-
@dettol said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Ερώτηση, οι τιμές του καταλόγου στις «κοπές» είναι ανά μερίδα ή με το βάρος (ανά κιλό);
Στη σπαλομπριζολα εστίασα και εγώ πάντως γιατί φάνηκε ιδιαίτερα δελεαστική και η τιμή της.Οι τιμές είναι ανά μερίδα. Δεν νομίζω να υπάρχει εστιατόριο στην Ελλάδα που να χρεώνει 35 Ευρώ το κιλό της πικάνιας. Μια μερίδα πικάνια των 200 (άντε 250) γραμμαρίων ήταν. Πολύ ακριβή και απογοητευτικής ποιότητας.
Αντιθέτως η χοιρινή σπαλομπριζόλα ενός κιλού (δηλαδή για 2 άτομα ή έναν, αλλά λύκο) στα 18 Ευρώ συνδυάζει πολύ καλή τιμή και εξαιρετική ποιότητα. Παίρνετε κι ένα μπουκάλι Late Harvest στα 17 Ευρώ και είστε τζετ! -
Κατι πιο κοντα αυτην τη φορα
Το αγαπημενο μας shiraki ανοιξε και στο μαρουσι.
https://maps.app.goo.gl/jvqSWwYc4yoy5Dz86Το πρωτο ειναι στο κεντρο στη νικης
https://maps.app.goo.gl/Xvp1Y1tn8fxhEwaM9
που και δυσκολα προσβασιμο ειναι και μικρο μαγαζι με λιγα τραπεζια ειναι.Το shiraki του αμαρουσιου ειναι πολυ μεγαλυτερο, διπλα ακριβως στον σταθμο ησαπ (αν σας βολευει η συγκοινωνια) ή στο βολικοτατο υπογειο παρκινγκ που υπαρχει κατω απο τον ησαπ.
Φαγητο εξαιρετικο, σασιμι φρεσκοτατο και μεγαλυτερα τραπεζια με ανεση χωρου. Αν πατε, δοκιμαστε οπωσδηποτε τα "κουτια".
-
Σήμερα πήγαμε στο 'Πασιφάη' στη Γλυφάδα, μαγαζί με κρητική κουζίνα. Έφαγον:
Γαμοπίλαφο : Έσκαβε
Ρεβίθια: Καλούτσικα
Μπουγιουρντί : Άστο...
Μελωμένο σύγλινο ζεστό και τίγκα στο λίπος: Άστο, για το αυτόφωρο αυτός που το σκέφτηκε...
Σαλάτα πράσινη: Καλούτσικη
Κοτόπουλο ψητό αποστεωμένο: Καλούτσικο
Αρνί σφακιανό: Καλούτσικο
Ψωμί ζυμωτό:Έσκαβε
Λουκουμάδες: Καλούτσικοι
Άσπρο κρασί : ΚαλούτσικοΘα ξαναπήγαινα? Δύσκολο, και αν το επιχειρούσα θα το έκανα άλλη μέρα, σήμερα γινόταν της κακομοίρας, αλλά είμασταν καλεσμένοι σε κάποια εκδήλωση...
ΥΓ. Φάγαμε πακέτο στην επιστροφή για Χαλάνδρι, και σκεφτόμουν: κάθε μέρα είναι τίγκα η παραλιακή και η Βουλιαγμένης. Όταν σε 10 χρόνια το παλιό αεροδρόμιο έχει 30.000 κατοίκους, 5.000 εργαζόμενους και μερικούς χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα, χωρίς μετρό, τι θα γίνεται? οέο?
-
Eιχε μαραθωνιο σημερα αλλα γενικα οντως εχει πολυ κινηση ακομα και τις Κυριακες.
-
Το κέντρο μας κόβει στα δύο. Εγώ το έχω πάρει απόφαση ότι νότια προάστια δεν πηγαίνω. Ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός και κατεβαίνουν αρκετοί για βόλτα δυσκολεύει το πράγμα. Σήμερα που έτρεχαν (πάλι γμτχμ) και ήταν κλειστό το κέντρο, ο βαθμός δυσκολίας ανέβαινε σε δυσθεώρητα ύψη.
Πιο εύκολα πετάγομαι Εύβοια, νεμεα, Κόρινθο κτλπ. -
Κουνήσου ντετολ, τρέξε.
-
@lap said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Κουνήσου ντετολ, τρέξε.
Όταν τρέχω, ανεβαίνω στον διάδρομο ή πάω στο ΟΑΚΑ και τρέχω. Δεν κλείνω 10 δρόμους και ταλαιπωρώ χιλιάδες συμπολίτες μου που μια μαμημενη Κυριακή έχουν για να κάνουν καμμιά βόλτα. Και όλα αυτά για τι; Για σελφι στο Facebook ώστε να αποδείξουν μεσήλικες σε κρίση ότι κάνουν κάτι με τη ζωή τους.
-
Εσύ μωρέ ανάβεις τα φώτα στο ΟΑΚΑ και λένε ποιος μ@@@ς δεν τα κλείνει;
-
για deep dish pizza, δυνατο το steve's στον κεραμεικο. Κανει delivery και μεσω wolt.
Αν εχει υποψιν του καποιος κανενα αλλο μαγαζι στην αθηνα που να κανει καλη deep dish, ας το γραψει. -
για deep dish pizza, δυνατο το steve's στον κεραμεικο. Κανει delivery και μεσω wolt.
