-
quote='ΚΩΣΤΑΣ 1970']
Πάντως είναι κρίμα να ακούς ιστορίες για οδηγούς που πατάνε επίτηδες ζωντανά στο δρόμο.
Είπε κανείς κάτι για θανατική καταδίκη και αν θα έπρεπε να εφαρμοστεί ???
ΥΓ: Απλώς το συνδέω με άλλο θέμα που είχε ανοιχτεί τις προηγουμενες μέρες...
Αυτά
Πλακα κανεις εε?????
Εδω δεν εφαρμοζεται ενω σκοτωνουν ανθρωπους με πληρη επιγνωση των πραξεων τους , για τα ζωα θα εφαρμοστεί........
Ειμαστε πολιτισμενη κοινωνια εμεις ....... , ο καθενας μπορει να κανει οτι γουσταρει και θα εχει και δευτερη ευκαιρια ....να το ξανακανει!!!!!!
-
Νεκρανασταίνω το, μάλλον θνησιγενές αφού και πάλι το κόβω να πηγαίνει άπατο, θρεντ δίνοντας του ελαφρώς διαφορετικό χαρακτήρα - ένας νέος, ακριβέστερος τίτλος, θα μπορούσε να είναι το
Σκατοσυζήτηση : Οι σκύλοι σε πυκνοδομημένες αστικές περιοχές, τα αυτοκίνητα και οι κοπρίτες αφεντικά τους
Κατ'αρχήν ξεκινάμε από το προφανές του ψευδεπίγραφου του όρου "φιλοζωία". Φιλόζωος και κρεατοφάγος είναι απλά έννοιες ασυμβίβαστες - πρόκειται για λογική αντίφαση. Ας μιλάμε λοιπόν για σκυλόφιλους, γατόφιλους κτλ κτλ ΕΚΤΟΣ εάν αναφερόμαστε σε βίγκαν ή χορτοφάγους.
Μένω σε πυκνοδομημένη αστική περιοχή, σε δρόμο που, για κακή μου τύχη, βλέπει σε δημοτικό χώρο πρασίνου. Έτσι ενίοτε έχω την ατυχία να παρακολουθώ το αργόσυρτο καραβάνι των σκυλόφιλων αφεντικών που βολταίρνουν προς το πάρκο με τα συχνά άνω των 30 κιλών σκυλιά τους για τα δέοντα (χέσιμο, κατούρημα, μαρκάρισμα περιοχής - τού σκύλου όχι του αφεντικού - σοζιαλαιζινγκ - των αφεντικών, όχι των σκύλων - με άλλους κοπρίτες κτλ).
Παντού στους παρακείμενους του πάρκου δρόμους δεν υπάρχει τετραγωνική παλάμη που να μην είναι εμφανώς χεσμένη ή κατουρημένη (των τροχών ΟΛΩΝ των αυτοκινήτων της περιοχής συμπεριλαμβανομένων) βάσει του συμπαντικού σκυλίσιου αξιώματος : "Αν δεν μπορείς να το φάς ή να το γαμήσεις τότε κατούρα το". Το αυτό συμβαίνει και παντού εντός πάρκου - της παρακείμενης μινι παιδικής χαράς συμπεριλαμβανομένης.
H απλή λογική λέει ότι ένας ενήλικος σκύλος 30 κιλών χέζει και κατουράει ποσότητα ίση με το περίπου 30% ενός ενήλικα ανθρώπου. Παρόλαυτα εάν εγώ χέσω και κατουρήσω στο πατάκι, στη ρόδα του γείτονα μου ή στο πάρκο γυρνώντας την στρόφιγγα της παροχής των υδραυλικών μου στο 30%, παίζει χαλαρά γείτονας και παριστάμενοι ΕΑΝ δεν με μπουκετώσουν να μου φέρουν την αστυνομία (ακόμα και αν πασαλείψω στα μουλωχτά τα σκατοκάτουρα εκ των υστέρων, δήθεν μαζεύοντας τα).
