-
-
@realzeus said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Είναι περίεργο πάντως το ότι σου γαβγίζουν συνήθως τα σκυλιά στον δρόμο. Οσμίζονται τον φόβο και τον εκλαμβάνουν ως σημάδι ενοχής...
Πράγματι, κάθε φορά που περνάω δίπλα από ένα σπίτι, καταστρώνω ένα σχέδιο πώς θα μπορέσω να μπω μέσα σε αυτό, να το διαρρήξω, να σκοτώσω τους ιδιοκτήτες και να βάλω μπουρλότο φεύγοντας...
Τώρα σοβαρολογείς; Δηλαδή φταίω εγώ που στα καλά καθούμενα εμφανίζεται ένας κόπρος και μου γαυγίζει; Και φυσικά αυτό δε συμβαίνει μόνο σε εμένα.
Απορώ με τους συμπαθούντες τα σκυλιά πώς φτιάχνουν ξαφνικά μια θεωρία, ό,τι νά 'ναι, προκειμένου να μη δουν την πραγματικότητα: τα σκυλιά είναι ζώα. Δεν είναι άνθρωποι. Ως σκυλιά, δεν έχουν λογική και γι' αυτό έχουν το ακαταλόγιστο. Δεν είναι φίλοι μας. Είναι απλά ζώα.
-
Σου γάβγισε ένα σκυλί και φοβήθηκες, ολοκληρος άντρας, 80-100 κιλά;
-
@alexandros-s said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Tα σκυλιά είναι ζώα. Δεν είναι άνθρωποι.
Εεε χμμ και οι άνθρωποι ζώα είμαστε, απλά με λογική.
-
@fanis75 said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Πολλές φορές και χωρίς λογική...
-
Αυτή η σύγκριση που ακόυω συχνά μεταξύ σκύλων και ανθρώπων δε βλέπει την πραγματικότητα.
Αναρρωτιέμαι: πότε ενώ περπατούσα, άρχισε ένας άκυρος άνθρωπος να με κυνηγάει στα ξαφνικά κι εγώ χρειάστηκε να τρέξω; Ποτέ.
Πότε ενώ περπατούσα δίπλα από ένα σπίτι, εμφανίστηκε στο μπαλκόνι ένας άνθρωπος και με τρόμαξε φωνάζοντάς μου επιθετικά; Ποτέ.Εύγε! Εξαιρετική τοποθέτηση.
Επειδή αυτόν τον καιρό μου πετάγονται και στο facebook ένα σωρό ομάδες (δεν ξέρω για ποιον λόγο) ως προτεινόμενες με τυπάδες που κάνουν την σύγκριση ανθρώπων και σκύλων τρομάζω με την αφέλεια**. Έχει ο άλλος έναν τεράστιο σκύλαρο και το βάζει δίπλα από το νεογέννητο μωρό του!** Αφήνει δηλαδή τους ευσεβείς πόθους του να είναι πάνω από την ευθύνη που έχει ως γονιός.
Η ανωμαλία πολλών (ιδίως γυναικών, είναι οτι οταν βγάζουν βολτα το σκύλο τους και βλέπουν γονιό με παιδάκι, νομίζουν οτι ο σκύλος και το παιδάκι ειναι το "ίδιο" και το φέρνουν το τετράποδο "να κάνει παρέα".
Μιλάμε για αρρώστια.Και για να κλείσω. Κανένα από τα επιχειρήματα που παραθέσατε δεν μπόρεσε να σταθεί απέναντι στα σημάδια που μου είχε αφήσει το μεγάλο δάγκωμα. Γιατί δε με νοιάζει αν εκείνος ο σκύλος ήταν χαδιάρης με το αφεντικό του, εμένα με δάγκωσε. συνεπώς δεν είναι ο καλύτερός μου φίλος, είναι το αντίθετο.
- 1000
-
Δε πάει έτσι, να φέρω και εγω το ανακόντα να σε κάνει αγκαλίτσα; Δε θα σε τρομάξει, δε φωνάζει.
Βεβαίως και τρομάζεις οταν περπατάς στο πλάτους 20 εκ πεζοδρόμιο , ξυστα στο φραχτη σπιτιού που δεν έχεις πάρει πρέφα που έχει τρετράποδο από πίσω και ορμαει σε χρόνο dt δίπλα σου και αλυχτάει.
Εδώ εξάτμιση σκάει δίπλα σου και ψάχνεσαι. -
Παιδιά όταν θα έχω χρόνο θα γράψω κάποια πράγμα. Είναι πασιφανές ότι έχετε γνώμη χωρίς εμπειρία. Πολλά που λέτε είναι κάπως μπερδεμένα γιατί πολύ απλά δεν ασχοληθηκατε με το θέμα και φαίνεται, και γιατί να ασχοληθείτε όταν δεν χρειάζεται οπότε δικαιολογημένα όσα γράφετε. Τα ίδια έλεγα και εγώ. Τα φοβόμουν πολύ και τα έβρισκα βρόμικα. Γενικά τα εβλεπα ως κτήνη. Δεν είναι έτσι όμως σε πολλά από όσα λετε.
Στο ενδιάμεσο δείτε εάν ενδιαφέρον βίντεο.
Δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστικό ή όχι αλλά έχει πλάκα το βίντεο..
-
Μπορώ να πω πως πολλά από αυτά που λέει το σκυλί τα κάνουν με την γλώσσα του σώματος τους. Αρκεί να τη μάθεις και να ψάχτεις
Για παράδειγμα το σήκωμα ενός μόνο ποδιού είναι ερώτηση; Αν ας πούμε κάθε στα πίσω πόδια του και του λες κάτι και χασμουρηθει και σηκώσει ελαφρά το μπροστα πόδι από το έδαφος νιώθει άγχος και σου λέει να του το εξηγήσεις πιο καλα. Ή ότι αυτό που κάνεις το φοβίζει και είναι κάτι που ναι μεν θέλει να το μάθει τι είναι αλλά θέλει να του το εξηγήσεις απαλά.
Αυτό ειναι ένα απλο παράδειγμα το οποίο άπαξ και το μάθεις θα δεις το έχουν όλα τα σκυλιά έμφυτο. Μέχρι να το μάθεις δεν καταλαβαίνεις αν νιώθει κάτι το σκυλί αν φοβάται, αν εχει λογική κτλ που λέτε. -
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είχα σκυλιά. Από σκύλους συντροφιάς μέχρι σκύλους εργασίας. Η βασική μου αρχή ήταν ανέκαθεν ότι το σκυλί σε καμία περίπτωση, ούτε κατά διάνοια δεν είχε τα ίδια δικαιώματα με τον άνθρωπο.
Τι θέλω να πω; Παράδειγμα έστω ότι έρχεται κάποιος σπίτι, ο οποίος φοβάται τα σκυλιά, ε θα τα δέσω όσες ώρες χρειαστεί. Έστω είμαι βόλτα με το σκυλί, δε χρειάζεται να προκαλέσει κάποιος, εύκολα φανερώνεται κάποιος με φόβο στα σκυλιά, ε κοιτάς να μην προκαλείς, το μαζεύεις το σκυλί κ.λπ. πολλά παραδείγματα.
Οι δήθεν ζωοφιλοι στον υπερθετικο βαθμό, δε μου είναι αρεστοί. Πότε δε μπορώ να διανοηθω ένα σκυλί να τρώει εκλεκτά φαγητά ανθρώπων ή να το ντύνουν με κουστουμακια, ενάντια στη φύση του. ντροπή ..... Είχε κάποτε η σχέση μου, ένα γάτο, τετραπαχο, το τάιζε μόνο τις ακριβές κονσέρβες. Κάποτε, η σχέση πήγε καλοκαίρι Κύπρο, φοιτητές, τότε πήρα το γάτο στο πατρικό. Τη νύχτα πρίν φύγουμε, του έβαλα γύρο να φάει.... Όταν αδιαφόρησε επιδεικτικά, σοκαριστηκα, και για το πιτογυραδικο μου εννοείται,αλλά ο.κ.... Μέσα σε ένα μήνα που γυρίσαμε Αθήνα, το γατί, έτρωγε τα πάντα άσε που αδυνάτισε κιόλας.... Ε, όχι ρε , ο κόσμος πεινάει και το γατί έτρωγε βασιλικά, ντροπή.....
Τα σκυλιά είναι ευθύνη, το κουραδακι τους, είναι το λιγότερο, άλλα είναι πολύ πιο σημαντικά
-
@civil357 said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Παράδειγμα έστω ότι έρχεται κάποιος σπίτι, ο οποίος φοβάται τα σκυλιά, ε θα τα δέσω όσες ώρες χρειαστεί.
Κι αυτό πάλι δεν είναι σωστό έτσι? Για το σκύλο δηλαδή. Εκ περιτροπής να δένεται όταν έρχεται κάποιος. Συνδυάζει αυτό το άτομο με το δέσιμο/τιμωρία.
Ούτε να δένεται συνέχεια είναι σωστό. Θέλουν κοινωνικοποίηση.Ο σκύλος θέλει να γνωρίσει όποιον μπαίνει στην περιοχή του. Αν πάρει το οκ από το αφεντικό, απλά θα τον αφήσει ήσυχο.
-
Αν κάποιος φωνάξει από δίπλα σου εντελώς απρόοπτα, τρομάζεις. Δεν έχει να κάνει με την γενναιότητα, ούτε με τα κιλά.
Αλλά συμβαίνει πάλι αυτό που έγραψα παραπάνω. Βρίσκεις μια θεωρία να ρίξεις το φταίξιμο σε οτιδήποτε άλλο, αντί να παραδεχθείς το απλό: ο σκύλος είναι ένα ζώο. Ώρες ώρες θα βγάλει την άγρια φύση του. Έτσι είναι. Δεν έχει σχέση με τον άνθρωπο. -
Δεν είναι μόνο "απλά". Όταν δω σκυλιά σε φόρουμ να διαφωνούν για τους ανθρώπους, όπως κάνουμε τώρα εμείς, ακόμη κι αν λένε χαζά επιχειρήματα, θα συμφωνήσω ότι είναι μόνο η λογική. Προς το παρόν διαφωνώ.
-
Δεν είναι μόνο "απλά". Όταν δω σκυλιά σε φόρουμ να διαφωνούν για τους ανθρώπους, όπως κάνουμε τώρα εμείς, ακόμη κι αν λένε χαζά επιχειρήματα, θα συμφωνήσω ότι είναι μόνο η λογική. Προς το παρόν διαφωνώ.
Αλέξανδρε, έχει λάθος οπτική την οποία είχα και εγώ, μάλιστα ακριβώς την ίδια. Διότι μου είχαν επιτεθεί σκυλιά όταν ήμουν μικρός. Όταν όμως το είδα μέσα στο σπίτι μου και άρχισα να το παρατηρώ σαν ένας ερασιτέχνης επιστημονας που κάνει παρατηρήσεις αρχιζα και έβλεπα άλλα πράγματα.
Καταρχήν, ,και ο άνθρωπος είναι ζώο. Το ότι είμαστε ότι είμαστε είναι λόγω της ανατροφής μας. Εκπαιδευομαστε καθημερινά από τα 2-3 έτη μας μέχρι τα 18. Και μερικοί από εμάς μέχρι τα 39-40 σε κάποια επιστήμη.
Η εκπαίδευση αυτή απαιτεί πρόγραμμα, πειθαρχία εξάσκηση καθημερινή.
Εαν αφήσεις έναν άνθρωπο χωρίς τη
εκπαίδευση της κοινωνίας μας θα δεις πόσο εύκολα θα βγάζει τα ζωώδη ένστικτα του στην επιφάνεια. Ένα αγρίμι θα γίνει, χωρίς κανόνες και όρια. Η ηθική των ανθρώπων είναι αποτέλεσμα συνεχούς εκπαίδευσηςΈτσι και τα ζώα ιδιαίτερα τα σκυλιά που έχουν εξελιχθεί ως όντα δίπλα μας.
Αν τα μάθεις να φοβεριζουν, αν τα επιβραβευεις όταν είναι επιθετικά, όταν ασκούν εκφοβισμό σε άλλα σκυλιά θα εκπαιδευτούν να έχουν έναν αντίστοιχο χαρακτήρα ως ενήλικα. Αν τα εκπαιδεύεις από μικρά στον σεβασμo, στην πειθαρχία, στον αυτο έλεγχο των ενστίκτων ( ναι υπάρχει εκπαίδευση και για αυτό) θα δεις ένα πανεξυπνο πλάσμα που ακολουθεί κανόνες και πρόγραμμα, ενω δεν είναι ούτε επιθετικό ούτε αγρίμι.
