-
Όχι δεν λέω αυτό, λέω ότι ο κόσμος δεν προτιμάει πια τα μικρά σπορ τύπου mx5 όπως κάποτε. Δεν μπορούν να επανεκκινήσουν την κατηγορία με μια από τα ίδια, πρέπει να παρουσιάσουν κάτι νέο.
Θυμάμαι στο nd που ήταν όλοι σίγουροι ότι θα μπει turbo το οποίο δεν ήρθε ποτέ παρά μόνο μέσω fiat.
-
Εγώ βλέπω αρκετά νέα mx5 στο δρόμο πάντως.Το έχουν πάρει δύο γνωστοί μου και είναι ενθουσιασμένοι ...
-
Και εγώ κοιτάω για nd 2.0l facelift.
Μου τρέχουν τα σάλια. -
Ο ένας μάλιστα έχει και ένα Clio sport rs και το mx5 του φαίνεται επίσης όνειρο όπως το rs.
-
@monman2 said in Mazda MX-5:
Απλή λύση
βγάζουν τον τετρακύλινδρο θερμικό 1500 με τα 132
βάζουν τον τρικύλινδρο υβριδικό 1500 που στην νεα εκδοχή του 130 άλογα θα εχειλένε ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Toyota και παρακολουθούν να εισρέει το μετρητό στα ταμεία, μεχρι και εγω θα σκεφτόμουν ενα
Δλδ να γίνει χειρότερο γιατί? Όλη η ομορφιά είναι στον ατμοσφαιρικό που στροφάρει ψηλά. Τα άλλα τα Τογιότικα με υβριδισμούς και καταναλώσεις είναι για παππούδες.
Ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου είναι απλός, χαμηλό βάρος, χειροκίνητο ΑΥΣΤΗΡΑ κιβώτιο και ατμοσφαιρική μηχανή που θέλει στροφάρισμα. Ούτε υβριδισμός ούτε ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! εξηλεκτρισμός, μαλακά πλαστικά και ψηφιακοί πίνακες. Αν κάνει τέτοιο λάθος η Μάζντα θα είναι κρίμα. Και μιλάω ως κάτοχος όχι απλά ως θαυμαστής του αυτοκινήτου, έβαλα τα λεφτά μου εκεί σε κάτι που οι θιασώτες της νέας εποχής μπορεί να το πουν και...αναχρονιστικό.
Το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι για πολλούς, έχει ιδιαίτερο και ανόθευτο χαρακτήρα. Για την ακρίβεια είναι το τελευταίο προσιτό καθαρά σπορ αυτοκίνητο χωρίς τούρμπο, χωρίς εξηλεκτρισμό κτλ. Να παραμείνει έτσι όσο πάει και μετά καλύτερα να αποσυρθεί από το να ζήσει τα ξεφτιλίκια που προορίζονται για τους υπόλοιπους.
-
@monman2 said in Mazda MX-5:
Απλή λύση
βγάζουν τον τετρακύλινδρο θερμικό 1500 με τα 132
βάζουν τον τρικύλινδρο υβριδικό 1500 που στην νεα εκδοχή του 130 άλογα θα εχειλένε ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Toyota και παρακολουθούν να εισρέει το μετρητό στα ταμεία, μεχρι και εγω θα σκεφτόμουν ενα
Και πως θα το ανεβάζεις στα πεζοδρόμια της γειτονιάς?
-
@diego1960 said in Mazda MX-5:
ξεφτιλίκια που προορίζονται για τους υπόλοιπους.Ε τώρα δεν είναι για σχολιασμό αυτο;;;
Ρε συ diego, έλεος.
Εσύ δεν είσαι σαν τους υπόλοιπους;
-
έχει απαράδεκτο ηλεκτρικό τιμόνι, ξφτιλίκι
το nc έχει κινητήρα fordάρα nb λέμε
-
@ataim said in Mazda MX-5:
Δηλαδή και αυτό είναι ξεφτιλισμενο;
-
Αυτό που λέει ο diego είναι αλήθεια, τα high revving manual roadsters σου δίνουν μια γνήσια οδηγική εμπειρία. Οποιαδήποτε νέα τεχνολογία μπορεί να νοθεύσει ή να ακυρώσει τα παραπάνω, αυτό δεν θέλει, το οποίο το έχουμε δει να συμβαίνει κατά συρροή ακόμα και σε σπορ μοντέλα.
Η τεχνολογία όμως, μπορεί αν ο κατασκευαστής το επιθυμεί να εφαρμοστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύσει την οδηγική εμπειρία, για παράδειγμα το dct της italia δεν την έχει κάνει χειρότερη σε αίσθηση σε σύγκριση με ένα χειροκίνητο κιβώτιο, όταν η τεχνολογία χρησιμοποιείται με γνώμονα την οδηγική εμπειρία τα αποτελέσματα είναι θετικά. -
Μια χαρά είναi το τιμόνι.
Επίσης πότε θα σταματήσει πια αυτό το λάθος με τους κινητήρες Mazda/Ford? Ο MZR είναι μοτέρ της Mazda που χρησιμοποίησε και η Ford, με άδεια κατασκευής, όχι το αντίστροφο!
Άρα ND, με διαφορά το καλύτερο. -
Εχω μπει συνοδηγός σε NC, και έχω φίλο που έχει οδηγήσει NB και το δικό μου ND. Μου λέει οτι ποιοτικά είναι μακράν καλύτερο το ND ειδικά στο πως νιώθεις να μην περνάνε οι κραδασμοί. Δεν αμφιβάλλω όμως οτι τα παλιά έχουν ακόμα πιο ανόθευτη εμπειρία από το δικό μου, αλλά πλέον άντε βρες κάποιο με νορμάλ χιλιόμετρα ή που να μην του έχει πετάξει τα μάτια έξω ο προηγούμενος ή να μην έχει 100 μόντες. Εξάλλου δε μιλάμε για αμαξάκι της σειράς-χαμάλη που δε θα έχει φάει ταλαίπα ή αλλαγές.
-
@realzeus said in Mazda MX-5:
Επίσης πότε θα σταματήσει πια αυτό το λάθος με τους κινητήρες Mazda/Ford? Ο MZR είναι μοτέρ της Mazda που χρησιμοποίησε και η Ford, με άδεια κατασκευής, όχι το αντίστροφο!
Άρα ND, με διαφορά το καλύτερο.Μα αυτό λέω και εγώ ...ποτε θα σταματήσει.10 στους δέκα λένε το ίδιο για τον MZR.
-
Άγνοια...
-
Εκείνη την εποχή η Μάζντα είχε δώσει πολλά στην ford, ακόμη και ολόκληρο το tribute το οποίο είχε γίνει ανάρπαστο ως maverick στην Ευρώπη. Μάλιστα είχα πέσει σε φόρουμ που υποστήριζαν ότι το ένα είναι πιο αξιόπιστο από το άλλο μέχρι που συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για το ίδιο ουσιαστικά αυτοκίνητο.
Χωρίς πλάκα και εγώ συμφωνώ ανεξάρτητα με ότι λένε ότι το nd είναι το καλύτερο, να δούμε τι αλλαγές θα έχει το nd3 και αν τελικά θα έχει κάτι σε μηχανικά μέρη.
-
Εγω ακόμα σκεφτομαι μήπως πάρω ένα NA ...
-
@kostis20 said in Mazda MX-5:
Αυτοκίνητο δεκαετίας 1980, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ενεργητική και παθητική ασφάλεια...
-
@miata_4ever said in Mazda MX-5:
Άρα ND, με διαφορά το καλύτερο.Μα αυτό λέω και εγώ ...ποτε θα σταματήσει.10 στους δέκα λένε το ίδιο για τον MZR.
Εν τω μεταξύ ο κινητήρας είναι το πιο αδιάφορο πράγμα σε ένα ΜΧ5, ούτε επιδόσεις, ούτε ήχος, ούτε τίποτα και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τον υπόλοιπο χαρακτήρα του αυτοκινήτου οπότε ότι και να του βάλουνε το ένα και το αυτό.
Βέβαια ένα πολύ μεγάλο θετικό είναι η αξιοπιστία των μοτέρ που πάντα έβγαζε η Mazda.@realzeus said in Mazda MX-5:
Αυτοκίνητο δεκαετίας 1980, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ενεργητική και παθητική ασφάλεια...
Ενεργητική μπορεί να έχει ακόμα και καλύτερη από κάποια σύγχρονα, σαφώς χαμηλών επιδόσεων ή και diesel. Σε παθητική το σασί είναι τσιγαρόχαρτο για τα σημερινά δεδομένα.
-
Να το πάρεις το na τέτοια
αυτοκίνητα σπανίζουν και ειδικά να είναι σε καλή κατάσταση..
για ένα πράγμα μετανιώνω που άφησα να φύγει το ae86 του αδερφού μου -
@panos2171 said in Mazda MX-5:
Εν τω μεταξύ ο κινητήρας είναι το πιο αδιάφορο πράγμα σε ένα ΜΧ5, ούτε επιδόσεις, ούτε ήχος, ούτε τίποτα και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τον υπόλοιπο χαρακτήρα του αυτοκινήτου οπότε ότι και να του βάλουνε το ένα και το αυτό.
Τα καινούρια έχουν και επιδόσεις και ήχο. Ειδικά το δίλιτρο κάνει 6άρι για τα 100...
@panos2171 said in Mazda MX-5:
Ενεργητική μπορεί να έχει ακόμα και καλύτερη από κάποια σύγχρονα, σαφώς χαμηλών επιδόσεων ή και diesel.
Δεν συμφωνώ. Έλλειψη ABS, ESP και φρένα δεκαετίας '80, για να μην πούμε για κοντό μεταξόνιο και αντιδράσεις στο όριο πισωκίνητου της εποχής.
Mazda MX-5