-
@gianniss07 said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Όποτε είμαστε περαστικοί απο την περιοχή τρώμε στη συγκεκριμένη ταβέρνα.
Είχε το πιο ωραίο πρόβειο παϊδάκι και κεμπαπ που έχουμε ποτέ δοκιμάσει.
Του σκασμού φαγητό, και πληρώνεις το πολύ 8 με 10 ευρό το άτομο. Αν δεν πιείς ποτά ίσως και να σου ρθει και 7 με 8 ευρό. Πάντα κέρασμα στο τέλος παγωτό με αγριοκέρασο.
Δεν θα πιστεύεται τί ποιότητα έχει και σε τι τιμή την πληρώνεις.
Δικά του ζώα απ ότι μου είπε, και σαλάτες/πατάτες κτλ απ τον μπαχτσέ του.ειναι καινουργιο ;
-
@otso said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
@gianniss07 said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Όποτε είμαστε περαστικοί απο την περιοχή τρώμε στη συγκεκριμένη ταβέρνα.
Είχε το πιο ωραίο πρόβειο παϊδάκι και κεμπαπ που έχουμε ποτέ δοκιμάσει.
Του σκασμού φαγητό, και πληρώνεις το πολύ 8 με 10 ευρό το άτομο. Αν δεν πιείς ποτά ίσως και να σου ρθει και 7 με 8 ευρό. Πάντα κέρασμα στο τέλος παγωτό με αγριοκέρασο.
Δεν θα πιστεύεται τί ποιότητα έχει και σε τι τιμή την πληρώνεις.
Δικά του ζώα απ ότι μου είπε, και σαλάτες/πατάτες κτλ απ τον μπαχτσέ του.ειναι καινουργιο ;
όχι...απ όσο εγώ τουλάχιστον γνωρίζω είναι μια 10ετία αυτή η ταβέρνα.
Ειδικά το καλοκαίρι έχει ωραία αυλή με αγριομουριές και αρκετή δροσιά. -
Θα σας πω τι κάνω εγώ. Διαβάζω ΜΟΝΟ τις αρνητικές κριτικές γιατί οι θετικές τα βρίσκουν συνήθως όλα τέλεια. Από αυτές απορρίπτω τις μεμονωμένες. Δηλαδή διαβάζω έστω μία και μόνο μία κριτική ότι πχ πήγαμε, δώσαμε παραγγελία μετά από μισή ώρα και μας σέρβιραν μετά από άλλη μία ώρα. Αλλά αυτό το γράφει μόνο ένας. Οκ, μία φορά μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Αντίθετα δίνω βάση στις επαναλαμβανομενες διαπιστώσεις από πολλούς σχολιαστές. Αυτές δείχνουν το πραγματικό στάτους του μαγαζιού. Εννοείται ο αριθμός των σχολίων παίζει ρόλο. Πλέον αξιόπιστες θεωρώ τις μικτές κριτικές, αυτές δηλαδή που γράφουν κάποια κακώς κείμενα, αλλά βρίσκουν και κάτι καλό να αναφέρουν. Επίσης, δίνω βάση στο αν υπάρχει μια σπεσιαλιτέ στον κατάλογο. Πχ έστω μαγαζί με την Χ σπεσιαλιτέ, το πιάτο που προβσλλει και είναι γνωστό. Αν καταρχήν δεν .μου αρέσει, δεν πολυασχολούμαι, αν είναι του γούστου μου, μπαίνει στη λίστα των προσεχώς.
