-
@civil357 said in TOYOTA FORUM:
Ερώτησης, chr ή yaris cross;
Μερικά γεγονότα και ας διαλέξει όποιο της αρέσει βασικά....καλά είναι και τα 2 (η γυναίκα μου π.χ. προτιμάει το CHR εμφανισιακά και εκεί σταματάνε τα όποια κριτήρια...αχαχα!!).
- Το Yaris Cross είναι B SUV, το CHR είναι C SUV.
- Το CHR είναι σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο (άνεση, οδική συμπεριφορά, ποιότητα κύλισης, τεχνολογία ανάρτησης, ποιότητα κατασκευής κλπ.).
- Το CHR εχει καλύτερο εξοπλισμό αλλά είναι και 3-4.000 πιο ακριβό αντίστοιχα.
- Το Cross εχει καλύτερο υβριδικό σύστημα (5ης γενιάς αντί 4ης) και όποιος ξέρει λιγο από οδήγηση και τα οδηγήσει back to back το καταλαβαίνει.
- Το CHR έχει λιγότερους μήνες αναμονή, - τουλάχιστον Τον Μάιο που είχα ρωτήσει.
Δικιά μου καθαρά προσωπική άποψη:
- Το πιο βασικό - αγοράζει αυτό που της αρέσει!!
- Εαν δεν έχει προτίμηση και βασικά δεν έχει και οικονομικό θέμα, το CHR είναι καλύτερο. Αλλά με 25.000 δεν παίρνεις CHR, ειδικά την 2η έκδοση και πάνω.
Και ναι έχεις δίκιο, αυτόματο B SUV σε λογικά χρήματα - πλην του Yaris Cross - δεν υπάρχει....το έχω ψάξει πάρα πολύ, είναι μονόδρομος δυστυχώς.
-
@fanis75 said in TOYOTA FORUM:
Ερώτησης, chr ή yaris cross;
Μερικά γεγονότα και ας διαλέξει όποιος της αρέσει βασικά....καλά είναι και τα 2 (η γυναίκα μου π.χ. προτιμάει το CHR εμφανισιακά και εκεί σταματάνε τα όποια κριτήρια...αχαχα!!).
- Το Yaris Cross είναι B SUV, το CHR είναι C SUV.
- Το CHR είναι σαφώς καλυτερο αυτοκίνητο (άνεση, οδική συμπεριφορά, ποιότητα κύλισης, τενχολογία ανάρτησης, ποιότητα κατασκευής κλπ.).
- Το CHR εχει καλύτερο εξοπλισμό αλλά είναι και 3-4.000 πιο ακριβό αντίστοιχα.
- Το Cross εχει καλύτερο υβριδικό σύστημα (5ης γενιάς αντί 4ης) και όποιος ξέρει λιγο από οδήγηση και τα αοδηγήσει back to back το καταλαβαίνει.
- Το CHR έχει λιγότερους μήνες αναμονή, - τουλάχιστον Τον Μάιο που είχα ρωτήσει.
Δικιά μου καθαρά προσωπική άποψη:
- Το πιο βασικό - αγοράζει αυτό που της αρέσει!!
- Εαν δεν έχει προτίμηση και βασικά δεν έχει και οικονομικό θέμα, το CHR είναι καλύτερο. Αλλά με 25.000 δεν παίρνεις CHR, ειδικά την 2η έκδοση και πάνω.
Και ναι έχεις δίκιο, αυτόματο B SUV σε λογικά χρήματα - πλην του Yaris Cross - δεν υπάρχει....το έχω ψάξει πάρα πολύ, είναι μονόδρομος δυστυχώς.
Όταν γράφεις πολλά, αρχίζω και μετράω λαθάκια
Υ.γ. Πάντα με την απεριόριστη εκτίμηση μου
-
@antoniokon said in TOYOTA FORUM:
Αχαχαχα!!! Δεν έχει καλύτερη δουλειά....!?!?! αχαχαχα!!
