-
Μακραν καλύτερη τεχνολογια για κίνηση σε πόλη με κίνηση όπως η Αθήνα είναι μετά τα πλήρως ηλεκτρικα τα υβριδικά.
Αλλά στα χαμηλά προσιτά μοντέλα της Τογιότα αυτό έρχεται με πολλές παραχωρήσεις.
Δεν κυκλοφορείς καθημερινά με cc και Chr. Όπως δεν κυκλοφορείς με Τεσλα, ενιακ Id 4 ή 7.Οτιδήποτε πάνω από 4,20 είναι θηρίο για την Αθήνα και τα θηρία πρέπει να εξοβελίστουν
-
@andya3 said in TOYOTA FORUM:
Όταν όμως γίνεται προσπάθεια όλα αυτά να ωραιοποιηθούν και να εμφανιστούν σαν τεχνολογική υπεροχή. Εκεί κάπου ξεφεύγει το θέμα και αρχίζει να κάνει αρνητική εντύπωση.
Ένα από τα καλύτερα drivetrain που έχω οδηγήσει είναι το multitronic του A4. Το cvt εξαφάνιζε το lag της τουρμπίνας και είχες σοβαρό, άμεσο και συνεχόμενο γκάζι. Είναι κρίμα που την παράτησαν την μετάδοση, από τα καλύτερα cvt που κυκλοφορούσαν.
-
@iceman7 said in TOYOTA FORUM:
Δεν κυκλοφορείς καθημερινά με cc και Chr. Όπως δεν κυκλοφορείς με Τεσλα, ενιακ Id 4 ή 7.
Οτιδήποτε πάνω από 4,20 είναι θηρίο για την Αθήνα και τα θηρία πρέπει να εξοβελίστουν
Εγώ κυκλοφορώ και ιδανικα θέλω μέγεθος 5αρας για άνεση. Τα μικρά πρέπει να εξοβελιστούν γατί ειναι ανασφαλή! Μόνο >4.50 μέτρα, ιδανικά Τέσλα 3αρι και πάνω για αρχοντική κίνηση και αρχοντιά στον δρόμο. Χαζοί ειναι η Αμερικάνοι που κυκλοφορούν με τα θηρία!?!
-
@ataim said in TOYOTA FORUM:
Ένα από τα καλύτερα drivetrain που έχω οδηγήσει είναι το multitronic του A4. Το cvt εξαφάνιζε το lag της τουρμπίνας και είχες σοβαρό, άμεσο και συνεχόμενο γκάζι. Είναι κρίμα που την παράτησαν την μετάδοση, από τα καλύτερα cvt που κυκλοφορούσαν.
Όντως! Είχα κάνει αρκετά χιλιόμετρα με ένα τέτοιο σε Α6 και πολλά ταξίδια και εντός πόλης (ήταν του δντη μου στην τράπεζα, εταιρικό φυσικά, και το οδηγούσα εγώ πάντα στα ταξίδια).
-
Το παράτησαν γιατί είδαν ότι δεν χαλούσε να τσιμπήσουν τα φράγκα…
-
@fanis75 said in TOYOTA FORUM:
Δεν κυκλοφορείς καθημερινά με cc και Chr. Όπως δεν κυκλοφορείς με Τεσλα, ενιακ Id 4 ή 7.
Οτιδήποτε πάνω από 4,20 είναι θηρίο για την Αθήνα και τα θηρία πρέπει να εξοβελίστουν
Εγώ κυκλοφορώ και ιδανικα θέλω μέγεθος 5αρας για άνεση. Τα μικρά πρέπει να εξοβελιστούν γατί ειναι ανασφαλή! Μόνο >4.50 μέτρα, ιδανικά Τέσλα 3αρι και πάνω για αρχοντική κίνηση και αρχοντιά στον δρόμο. Χαζοί ειναι η Αμερικάνοι που κυκλοφορούν με τα θηρία!?!
Χαζοί δεν είναι αλλά έχουν δρομαρες, παρκινγκαρες κλπ
Όλα στην Αμερική είναι 2-3 φορές μεγαλύτερα από Ελλάδα -
Όλα στην Αμερική είναι 2-3 φορές μεγαλύτερα από ΕλλάδαΌχι παντού, ΝΥ π.χ. δεν έχουν σε όλες τις γειτονιές. Μόνο σε κάτι κεντρικές πολιτείες τύπου Τέξας με αχανής εκτάσεις - εεε και εμείς στις αντίτοιχες περιοχές έτσι είμαστε. Η Αθήνα ειναι αν ΝΥ.
Δε μπίγκερ δε μπέτερ!! Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας με μίζερα αμαξάκια των 4 μέτρων, η ζωή θέλει καλοπέραση!
-
Όλα στην Αμερική είναι 2-3 φορές μεγαλύτερα από ΕλλάδαΌχι παντού, ΝΥ π.χ. δεν έχουν σε όλες τις γειτονιές. Μόνο σε κάτι κεντρικές πολιτείες τύπου Τέξας με αχανής εκτάσεις - εεε και εμείς στις αντίτοιχες περιοχές έτσι είμαστε. Η Αθήνα ειναι αν ΝΥ.