Τέλος, αν στον κατάλογο υπάρχουν πολλά διαφορετικά πιάτα, και αυτά είναι διαρκώς Σ διαθέσιμα, αυτό σημαίνει μερίδες στην κατάψυξη και φούρνος μικροκυμάτων... -
Την Τρίτη βράδυ φάγαμε εδώ https://www.google.com/maps/place/Manári+Taverna/@37.9792534,23.7270639,860m/data=!3m2!1e3!4b1!4m6!3m5!1s0x14a1bdef592a4a55:0x12f7f4ba104bc230!8m2!3d37.9792492!4d23.7296388!16s%2Fg%2F11wbp15m2d?authuser=0&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTEwNi4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Ήταν επιλογή μιας κοπέλας στην παρέα η οποία είναι chef σε δικό της μαγαζί στην Ρόδο. Καλό ήταν αλλά ακριβό με εξαίρεση το συκώτι που ήταν εξαιρετικό.Την Τετάρτη βράδυ φάγαμε εδώ https://www.google.com/maps/place/Σεϋχέλλες/@37.9822424,23.7153793,860m/data=!3m1!1e3!4m16!1m9!3m8!1s0x14a1bd268d6dcd17:0x3f2f7aea74dd8cf9!2zzqPOtc-Lz4fOrc67zrvOtc-C!8m2!3d37.9822383!4d23.7202502!9m1!1b1!16s%2Fg%2F11b701fl_g!3m5!1s0x14a1bd268d6dcd17:0x3f2f7aea74dd8cf9!8m2!3d37.9822383!4d23.7202502!16s%2Fg%2F11b701fl_g?authuser=0&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTEwNi4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Πολύ νόστιμο το φαγητό, πολύ ωραίος ο ταραμάς τους, νόστιμη η παλαμίδα με το κουνουπίδι, και τα χοιρινά μπριζολάκια είχαν μια πάρα πολύ ωραία μαρινάδα.Δεν ήθελε η παρέα να πάμε εδώ https://www.google.com/maps/place/Το+Παλιό+Ποδήλατο/@37.9749045,23.704393,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x14a1bce6f285e51f:0x5262fcf161c8ff2b!8m2!3d37.9749003!4d23.7069679!16s%2Fg%2F11dxj0vw_7?authuser=0&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTEwNi4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Όποτε μπορώ το επισκέπτομαι! -
Κριτικες στο ιντερνετ και οτι γραφετε ονλαιν ειναι προφανως τις περισσοτερες φορες μη αξιοπιστες.
Αλλα στο τελος πηγαινεις δοκιμαζεις και αν δεν σου αρεσει δεν ξαναπας.
Πριν μερικους μηνες ειχα παει σε πολλα εστιατορεια, και ειμαι ασχετος με ψαρικα, τις γαριδες ξερει καποιος αν πρεπει να τις καθαρισουνε πριν τις κανουν πχ σαγανακι; Αλλοι τις ειχαν καθαρισμενες και αλλοι οχι.
Επισης ενα αλλο με τα εστιατορεια μπορει να πας μια χρονια και να ειναι πολυ καλο, και την επομενη χρονια ειναι χαλια.
-
Πω πω Αθηναιοι τι ωραιες επιλογες εχετε .
Σας ζηλευω , ιδιαιτερα τωρα που επιτελους γιναμε ευρωπη , κρατηση τραπεζιου και στις 2 ωρες πρεπει να εχεις φυγει , αυτη ειναι ζωη , μεριδες αντιδωρο πασπαλημενες με σεληνοσκονη , τρως πινεις στα γρηγορα γιατι η εποχη μας απαιτει παραγωγικοτητα και δεμενος με την εργασια 24 /24ωρο , κοιτας συνεχως το ρολοι σου για να προλαβεις να πιεις το ποτο σου , σκας τα 100 το ατομο και μπαινεις στα σοσιαλ για να μαθουν ολοι τι φανταστικα περασες .
Δεν καταλαβαινω παλιους φιλους που νοσταλγουν το κουτουκι του παππου του φιλου μας του Ηλια στον Κολωνο , που μας τηγανιζε η γιαγια του κεφτεδακια και πιναμε κρασακι απ τα βαρελια που μας εβγαινε η μεση να τα ανεβασουμε απ την υπογα στο δρομο να τα ξεπλυνει να βαλει το νεο κρασι το φθινόπωρο .
Aηδιες , φρεσψο κρασι ρετσινα , σαν τους πλεμπαιους Γαλλους που περιμενουν καθε χρονια το nouveau .
Εδω ειμαστε ψαγμενοι και παγκοσμοποιημενοι . -
@wantone said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Επισης ενα αλλο με τα εστιατορεια μπορει να πας μια χρονια και να ειναι πολυ καλο, και την επομενη χρονια ειναι χαλια.
αυτο ειναι κατι που δυστυχως ισχυει. Σπανια μενει ενα μαγαζι σε συγκεκριμενο επιπεδο. Καποιες φορες ειναι θεμα κοστους (δηλ αντικαθιστουν τα υλικα με αλλα υποδεεστερα ωστε να ειναι πιο φτηνα και να μην αναγκαστουν να ανεβασουν πολυ τις τιμες), αλλες φορες αλλαζουν προμηθευτη και αλλες αλλαζουν ομαδα στην κουζινα.
Το ψαρονεφρι και η argentina πραγματικα ειναι τα ιδια οπως τα θυμαμαι παιδι. -
Σας ζηλευω , ιδιαιτερα τωρα που επιτελους γιναμε ευρωπη , κρατηση τραπεζιου και στις 2 ωρες πρεπει να εχεις φυγει , αυτη ειναι ζωη , μεριδες αντιδωρο πασπαλημενες με σεληνοσκονη , τρως πινεις στα γρηγορα γιατι η εποχη μας απαιτει παραγωγικοτητα και δεμενος με την εργασια 24 /24ωρο , κοιτας συνεχως το ρολοι σου για να προλαβεις να πιεις το ποτο σου , σκας τα 100 το ατομο και μπαινεις στα σοσιαλ για να μαθουν ολοι τι φανταστικα περασες .