Αν εχει υποψιν του καποιος κανενα αλλο μαγαζι στην αθηνα που να κανει καλη deep dish, ας το γραψει.Πες και σε εμάς τι είναι η deep dish;
-
@gtsartsal said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Αν εχει υποψιν του καποιος κανενα αλλο μαγαζι στην αθηνα που να κανει καλη deep dish, ας το γραψει.Πες και σε εμάς τι είναι η deep dish;
Έχει πιο παχιά ζύμη από την κλασσικη, δημιουργείται περισσότερος χώρος για τυρί και η ζύμη είναι περισσότερο «κέικ» και λιγότερο «ψωμί». Ξεκίνησε από το σικαγο νομιζω ή τουλάχιστον, εκεί έγινε διάσημη.
Έφαγα πρώτη φορά όταν έφτιαξε μόνος του, ένας φίλος μου. -
Αν εχει υποψιν του καποιος κανενα αλλο μαγαζι στην αθηνα που να κανει καλη deep dish, ας το γραψει.
Δεν έχω ιδεά γιατι δεν μου αρέσει καθόλου, πολύ βαριά και λιπαρή για τα γούστα μου.
-
Oπως λεει ο Φανης, την θυμαμαι πολυ βαρια.
-
Ναι έχετε δίκιο. Άλλωστε σε αυτό το νήμα συζητάμε συνήθως για βηγκαν, γεύματα με ανάλαφρες γεύσεις.
-
Ναι έχετε δίκιο. Άλλωστε σε αυτό το νήμα συζητάμε συνήθως για βηγκαν, γεύματα με ανάλαφρες γεύσεις.
-
Παραείναι σε ρυ βαριά....πολύ Αμερικανιά με πολύ ζυμάρι. Προτιμώ 1 κιλό παϊδάκια!
-
@fanis75 said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Παραείναι σε ρυ βαριά....πολύ Αμερικανιά με πολύ ζυμάρι. Προτιμώ 1 κιλό παϊδάκια!
Έτερον εκατερον
-
κυριακη και επανερχομαι με ταβερνα που προτεινε ο @antonmone .
Μπαρμπα βασιλης, στο μικροχωρι
https://maps.app.goo.gl/TyUYc8xScVSX6ozp730' απο την αθηνα (αναλογως βεβαιως που μενετε στην αθηνα
). Ας πουμε 25' απο την "ρενω" στην εθνικη.
Το ψωμι ηρθε ξεροψημενο με λαδι, οποτε ηξερα οτι το μαγαζι θα ηταν καλο. Πηραμε
- χωριατικη
- τηγανοψωμο
- λουκανικο
- τζατζικι
- πατατες τηγανητες
- προβατινα φιλετο
- συκωτι
- μοσχαρισια σταβλισια
και μισο κιλο αρνισια παϊδακια για φρουτο
Το καλυτερο τηγανοψωμο που εχω φαει στη ζωη μου. Τεραστιο (μεγεθος μεγαλης πιτσας domino's), με καλο τυρι, χωρις να ειναι πολυ αλμυρο ΚΑΙ χωρις να ειναι πολυ λαδωμενο. Πραγματικα ιδανικο.
Τζατζικι, κατ' εμενα, απολυτα αρμονικο.
Συκωτι ζουμερο.
Η αποκαλυψη για εμενα ηταν η προβατινα φιλετο! Δεν εχω ξαναφαει κατι τετοιο και το θεωρω το καλυτερο πιατο απο οσα εφαγα. Η συζυγος προτιμησε το συκωτι, κυριως επειδη σπανια το βλεπουμε καλα μαγειρεμενο σε ταβερνες.
Μοσχαρισια μεγαλη, σωστα ψημενη (θα την ηθελα λιγο πιο medium, αλλα παραπτωμα), καλο κομματι κρεας και με οσο λιπακι χρειαζοταν.Πολυ γρηγορη εξυπηρετηση, κατι που πιθανως οφειλεται στο οτι πηγαμε σαββατο βραδυ, οποτε δεν γινοταν ο χαμος του μεσημεριου της κυριακης.
Λογαριασμος 130 ευρω μαζι με αναψυκτικα και μπυρα. ΣΙΓΟΥΡΑ θα ξαναπαμε. Πραγματικα, δεν ξανατρωω μεσα στην αθηνα, δεν εχει κανενα νοημα... -
και συνεχιζουμε....
με γλυκακιΔημητρης οικονομιδης
https://maps.app.goo.gl/ePsHwRaqTbuCRrKU7δεν εχω ιδεα αν ο ανθρωπος ειναι σπουδαιος σεφ, εγω πηγα εκει γιατι μου συνεστησε το μαγαζι μια φιλη μου. Για οσους εχουν βαρεθει τα ιδια και τα ιδια στο γλυκο και την παστα, πραγματικα αξιζει να πατε. Πανεμορφο μαγαζι που θυμιζει περισσοτερο κοσμηματοπωλειο, με γλυκα που αξιζει ομως να εκτιθενται σαν κοσμηματα. Καταπληκτικος σχεδιασμος και παρουσιαση, που ομως συμβαδιζει με την γευση!
Οπωσδηποτε δοκιμαστε το saint honore (ή καπως ετσι) και την επομενη φορα θα χτυπησουμε και paris brest.
Σιγουρα παρτε και κρουασαν!
Το παγωτο ηταν καλο, αλλα οχι πολος ελξης.Ειναι σιγουρα πιο ακριβο απο το μεσο "καλο" ζαχαροπλαστειο, αλλα τουλαχιστον τρως κατι ποιοτικο, γευστικο ΚΑΙ διαφορετικο.
Επισης, ωραια πακετα/περιτυλιγμα, οποτε θα εκτιμηθει ιδιατερα και ως γλυκο για επισκεψη. -
Μια χαζή απορία…πόσα άτομα ήσασταν και βγήκε 130 το μαλλί?
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)