Και αναρωτιέμαι τελικά: Μήπως είναι καιρός να ξηλωθεί η ψηφοθηρική μηχανή της δήθεν φιλοζωϊας που επιτρέπει στο κάθε κοπρίτη αφεντικό που ΔΕΝ διαθέτει κατάλληλο χώρο για τις ανάγκες του σκύλου του (από την εξάσκηση μέχρι το κατούρημα εντός πόλης) να μετακυλίει τις παρενέργειες της επιλογής της σκυλοφιλίας του στο ατυχές "πλησίον"?
-
Αυτά τα πράγματα θεραπεύονται μέσω της μόρφωσης, όχι με
μπάτσαστυνομικούς να κόβουν πρόστιμα σε δίποδα ζώα... -
Εγώ σαν ανησυχία θα διατύπωνα περισσότερο τον μισανθρωπισμό που βλέπω στις μέρες μας. Μάλιστα αυτό που με ανησυχεί είναι ότι η αγάπη πολλών φιλόζωων εκτός από μονόπλευρη δεν συνοδεύεται και από αγάπη στον άνθρωπο. Τέλος, ψυχή έχουν και τα μη κατοικίδια τα οποία ο άνθρωπος έχει ρημάξει αλλά αυτά δεν είναι κατοικίδια οπότε δεν πειράζει…
-
argyn πολλά τα λεφτά και τα έσοδα για το κράτος από τις σκυλο-γατο-τροφές και τους κτηνίατρους (όσοι/όσες τα πηγαίνουν). Οπότε θα συνεχίσει να συμβαίνει και όπου βγει. Που να βγει δηλαδή σε αντιπαραθέσεις πολιτών και πιο βρώμικες πόλεις. Τελευταία βλέπω και πολλά μεμονωμένα άτομα με 2-3 μεγαλόσωμα σκυλιά μαζί να προσπαθούν να τα κουμαντάρουν ! Πήλιε δεν είναι θέμα μόρφωσης αλλά νοοτροπίας, ευκολίας της στιγμής και του δεν βαριέσαι στ' αρχ@δι@ μας όλοι κι όλα.
-
Του κώλου φιλόζωοι οι περισσότεροι.
Πέραν του θέματος της ρύπανσης με σκατό και κάτουρο παντού (πάρε ρε καραγκιόζη μερικά σακουλάκια μαζί σου και μάζεψε τα), πάρα πολλοί τα παρατάνε μόνα τους για ώρες σε μπαλκόνια, ταράτσες, αυλές και λυσσάνε στο γάβγισμα όλη την ώρα.Επίσης δεν ξέρω πόσο φιλόζωος μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος, όταν παίρνει και κρατάει κλεισμένο σε ένα σπίτι ένα ζωντανό.
Αυτό το ρώτησε αν θέλει να είναι εκεί μαζί του;
Αν σκάσει μύτη καμία ανώτερη εξωγήινη φυλή και μας πάρουν στα σπίτια τους σαν "κατοικίδια" θα μας άρεσε;#filozwoi tou kwlou
-
Πέρα από τη λυπηρή ιστορία του νηματοθέτη, που αντικατοπτρίζει μια μερίδα συνανθρώπων που καθόλου ανθρώπινα δε φέρονται στα ζωντανά, υπάρχουν και οι άλλοι. Α> Οι εξτρεμιστές ζωόφιλοι. Πριν λίγο διάβαζα ένα reddit όπου ο νηματοθέτης εγκαλούσε ένα μαγαζί στη Ν.Φιλαδέλφεια γιατί είχε δύο παπαγαλάκια σε μικρό κλουβί και άφηνε κάθε βράδι κάτι φώτα ανοιχτά στο μαγαζί του. Ή για άλλους που καταριούνταν και έλεγαν να πεθάνει μια γιαγιά που έσπρωξε με το μπαστούνι ένα σκύλο από το πεζοδρόμιοι (σημ. η γιαγιά πήγαινε με το Π). Ή αυτοί που απελευθέρωσαν 5.000 μινκ στην Καστοριά γιατί δε γούσταραν τις γούνες. Β. Υπάρχει και ο νόμος που ψήφισε η νυν κυβέρνηση "Περί ευζωίας..." που σου βάζει πρόστιμο γιατί δεν στείρωσες το σκύλο σου!!! Με βάση τις διατάξεις αυτού του νόμου κάποιοι φωστήρες εισαγγελείς έβαλαν 150.000 ευρώ πρόστιμο σε μία γυναίκα που είχε 50 γατιά στο σπίτι της γιατί παραβίασε την ...