-
Πολυ καλη ειδηση. Ευχομαι καλη συνεχεια!!!
-
επιτελους καλα νεα! Το αξιζετε να συνεχισετε. Βαλτε και λιγο χιουμορ στα αρθρα σας οπως ο Μαργαρης ο Νικος Δημου περιπου και θα δειτε ακομα πιο καλα θα πατε
-
Πλάι λοιπον στην δικη μου φωτογραφια εν ετει 1982 να ξεφυλλίζω 4Τ στο καροτσακι μου, προσθεσα και επισημα τη φωτογραφια του γιου μου να κανει το ιδιο. Θελω και του εγγονου μου. Κανονιστε!
-
Πολύ καλά νέα! Επιτέλους! Τα συγχαρητήριά μου, πάντα τέτοια!...
Θα είμαι πιστός στο ραντεβού κάθε 1η, όπως εδώ και...πολλά χρόνια!... -
Μάλλον από κάποιο πολύ παλιό event στην πίστα των Σερρών.
-
Αξίζει αν μπορούσες να την πάρεις για διακοσμητικό σε κάποιο γκαράζ.
Πολύ vintage ειδικά με τις λίγες φθορές που έχει -
Αντρέα άλλη μια φορά την έχω δει. Το χρησιμοποιούν για να κλείνουν την πίστα απο την καφετέρια και το παρκινγκ σε κλειστα ελεγχόμενα events.
-
Οκ!! Δεν το είχα καταλάβει ότι χρησιμοποιείται [emoji3] [emoji3]
-
από AEA4TF » 13 Οκτ 2016 20:25
Βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι δόθηκε λύση στο νομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε. Οι 4Τ συνεχίζουν κανονικά λοιπόν και το νέο τεύχος θα είναι στις αρχές του επόμενου μήνα στα περίπτερα, όπως πάντα. Ήδη από το απόγευμα στο http://www.4troxoi.gr ανεβαίνουν ειδήσεις, κάτι που είχε σταματήσει για μία βδομάδα. Σας ευχαριστούμε ξανά για το ενδιαφέρον και τα καλά σας λόγια!Με την ιδιότητα του τακτικού αναγνώστη του περιοδικού από τη 10ετία του '90 και του petrolhead , καθώς και του νέου μέλους στο forum, θέλω να σχολιάσω τα εξής:
-χαίρομαι πραγματικά για την είδηση της διάσωσης του έντυπου ιστορικού τίτλου '4τροχοί' που έχει συνυφαστεί με την έννοια της αυτοκίνησης στη συνείδηση πολλών τα τελευταία 40+ χρόνια. Μακάρι να επανέλθει -όσο είναι εφικτό- η ζωντάνια και το πάθος που διέκρινε τις πρώτες χρυσές δεκαετίες, ώστε να περνάει *συναίσθημα *μέσα από τα άρθρα στον αναγνώστη.
-φυσικά και είναι αναγκαία η διαδικτυακή παρουσία του περιοδικού, ώστε να υπάρχει η αμεσότητα της ενημέρωσης που θεωρείται δεδομένη στις μέρες μας (ελάχιστοι περιμένουν να πληροφορηθούν για τις εξελίξεις μία φορά το μήνα...)
-χαίρομαι που βλέπω ότι στο forum υπάρχουν άτομα με γνώσεις και όρεξη να τις 'μεταλαμπαδεύσουν'.
-Εύχομαι να πρυτανεύει στο χώρο αυτό η ευγένεια και η φιλικότητα μεταξύ των μελών.Καλή συνέχεια!
-
Η στήριξή σας μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε. Σας ευχαριστούμε όλους!
-
Über-all...
Δλδ, 'παντου' για τους μη γνωριζοντες την Γερμανικην...
1η του μηνα σημερα και για αααααααααλλη μια φορα στο περιπτερο. Ένα τευχος ολιγον αντιφατικο να το πω.
Από τη μια βλέπουμε την επιστροφη ενός ανθρωπου-συμβολο για τους παλιους αναγνωστες, (εγω να σας πω την αληθεια είμαι ανελλιπως αναγνωστης από τις αρχες του 1998, κακως βεβαια που τα πρωτα 8 χρονια επαιζα μπαλα αλλου), ο οποιος αν και γεννημενος το 1935 παρακαλω ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ οδηγα crossoverακι βεβαια 'με καποια ψυχη'.Ναι ωραια, 'καλο' yaris, audαρα, 4 hatchbackαρες διαστημικες, 2 γιαπωνέζες μουρλια από τα παλια, αντε και ο κοκκινος 'γατης' για τους γρηγορους ημίψηλους.
Αφου λοιπον γεμισα 4 σακουλες εμετουλη με το ταμπλο της αγροτικης μερσεντας, ωδη στον γυπαετο αγροτομαστορη της ελληνικης επαρχιας, ερχομαι στο αντιφατικο του πραγματος:
Αυτή την Uber τι την θελατε; Χωρια το final cut (φλεβας). Ε όχι λοιπον! Ειμαστε παραδοσιακοι εδώ περα, δεν θεμε KAI ΕΔΩ να ακουμε για ενα μελλον διχως ιδιοκτητο ΙΧ ή για νεες γενιες αποκομμενες από την οδηγηση. Ναι, ενταξει, μπορει να συμβαινει, αλλα όχι και εδώ παρακαλω και δεν νομιζω να είμαι μονο εγω...
ΥΓ: Ασχετο Νο2: Αυτή η 'καταπληκτικη' ευκαιρια για το ενιαιο του 2018 πια; 12000ευρω για μια χρονια 'και θα επιλεγείτε κιολας'. Μη σπρώχνεστε παιδια! Ελαχιστα παραπανω εκανε το αμαξι περισυ. 150ευρω το παραβολο του κάθε αγωνα, 2 υποχρεωτικα καινουργια Nankang ανα αγωνα, βενζίνες, ΟΚ. Μεχρι τα 12.000;;;
-
Στα περι επιστροφης του Νικου Δημου στο περιοδικο...
Παντα εχει το ενδιαφερον του, να γραφει καποια προσωπικοτητα, που εχει σπουδες και επαγγελματικη σταδιοδρομια εντελως διαφορετικη με τον χωρο, στην προκειμενη, με μια οπτικη περισσοτερο φιλολογικου, φιλοσοφικου(?) χαρακτηρα...
Μεγαλο ενδιαφερον μαλιστα ειχαν αρθρα του που αφορουσαν οδοιπορικα (πχ 'Ανταυγειες μ' ενα Πρισμα', την γνωριμια ουσιαστικα με την ολοκαινουργια τοτε Lancia Prisma 1.6 ie, το 1986, μεταφεροντας και φωτογραφιζοντας παραλληλα, ζωη και εικονες απο Ρωμη, Φλωρεντια και Ελβετια) αλλα και αποψεις απο την κατοχη του και μη, αρκετων αξιολογων αυτοκινητων, που περναγαν απο τα χερια του.
Σιγουρα σε καποια σημεια βεβαια, ισως και εμμονικος, ή 'χαμενος στην μεταφραση', απο μπολικη θεωρητικη προσεγγιση, με δυσαναλογα λιγοτερη εξοικειωση επι του πρακτεου, ενδεχομενως.
Προσωπικα χαιρομαι να διαβαζω, αλλη μια αποψη, απο διαφορετικη οπτικη γωνια, απλως πχ και στο προσφατο αρθρο του 'Εν ψυχρω - Εν θερμω' περα απο το αφιερωμα συνεντευξη, εχω την αισθηση οτι σε καποιες λεπτομερειες που ο ιδιος τονιζει, εχει κανει σημαντικα λαθη.
Για παραδειγμα , αναφερει απο την μεση του αρθρου και επειτα, οτι ειχε αποφασισει απο παλαια τις ιδανικες προδιαγραφες για το δικο του 'τελειο' αυτοκινητο. Δηλαδη, 1ον μικρο μεγεθος (γυρω στα 4 μετρα λεει...) 2ον αυτοματο και 3ον 4κινητο, 'με μπλοκε στον πισω αξονα' συμπληρωνοντας κιολας σε παρενθεση (ευνοητο γιατι) και 4ον 'γρηγορο (κατω απο 8sec το 0-100Km/h)'.
...το μυαλο μου βεβαια πηγε αμεσως σε 4κινηση φτερουγας, τουλαχιστον με ανωτερη υλοποιηση απο τυπου Haldex, μπλοκε κεντρικο ή και πισω διαφορικο και πιθανοτατα με rear-biased κατανομη, ωστε να μου γινει κατανοητο και το 'ευνοητο γιατι'...
Συμπληρωνει δε αμεσως μετα οτι τετοιο αυτοκινητο εψαχνε για δεκαετιες, αλλα γραφει με κεφαλαια γραμματα κιολας οτι 'ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ'. Μεχρι το 2010, οπου και εμφανιστηκε -εκθεση Γενευης- απ' οτι ειπε το Juke Nismo RS, στην 4κινητη εκδοση...Το οποιο και παρηγγειλε αμεσα.
Η πρωτη ενσταση μου, εφοσον εχω πληροφορηθει σωστα, ειναι οτι το 4κινητο Juke ΔΕΝ διαθετει μπλοκε διαφορικο, παρα το γνωστο ηλεκτρονικο συστημα Torque vectoring που προσομειωνει την λειτουργια του μηχανικου.
Μηχανικο μπλοκε διαθετει η προσθιοκινητη εκδοση του, που παρεχεται και με χειροκινητο κιβωτιο (ενω η 4κινητη ΜΟΝΟ με αυτοματο).Δευτερον, εκτος απο το Juke με αυτα τα χαρακτηριστικα, το ιδιο ετος παρουσιαστηκε και το Countryman Cooper S All4, διαθεσιμο και αυτο σε αυτοματο 6αρι κιβωτιο.
Αρα δεν ηταν το μονο, μεχρι το 2010.
Τριτον, ηδη ενα χρονο πριν, το πρωτο τριμηνο του 2009 αν θυμαμαι σωστα παρουσιαστηκε το fl του S3 και για πρωτη φορα θα μπορουσε να συνδυαστει με το αυτοματο-διπλοσυμπλεκτο S-tronic.
Eκτος εαν σε ολα τα παραπανω, εννοουσε 'μπλοκε', απλως το γνωστο ηλεκτρονικο βοηθημα και 'αυτοματο' ενα κλασσικο με μετατροπεα ροπης ή CVT (οπως στην προκειμενη το Juke) αποκλειοντας καθε ειδους διπλοσυμπλεκτο...Απο τα λεγομενα του παντως, δεν μου φανηκε να εννοει κατι τετοιο ...
-
Tο haldex εχει σκοπο να μαζευει τους ογκους απο την φυγοκεντρο. το torque vectoring εχει στοχο την καλυτερη διαδικασια στριψηματος εκ φυσεως ειναι κατ'εμε ανωτερο και το μελλον.
To cvt ειναι πολυ κακη επιλογη για αυτες τις υποδυναμεις και τις ροπες.. η μεγαλη ροπη φθειρει εντονα τον ιμαντα τους στις ακρες του και πολυ γρηγορα χανεται η αποδοση.
Ιδιαιτερα αυτα της jatco ειχαν καποια θεματακια στα nissan -
ειμεθα εμπαθεις κυριε τζωρτζ και λοιποι...
http://www.4troxoi.gr/blog/2018/04/peri ... anagnoston
μονο κε τσαντηλη που σας ηκουσα ως 4τ ευλαβικως οταν ηγορασα το τσι. που ευτυχως βεβαια σας ηκουγαν και οι αλλοι και το ξεφορτωθηκα ευκολως...για ενα παλιοσιβικ...
βεβαιως να ειμαι ειλικρινης, ακομη αγοραζω 4τ. απλως φιλτραρω τα γραφομενα σε καθε αναφορα του γκρουπ, κατι που πρατω και σε αλλα αναλογα εντυπα για το αυτο ή αλλο γκρουπ με επιθετικες πολιτικες μαρκετιν.
ετσι προτιμω να εμενω στην δυσκολια των καιρων, τοσο για την οικοδομη, οσο και για την πενα...ΑρΕς
και βεβαιως θα αγορασω φαου και βε οτε και εαν κρινω οτι με συγκινει, ομως η αυτή ένταση και μεροληψια στα αρθρα λειτουργει αρνητικα στον ψυχισμο ενος gατου... -
Κ μόνο που έγραψε το άρθρο, φαντάσου το κράξιμο έπεσε
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Αφορμή για το θέμα είναι το παρακάτω άρθρο των 4Τ .
http://www.4troxoi.gr/blog/2018/04/peri ... anagnostonΝομίζω ότι θα πρέπει να το σχολιάσουμε και θα το σχολιάσουμε...
-
Το δικό μου σχόλιο το έχω ανεβάσει στο θέμα αλλά περιμένει έγκριση .
-
Υπάρχουν κάποια πράγματα που έχουν μια διαχρονική αξία. Αξία που αποκτήθηκε όταν μιλάμε για φίρμες και μοντέλα αυτών μέσα από δεκαετίες εξέλιξης και συσσώρευσης εμπειριών από τους πιο απλούς οδηγούς έως όχι μόνο ειδικούς του χώρου των περιοδικών αλλά και αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ποια είναι η χόντα πιο είναι το civic, ποια είναι η VW και ποιο είναι το Golf τα γνωρίζουν όλοι, εχθροι και φίλοι. Αξιοπιστία. Μόνο άσχετοι δικαιολογούνται να μην ξέρουν πως η λέξη πάει ασορτί με την honda. VW , FIAT, BMW η χαρά του μάστορα... Από τον Σταυρό (Αγία Παρασκευή) μέχρι και την Ραφήνα υπάρχουν ένα κάρο εξειδικευμένα για τις προαναφερθείσες και κάνουν χρυσές δουλειές. Για την Honda ούτε ένα. Στατιστική είναι κι αυτή, ανεπίσημη δε αλλά ουσίας. Το hrv στα 280000 ακόμη μόνο λαδόξιδα θέλει και όλα καλά. Όλα αυτά τα χλμ σε κάθε έδαφος και τα περισσότερα μια εποχή που όποιος προλάβαινε το έπαιρνε( σε τέτοιο βαθμό που ήταν άσκοπο να σβήνουμε την μηχανή!). Αυτή ήταν πάντα η Honda. Αθραυστοι κινητήρες ακούραστοι ελαστικοί ταξιδιάρικοι με ροπή από χαμηλά συνοδευμένοι με πλαίσια αναφοράς σε θέματα ακαμψίας και με λαμαρίνες τόσο άριστα γαλβανισμένες που για να σκουριάσουν πρέπει να τα παρκάρεις για μια δεκαετία στα νερά της Λούτσας. Από την άλλη σε ποιότητα εσωτερικού και διαμόρφωση χώρων πάντα στα πρώτα δίχως αυτό να είναι το δυνατό τους σημείο. Ακόμη και αυτό το τελευταίο το hrv θα το προτιμούσα με διαφορά σε σχέση με καρόκ, μπαρόκ, τροκ κιτιχόκ προπέλες και λοιπές .... γιατί γουστάρω τα αμάξια μου να τα πηδώ στην πάροδο του χρόνου και έχω το βίτσιο να τα θέλω πάντα standby. Όποιος θεωρεί πως σε μια σύγκριση golf και civic το πρώτο βγαίνει νικητής πραγματικά με τη honda πρέπει να έχει την σχέση που έχω κι εγώ με τον Μπίμπερ. Προσωπικά κάπου διάβασα πως είναι διάσημος τραγουδιστής. Τπτ άλλο δεν γνωρίζω.
-
Θα σου κάνω την χάρη να γράψω αλλά θα σε στενοχωρήσω. Πρώτον ο τίτλος θεωρώ πως δεν πρέπει να είναι στο κεφάλαιο 'Κατασκευαστες και Μοντέλα' και δεύτερον γιατί τόση πολλή σημασία για το τι γράφει ο καθένας; Τη δουλεια του κάνει και όπου αυτή εφάπτεται σε θέματα όπως πχ του civic θα σχολιάζεται ανάλογα με την κρίση του καθενός και όλα καλά.
-
Ισως έπρεπε να πάει στο Αυτοκίνηση , αλλά για λόγους Μάρκετινγκ μπήκε εδώ που έχει περισσότερη κίνηση .
Από την άλλη μου έκανε εντύπωση που ο συντάκτης αισθάνθηκε την ανάγκη να γράψει άρθρο .
Περιμένο και τον γάτο που έγραψε και στο συγκριτικό να μας πει την άποψη του...
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό