεί να βγούν, ή σε περιοχές του κέντρου των προαστίων, όπου θα υπάρχει ζήτηση για γραφεία, ή κατοικίες ηλικιωμένων, ή εργένηδων.
Ως προς το κόστος, να εξηγήσω, ότι μία γκαρσονιέρα ή ένα δυάρι, χρειάζεται μία κουζίνα και μία τουαλέτα, που έχουν κόστος 5-8000, ενώ το ίδιο χρειάζεται και ένα τριάρι, που το ποσό αυτό μοιράζεται σε 2πλάσια τμ.
Επίσης το σύνολο των μπαλκονιών, υπόκειται σε περιορισμούς και έτσι το εμβαδόν τους στα μικρά διαμερίσματα, είναι αναλογικά μικρότερο.
Το ίδιο ισχύει και ως προς τις θέσεις στάθμευσης, που έχουν και αυτές ένα κόστος, οπότε στο δυάρι θα δοθούν χαμηλότερης αξίας, από ότι στα μεγαλύτερα.
Αυτά είναι τόσο προφανή, όσο και το γεγονός ότι ο κατάλογος του εξοπλισμού ενός c-suv θα έχει στάνταρ, τον μισό κατάλογο των έξτρα ενός b-suv, γιατί εκεί που τελειώνει η τιμή των δεύτερων, ξεκινάει αυτή των πρώτων.
Επιστρέφοντας στην οικοδομή, αν έχουμε τσόντες δυάρια ή μικρά τριάρια, τότε είναι καλύτερα στους ψηλούς ορόφους, 2 τέτοια να τα κάνουμε μεζονέτα, γιατί αλλιώς η τιμή τους θα είναι παρόμοια, με ένα μεγάλο σπίτι στον 1ο-2ο όροφο, οπότε το ψηλό δυάρι, δεν θα έχει ζήτηση.
-
-
Αν και το έχω ξαναβάλει.
140 χιλιάρικα μου ζητούσε κατασκευαστής στην Καλογρέζα για νεόδμητο δυάρι. Όταν πήγα να το δω κατάλαβα τι απατεωνιά παίζει στην Ελλάδα. Είχε βάλει την κουζίνα (ο κατασκευαστής) μέσα στο σαλόνι σε μία γωνία μέσα στο κέντρο του σπιτιού. 4 όροφοι πολυκατοικία και είχε σε κάθε όροφο ένα 88άρι διαμέρισμα και ένα 62άρι τσόντα, εκτός τον τελευταίο όροφο που ήταν ένα ενιαίο οροφοδιαμέρισμα (αντιπαροχή)Εδώ δες, το μικρό μπαλκόνι είναι του 62αριού και το μεγάλο του 88αριού. Διαμπερές αλλά από την πίσω πλευρά είχε ένα μικρό μπαλκόνι για το υπνοδωμάτιο (δεν χωρούσε ούτε τραπέζι, ούτε καρέκλα). Φυσικά η κουζίνα ήταν διακοσμητική και η τουαλέτα εσωτερική, χωρίς παράθυρο. Επίσης έδινε και μία θέση ανοιχτού πάρκινγκ στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας. Τις καλές θέσεις τις χρέωνε παραπάνω.
Πάντως για να μιλάμε επί της ουσίας και με γνώση της αγοράς, τα 62 τετραγωνικά για ένα δυάρι (δηλαδή δύο κύρια δωμάτια, ήτοι σαλόνι και ένα υπνοδωμάτιο) είναι σαφέστατα προς την πλευρά του άνετου, καθώς συνήθως τα δυάρια βγαίνουν στα 50-55 τετραγωνικά. Αν τώρα έχεις κάνει λάθος στην περιγραφή σου και με τον όρο "δυάρι" εννοείς με δύο υπνοδωμάτια (όπως οι Αμερικάνοι) τότε τα 62 τετραγωνικά είναι προς την πλευρά του πολύ στριμωγμένου, με τα συνήθη τριάρια να είναι 70-80 τετραγωνικά. Πάντα βέβαια παίζει πρωτεύοντα ρόλο εκτός από το εμβαδόν και η διαρρύθμιση.
Από εκεί και πέρα, όπως σου είπε και ο ταξιδευτής υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος των μπαλκονιών και λογικό είναι τα μπαλκόνια των υπνοδωματίων να είναι ριγμένα ως προς αυτά των καθιστικών, καθώς το 95% (και βάλε) των ιδιοκτητών τα χρησιμοποιούν μόνο για να κρεμάνε την μπουγάδα. Επίσης συνήθως οι κλειστές θέσεις στάθμευσης ή pilotis, δεν φτάνουν για όλα τα διαμερίσματα, οπότε είναι λογικό είτε να πληρώνονται επιπλέον είτε τα μικρότερα διαμερίσματα να παίρνουν και τις χειρότερες (ανοιχτές) θέσεις.
Γενικά, όλα τα παραπάνω που σε εκνευρίζουν, δε συνιστούν λαμογιές, αλλά συνήθεις πρακτικές της αγοράς στην προσπάθεια των κατασκευαστών για μεγιστοποίηση του κέρδους τους. Βεβαίως υπάρχουν και λαμογιές, αλλά δεν είναι τα παραπάνω...
-
δεν ξερω τι λετε οτι οι εργολαβοι ΔΕΝ κανουν λαμογια
ΑΛΛΑ
εχω παρει 2 ακινητα, ενα οικιακο και ενα επαγγελματικο
και τα δυο ειχαν ημιυπαιθριους και αυθαιρεσιες που κληθηκα ΕΓΩ να τις πληρωσω -
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
ΑΛΛΑ
και τα δυο ειχαν ημιυπαιθριους και αυθαιρεσιες που κληθηκα ΕΓΩ να τις πληρωσωΓατούλη μου, αν δεν τις ήθελες τις αυθαιρεσίες, μπορούσες να ζητήσεις από τον εργολάβο να σου παραδώσει το ακίνητο με τους ημιυπαίθριους ανοιχτούς, σαν μπαλκόνια. Το ίδιο ισχύει και για σοφίτες, πατάρια, υπόγεια κτλ. Ούτως ή άλλως η τιμή δεν θα άλλαζε..
Εν ολίγοις, συνένοχοι όλοι και ωφελημένοι όλοι. Με μεγαλύτερο ωφελημένο τον κατασκευαστή, βέβαια...
-
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
ΑΛΛΑ
και τα δυο ειχαν ημιυπαιθριους και αυθαιρεσιες που κληθηκα ΕΓΩ να τις πληρωσωΓατούλη μου, αν δεν τις ήθελες τις αυθαιρεσίες, μπορούσες να ζητήσεις από τον εργολάβο να σου παραδώσει το ακίνητο με τους ημιυπαίθριους ανοιχτούς, σαν μπαλκόνια. Το ίδιο ισχύει και για σοφίτες, πατάρια, υπόγεια κτλ. Ούτως ή άλλως η τιμή δεν θα άλλαζε..
Εν ολίγοις, συνένοχοι όλοι και ωφελημένοι όλοι. Με μεγαλύτερο ωφελημένο τον κατασκευαστή, βέβαια...
μονο τον κατασκευαστη και την μαφια τους βασικα
οπως γιγνωσκεις ΔΕΝ υπηρχε διαμερισμα χωρις ημιυπαιθριο, ουτε δειγμα μιλαμε.
επισης ΠΛΗΡΩΣΑ κανονικα τα τετραγωνικα του ημιυπαιθριου, σαν να ηταν κανονικης δομησης.
και δεν υπαρχει κανενας λογος σαν πολιτης να γνωριζω τι ειναι ο ημιυπαιθριος, οπως δεν υπαρχει κανενας λογος να γνωριζει προγραμματισμο καποιος πελατης μου.
μεχρι τη κριση υπηρξε μεγαλη ασυδοσια στις κατασκευες, φτιαχτηκανε με λαμογιες παρα πολλοι, ο καθε ελαιοχρωματιστης που πουλαγε τα χωραφια με τα καπνα επαιρνε αντιπαροχη και ονομαζοτας κατασκευαστης. ετσι, αυθαιρετα.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!