Πρωι, λαπτοπ και δουλειά....εεε τόσο γρήγορα που τα γράφω πάλι καλα!! Θέλω διόρθωση αλλά δεν έχει το φόρουμ.
Το βασικό όμως είναι ότι το καταλαβαίνεις το νόημα και επίσης έχω δίκιο!!
-
@fanis75 said in TOYOTA FORUM:
@antoniokon said in TOYOTA FORUM:
Αχαχαχα!!! Δεν έχει καλύτερη δουλειά....!?!?! αχαχαχα!!
Πρωι, λαπτοπ και δουλειά....εεε τόσο γρήγορα που τα γράφω πάλι καλα!! Θέλω διόρθωση αλλά δεν έχει το φόρουμ.
Το βασικό όμως είναι ότι το καταλαβαίνεις το νόημα και επίσης έχω δίκιο!!
Καλέ έχει διόρθωση αλλά είναι λίγο manual η κατάσταση και εσύ είσαι του automatic !
-
Έχουν σταλεί από μέρες για έγκριση από θέμα εξωτερικής εμφάνισης, τα chr, puma,C4, c3 aircross , captur, yaris cross, kona . Τα γράφω έτσι γιατί αυτή είναι και η σειρά της δικής της επιλογής.
Αλλά, όλα πλην των toyota , πάσχουν πολύ στο οικονομικό. Το δε C3 , μάλλον δεν είχε καν νόημα να της το στείλω, μόνο σε ελαφρώς μεταχειρισμένο, Όπως π.χ. δεν της έστειλα και το 2008 και ρώτησε "καλά η peugeot , δεν έχει μοντέλο στην κατηγορία;"
ή εγώ δεν τον δουλεύω σωστά το διαμορφωτή toyota ή κάτι άλλο φταίει , τον εξοπλισμό δεν μπορώ να τον βρώ με τίποτα, αναλυτικά. Καλά η βασική chr , δεν έχει ούτε αισθητήρες παρκαρίσματος; Εντάξει, είπαμε....
Στην πράξη , το υβριδικό 5ης γενιάς είναι καλύτερο προφανώς, αλλά αυτό "φαίνεται" σε όλες τις συνθήκες; Ως οικογένεια , κάνουν αρκετά και μεγάλα ταξίδια, ακόμα και εξωτερικό με το αυτοκίνητο (πλέον λόγω παιδιού), υποθέτω το chr θα είναι καλύτερο σε συνθήκες αυτοκινητοδρόμου , αλλά αν το άλλο έχει πιο εξελιγμένο σύστημα; Γρίφος....
Για να μην κουράζω , το test drive , θα γίνει από εμένα καθώς ο μεν σύζυγος ( και κατ'επέκταση ως ζευγάρι) είναι "φανατικός" δικυκλιστής , (με πολλά πανευρωπαϊκά ταξίδια ως ζευγάρι μόνο με μηχανή) και θεωρεί την οδήγηση τετράτροχου μόνο ως αγγαρεία , οπότε του είναι απλά αδιάφορο, ενώ η δε σύζυγος που είναι και συγγενής τουλάχιστον είναι καλή και προσεχτική οδηγός, κυρίως αυτή σηκώνει τα οικογενειακά βάρη οδήγησης , αλλά η απόφαση σε όλα τα επίπεδα΄(εκτός σχήματος, χρήματος και χρώματος) είναι δική μου και εγώ θα ακούσω και τη σχετική "γκρίνια".
Δύο peugeot , που έχουν αγοράσει , αγοράστηκαν και τα δύο από αντιπροσωπεία 400χλμ μακριά από την Αθήνα (που ζούνε) και τα σέρβις τους γίνονταν εδώ κάθε φορά σε διακοπές (ούτως ή άλλως τα χλμ ήταν ελάχιστα στο χρόνο). Μάλλον ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει.
-
ή εγώ δεν τον δουλεύω σωστά το διαμορφωτή toyota ή κάτι άλλο φταίει , τον εξοπλισμό δεν μπορώ να τον βρώ με τίποτα, αναλυτικά. Καλά η βασική chr , δεν έχει ούτε αισθητήρες παρκαρίσματος; Εντάξει, είπαμε....
Όχι δεν έχει, αλλά τουλάχιστον έχει η επόμενη. Ενώ στο Γιάρις δεν έχει καμία έκδοση...αχαχα!!
Στον διαμορφωτή δεν θα βάλεις άκρη....κάποτε είχε επιλογή να συγκρίνεις εξοπλισμό μεχρι και 3 διαφορετικών αυτοκινήτων, τώρα δεν το βρίσκω!
-
Είχα κάνει παραγγελία τον Απρίλιο ενός corolla 1.8 hybrid σε συμφωνημένη τιμή και παράδοση προς το τέλος του 2022. Δυστυχώς όμως λόγω οικονομικών θεμάτων που προέκυψαν δεν υπάρχει η δυνατότητα να συγκεντρωθούν τα χρήματα (23200 Ευρώ). Σε επικοινωνία που είχα με την αντιπροσωπεία, τόσο τηλεφωνικά όσο και με email, εξέθεσα τους προβληματισμούς μου, αλλά δε δέχονται με τίποτα να γίνει επιστροφή των χρημάτων (1000 Ευρώ). Η μόνη λύση που πρότειναν ήταν η αγορά μικρότερου μοντέλου. Έτσι έκανα παραγγελία ενός Yaris με τα 125 άλογα για τη σύζυγο (17450 Ευρώ). Η τιμή όμως είναι ανοικτή και η μόνη κάλυψη που δίνει στον πελάτη είναι ο όρος 1.3 που λέει ότι σε περίπτωση αύξησης της τιμής πάνω από 3%, τότε μόνο γίνεται επιστροφή χρημάτων - για μένα ακόμα και αυτό είναι πια επίφοβο.
Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος άλλος αντιμετώπισε τέτοια θέματα, καθώς και να τονίσω το πόσο απρόσωπα σκέφτεται η κάθε εταιρεία, ακόμα και η Toyota με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ελλάδα. -
Εγώ ξέρω ότι γενικά παρακαλάνε για ακυρώσεις για να το πουλήσουν ακριβότερα. Τώρα τι λέει ο συγκεκριμένος, τι να πω…κουφό…
-
Πλάκα έχει να είναι η ίδια αντιπροσωπεία που αρνιόταν να επιστρέψει προκαταβολή chr σε άλλο συμφορουμίτη.
-
Είναι μια από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες στην Ελλάδα. Ή έχουν χάσει κάθε επαφή με τους πελάτες ή έχουν πολλές ακυρώσεις και δε ξέρουν τι να κάνουν. Πάντως, αν δω αύξηση στην τιμή πάνω από 100-200 Ευρώ, ας χάσω και το χιλιάρικο. Έχω ξενερώσει απίστευτα!
-
@alex1982 said in TOYOTA FORUM:
Είναι μια από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες στην Ελλάδα. Ή έχουν χάσει κάθε επαφή με τους πελάτες ή έχουν πολλές ακυρώσεις και δε ξέρουν τι να κάνουν. Πάντως, αν δω αύξηση στην τιμή πάνω από 100-200 Ευρώ, ας χάσω και το χιλιάρικο. Έχω ξενερώσει απίστευτα!
Φίλε μου διάβασε τι ακριβώς έχεις υπογράψει δεν παίζει πουθενά αυτό με την μη επιστροφή προκαταβολής. Μόνο αν υπάρχει όρος για ειδική παραγγελία που και πάλι σου λένε ότι όταν το πουλήσουν στα επιστρέφουν.
Λες και δεν θα φύγει, έλεος ούτε ζάντα από αυτούς προτείνω να ακυρώσεις και το yaris -
Δυστυχώς, με βάση αυτά που διαβάζω στο συμφωνητικό, φάνηκα αρκετά αφελής. Έχουν πολύ καλά δεμένο τον αγοραστή και ο μόνος τρόπος να γίνει επιστροφή χρημάτων είναι να υπάρξει αύξηση πάνω από 3% της τιμής. Σε κάθε άλλη περίπτωση τα χρήματα δεν επιτρέφονται. Πάντως, όσοι γνωστοί μου ζήτησαν χρήματα πίσω από άλλες αντιπροσωπείες, και από Toyota σε άλλες περιοχές, έγινε κανονικά η επιστροφή. Εγώ έπεσα στην περίπτωση.
-
Ρώτα δικηγόρο.
Από τα χρόνια μου ως επιχειρηματίας έμαθα ότι ο καλός δικηγόρος και ο καλός λογιστής είναι πιο απαραίτητοι και από τον καλό γιατρό... -
Ντροπή τους. Προσωπικά έλαβα αμέσως την προκαταβολή 2000 ευρώ που είχα βάλει σε carenta για αγορά vw ( ναι αυτή που το forum σφυροκοπάει ανελέητα) ενώ επίσης σε Honda η προκαταβολή των 1000 ευρώ επιστρέφεται αμέσως (δεν κρατάνε τα λεφτά του κόσμου).
-
Και γιατί να μη δημοσιοποιηθεί το όνομα της αντιπροσωπείας; Οι άνθρωποι δε κάνουν υποθέσεις, δε λένε κάποιο ψέμα, καταγραφή όσων έζησαν κάνουν. Τουλάχιστον να μη την πατήσουν κι άλλοι
-
Και γω είμαι σύμφωνος να μαθευτεί το όνομα της αντιπροσωπείας γιατί πραγματικα αυτό που σου λένε είναι αντιεπαγγελματικό και ας σε έχει "δεμένο".
Επειδή μου έτυχε και εμένα να ακυρώσω μια παραγγελία που είχα κάνει με προκαταβολή, αμέσως μου είπαν στο τηλέφωνο ότι θα μου επιστρέψουν την προκαταβολή όπου όντως μπήκε στον λογαριασμό μετά από μερικές μέρες.
-
Να ενημερώσω ότι ο φίλος με την παραγγελία για το CHR (μετά από πολλά τηλέφωνα στο Customer Service στην Toyota Hellas η οποία του απαντούσε ότι δεν εμπλέκεται στις συμφωνίες ιδιωτών και αντιπροσώπων και πως είναι στην διακριτική ευχέρεια του αντιπροσώπου να επιστρέψει την προκαταβολή) ήρθε σε συμφωνία με τον αντιπρόσωπο να χρησιμοποιηθούν τα 1000€ της προκαταβολής με μια καλή προσφορά μεικτής ασφάλισης που ούτως ή άλλως θα πλήρωνε έξω και το υπόλοιπο ποσό ως 2-3 αξεσουάρ που τα ήθελε και θα τα έβαζε αργότερα.
-
Και εγώ απορώ γιατί δεν αναφερεται το όνομα της αντιπροσωπείας. Φοβόμαστε κάτι; Θα μας κανει ντα ο αντιπρόσωπος; Είναι δυσφήμηση; Αν όντως δεν την επιστρέφει και ας είναι νομικά καλυμμένος τι πρόβλημα υπάρχει;
-
Το όνομα πρέπει να αναφερθεί. Δεν υπάρχει κάποια καταγγελία, απλή περιγραφή κάνει ο άνθρωπος
-
Οκ, καταλάβαμε. Και επειδή διάβασα καλύτερα το αρχικό post του φίλου, είναι περίεργο αυτό που γίνεται: ακυρώνει ένα αμάξι που δεν έχει χρήματα να το πάρει, το οποίο θα πουληθεί σίγουρα και δε γυρίζει πίσω τα λεφτά. Περίεργα πράγματα
TOYOTA FORUM