Δε μπίγκερ δε μπέτερ!! Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας με μίζερα αμαξάκια των 4 μέτρων, η ζωή θέλει καλοπέραση!
Στο Μανχατταν ειναι περιπτωση αθηνας, δηλ κανεις βολτες μεχρι να βρεθει καποιο κενο να το χωσεις καπου. Ομως στα προαστεια εχουν πολυ χωρο οπως παντου στην Αμερικη. ΝΥ κλεβουν πολυ και μερικα μοντελα δεν τα ασφαλιζουν για κλοπη.
-
Κανονικά ένα κουβαδάκι θες για κάθε μέρα.
Αν θες να αισθάνεσαι καλά ψυχολογικά ότι έχεις και ένα καλό αμάξι παιρνεις και ενα φθηνό στυλ τεσλα και το αφήνεις να μαζεύει σκόνη στο γκαράζ να το βγάζεις κανα ΣΚ που δεν βρέχει όμως (ποιος κάθεται να πλένει μετα). -
Κανονικά ένα κουβαδάκι θες για κάθε μέρα.
Αν θες να αισθάνεσαι καλά ψυχολογικά ότι έχεις και ένα καλό αμάξι παιρνεις και ενα φθηνό στυλ τεσλα και το αφήνεις να μαζεύει σκόνη στο γκαράζ να το βγάζεις κανα ΣΚ που δεν βρέχει όμως (ποιος κάθεται να πλένει μετα).Ακριβώς την αντίθετη άποψη έχω! Ό,τι καλύτεορ για κάθε μέρα, η ζωή ειναι μικρή. Και σιγά μην το πλένω, όπως ειναι ή όταν πάω γραφείο το αφήνω στο πλυντήριο και το παίρνω έτοιμο φεύγωντας. Εδώ δεν βάζω το αμάξι στο γκαράζ, επειδή βαριέμαι...χαχα. Και με βροχή έξω είναι, έχει φάει άπειρη τις τελευταίες ημέρες.
Χαίρομαι έναν μερακη γείτονα με 745i Ε38 που την κυκλοφορεί καθημερινά και άς ειναι και παλιά. Αμαξάρα και περνάς ευχάριστα την διαδρομή σου προς το γραφείο. Το ίδιο και ο άλλος με το Land Rover των 5 μέτρων.
-
Μα δεν περνάς άνετα από τους αστικούς δρόμους με 4.80-5μ μηκος και 2μ+ πλάτος !Ξιπασιά είναι! Ανάγκη για προβολή και προσέλκυση των βλεμμάτων!
Αν έχεις λεφτά παρε ένα Lexus μικρο για την πολη! Πρακτικό, άνετο και καλο!
-
@lap said in TOYOTA FORUM:
Μα δεν περνάς άνετα από τους αστικούς δρόμους με 4.80-5μ μηκος και 2μ+ πλάτος !Ξιπασιά είναι! Ανάγκη για προβολή και προσέλκυση των βλεμμάτων!
Ανετότατα περνάς, εαν ξέρεις να οδηγείς. Μπιγκερ ιζ μπετερ...!
-
Αν έχεις λεφτά παρε ένα Lexus μικρο για την πολη! Πρακτικό, άνετο και καλο!
Χωρίς να το χρωματίζω με το πως φαινεται στους άλλους, οι μεγάλες διαστάσεις δεν είναι πρακτικές ιδιαιτερα για όσους κινούνται σε κάποιες περιοχές όπως δυτικά (πειραιά, κορυδαλλό κλπ.), κέντρο. Οποίος οδηγεί ένα ταπεινό smart ή οποιοδήποτε άλλο αμάξι κοντινών διαστάσεων μπορεί πανεύκολα να καταπίνει τον οποίο εγωισμό του και να γελάει με όσους ψάχνουν για πάρκινγκ με τις μαούνες.
-
Ανετότατα περνάς, εαν ξέρεις να οδηγείς. Μπιγκερ ιζ μπετερ...!
Και εσύ να ξέρεις να οδηγείς, δεν ξέρουν οι άλλοι.
Και δεν μιλάμε για στενα που η μαούνα είναι πραγματικά αμπαλη κίνηση ή ξιπασιά.
Μιλάμε για τη μουνιτσα/μουναρα που της πήρε ο μπαμπάς (κανονικός ή sugar) όχημα ή η κυράτσα ή η κολογρια που οδηγεί μιλώντας, τσάταρωντας, βάφομενη, κοιμωμένη, ο παπάκιας, ο μηχανόβιος, ο μπάρμπας, ο ανασφάλιστος, ο ρομα κλπ που καταλαμβάνουν το δρόμο που πετάω εγώ την περιουσία μου.
Εμ σε ένα πάρτυ λετσων δεν θα πάω με φράκο !
Κουβάς και πολύ είναι.
Αλλιως αν έχεις στομάχι για βανδαλισμένα επικίνδυνα βρωμερά και καθυστερημένα ΜΜΜ ακόμα καλύτερα ! -
@ataim said in TOYOTA FORUM:
@andya3 said in TOYOTA FORUM:
Όταν όμως γίνεται προσπάθεια όλα αυτά να ωραιοποιηθούν και να εμφανιστούν σαν τεχνολογική υπεροχή. Εκεί κάπου ξεφεύγει το θέμα και αρχίζει να κάνει αρνητική εντύπωση.
Πάνε χρόνια που το κατάργησε η audi. Δεν ξέρω το λόγο, αλλά αναίτια δεν θα το έκανε. Το είχε αναπτύξει μόνη της, άρα είχε ρίξει φράγκα που πήγαν χαμένα.
Εφόσον οι εκπομπές CO2 είναι προτεραιότητα στην Ευρώπη, τα διπλοσύμπλεκτα είναι η προτιμητέα λύση. Έχουν τις χαμηλότερες εκπομπές.
-
Mε φράκο εαν αισθάνεαι άνετα και για να δείχνεις ποιος εισαι!
Εγώ προτιμώ να πέσει πάνω μου κάποιος ενώ ειμαι σε 7αρα αντί σε Σμαρτ! Θέλω άνεση, άπλα και ασφάλεια! Δεν με νοιάζουν οι άλλοι - έχω αποφασίσει ότι το αμάξι ειναι πεταμένα λεφτά στον δρόμο, οπότε θα το κάνω με άνεση και στυλ - όσο μπορώ!
Χαζοί ειναι οι πελούσιοι και οι Υπουργοί που κυκλοφορούν με Ες κλας?
-
Εμ αυτό λέμε! Γιατί να δείχνεις; Γιατί έχεις ανάγκη να δείχνεις στους άλλους ποιος είσαι;
Θα αλλάξει κάτι στην ζωή σου με το να σε ζηλέψουν οι αλλοι και να είσαι αντικείμενο συζήτησης για αυτούς;
Άνεση και ασφαλεια προσφέρουν πολλά μεσαία αυτοκίνητα σε μεσαίες διαστάσεις! Δεν είπαμε να πάρεις a segment αλλά και ένα καλο b seg suv είναι μια χαρα και πρακτικό όχημα για την πολη!
-
Εγώ προτιμώ να πέσει πάνω μου κάποιος ενώ ειμαι σε 7αρα αντί σε Σμαρτ! Θέλω άνεση, άπλα και ασφάλεια! Δεν με νοιάζουν οι άλλοι - έχω αποφασίσει ότι το αμάξι ειναι πεταμένα λεφτά στον δρόμο, οπότε θα το κάνω με άνεση και στυλ - όσο μπορώ!
Χαζοί ειναι οι πελούσιοι και οι Υπουργοί που κυκλοφορούν με Ες κλας?
Αυτοί έχουν συνοδεία και δεν τους πλησιαζει άλλο όχημα, για τις ζημιές τρέχουν άλλοι κλπ
Πολύ μαντάμ σουσου μας προέκυψες ρε συ φίλε !
Που οκ να καταλάβω το σκεπτικό είμαι σε μια α ηλικία με ένα ανεκτό εισόδημα δεν μπορώ να κυκλοφορώ με παλιό/κουβα/χρεπι.
Αλλά κάπου να υπάρχει και ένα μετρο.
Όταν για 1-2 εβδομάδες κυκλοφορούσα με το 20ετιας χρεπι του θείου που ήρθα ψαρονέφρι, με είπε ξεφτίλα η γυναίκα και ταλαιπωρήθηκα λίγο.
Αλλά και μόνο που την είπα στα μαλακισμενα στο πάρκινγκ της δουλειας που μου μαγάρισαν το αμάξι στο δίμηνο (αυτά τα αμάξια σας αξίζουν να φέρνω έτσι όπως τα κάνετε!!!) ασχετως αν αυτοι χεστηκαν και ότι πραγματικά πάρκαρα με το αυτί και έκανα και τις πορτιες μου σε suv κάθε κυράτσας που μου κόλλαγε σε σούπερ, το ευχαριστήθηκα! Καφρίλα και αντίδραση στο φασισμό των άσχετων που μας μαυρίζουν τη ζωή !
Άσε που ξαναθυμήθηκα και την κουτάλα.
Αν έκαιγε 5-6 λίτρα το φορντ θα το είχα πάρει μονιμως από το θείο. Το κατάλληλο όχημα στο βόθρο που μετακινούμαστε ! -
Θα συμφωνήσω με τον @iceman7 οι δρόμοι σε όλη την Ελλάδα είναι σε άθλια κατάσταση και κανείς δεν κάνει τίποτα. Η οδηγική συμπεριφορά είναι σε όλη την Ελλάδα Γτπ
TOYOTA FORUM