Δεν καταλαβαινω παλιους φιλους που νοσταλγουν το κουτουκι του παππου του φιλου μας του Ηλια στον Κολωνο , που μας τηγανιζε η γιαγια του κεφτεδακια και πιναμε κρασακι απ τα βαρελια που μας εβγαινε η μεση να τα ανεβασουμε απ την υπογα στο δρομο να τα ξεπλυνει να βαλει το νεο κρασι το φθινόπωρο .
Aηδιες , φρεσψο κρασι ρετσινα , σαν τους πλεμπαιους Γαλλους που περιμενουν καθε χρονια το nouveau .
Εδω ειμαστε ψαγμενοι και παγκοσμοποιημενοι .Αμα ερχόσουν στο ψαρονέφρι θα θυμόσουν τον παππού σου...
Στο περίπου, αλλά υπάρχουν πολλές οικονομικές ταβέρνες στην Αθήνα που τρως καλά.
Τα 100 ευρώ το άτομο είναι σε ταβέρνα στην αμερική του δημοκρατικού αποκόμματος...
-
Εδω ειμαστε ψαγμενοι και παγκοσμοποιημενοι .για αυτον ακριβως τον λογο εκανα το ποστ οπου εψαχνα μαγαζια εκτος αθηνας
Στο μονο που εχεις λιγο αδικο ή μαλλον εισαι σε διαφορετικη φαση ζωης οποτε δεν το κατανοεις ειναι το "κλεισιμο τραπεζιου και στις 2 ωρες πρεπει να φυγεις".
Οταν δεν εισαι πιτσιρικας ή μπαρμπαδοπιτσιρικας (δηλ συνταξιουχος, ο οποιος μοιαζε αρκετα με τον πιτσιρικα) δεν εχεις χρονο να ψαχνεις μαγαζια με ελευθερα τραπεζια. Θες να ξερεις που ακριβως θα πας. Αν μαλιστα εχεις μαζι σου μικρα παιδια, το φαινομενο αυτο ειναι ακομα πιο εντονο. Αντιστοιχα ισχυει και για το δευτερο σκελος. Αν δεν καυλαντιζεις γκομενα, ποσες ωρες να κατσεις σε ενα μαγαζι; Εμεις συνηθως καθομαστα μαξ 1ωρα. Οταν υπερβουμε αυτο το οριο ειναι επειδη αργει το μαγαζι και οχι εμεις. Αλλα αυτο ισχυει επειδη συνηθως για φαγητο παμε μονο η οικογενεια μου. Αν πας με φιλους, αλλαζει το πραγμα πιθανοτατα.Δεν τα γραφω αυτα με τονο επιθετικο, απλα υπενθυμιζω οτι υπαρχουν διαφορες κατηγοριες πελατων.
Σε ολα τα υπολοιπα που γραφεις, εχεις απολυτο δικιο. -
Aυτο με το οριο χρονου μονο το εχω ακουσει δεν μου εχει συμβει ποτε ουτε στο εξωτερικο.
-
Μόνο σε ημέρα μεγάλης κίνησης χωρίς να έχω κλείσει τραπέζι.
-
Aυτο με το οριο χρονου μονο το εχω ακουσει δεν μου εχει συμβει ποτε ουτε στο εξωτερικο.
εχει τυχει αρκετες φορες να μου πουν "καθιστε αλλα θελουμε το τραπεζι την Χ ωρα" που εχουμε κρατηση. Αυτο ειναι απολυτως λογικο. Συνηθως μαλιστα η Χ ωρα ειναι τοσο μακρια χρονικα απο την ωρα που καθομαστε, οπου απλα γελαμε.
-
@dettol said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
εχει τυχει αρκετες φορες να μου πουν "καθιστε αλλα θελουμε το τραπεζι την Χ ωρα" που εχουμε κρατηση. Αυτο ειναι απολυτως λογικο. Συνηθως μαλιστα η Χ ωρα ειναι τοσο μακρια χρονικα απο την ωρα που καθομαστε, οπου απλα γελαμε.
Αυτο μας το εχουν πει και σε μενα. ομως το οριο χρονου ειναι κατι αλλο. δηλ πας στο εστιατορειο και ολα τα τραπεζια ειναι μονο για συγκεκριμενο διαστημα και θα πρεπει και να παραγγειλεις συνεχως κατι αλλοιως σου λενε να φυγεις χωρις να εχουν κρατησεις. Παντως ακομα και στο εξωτερικο (σε χωρες που εχω μεινει) ελαχιστοι το κανουν ετσι. Γιατι καταλαβαν οτι ειναι καλυτερα να εχουν κοσμο στο μαγαζι παρα να το εχουν αδειο.
-
ομως το οριο χρονου ειναι κατι αλλο. δηλ πας στο εστιατορειο και ολα τα τραπεζια ειναι μονο για συγκεκριμενο διαστημα και θα πρεπει και να παραγγειλεις συνεχως κατι αλλοιως σου λενε να φυγεις χωρις να εχουν κρατησεις.
Δεν καθομαι σε παρομοια περιπτωση, αν ειναι να βαλω χρονομετρο και στη διασκεδαση καλυτερα να κατσω σε παγκακι με πασατεμπο.
Εξαιρειται η περιπτωση να ειμαι κοντα στην ωρα κλεισιματος γιατι σεβομαι το ωραριο του εργαζομενου. -
@ilias-a said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
ομως το οριο χρονου ειναι κατι αλλο. δηλ πας στο εστιατορειο και ολα τα τραπεζια ειναι μονο για συγκεκριμενο διαστημα και θα πρεπει και να παραγγειλεις συνεχως κατι αλλοιως σου λενε να φυγεις χωρις να εχουν κρατησεις.
Δεν καθομαι σε παρομοια περιπτωση, αν ειναι να βαλω χρονομετρο και στη διασκεδαση καλυτερα να κατσω σε παγκακι με πασατεμπο.
Εξαιρειται η περιπτωση να ειμαι κοντα στην ωρα κλεισιματος γιατι σεβομαι το ωραριο του εργαζομενου.το εχεις δει εσυ καπου αυτο στην ελλαδα; Δεν λεμε τωρα να εχεις αραξει με την παρεα σου στο μαγαζι για 5-6 ωρες, αλλα να εχει συμβει σε καποιο λογικο χρονικο πλαισιο.
-
Εξαιρειται η περιπτωση να ειμαι κοντα στην ωρα κλεισιματος γιατι σεβομαι το ωραριο του εργαζομενου.Αν το ξερεις οτι θα το κανουν γιατι μερικοι ειναι και αγενεις. συνηθως δεν το ξερεις. Παντως εχω δει απο αλλους στο ΥΤ οτι το κανουν ακομα κυριως σε τουριστικα εστιατορεια (εκτος Ελλαδος). Στην Ελλαδα δεν μου εχει τυχει ποτε (ακομα) να με διωξουν επηδη τελειωσα το φαγητο και δεν παραγγελνω κατι. Ουτε στο εξωτερικο οπως εγραψα μου εχει τυχει κατι παρομοιο.
-
το εχεις δει εσυ καπου αυτο στην ελλαδα; Δεν λεμε τωρα να εχεις αραξει με την παρεα σου στο μαγαζι για 5-6 ωρες, αλλα να εχει συμβει σε καποιο λογικο χρονικο πλαισιο.
Εδω το μεσημερι, το βραδυ κανονικα χωρις δεσμευση.
https://www.facebook.com/p/Ο-ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ-100054275059934/?locale=el_GR
Καλο φαι, εξυπηρετικο προσωπικο, λογικες τιμες για την ποιοτητα του, αλλα μεσημερι ή απογευμα δεν παταω. -
το εχεις δει εσυ καπου αυτο στην ελλαδα; Δεν λεμε τωρα να εχεις αραξει με την παρεα σου στο μαγαζι για 5-6 ωρες, αλλα να εχει συμβει σε καποιο λογικο χρονικο πλαισιο.
Καλο φαι, εξυπηρετικο προσωπικο, λογικες τιμες για την ποιοτητα του, αλλα μεσημερι ή απογευμα δεν παταω.ειχα παει βραδυ πριν ενα χρονο, ειχε πολλα κενα τραπεζια, δεν μας δημιουργησε καποιο προβλημα το σερβις ευγενικοι ηταν. απλα το φαγητο τους ειναι λιγο βαρυ πολυ κρεας.
-
Καλο φαι, εξυπηρετικο προσωπικο, λογικες τιμες για την ποιοτητα του, αλλα μεσημερι ή απογευμα δεν παταω.ειχα παει βραδυ πριν ενα χρονο, ειχε πολλα κενα τραπεζια, δεν μας δημιουργησε καποιο προβλημα το σερβις ευγενικοι ηταν. απλα το φαγητο τους ειναι λιγο βαρυ πολυ κρεας.
Ταβερνα ειναι.
-
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)