ευζωία. Αντί να βοηθήσουν την καημένη γριούλα που είχε ψυχολογικά θέματα της έχωσε ο εισαγγελέας το πρόστιμο για να ικανοποιήσει τους δήθεν ζωόφιλους και έτσι χρωστάει το σπίτι της στο δημόσιο αφού δεν μπορέι να πληρώσει και θα βγει στο δρόμο... Από παντού ηλιθιότητα. Πρακτική σκέψη μηδέν. Οι γειτονιές είναι γεμάτες δυστυχισμένα αδέσποτα γατιά. Κανένας δήμος δεν εφαρμόζει πρόγραμμα στείρωσης μαζικά. Σε τρία τέσσερα χρόνια δεν θα υπήρχε αδέσποτο γατί. Ούτε αδέσποτο σκυλί πρέπει να περιφέρεται. Τα ζώα δυστυχούν και δε γινεται κάτι. ΥΓ Μεγάλωσα στο σπίτι των γονιών με γάτες και σκυλί. Πάντα τα προσέχαμε, το ίδιο και τα παιδιά μου τα αγαπούν πολύ αλλά στο διαμέρισμά μας δεν πήραμε σκύλο συνειδητά ξέροντας ότι με τους καταραμένους ρυθμούς που μας έχουν επιβάλει ίσα να επιβιώνουμε δεν θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στο ζώο όσα πρέπει. Έχουμε το γάτο τον Τάκη που θέλει λιγότερα από σκύλο και δίνει πολλά και ισορροπούμε. Υπεύθυνα.
ΥΓ Και για να το πούμε απλά. Όταν ολόκληρη η κοινωνία έχει παθογένειες, φτωχοποιείται, πιέζεται, υποβαθμίζεται μορφωτικά και πολιτιστικά, περμένει κανείς να ευτυχούν τα ζώα; -
Ναι, ο επιλεκτικός καταχρηστικός δικαιωματισμός έχει κάνει εσχάτως την εμφάνιση του και στον χώρο της φιλοζωίας. Επιδεικτικά μάλιστα, και με προφανές μικροκομματικο κινητρο.
Έσπρωξες γατί με το πόδι? Δημόσια διαπόμπευση και πρόστιμο. Στην ίδια χώρα που η λαθροθηρία και η παραβίαση των όρων διαβίωσης και σφαγής των παραγωγικών ζώων πάει σύννεφο.
Το κακό στην υπόθεση είναι ότι πολλαπλώς τελικά την πληρώνουν τα ζώα (φολαρισμα κτλ) αντί οι ιδιοκτήτες τους
-
Ζώα είμαστε ως λαός, αλλά τα ζώα μας δεν τα προσέχουμε. Έχουν ζώο άνθρωποι που δεν μπορούν να κρατήσουν ένα φυτό ζωντανό.
Τεσπα, νόμοι και κανονισμοί μπορούν να μπουν, αλλά δεν θα τηρηθούν έτσι κι αλλιώς.
Όλα τα σκυλιά/γατιά/κατοικίδια θα έπρεπε να είναι καταγεγραμμένα και ασφαλισμένα.
-
Σε πόλη της Ισπανίας έχουν βάση δεδομένων με το DNA των σκύλων και με συσκευή βρίσκουν ποιού ειναι τα ..εχμμ.. κόπρανα στο δρόμο
Η κατάσταση με τους σκύλους και τους ακοινώνητους έχει ξεφύγει τελείως αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθέι λύση. Η μετανάστευση μόνο.
Πέρα από τα σκ4τα. Το άλλο θέμα ειναι τα γαβγίσματα σε μπαλκόνια όλη τη μέρα.Δεν υπάρχει έλεος.
-
Κοίτα, ακόμα και το πως γίνεται το μάζεμα των σκατών είναι συζητήσιμο. πχ Όταν σε χώρο πρασίνου/πλατεία που παίζουν παιδιά, βολτάρουν κατά μέσο όρο καμιά 50αριά μεγαλόσωμοι σκύλοι ανά 24ωρο ΟΤΙ και αν μαζέψεις αν δεν γίνεται κάποιου ειδικού τύπου καθαρισμός ο χώρος μετά από ελάχιστο χρόνο βρωμοκοπάει ως υπαίθριο αποχωρητήριο.
Για μένα η μόνη πιθανά εφικτή λύση είναι η εφαρμογή περιορισμών στην δυνατότητα διατήρησης μεγαλόσωμων ζώων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές ΕΑΝ οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν ιδιωτικό χώρο ικανοποίησης των αναγκών των ζώων. Πολύ απλά δηλαδή να απαγορεύεται στον κάθε κοπρίτη σκυλόφιλο που ζεί σε διαμέρισμα πχ στο Νέο Κόσμο να έχει σκυλί ενήλικου βάρους 30 και 40 κιλών. Θέλεις σκύλο υποχρεωτικά? Πάρε ένα μικρόσωμο κατηγορίας φτερού ή ακόμα καλύτερα πάρε γάτα. Βέβαια τότε οι γνωστοί παπαρολόγοι θα ξεκινήσουν να μιλάνε για διακρίσεις και ταξικά κριτήρια διαχωρισμού των σκυλόφιλων. Οπότε γενικά όντως δεν νομίζω να βγεί άκρη εύκολα.
-
@alejandro said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Πέρα από τα σκ4τα. Το άλλο θέμα ειναι τα γαβγίσματα σε μπαλκόνια όλη τη μέρα.
Δεν υπάρχει έλεος.
Επί 7 χρόνια, υπήρχε τέτοιος "φιλόζωος" στην απέναντι πολυκατοικία, στον ακάλυπτο, στο ίδιο ύψος με το δικό μου πίσω μπαλκόνι..
Συνήθως εκεί βρίσκονται οι κρεβατοκάμαρες...
Το σκυλί, ήταν μονίμως αποκλεισμένο μεταξύ ενός δωματίου και της βεράντας, γαυγίζοντας σχεδόν ασταμάτητα...μεσημέρι, βράδυ, ξημερώματα...
Το δίποδο ζώο αφεντικό του δεν καταλάβαινε τίποτα από ευγένεια και παρατηρήσεις...ήταν και γιατρός τρομάρα του...
Του είχα γράψει και ανακοίνωση στην πόρτα του...μεταξύ άλλων αναρωτιόμουν τι ειδικότητα είχε και κατέληγα ότι έπρεπε να ήταν ψυχίατρος γιατί σπάζοντας τα νεύρα των γειτόνων θα είχε εξασφαλισμένη πελατεία...
Για να μπορώ να κοιμάμαι, είχα μεταφέρει την κρεβατοκάμαρα στο σαλόνι, στην πρόσοψη του διαμερίσματος (διαμπερές) και ουσιαστικά χρησιμοποιούσα το μισό σπίτι, κλείνοντας το βράδυ όλες τις ενδιάμεσες πόρτες...
Τελικά παντρεύτηκε και μετακόμισε...έτσι μόνο επανήλθε ηρεμία...
-
Στα παρκα στην Ισπανια υπαρχει ειδικος περιφραγμενος χωρος με αμμο που κανουν την αναγκη τους οι σκυλοι. Ο δημος περνα τακτικα και με αποχη τα μαζευει.
Καθε Ισπανος που εχει σκυλο κουβαλα εκτος απο σακουλακια και ενα μπουκαλακι με νερο για τα ουρα. Οπου ουρησει ριχνει λιγο νερο να διαλυθει το κατουρο.
Επισης εισαι υποχρεωμενος να εκπαιδευσεις τον σκυλο σου. Μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση που "αγριες" ας πουμε φυλες οταν συναντιοντουσαν απλα μυριζονταν, κανενα γαυγισμα, ορμηγμα, καμια επιθετικοτητα. Το πρωι το σκυλι μπορει να ειναι εξω στην αυλη αλλα το βραδυ μπαινει μεσα στο σπιτι.
Αυτα εδω ειναι επιστημονικη φαντασια.
Εδω ο καθενας ειναι φιλοζωος με τους δικους του ορους. -
Τωρα, αν και θα πέσουν πολλοί να με δαγκώσουν, σκύλο, μόνο όσοι ζουν σε μονοκατοικία, εκτός αστικού ιστού ή ας πουμε σε μέρος με Χ πληθυσμό. Και φυσικά να μην ακούγεται κιχ ή να βρεθουν κόπρανα.
Αλλιώς παιδιά, εγώ αγαπάω τους κροταλίες. Μη φοβάστε, δε δαγκάνει. Γιατί εμένα να καταπιέζει το σύστημα την αγάπη μου για τα φίδια τους κροκόδειλους; Θέλω και εγώ να έχω να το βγάζω βόλτες.
Να το κάνουμε ζουγκλα κανονικά. Οχι μόνο σκυλάκια και γατάκια. -
Το "πολιτικό σας ορθό", είναι τελείως για ορθοσκόπηση!
Θα ξαναματαεπαναγράψω. Τα μεταξωτά βρακιά , έχουν προδιαγραφές. Δεν είναι για όλους.
Γιατί άραγε μια αρχέγονη απ'ότι φαίνεται ανάγκη συμβίωσης του ανθρώπου με κάποια ζώα, θα εξελισσόταν ορθολογιστικά; Τι άλλο εξελίχθηκε ομαλά; -
@manast said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Το "πολιτικό σας ορθό", είναι τελείως για ορθοσκόπηση!
Θα ξαναματαεπαναγράψω. Τα μεταξωτά βρακιά , έχουν προδιαγραφές. Δεν είναι για όλους.
Γιατί άραγε μια αρχέγονη απ'ότι φαίνεται ανάγκη συμβίωσης του ανθρώπου με κάποια ζώα, θα εξελισσόταν ορθολογιστικά; Τι άλλο εξελίχθηκε ομαλά;Ορθολογισμός ιζ αουρ προφεσιον (προεκλογικώς αυτά, μετεκλογικώς ξεχάστηκαν - βέβαια ποτέ μη λες ποτέ γιατί οι απριλομαγιάδες είναι κοντά) ...
-
@panick-0 said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Καθε Ισπανος που εχει σκυλο κουβαλα εκτος απο σακουλακια και ενα μπουκαλακι με νερο για τα ουρα. Οπου ουρησει ριχνει λιγο νερο να διαλυθει το κατουρο.
Πέτυχα προχθές μια γιαγιά η οποία εκτός από σακουλάκια κουβαλούσε και ένα μπουκαλάκι νερό και έριχνε εκεί που είχε κατουρήσει ο σκύλος.
Δεν πίστευα στα μάτια μου ότι έβλεπα κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.Μπράβο στη γιαγιάκα.
Μπουστουδιούλου στα ζώα που νομίζουν ότι είναι ζωόφιλοι και εκτός του ότι ταλαιπωρούν τα ζωντανά, ταλαιπωρούν και τους συνανθρώπους τους. -
τα σκυλιά μου είναι πολύ συμπαθή (ok, οι γάτες όχι τόσο) αλλά πολλοί φροντιστές τους είναι για μπουνιές στα δόντια...
και δεν σημαίνει πως οι φροντιστές είναι όλοι φιλόζωοι. στην γειτονιά όλοι οι γείτονες μου έχουν και απο ένα σκύλο τουλάχιστον
και μόνο ένας γείτονας έχει μεριμνήσει να το εκπαιδεύσει. όλοι οι άλλοι είναι του στυλ δεν πειράζει αν γαβγίζει στις 2 την νύχτα επειδή περασε μία γάτα...
επίσης σε καταγγελία επώνυμη σε τοπικό ΑΤ η απάντηση που πήρα απο Αξ.Υπ. ήταν "δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι...υπάρχουν πιο αποτελεσματικές μέθοδοι..."
οπότε συνεχίζουμε όλοι το θέατρο του παραλόγου στην γειτονιά. ευτυχώς που το μωρό δεν ξυπνάει απο τα γαβγίσματα αφού μάλλον τα έχει συνηθίσει.. -
@katafractos17 said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
@panick-0 said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Πέτυχα προχθές μια γιαγιά η οποία εκτός από σακουλάκια κουβαλούσε και ένα μπουκαλάκι νερό και έριχνε εκεί που είχε κατουρήσει ο σκύλος.
Δεν πίστευα στα μάτια μου ότι έβλεπα κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.Μπράβο στη γιαγιάκα.
Μπουστουδιούλου στα ζώα που νομίζουν ότι είναι ζωόφιλοι και εκτός του ότι ταλαιπωρούν τα ζωντανά, ταλαιπωρούν και τους συνανθρώπους τους.Έχω κρατήσει σκυλι για ένα διάστημα, όχι δικό μας, αλλά κάποιος έπρεπε να το κρατήσει. Όχι μόνο κάναμε αυτό που λες αλλά έβαζα και αυτό το καθαριστικό για το πάτωμα με άρωμα λουλουδιών. Το αραιωνα με νερό και έριχνα πάνω σε ότι έκανε το σκυλί. Για μια ολόκληρη ημέρα μύριζε λουλούδια η περιοχή. Και δεν άφηνε σημάδια ενώ ήταν και απολυμαντικό. Ενώ επειδή ακριβώς δεν μύριζε δεν τραβούσε άλλα σκυλιά να ξανακατουρισουν ή να κάνουν την ανάγκη τους στο ίδιο σημείο.
Πάντως τα τελευταία χρόνια έχω να δω καιρό ιδιοκτήτη σκύλου (τι άχαρος τίτλος) που να μην καθαρίζει ότι αφήνει το ζώο πίσω του.
Παλιότερα το έκαναν αλλά η νέα γενιά δεν το κάνει.
Δεν υπάρχουν και χώροι για σκυλιά να παίζουν άνετα. Σέβομαι όσους δεν θέλουν σκυλιά δίπλα τους λόγω φασαρίας ή στα πάρκα τους. Ήμουν ένας από αυτούς μέχρι που υποχρεωτικά έζησα και με σκυλι και είδα και την άλλη πλευρά αυτήν των ιδιοκτητών και τις δυσκολιες τους μεσα στην πολη.Πρέπει να γίνουν και περιοχές και πάρκα και για αυτα.
Περιττό να πω πως η τροφή του σκυλιού ήταν κορυφαία σε ποιότητα αλλά και κόστος, υπολογισμένη στο γραμμάριο με ειδική διατροφή με θρεπτικά στοιχεία. Εγώ έτρωγα πολύ χειρότερα απο αυτό... Χαχα
Να πω πως αυτό που έδωσε, την αγάπη του και τις χαρές του μόλις με έβλεπε, που μας κοιτούσε όλη μέρα στα μάτια με τις ωρες-που σημαίνει ότι μας δηλώνει την αγαπη του και τον σεβασμό του στην γλώσσα του σώματος των σκυλιων- ήταν η καλύτερη ανταμοιβή. Χαλάλι η κούραση μας. Μόνο όποιος ζήσει την αγάπη ενός σκύλου θα καταλάβει το τι γράφω. Στα λόγια δεν το καταλάβαινα ούτε και εγώ πριν ζήσω για λίγο μαζί του.
-
@lap said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Δεν υπάρχουν και χώροι για σκυλιά να παίζουν άνετα. Σέβομαι όσους δεν θέλουν σκυλιά δίπλα τους λόγω φασαρίας ή στα πάρκα τους. Ήμουν ένας από αυτούς μέχρι που υποχρεωτικά έζησα και με σκυλι και είδα και την άλλη πλευρά αυτήν των ιδιοκτητών και τις δυσκολιες τους μεσα στην πολη.Πρέπει να γίνουν και περιοχές και πάρκα και για αυτα.
Γιατί η πολιτεία θα πρέπει να χρηματοδοτήσει την επίλυση ενός προβλήματος (την κατασκευή χώρων για "κατοικίδια" ζώα που ΔΕΝ μπορούν να ζήσουν αποκλειστικά εντός οικίας) το οποίο εξαρχής δεν θα έπρεπε να υπάρχει εντός πόλεων?
Αναγνωρίζω την ανάγκη των ανθρώπων για παρέα και την ευεργετική επίδραση των κατοικίδιων στον ψυχισμό τους, ΌΧΙ όμως όταν αυτοί επιμένουν να επιλέγουν ζώα που είναι ακατάλληλα για τον χώρο που ζουν εκείνοι και οι συμπολίτες τους.
Η γάτα είναι μια χαρά κατοικίδιο.
Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα