-
@ektoras said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Σημερινό και τραγικό, να δούμε που θα φτάσει η κατάσταση.
Υπάρχουν και άλλα όντα άγρια στον πλανήτη, που ζούνε δίπλα μας και έχουν δικαιώματα........
Σε παρακαλώ Έκτορα! Μην κάνεις σαν τους πολιτικούς που όταν κάποιος τους παραθέτει ένα σοβαρό επιχείρημα αυτοί αρχίζουν να λένε "κι εσείς είχατε κάνει το τάδε"!
Επιπλέον, το γεγονός ότι αλλάζεις το θέμα δείχνει ότι δε θέλεις να παραδεχθείς πως υπάρχει μια τεράστια τρύπα στην θεωρία σου περί καλοκάγαθων σκυλιών.
Το συμπέρασμά μου είναι ότι πολλοί ζωόφιλοι αγνοούν τελικά τι πράμα είναι τα ζώα. Μοιάζουν σαν κάτι ερωτευμένους εξ αποστάσεως που φαντάζονται μια προικισμένη πριγκίπισσα ενώ πρόκειται για ένα μπάζο.
Πάτε να ζήστε μια βδομάδα με έναν κτηνοτρόφο. Να φάτε στη μάπα τα ζώα, να δείτε τι είναι. -
@georgekn said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Σημερινό...
https://www.iefimerida.gr/zoi/skylos-oikogeneias-katasparaxe-koritsaki
Απο το αρθρο..." Η Alice φέρεται να δέχτηκε επίθεση από αμερικανικό μπουλντόγκ που η οικογένεια είχε πάρει από κέντρο διάσωσης, δήλωσε ένας γείτονας στην Daily Mail. Η οικογένεια είχε τον σκύλο μόλις λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες."
Ολη η ευθυνη ανηκει στην οικογενεια της μικρης γιατι αφησαν ενα σκυλι που δεν ηξεραν μαζι της χωρις επιβλεψη. Τα ζωα εχουν ενστικτα, συνηθως δε αναγνωριζουν μονον εναν αρχηγο και ως εκ τουτου δεν τα αφηνουμε ποτε μα ποτε με μικρα παιδια χωρις επιβέψη.
Ποσο μαλλον με ενα ζωο που ειχαν παρει απο κεντρο διασωσης, δηλαδη κανεις δεν ηξερε ακριβως την ιστορια του.
-
@panick-0 said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
@georgekn said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Σημερινό...
https://www.iefimerida.gr/zoi/skylos-oikogeneias-katasparaxe-koritsaki
Απο το αρθρο..." Η Alice φέρεται να δέχτηκε επίθεση από αμερικανικό μπουλντόγκ που η οικογένεια είχε πάρει από κέντρο διάσωσης, δήλωσε ένας γείτονας στην Daily Mail. Η οικογένεια είχε τον σκύλο μόλις λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες."
Ολη η ευθυνη ανηκει στην οικογενεια της μικρης γιατι αφησαν ενα σκυλι που δεν ηξεραν μαζι της χωρις επιβλεψη. Τα ζωα εχουν ενστικτα, συνηθως δε αναγνωριζουν μονον εναν αρχηγο και ως εκ τουτου δεν τα αφηνουμε ποτε μα ποτε με μικρα παιδια χωρις επιβέψη.
Ποσο μαλλον με ενα ζωο που ειχαν παρει απο κεντρο διασωσης, δηλαδη κανεις δεν ηξερε ακριβως την ιστορια του.
Πολύ σωστά τά γράφει!
-
Πάντως, ότι απόψεις κι αν έχετε, μην αφήνετε σκυλιά γατιά κλπ δίπλα από μικρά παιδιά. Είναι κρίμα.
-
@alexandros-s said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Πάντως, ότι απόψεις κι αν έχετε, μην αφήνετε σκυλιά γατιά κλπ δίπλα από μικρά παιδιά. Είναι κρίμα.
Σωστά.
-
Ας μην μπούμε σε τέτοιες συζητήσεις, με αφορμή πολύ στενάχωρα περιστατικά.
Να συνεχίσω λίγο τη συζήτηση απο το σημείο της νοημοσύνης.
Δείτε εδώ ενός έτους το σκυλί πως έχει μάθει να σχηματίζει προτάσεις για να μιλήσει με τον άνθρωπο.
Σε ένα άλλο βίντεο ρωτούσε τι είναι τα όνειρα και σε ένα άλλο γιατί κοιμόμαστε;
https://m.youtube.com/shorts/xALTaIH8KSs
Δηλαδή μόλις βρήκε τρόπο επικοινωνίας αρχίζει τις ερωτήσεις του "γιατί"
Σε ένα άλλο ρωτούσε (έστω χωρίς ανεπτυγμένο συντακτικό) αν η μαμά του είναι σκύλος ή όχι;Παρόλα αυτά παρατηρώ πως όταν ρωτάει βάζει το ρήμα πρώτο και κάποιες φορές πατάει ένα κουμπάκι με ερωτηματικό.
-
@alexandros-s said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
@ektoras said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Σημερινό και τραγικό, να δούμε που θα φτάσει η κατάσταση.
Υπάρχουν και άλλα όντα άγρια στον πλανήτη, που ζούνε δίπλα μας και έχουν δικαιώματα........
Σε παρακαλώ Έκτορα! Μην κάνεις σαν τους πολιτικούς που όταν κάποιος τους παραθέτει ένα σοβαρό επιχείρημα αυτοί αρχίζουν να λένε "κι εσείς είχατε κάνει το τάδε"!
Επιπλέον, το γεγονός ότι αλλάζεις το θέμα δείχνει ότι δε θέλεις να παραδεχθείς πως υπάρχει μια τεράστια τρύπα στην θεωρία σου περί καλοκάγαθων σκυλιών.
Το συμπέρασμά μου είναι ότι πολλοί ζωόφιλοι αγνοούν τελικά τι πράμα είναι τα ζώα. Μοιάζουν σαν κάτι ερωτευμένους εξ αποστάσεως που φαντάζονται μια προικισμένη πριγκίπισσα ενώ πρόκειται για ένα μπάζο.
Πάτε να ζήστε μια βδομάδα με έναν κτηνοτρόφο. Να φάτε στη μάπα τα ζώα, να δείτε τι είναι.Ζω σε αγροτική περιοχή, έχω 2 σκυλιά, όλα τα σπίτια γύρω μας έχουν σκυλιά για φύλακες, τα ξαδέλφια μου έχουν μεγάλο στάβλο βοοειδών, οι γείτονες έχουν κοτούλες, περιστέρια , γάτες, ένας εκτρέφει χήνες. Τρεις κτηνίατροι υπάρχουν στην περιοχή μας, που είναι και φίλοι.
Κατεβαίνω καθημερινά στην Θεσσαλονίκη που είναι η δουλειά μου και η επικοινωνία μου με πολλούς ανθρώπους είναι συνεχής.
Δεν θέλω να με ψηφίσεις στις εκλογές, αλλά επέτρεψε μου να έχω άποψη, ίσως διαφορετική από την δική σου, αλλά άποψη όχι θεωρία.
-
-
Εγώ δακρύζω ενίοτε με τα video του The Dodo...
Youtube Video -
Αυτοί δεν έχουν σκυλί, υπηρετικό προσωπικό έχουν.
Το παιχνίδι στο τέλος της ημέρας θυμάμαι το έκανα και εγώ. Πριν μπω για ντουζακι έλεγα πως ήταν ώρα να λερωθω παραπάνω και παίζαμε αλλά αρκετά πιο άγρια.
Μετά για κάνα δεκάλεπτο τρίψιμο κοιλιάς και πήγαινε στο κρεβάτι του και κοιμόταν, και εγώ έκανα καλο ντουζ να φύγει η τρίχα και τα σάλια.
Ξέρω ξέρω και εγώ θα αηδιαζα αλλά μπροστά στο παιχνίδι όλα τα ξεχνάς.
-
Έχεις τα δίκια όλα να γράφεις για τους κινδύνους παιδιών και ξένων - άγνωστων σκύλων , χωρίς επιτήρηση.
Αλλά αυτό το πάτε ζήστε μία εβδομάδα με κτηνοτρόφους και θα καταλάβετε τι είναι τα ζώα , τί εννοείς; ειλικρινής η απορία μου, γιατί έχω ζήσει αμέτρητες εβδομάδες ως "κτηνοτρόφος" ( λέμε τώρα) και δε το αντιλαμβάνομαι.
Lap, άλλο η μιμητική συμπεριφορά και η σύνδεση ενός κουμπιού με μία φράση , ενέργεια και λοιπά και άλλο η ομιλία. Κοινώς πολλά ζώα αν καταλάβουν ότι πατώντας το κόκκινο κουμπί ( το οποίο πιθανόν να φωνάζει 'πεινάω" ) , τότε θα τους δοθεί τροφή, τότε θα πατάνε εύκολα το κουμπάκι . Παρόμοια το σκυλάκι που θέλει να βγεί έξω , θα πατήσει το κουμπάκι " παιχνίδι" ή "εξω" κ.λπ...... Από ότι έχω δεί σε ντοκιμαντέρ, μόνο οι παπαγάλοι ενός είδους, είναι ικανοί να μιλάνε "ανθρώπινα" . το οποίο και πάλι δεν είμαστε σίγουροι, ότι ισχύει . Πολλά ζώα μιλάνε μεταξύ τους, αυτό είναι σίγουρο, με το σώμα και γρυλισμούς ( κυρίως τα αγελαία) , άλλα συνεργάζονται μεταξύ τους χωρίς να είναι καν του ίδιου είδους, και σίγουρα μιλάνε μεταξύ τους τα δελφίνια, φάλαινες και λοιπά , τώρα το τι λένε , άλλο θέμα,μακάρι να μπορούσαμε να καταλάβουμε ....
Άλλωστε οι ίδιοι οι ανθρωπολόγοι , δεν έχουν καταλήξει στα σίγουρα , πότε ο ίδιος ο άνθρωπος , σε ποιο στάδιο της εξελικτικής του πορείας , κατάφερε να μιλήσει και τι ομιλία έκανε....
-
Για αυτό σου λέω, δες τα βίντεο πρώτα. Εκφράζουν απορίες και επικοινωνούν βάζοντας λέξεις σε σειρά. Μάλιστα κάθε μήνα βελτιώνονται αισθητά τα σκυλια.
Αρχίζουν με 4-5 λέξεις και έχουν φτάσει σε πολλές και μάλιστα τις συνδυάζουν μόνα τους.
Για παράδειγμα ακούει κάτι και ρωτάει τι είναι αυτό και τι θυμίζει ο ήχος (θυμίζει ήχους από πάρκο που έχει πουλάκια)
Καταλαβαίνει λέξεις που περιγράφουν χρόνο όπως πριν ή αύριο.
Όταν του λένε πως δεν θα πάει να παίξει έξω αρχίζει να πατάει το κουμπί που λέει "σε παρακαλώ" και άλλα τέτοια
Ακριβώς όπως και εμείς γράφουμε βάζοντας λέξεις σε σειρά. -
@lap said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Για αυτό σου λέω, δες τα βίντεο πρώτα. Εκφράζουν απορίες και επικοινωνούν βάζοντας λέξεις σε σειρά. Μάλιστα κάθε μήνα βελτιώνονται αισθητά τα σκυλια.
Αρχίζουν με 4-5 λέξεις και έχουν φτάσει σε πολλές και μάλιστα τις συνδυάζουν μόνα τους.
Για παράδειγμα ακούει κάτι και ρωτάει τι είναι αυτό και τι θυμίζει ο ήχος (θυμίζει ήχους από πάρκο που έχει πουλάκια)
Ακριβώς όπως και εμείς γράφουμε βάζοντας λέξεις σε σειρά.
Το πρώτο το είδα σίγουρα.... δε βρήκα το βαθύτερο νόημα...... το δεύτερο είναι και είκοσι λεπτά.... θέλει σπουδή το θέμα.....
-
Συνδιάζει διάφορα κουμπιά που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία για να πει ότι θέλει να πάει πάνω να ξεκουραστεί και να παίξει.
Τα βιντεάκια είναι διάσπαρτα από προσπάθειες τους. Κάποιες είναι πολύ απλές κάποιες συνθέτες.
Το θέμα είναι ότι αν κατάλαβα καλά είναι ένα πρότζεκτ που αναπτύσσεται τελευταία και φαίνεται πως κάποια σκυλιά ή και γάτες αναπτύσουν αυτή την δεξιότητα με καθημερινή εξάσκηση.
Άραγε εμείς θα μαθαίναμε το γάβγισμα τους; -
Το πρόβλημα δεν είναι η νοημοσύνη των ζώων, αλλά των ανθρώπων.
-
Παιδιά θα ξαναπώ ότι το πρόβλημα δεν είναι τα σκυλιά.
Όποιος θέλει να τα αγαπάει, να τα έχει σπίτι του, να τα φιλάει, είναι ελεύθερος να το κάνει χωρίς όμως να ενοχλεί τους υπόλοιπους.Έχω τσακωθεί πολλές φορές με ιδιοκτήτες σκύλων εξαιτίας της νοοτροπίας τους.
Έχει το σκυλί του και κάνει βόλτα, σταματάει στο αυτοκίνητο μου και το αφήνει να το κατουρήσει.
Συγνώμη ρε φίλε εσύ που μένεις να έρχομαι να κατουραω το αμάξι σου....;Απέναντι από το σπίτι μου έχει μια αλάνα από τις λίγες που υπάρχουν σε αρκετά τετράγωνα γύρω από την γειτονιά.
Από το πρωί μέχρι το βράδυ θα περάσουν καμιά και εγώ δεν ξέρω πόσα 50-100 σκυλιά.... Σχεδόν όλα θα κατουρησουν...
Ε χωρίς πλάκα ρε παιδιά κάποια βράδια καλοκαιριού κάθομαι στο μπαλκόνι με άπνοια και βρωμάει κατουρο.....Έχω πολλά ακόμη να αναφέρω αλλά νομίζω καταλάβατε τι θέλω να τονίσω....
-
Για να ελαφρύνει λίγο η κουβέντα....
-
Δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου την θεωρία "το σκυλί είναι αθώο, για όλα φταίει ο αφεντικός του" στα πλαίσια αυτής της συζήτησης.
Και τα όπλα είναι αθώα, για όλα φταίει εκείνος που θα πατήσει την σκανδάλη. Και τα εκρηκτικά επίσης αθώα είναι, αρκεί να τα χρησιμοποιεί κανείς σε στοές και όχι σε εμπορικά κέντρα. Και τα διαβρωτικά χημικά αθώα είναι, όμως η αγορά και διακίνηση τους είναι ελεγχόμενη.
Το εάν ΥΠΟ ΙΔΑΝΙΚΕΣ (άρα εξ ορισμού μη ρεαλιστικές) ΣΥΝΘΗΚΕΣ είναι ασφαλές ένας σκύλος 30 κιλών να παίζει με ένα παιδί 5 χρόνων χωρίς επιτήρηση μου είναι αδιάφορο. Αντίθετα με ενδιαφέρει πολύ το κατά πόσο ΥΠΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ συνθήκες οι πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές είναι κατάλληλες για την πρακτικά ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ διαβίωση και αλληλεπίδραση ζώων βάρους μεγαλύτερου ενός 5χρονου παιδιού 1) με το αστικό περιβάλλον και 2) με ανθρώπους και άλλα ζώα.
-
@argyn said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου την θεωρία "το σκυλί είναι αθώο, για όλα φταίει ο αφεντικός του" στα πλαίσια αυτής της συζήτησης.
Και τα όπλα είναι αθώα, για όλα φταίει εκείνος που θα πατήσει την σκανδάλη. Και τα εκρηκτικά επίσης αθώα είναι, αρκεί να τα χρησιμοποιεί κανείς σε στοές και όχι σε εμπορικά κέντρα. Και τα διαβρωτικά χημικά αθώα είναι, όμως η αγορά και διακίνηση τους είναι ελεγχόμενη.
Το εάν ΥΠΟ ΙΔΑΝΙΚΕΣ (άρα εξ ορισμού μη ρεαλιστικές) ΣΥΝΘΗΚΕΣ είναι ασφαλές ένας σκύλος 30 κιλών να παίζει με ένα παιδί 5 χρόνων χωρίς επιτήρηση μου είναι αδιάφορο. Αντίθετα με ενδιαφέρει πολύ το κατά πόσο ΥΠΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ συνθήκες οι πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές είναι κατάλληλες για την πρακτικά ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ διαβίωση και αλληλεπίδραση ζώων βάρους μεγαλύτερου ενός 5χρονου παιδιού 1) με το αστικό περιβάλλον και 2) με ανθρώπους και άλλα ζώα.
Οκ.
-
Αυτό το "πάτε να ζήστε με έναν κτηνοτρόφο" έχει να κάνει με το να δει κάποιος από κοντά πώς είναι τα πολλά ζώα. Πόσο δύσκολο είναι να τα κρατάς καθαρά, πόσο σκληρά συμπεριφέρονται το ένα στο άλλο. Πώς ο δυνατότερος μπορεί να σακατέψει τους υπόλοιπους κλπ.
Να σημειώσω δε, ότι χρησιμοποίησα επίτηδες τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι δεν είναι αρνητικοί απέναντι στα ζώα. Κάθε άλλο. Αυτά τους δίνουν το ψωμί τους και ως εκ τούτου τα νοιάζονται και τα περιποιούνται.Ούτε την νοημοσύνη τους αρνούμαι. Αλλά δεν έχει καμία σχέση με την ανθρώπινη.
Ούτε τις περιπτώσεις που τα σκυλιά δείξαν φοβερές αρετές. Αλλά δεν παύουν να είναι ζώα που ώρες ώρες γίνονται άγρια.
Και για να το ξεκαθαρίσω: δεν κατηγορώ τα ζώα. Απλά τα αποδέχομαι ως έχουν.Όσον αφορά την σημερινή δημοσίευση, το σκυλί ήταν διασωστικό. Δεν ήταν ένα σκυλί της δίωξης ναρκωτικών, που έχει εκπαιδευτεί να σακατεύει τον κλέφτη. Υποτίθεται ότι τα διασωστικά είναι σκυλιά που είναι εκπαιδευμένα να βοηθούν τους ανθρώπους σε απεγκλωβισμούς κλπ. Όχι να επιτείθενται.
Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα