-
@driver-m said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@gatoz said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@manast said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
55000 km (4 χρόνια) στη stelvio. Service στο επίσημο δίκτυο, λάδια, φίλτρο λαδιού, αέρα, Α/C, πετρελαίου και αλλαγή υγρού φρένων με καθαρισμό του κυκλώματος 430€. Υπερδιπλάσιο από το μεγαλύτερο που είχα ως τώρα πληρώσει στα προηγούμενα 3 έτη.
Στην πραγματικότητα, χωρίς να είμαι χαρούμενος με το κόστος νομίζω μόνο το φίλτρο A/C και πετρελαίου τσούζει λίγο. (περίπου 60 και 70 € αντίστοιχα). Η αλήθεια είναι ότι το φίλτρο πετρελαίου θέλει μεγάλη μανούβρα για να αλλάξει!
Η αλλαγή υγρών φρένων, χρεώθηκε γύρω στα 65.Η αλφα σε τιμες σερβις φαινεται να ξεπερνα μεχρι και bmw και merc ή εστω να ειναι στα ιδια επιπεδα με βαση τα οσα εγραψες.
μιλαμε για αμαξι των 70k καινουργιο και για το service το 'μεγαλο' της 4ετιας.
μια χαρα τιμη μου φαινεται, μη σου πω και χαμηλη.Δεν εχει να κανει με το τι σερβις βαφτιζει ο καθενας ως "μεγαλο" ή "μικρο" αλλα με το τι ακριβως αλλαχτηκε.
Κι επισης για σερβις 55.000 χιλιομετρων το σερβις αυτο ειναι ελλιπες αν δεν εχουν αλλαχτει ποτε μπουζι και αντιψυκτικο. Γιατι αν ειχαν αλλαχτει δεν θα ελεγε ο φιλος οτι το τωρινο σερβις ηταν πολυ ακριβοτερο απ'τα προηγουμενα.430 ευρω παντως για φιλτρα, λαδια και υγρα φρενων προφανως και ειναι παρα πολλα. Και δε νομιζω οτι σε αντιστοιχης αξιας γερμανικο θα ηταν περισσοτερα. Στην καλυτερη τα ιδια θα ηταν και παλι θα ηταν πολλα.
καλα οτι πεις
ζησε ετσι... -
@kostis20 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Αυτα τα πράγματα για να γίνουv σε Q5 πχ τα υπολογίζω γύρω στα 600 με 800 euro.
430 για service τετραετίας τα λες και φθηνά για τετοιο αμάξι.Αν φιλτρα, λαδια και υγρα φρενων θελουν 600 ευρω (δεν αναφερομαι καν σε 800) για ενα q5 τοτε καλυτερα πουλα το και παρε 911.
Εγω παντως στην 320 μου τελευταια φορα που πηγα σε εξουδιοδοτημενο για αλλαγη ολων των παραπανω (πλην φιλτρο βενζινης) συν αντιψυκτικο και μπουζι, 240 ειχα δωσει με τα λαδια δικα μου. Και τα λαδια να πληρωνα αντε να πηγαινε 330 ξερω γω. Και μιλαμε και για μπουζι που εκαναν κανα 80αρι ευρω τοτε και αντιψυκτικο που ουτε αυτο ηταν φτηνο. Αν δεν αλλαζα αυτα, μαζι και με λαδια πανω απο 230-240 ευρω δεν θα'χα δωσει.
Σε μια Χ5 ξερω'γω αντε να πηγαινε οσο στον φιλο γι'αυτο μιλαω για παραπλησιες τιμες. Αλλα τα 600 που λες εσυ μου φαινονται εντελως εξωφρενικα κι αν ισχυουν τοτε ειναι για γελια. -
55000 km (4 χρόνια) στη stelvio. Service στο επίσημο δίκτυο, λάδια, φίλτρο λαδιού, αέρα, Α/C, πετρελαίου και αλλαγή υγρού φρένων με καθαρισμό του κυκλώματος 430€. Υπερδιπλάσιο από το μεγαλύτερο που είχα ως τώρα πληρώσει στα προηγούμενα 3 έτη.
Στην πραγματικότητα, χωρίς να είμαι χαρούμενος με το κόστος νομίζω μόνο το φίλτρο A/C και πετρελαίου τσούζει λίγο. (περίπου 60 και 70 € αντίστοιχα). Η αλήθεια είναι ότι το φίλτρο πετρελαίου θέλει μεγάλη μανούβρα για να αλλάξει!
Η αλλαγή υγρών φρένων, χρεώθηκε γύρω στα 65.Η αλφα σε τιμες σερβις φαινεται να ξεπερνα μεχρι και bmw και merc ή εστω να ειναι στα ιδια επιπεδα με βαση τα οσα εγραψες.
μιλαμε για αμαξι των 70k καινουργιο και για το service το 'μεγαλο' της 4ετιας.
μια χαρα τιμη μου φαινεται, μη σου πω και χαμηλη.Δεν εχει να κανει με το τι σερβις βαφτιζει ο καθενας ως "μεγαλο" ή "μικρο" αλλα με το τι ακριβως αλλαχτηκε.
Κι επισης για σερβις 55.000 χιλιομετρων το σερβις αυτο ειναι ελλιπες αν δεν εχουν αλλαχτει ποτε μπουζι και αντιψυκτικο. Γιατι αν ειχαν αλλαχτει δεν θα ελεγε ο φιλος οτι το τωρινο σερβις ηταν πολυ ακριβοτερο απ'τα προηγουμενα.430 ευρω παντως για φιλτρα, λαδια και υγρα φρενων προφανως και ειναι παρα πολλα. Και δε νομιζω οτι σε αντιστοιχης αξιας γερμανικο θα ηταν περισσοτερα. Στην καλυτερη τα ιδια θα ηταν και παλι θα ηταν πολλα.
καλα οτι πεις
ζησε ετσι...Ε καλα αν θιχτηκες που μου φανηκαν πολλα τα 430 ευρω για φιλτρα, λαδια και υγρο φρενων σε μια αλφα ρομεο, τι να κανουμε, συμβαινουν αυτα.
Εντωμεταξυ μεχρι και του ιδιου του κατοχου πολλα του φανηκαν αλλα δεν πειραζει, αφου ειναι "μεγαλο" το σερβις ας καει και το παλιαμπελο.Κι ενημερωτικα, η diesel stelvio ξεκινα απο 54 χιλιαρικα τωρα. Πριν 4 χρονια θα ηταν ακομα φτηνοτερη λογικα. Παντως 70 χιλιαρικα δεν κοστιζε με diesel κινητηρα σαν του φιλου.
-
Εννοείται ειναι πολλά.
-
Μην κολλάτε στα μπουζί. Ενα αυτοκίνητο που χρειάζεται αλλαγή στο φίλτρο πετρελαίου, δεν θα χρειαστεί ποτέ μπουζί.
Το κύκλωμα ψύξης, θα πειραχτεί στα πέντε χρόνια.
Τα λεφτά είναι πολλά καθώς βγαίνουν από την τσέπη, αλλά δεν έχω ψευδαισθήσεις. Σίγουρα κάποια πράγματα πχ την τιμή μονάδας χρόνου service μου την χρεώνουν παραπάνω από ότι αν πήγαινα στο ίδιο συνεργείο ένα multijet panda.
Eγώ τα έκτακτα εξορκίζω. Οχι τα προγραμματισμένα. -
εδω τα giulietta εχω δει κατι τιμες (για εξουσιοδοτημενο μιλαω παντα) που είναι να απορεις...με το που τελειωσουν εγγυησεις κλπ πας αλλού και θα σου προσέξουν και πιο πολύ το αυτοκίνητο...
-
Παντως 70 χιλιαρικα δεν κοστιζε με diesel κινητηρα σαν του φιλου.
67.000€ 28/11/2018.
Μην αρπάζεστε αν κάποιος βλέπει αλλιώς μερικά πράγματα.
Τα έδινα σε έλληνες συνεργάτες των γερμανών, τα δίνω σε συνεργάτες των ιταλών και των γιαπωνέζων.
Οταν είσαι ικανοποιημένος από αυτό που παίρνεις, τα δίνεις ευχάριστα. Ξανάγραψα: τα απρόοπτα να λείπουν. -
Παντως 70 χιλιαρικα δεν κοστιζε με diesel κινητηρα σαν του φιλου.
67.000€ 28/11/2018.
Μην αρπάζεστε αν κάποιος βλέπει αλλιώς μερικά πράγματα.
Τα έδινα σε έλληνες συνεργάτες των γερμανών, τα δίνω σε συνεργάτες των ιταλών και των γιαπωνέζων.
Οταν είσαι ικανοποιημένος από αυτό που παίρνεις, τα δίνεις ευχάριστα. Ξανάγραψα: τα απρόοπτα να λείπουν.Mα εγω δεν ειπα οτι οι Γερμανοι ειναι καλυτεροι. Ειπα οτι και η αλφα υπερκοστολογει οσο αυτοι.
Στα αλφα εχω δει παντως τραγικες τιμες ακομα και σε εξειδικευμενα συνεργεια ενω τουλαχιστον για bmw που εχω αμεση επαφη βρισκεις αξιολογοτατα εξειδικευμενα σε πολυ λογικες τιμες.
-
430 μεγάλο σέρβις για αυτοκίνητο τέτοιας αξίας είναι πολύ καλή τιμή. Αλλαγή φίλτρου πετρελαίου σε vitara ζητάνε 100άρικο στην αντιπροσωπεία γιατί είναι δυσπρόσιτο και πληρώνεις εργατοώρα. Υγρά φρένων κτλ κλασσική εργασία που έχει κόστος.. και δε ξέρω και τι λάδια του βάζουν που παλι στο δικό μου πάνε πάνω από 100 ευρώ. Όλα καλά
-
@kostis20 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Αυτα τα πράγματα για να γίνουv σε Q5 πχ τα υπολογίζω γύρω στα 600 με 800 euro.
430 για service τετραετίας τα λες και φθηνά για τετοιο αμάξι.Αν φιλτρα, λαδια και υγρα φρενων θελουν 600 ευρω (δεν αναφερομαι καν σε 800) για ενα q5 τοτε καλυτερα πουλα το και παρε 911.
Εγω παντως στην 320 μου τελευταια φορα που πηγα σε εξουδιοδοτημενο για αλλαγη ολων των παραπανω (πλην φιλτρο βενζινης) συν αντιψυκτικο και μπουζι, 240 ειχα δωσει με τα λαδια δικα μου. Και τα λαδια να πληρωνα αντε να πηγαινε 330 ξερω γω. Και μιλαμε και για μπουζι που εκαναν κανα 80αρι ευρω τοτε και αντιψυκτικο που ουτε αυτο ηταν φτηνο. Αν δεν αλλαζα αυτα, μαζι και με λαδια πανω απο 230-240 ευρω δεν θα'χα δωσει.
Σε μια Χ5 ξερω'γω αντε να πηγαινε οσο στον φιλο γι'αυτο μιλαω για παραπλησιες τιμες. Αλλα τα 600 που λες εσυ μου φαινονται εντελως εξωφρενικα κι αν ισχυουν τοτε ειναι για γελια.Εδω μιλάμε για τιμές αντιπροσωπείας!
Εγω τα πρώτα δύο χρόνια που πήγαινα το Α5 στη Καρεντα πλήρωνα για απλή αλλάγη λαδιου 180 ευρω περίπου.Και μάλιστα με λάδι kOLBEN το οποίο χρέωναν 19 ευρώ το λίτρο.
Το ίδιο και στη 5αρα στο Νταγκουνάκη η απλή αλλαγή λαδιού εκανε περίπου 180 με 200 ευρώ με 6 λίτρα λάδι "ΒΜW ". -
Σόρρυ διάβασα ότι χρεώνουν διαφορετικη εργατοώρα ανάλογα το μοντέλο?!?!
Πάντως η κάθε αντιπροσωπεία χρεώνει ότι θέλει, τηλ στα Γιάννενα στη Μερσεντές για σύνδεση στο star 50€. Καρδίτσα 20€ + ΦΠΑ ..... Βγάλτε άκρη. Στα Γιάννενα ίσως μπαίνεις μέτοχος στην αγορά του διαγνωστικού. -
@w202-amg said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Σόρρυ διάβασα ότι χρεώνουν διαφορετικη εργατοώρα ανάλογα το μοντέλο?!?!
Εχεις δίκιο που κατάλαβες ότι το έγραψα έτσι. Κακή διατύπωση (το ξαναδιάβασα). Ηθελα να πω ότι θα το θεωρούσα αποδεκτό. Δεν γνωρίζω αν γίνεται. Καλώς το πρόσεξες.
-
Ειλικρινά δεν περίμενα να ακολουθήσει τόση ...διαμάχη την απλή καταγραφή της πρόσφατης εμπειρίας μου κοντά 20 δημοσιεύσεις πριν!
-
@mastoras78 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
430 μεγάλο σέρβις για αυτοκίνητο τέτοιας αξίας είναι πολύ καλή τιμή. Αλλαγή φίλτρου πετρελαίου σε vitara ζητάνε 100άρικο στην αντιπροσωπεία γιατί είναι δυσπρόσιτο και πληρώνεις εργατοώρα.
Μια και έπιασες και Vitara στο στόμα σου... από άλλο κάτοχο που είδα το ακόλουθο...
Μπουζί + τακάκια μόνο ένα τρακοσάρι.
-
για πες φων, ποσο πανε τα τακακια? ολα?
-
Απίστευτες τιμές για ένα λαϊκό αυτοκίνητο.
Ούτε κατά διάνοια 14 χρόνια στις αντιπροσωπείες της FORD να έχω δώσει τόσα λεφτά. -
@famas said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Ούτε κατά διάνοια 14 χρόνια στις αντιπροσωπείες της FORD να έχω δώσει τόσα λεφτά.Μπορει σε καποιες αντιπροσωπειες και συγκεκριμενα σφακ να στον πιανουν
δεν ισχυει στις αλλες που ειναι λογικοτερες
αυτο που ισχυει ειναι οτι δεν σου ακυρωνουν την εγγυηση εαν τακακια, μπουζι κλπ τα βαλεις αλλου. ακομη και εαν κανεις ψηλωματα. ή εαν τα πας εσυ τα ανταλλακτικα.
γενικα ενα σετ τακακια μπρος-πισω ιδιο με της αντιπροσωπειας, εντελως ιδιο και σε κωδικο-εταιρεια, παει καπου στα 120-130 ευρω. το ξαναλεω, μπρος-πισω.
και τα μπουζι ιριδιου ας πουμε, ακατανοητο οτι αλλαξαν στα 4 χρονια. δεν προβλεπεται.και απο την αλλη μην ξεχναμε, ζημιες γιοκ με το 'λαικο' αυτοκινητο. οχι σαν τα χρεπια γνωστων εταιριωνε... το βιτ μου το αποχωριστικα για λιγες μερες μονο οταν που εξυσε τη πορτα μια μανετα απο μηχανακι. σε αντιθεση με ενα γαλλικο που εχω αρχισει να αναρωτιεμαι εαν το εχω στη κατοχη μου ή εχω ντεζαβου... και μια και χειμωνιασε, για πες μαστορη την γνωστη ιστορια με το 'μη πατε απο το βουνο στη ζηρεια γιατι εγω ξηλωσα θολους, κολλησα και τρομαξα και γυρτισα πισω'.
-
@famas said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Ούτε κατά διάνοια 14 χρόνια στις αντιπροσωπείες της FORD να έχω δώσει τόσα λεφτά.σήμερα σε αντιπροσωπεία της ford τόσα θα έδινες πάνω κάτω
-
Μάρθα Βούρτση ο Γάτος, που του κρίνατε άσχημα το παπάρα...
-
και τα μπουζι ιριδιου ας πουμε, ακατανοητο οτι αλλαξαν στα 4 χρονια. δεν προβλεπεται.
To μανουαλ λέει αντικατάσταση 60κ ή 3 χρόνια πάντως.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?