Τα σκυλιά και λογική έχουν και νοημοσύνη. Μάλιστα κάποιες ράτσες έχουν νοημοσύνη και λύνουν καθημερινά προβλήματα στο ίδιο επίπεδο με ένα παιδί 5-7 ετών.
Ο λόγος που τα απορρίπτουν πολλοί ως έξυπνα όντα με συναισθήματα και γενικότερα ικανότητες παρόμοιες με τον άνθρωπο είναι βαθύτερος. Διότι αν δεχτούν την ισότητα τους ως όντα και δη θηλαστικα με ςεστω χαμηλότερη νοημοσύνη από εμάς, τοτε αργά ή γρήγορα θα προκύψουν αλλά ηθικά διλήμματα. Και προτιμούμε να μην σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα διότι ίσως δεν μας συμφέρει
-
@lap said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Αλέξανδρε, έχει λάθος οπτική την οποία είχα και εγώ, μάλιστα ακριβώς την ίδια. Διότι μου είχαν επιτεθεί σκυλιά όταν ήμουν μικρός. Όταν όμως το είδα μέσα στο σπίτι μου και άρχισα να το παρατηρώ σαν ένας ερασιτέχνης επιστημονας που κάνει παρατηρήσεις αρχιζα και έβλεπα άλλα πράγματα.
Καταρχήν, ,και ο άνθρωπος είναι ζώο. Το ότι είμαστε ότι είμαστε είναι λόγω της ανατροφής μας. Εκπαιδευομαστε καθημερινά από τα 2-3 έτη μας μέχρι τα 18. Και μερικοί από εμάς μέχρι τα 39-40 σε κάποια επιστήμη.
Η εκπαίδευση αυτή απαιτεί πρόγραμμα, πειθαρχία εξάσκηση καθημερινή.
Εαν αφήσεις έναν άνθρωπο χωρίς τη
εκπαίδευση της κοινωνίας μας θα δεις πόσο εύκολα θα βγάζει τα ζωώδη ένστικτα του στην επιφάνεια. Ένα αγρίμι θα γίνει, χωρίς κανόνες και όρια. Η ηθική των ανθρώπων είναι αποτέλεσμα συνεχούς εκπαίδευσηςΈτσι και τα ζώα ιδιαίτερα τα σκυλιά που έχουν εξελιχθεί ως όντα δίπλα μας.
Αν τα μάθεις να φοβεριζουν, αν τα επιβραβευεις όταν είναι επιθετικά, όταν ασκούν εκφοβισμό σε άλλα σκυλιά θα εκπαιδευτούν να έχουν έναν αντίστοιχο χαρακτήρα ως ενήλικα. Αν τα εκπαιδεύεις από μικρά στον σεβασμo, στην πειθαρχία, στον αυτο έλεγχο των ενστίκτων ( ναι υπάρχει εκπαίδευση και για αυτό) θα δεις ένα πανεξυπνο πλάσμα που ακολουθεί κανόνες και πρόγραμμα, ενω δεν είναι ούτε επιθετικό ούτε αγρίμι.
Τα σκυλιά και λογική έχουν και νοημοσύνη. Μάλιστα κάποιες ράτσες έχουν νοημοσύνη και λύνουν καθημερινά προβλήματα στο ίδιο επίπεδο με ένα παιδί 5-7 ετών.
Ο λόγος που τα απορρίπτουν πολλοί ως έξυπνα όντα με συναισθήματα και γενικότερα ικανότητες παρόμοιες με τον άνθρωπο είναι βαθύτερος. Διότι αν δεχτούν την ισότητα τους ως όντα και δη θηλαστικα με ςεστω χαμηλότερη νοημοσύνη από εμάς, τοτε αργά ή γρήγορα θα προκύψουν αλλά ηθικά διλήμματα. Και προτιμούμε να μην σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα διότι ίσως δεν μας συμφέρει
Lap τα ζώα εκ φύσεως δεν εξελίσσονται. Όπως ζούσαν έτσι ζουν και θα συνεχίσουν να ζουν. Τα χελιδόνια κάνουν κάτι φωλιές, πολύ όμορφες αλλά είναι ίδιες και απαράλλαχτες επί χιλιάδες χρόνια. Η όποια νοημοσύνη των ζώων είναι αυτή που είναι, μεγάλη ή μικρή και δεν αλλάζουν αυτό που τους βγάζει το ένστικτό τους. Ο ελέφαντας έχει φοβερή μνήμη. Όμως ούτε λόγο άρθρωσε τόσους αιώνες πέραν των επιφωνημάτων, ούτε άλλαξε τον τρόπο διαβίωσής του.
Εγώ δεν τα βάζω με τα ζώα. Τους δίνω το ακαταλόγιστο. Έτσι είναι. Άλλα πιο άγρια, άλλα πιο ημέρα, όλα όμως είναι ζώα.
Όμως ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο δε μπορώ να διανοηθώ φιλία μεταξύ ανθρώπου και ζώου. Φιλία γίνεται μόνο μεταξύ ομοίων. -
Δεν ισχύει αυτό Αλέξανδρε κατά την άποψη μου.
Ο άνθρωπος ξεχωρίζει ως ζώο από τα υπόλοιπα ζώα λόγω του εγκεφάλου του, του μεγέθους αυτού, των νευρώνων αυτού, και το μέγεθος κάποιων περιοχών αυτού.
Διότι και ο πρωτόγονος άνθρωπος ήταν άνθρωπος αλλά ο εγκέφαλος του δεν είχε την σημερινή μορφή του, δηλαδή δεν είχε το ίδιο μέγεθος.
Το είδος του ανθρωπου που είμαστε εμείς μας δίνει μια συγκεκριμένη δυνατότητα νοημοσύνης που την διαθέτουμε τα τελευταία 200-500.000 χρόνια ως είδος.
Δεν είμαστε πιο έξυπνοι από έναν άνθρωπο πριν 200.000 έτη. Έχουμε όμως συσσωρευμένη γνώση που μεταδόθηκε μέσω της εκπαίδευσης μας.
Είμαστε η εκπαίδευση μας.Το ίδιο ακριβώς και τα ζώα. Ένας πρωτόγονος λύκος εχει διαφορετικό εγκέφαλο απο έναν σκύλο συντροφιάς που εξελίχθηκε τα τελευταία εκατοντάδες χιλιάδες έτη μαζί με τον άνθρωπο
Η εξέλιξη επήλθε και στα δύο είδη λοιπόν.
Και φτάνουμε στο ηθικό ερώτημα. Μετα απο πόση νοημοσύνη ονομάζουμε τον εαυτό μας άνθρωπο και οχι ζώο;
Ποιές νοητικές ικανότητες μας δίνουν τον χαρακτηρισμό αυτόν και γιατί είναι ανώτερος;Αν υπάρχει ένα όριο διαχωρισμου με βάση τη νοημοσύνη τότε κάποιοι που το περνούν κατα πολύ έχουν άλλου είδους εξουσία πάνω στους υπόλοιπους όπως ο άνθρωπος στα ζώα;
Κάποιοι που είναι κάτω από αυτό το όριο είτε λόγω πάθησης ή αναπηρίας έχουν ίσα δικαιώματα με τους ανθρώπους ή τα ζώα;Η ηλικία και η σταδιακή ανάπτυξη της νοημοσύνης μας,μας χαρίζει διαφορετικά δικαιώματα;
-
Υπάρχουν σκυλιά που ανακαλύπτουν ναρκωτικά, που ελέγχουν χώρους για εκρηκτικά, βρίσκουν ζωντανούς σε χαλάσματα, βοηθάνε με την αγάπη τους παιδάκια και συνανθρώπους μας με προβλήματα.
Υπάρχουν <<άνθρωποι>> που σκοτώνουν ζώα και ανθρώπους, τους παρατάνε στην άσφαλτο τραυματισμένους, χωρίς λόγο, τους βασάνισαν, βιάζουν μωρά και μικρά παιδιά, κλέβουν την περιουσία σου, σε μισούν γιατί υποστηρίζεις άλλη ομάδα ή κόμμα.
Τα πρώτα είναι ζώα, χωρίς εξέλιξη, εδώ και χρόνια, με τον ίδιο τρόπο αγαπάνε, ορμάνε, φοβούνται.
Η εξέλιξη των ανθρώπων βελτιώνει, τις τεχνικές θανάτωσης, εκδίκησης, βιασμού, κλοπής και πολλά άλλα που καταστρέφουν την ζωή μας και τον πλανήτη.
Όταν η εξέλιξη μας, σαν άνθρωποι θα έχει θετικό πρόσημο, για μας, για τους γύρω μας, για το περιβάλλον που μοιραζόμαστε, τότε και τα <<ζώα>>
θα πάψουν να είναι απλά ζώα, αλλά πλάσματα που μοιραζόμαστε το ίδιο περιβάλλον. -
Φιλία γίνεται μόνο μεταξύ ομοίων.
Η πράξη αποδυκνύει ακριβώς το αντίθετο, άσχετο με το τι πιστεύει ο καθένας μας.
-
@ektoras said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
θα πάψουν να είναι απλά ζώα, αλλά πλάσματα που μοιραζόμαστε το ίδιο περιβάλλον.
Αυτό είναι το φιλοσοφικό του πράγματος.
Διότι μπορεί ο κάστορας να έχει έναν εγκέφαλο σαν κουκούτσι ελιάς, με συγκεκριμένο αριθμό εγκεφαλικών νευρώνων και συνάψεων, αλλά με αυτόν λύνει τα καθημερινά του προβλήματα. Δηλαδή με την ικανότητα του εγκεφάλου του φτιάχνει την φωλιά του από τα κλαδιά που βρίσκει γύρω του.Εμείς με 30 πλασιο εγκέφαλο και με εκατομμύρια φορές περισσότερους νευρώνες ανακατεύουμε τη λάσπη που βρίσκουμε γύρω μας, τη θερμαίνουμε και φτιάχνουμε τούβλα.
Και οι δύο απλά υπάρχουμε στον πλανήτη αυτόν και λύνουμε καθημερινά προβλήματα διαβίωσης σύμφωνα με το μέγεθος του εγκεφάλου μας.
Αύριο μεθαύριο μπορεί να μας έρθει κάποιο άλλο ον από αυτό το απέραντο σύμπαν και να έχει μεγαλύτερο εγκέφαλο και νοημοσύνη από εμάς, τότε ξαφνικά θα γίνουμε εμείς τα ζώα.
Για τον πλανήτη και τον όρο ζωή είμαστε ακριβώς το ίδιο.
-
Πραγματικά αν με τρολάρετε το πετύχατε. Αλλά συνεχίζω να απαντώ. Είχα δουλειά προηγουμένως και δε μπορούσα να γράφω πολλά.
Όσον αφορά την νοημοσύνη:
Τα χελιδόνια εδώ και χιλιάδες χρόνια κάνουν κάποιες εκπληκτικές φωλιές και πηγαινοέρχονται στην Αφρική με φοβερή ακρίβεια στα μέρη που ήταν οι γονείς τους.
Αλλά...
Δεν έχουν αλλάξει τίποτα. Παρά την διάνοιά τους. Οι φωλιές τους είναι οι ίδιες κι απαράλλαχτες εδώ και χιλιάδες χρόνια και το δρομολόγιο το ίδιο. Τι σόι νοημοσύνη είναι αυτή που δεν εξελίσσεται; Που δε δοκιμάζει άλλες λύσεις;
Ο άνθρωπος έχει το αυτεξούσιο, τον αυτοσχεδιασμό, την ελευθερία επιλογής. Έχει τροποποιήσει τις μεθόδους του ακόμη και ενώ ζει. Όχι μόνο από γενιά σε γενιά. Τα ζώα όχι. Δεν επιλέγουν τι θα κάνουν. Θα το κάνουν ανάλογα με το πώς είναι προγραμματισμένα από το dna τους και ανάλογα με το πώς μεγάλωσαν. Οι αποκλίσεις στους χαρακτήρες των ζώων, πάλι έχουν να κάνουν με τις έμφυτες κι επίκτητες παραμέτρους κι όχι με την φλασιά που μπορεί να τους έρθει.Εμείς επιλέγουμε. Δεν είμαστε μονοκόμματοι. Αν όλοι οι άνθρωποι γινόμασταν ίδιοι με τα σκυλιά, όπως ονειρεύονται μερικοί, θα ήμασταν πειθήνιοι και ο κάθε δυνάστης θα μας έκανε ό,τι ήθελε. Αυτό θέλετε;
Και όλο αυτό το "είμαστε κι εμείς ζώα" μου φαίνεται ακραία μηδενιστικό.
Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα