-
Είναι κάτι για το οποίο λίγοι θέλουν να μιλήσουν... Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις τελωνείο σαν ιδιώτης πρωτάρης χωρίς ή να σε σφάξουν ή να λαδωσεις. Κι όταν έχεις κάνει ήδη τον κόπο και τα έξοδα, πας πρόβατο για σφάξιμο... Αν είσαι έτοιμος για το δεύτερο, πρέπει να ξέρεις και πως να προσεγγίσεις ποιον, τι τιμές παίζουν κλπ, για να γίνει η δουλειά σου. Αν όχι, πας σε έναν εκτελωνιστη, οπότε όλα αυτά τα λύνει αυτός κι απλά θα πληρώσεις ένα ποσό ως αμοιβή του.
-
Μεταφορά από άλλο θέμα:
@nikosch said in Θέλω να εισάγω αυτοκίνητο από εξωτερικό:
Καλησπέρα στην ομάδα.
Επειδή τώρα τελευταία ψαχνω συνεχως για αυτοκίνητο από εξωτερικό (BMW X4) έχω τις εξής ερωτήσεις:
- από που συμφέρει να ψάξω, Γερμανία , Ιταλία ή Βουλγαρία?
- μπορεί κάποιος να μου πει χοντρικά το συνολικό κόστος μέχρι το κλειδί στο χερι Ελλάδα;
- ξερω ότι πρέπει να έχει τα ελάχιστα έξτρα το αυτοκίνητο για χαμηλότερο κόστος εκτελωνισμού, αλλά που να απευθυνθώ για να ρωτήσω (είμαι από Κρήτη);
ps. θέλω να το φέρω οδικώς κατά προτίμηση.
@tgd said in Θέλω να εισάγω αυτοκίνητο από εξωτερικό:
@nikosch
Βουλγαρία; Όχι βέβαια. Τι νομίζεις ότι θα βρεις εκεί; Εισαγωγές από άλλες χώρες τις ευρώπης.
Η Γερμανία και το Βέλγιο αποτελούν τις πιο σταθερές πηγές. Για τι πράγμα ψάχνεις;@nikosch said in Θέλω να εισάγω αυτοκίνητο από εξωτερικό:
@nikosch
Βουλγαρία; Όχι βέβαια. Τι νομίζεις ότι θα βρεις εκεί; Εισαγωγές από άλλες χώρες τις ευρώπης.
Η Γερμανία και το Βέλγιο αποτελούν τις πιο σταθερές πηγές. Για τι πράγμα ψάχνεις;Οπως ανέφερα και στο αρχικό post θέλω να φέρω ένα bmw x4.
@fanis75 said in Θέλω να εισάγω αυτοκίνητο από εξωτερικό:
@nikosch said in Θέλω να εισάγω αυτοκίνητο από εξωτερικό:
Καλησπέρα στην ομάδα.
Επειδή τώρα τελευταία ψαχνω συνεχως για αυτοκίνητο από εξωτερικό (BMW X4) έχω τις εξής ερωτήσεις:
- από που συμφέρει να ψάξω, Γερμανία , Ιταλία ή Βουλγαρία?
- μπορεί κάποιος να μου πει χοντρικά το συνολικό κόστος μέχρι το κλειδί στο χερι Ελλάδα;
- ξερω ότι πρέπει να έχει τα ελάχιστα έξτρα το αυτοκίνητο για χαμηλότερο κόστος εκτελωνισμού, αλλά που να απευθυνθώ για να ρωτήσω (είμαι από Κρήτη);
ps. θέλω να το φέρω οδικώς κατά προτίμηση.
- Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία. Μακριά από Ιταλία και Βουλγαρία.
- ΚΑΝΕΙΣ εδώ δεν μπορεί να σου πει το κόστος. Και θα σου εξηγήσω γιατί. Το τελικό κόστος είναι:
- Αγορά αυτοκίνήτου
- Κόστος να έρθει Ελλάδα
- Φόρος (ΕΤΤ)
- Άδεια, πινακίδες και ΚΤΕΟ.
Το Νο.3 για να το μάθεις θα πρέπει να δώσεις τον αριθμό πλαισίου σε έναν εκτελωνιστή για να σου πει ακριβώς το ύψος του φόρου.
Πολύ χοντρικά να υπολογίζει άλλα €15.000 στην τιμή που θα το βρείς στην Γερμανία. Αλλά το μεγαλύτερο κόστος είναι ο φόρος που είναι άγνωστο μέχει να βρείς το αυτοκίνητο και να σου επιβεβαιώσει ο εκτελωνιστής το ποσό.
Δεν βρίσκεις κάτι στην Ελλάδα;
Κάπου έχει ανεβάσει ένας άλλος με το ίδιο ερώτημα έναν επίσημο έμπορο BMW στη Γερμανία που είχε έλληνα υπάλληλο και μπόρεσε να συννενοηθεί.@nikosch said in Θέλω να εισάγω αυτοκίνητο από εξωτερικό:
Δεν βρίσκεις κάτι στην Ελλάδα;
Κάπου έχει ανεβάσει ένας άλλος με το ίδιο ερώτημα έναν επίσημο έμπορο BMW στη Γερμανία που είχε έλληνα υπάλληλο και μπόρεσε να συννενοηθεί.Μπορεις να με βοηθησεις που βρισκεται αυτη η συνομιλια? ευχαριστω.
Εδώ είναι η αναζήτηση για τα "Premium Selection" αυτοκίνητα στη Γερμανία. Μεταχειρισμένα με εγγύηση από επίσημους dealers της BMW:
Έχει 36 Χ4. Στο ίδιο σάιτ μπορείς να βρείς και άλλα, που όμως δεν ανήκουν στα "Premium Selection". Είναι καμιά 60αριά ακόμα.
Τώρα ποιος dealer ήταν δεν κατάφερα να το βρω. Αν πας στα σάιτ των dealer μέσω αυτού του σάιτ, θα δεις και τα ονόματα των πωλητών. Ήταν μεγάλο μαγαζί, πρέπει να είχε 15 πωλητές και ένας ήταν έλληνας. Είχε γράψει ένας στο φόρουμ πως είχε συννενοηθεί άψογα μαζί του. Μόνο, λέει, μην περιμένεις παζάρι, ένα χιλιάρικο του κόψανε...
Το κακό είναι ότι παίζεις ρουλέτα με το ελληνικό τελωνείο. Μόνο ο εκτελωνιστής μπορεί να καταλάβει από το VIN περίπου πόσο θα σου χρεώσουν. Τα περισσότερα γερμανικά αυτοκίνητα έχουν πλούσιο εξοπλισμό κι αυτό ανεβάζει τους δασμούς.
-
This post is deleted! -
Καλησπέρα στην παρέα . Ψάχνω για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο RENAULT CLIO . Βρήκα έμπορο που τα φέρνει από Γαλλία και θα αναλάβει εκείνος τον εκτελωνισμό και τα σχετικά. Προτείνετε να προχωρήσω ; Διαβάζω και ακούω συνέχεια για απάτες με φορολογίες και ψεύτικα χιλιόμετρα. Υπάρχει τρόπος να διασφαλίσω κάπως την ποιότητα του αυτοκινήτου η την ιστορία του ; (πχ πραγματικά χλμ / αν εχει τρακάρει κλπ)
ΥΓ : έχει περάσει από έλεγχο σε μηχανικό δικό μου που μου πρότεινε να προχωρήσω
-
@ilnick98 said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:
Υπάρχει τρόπος να διασφαλίσω κάπως την ποιότητα του αυτοκινήτου η την ιστορία του ; (πχ πραγματικά χλμ / αν εχει τρακάρει κλπ)
Όχι δεν υπάρχει, εκτός εαν γνωρίζεις τον πωλητή (τον Γάλλο ιδιώτη δηλαδή) προσωπικά. Άλλος τρόπος διασφάλισης δεν υπάρχει που να είναι 100% σίγουρος.
-
Ψάξε να δεις αν το Τέλος Ταξινόμισης ανεβάζει πολύ την τιμή. Σε μικρά αυτοκίνητα τα οποία έχουν πολύ πρόσθετο εξοπλισμό από το εργοστάσιο, μπορεί να σου πάει και 1000+ € το ΤΤ.
Και σε συνδιασμό με αυτό που είπε ο Φάνης, είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις άκρη αν το αμάξι σου βγάλει ζημιά μετά από 1-2 μήνες.
Και κάτι τελευταίο, λόγω του ότι υπάρχει ένα μεγάλο νομοθετικό κενό (στη Γερμανία τουλαχιστον), αν το αυτοκίνητο γίνει εξαγωγή, ο έμπορος δεν αναλαμβάνει ευθύνη για το αν υπήρχε βλάβη ενώ το γνώριζε. Κοινώς παίρνεις ένα μεγάλο ρίσκο. -
Φίλος χρησιμοποίησε κάτι σαν το παρακάτω ( κοίταγε σίγουρα στην αρχή το συγκεκριμένο site , δε ξέρω αν δούλεψε αυτό τελικά ) , για αυτοκίνητο που είχε φέρει ήδη ο μαντράς Ελλάδα.
https://www.autodna.com/sample-reports/vehicle-history-france
Έδωσε αριθμό πλαισίου και είδε την προηγούμενη χρήση ( leasing ήταν ) , τα σέρβις ( τα περνούσαν στο σύστημα ) , έβγαλε άκρη με τα χιλιόμετρα και αν είχε ατυχήματα ( μικροπράγματα ) . Είχε ήδη βάλει μηχανικό και τελικά προχώρησε στην αγορά.
Δεν έχω προσωπική άποψη, εμπειρία άλλου αναφέρω , προφανώς δεν είσαι 100% σίγουρος , δε ξέρω τι θα γινόταν αν το όχημα δεν είχε περάσει από αντιπροσωπεία, αλλά δεν νομίζω ότι υπήρχε και κάτι περισσότερο να κάνει , σε συνδυασμό με τον έλεγχο από τον μηχανικό του.
Σίγουρα πάντως υπάρχουν και στο εξωτερικό παρόμοιες εταιρίες σαν τις Ελληνικές που κάνουν έλεγχο μεταχειρισμένων και σου παραδίδουν την αναφορά. -
Καλησπέρα σε όλους παιδιά. Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα και ήθελα να ρωτήσω μήπως ξέρει κανείς καμία λύση. Ζούσα Πολωνία και πριν έναν χρόνο σχεδόν αγόρασα ένα αμάξι. Το καλοκαίρι αποφάσισα να επιστρέψω Ελλάδα και πήρα το αμάξι μαζί. Το εκτελωνισα κανονικά και τώρα πρέπει να περάσω ΚΤΕΟ και να πάω μετά να το δηλώσω. Το θέμα είναι ΚΤΕΟ δεν μου το περνάνε χωρίς την προσκόμιση του τελευταίου χαρτί ΚΤΕΟ που έγινε στην Πολωνία. Δυστυχώς αυτό το χαρτί δεν το έχω και προσπαθώ να συνεννοηθώ με το προηγούμενο ιδιοκτήτη αλλά με γράφει. Γνωρίζει κανένας αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο σε αυτή την περίπτωση;
Ευχαριστώ πολύ. -
@kontojohn said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:
Καλησπέρα σε όλους παιδιά. Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα και ήθελα να ρωτήσω μήπως ξέρει κανείς καμία λύση. Ζούσα Πολωνία και πριν έναν χρόνο σχεδόν αγόρασα ένα αμάξι. Το καλοκαίρι αποφάσισα να επιστρέψω Ελλάδα και πήρα το αμάξι μαζί. Το εκτελωνισα κανονικά και τώρα πρέπει να περάσω ΚΤΕΟ και να πάω μετά να το δηλώσω. Το θέμα είναι ΚΤΕΟ δεν μου το περνάνε χωρίς την προσκόμιση του τελευταίου χαρτί ΚΤΕΟ που έγινε στην Πολωνία. Δυστυχώς αυτό το χαρτί δεν το έχω και προσπαθώ να συνεννοηθώ με το προηγούμενο ιδιοκτήτη αλλά με γράφει. Γνωρίζει κανένας αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο σε αυτή την περίπτωση;
Ευχαριστώ πολύ.Αν ζητησεις απο το ΚΤΕΟ της Πολωνιας να σου στειλουν ενα αντιγραφο ?
-
Ακούγεται λογικό.
Δεν υπάρχει κάποια βάση δεδομένων που καταχωρουνται τα αυτοκίνητα;
Ή πρέπει να βρεις απ το συγκεκριμένο "μαγαζί" που πέρασε στη Πολωνία;
Κάνε μια ερώτηση με τον αριθμό πλαισίου και τις πολωνικές πινακίδες να δεις τι τύχη θα χεις. Σε googlαρισμα βγάζει αυτό που "μιλάνε" κι αγγλικά, μήπως μπορούν να σου στείλουν αντίγραφο, ακόμη κι επ αμοιβή.
https://www.bosmal.eu/132-motor_vehicle_inspection_stationΕσύ γνωρίζεις και πολωνικά;
Εκεί έγινε μεταβίβαση χωρίς να χρειάζεται επιθεώρηση ΚΤΕΟ; -
Ευχαριστώ πολύ.Ναι ισχύει αυτό που σου είπαν, άλλαξε Ιούλιο 2020 ο νόμος για να προστατεύουν τους αγοραστές και καλά από τα γυρισμένα χλμ.
2 λύσεις έχεις:- Βρίσκεις το χαρτί ΚΤΕΟ από Πολωνία
- Βρίσκεις ένα ΚΤΕΟ που το περνάει χωρίς το ΚΤΕΟ Πολωνίας, με το αζημίωτο φυσικά. Αλλά θέλει γνωριμία, δεν θα στο κάνουν έτσι, οπότε εαν δεν έχεις πας σε διεκπαιρεωτή.
-
Κατάφερα με χίλια ζόρια να βρώ το ΚΤΕΟ στην Πολωνία από όπου πέρασε το αμάξι τελευταία φορά και μετά από πολύ παρακαλι μου έστειλαν το χαρτί σκαναρισμενο. Πήγα πέρασα ΚΤΕΟ κανονικά και τώρα στο υπουργείο που πήγα να καταθέσω τα χαρτιά μου λένε θέλουν το πρωτότυπο. Ανάθεμα δηλαδή έπρεπε να το πουλήσω το κωλοαμαξο στην Πολωνία τι ήθελα να το πάρω μαζί, μου έχει βγει η πίστη για ένα κωλόχαρτο.
-
Κατάφερα με χίλια ζόρια να βρώ το ΚΤΕΟ στην Πολωνία από όπου πέρασε το αμάξι τελευταία φορά και μετά από πολύ παρακαλι μου έστειλαν το χαρτί σκαναρισμενο. Πήγα πέρασα ΚΤΕΟ κανονικά και τώρα στο υπουργείο που πήγα να καταθέσω τα χαρτιά μου λένε θέλουν το πρωτότυπο. Ανάθεμα δηλαδή έπρεπε να το πουλήσω το κωλοαμαξο στην Πολωνία τι ήθελα να το πάρω μαζί, μου έχει βγει η πίστη για ένα κωλόχαρτο.
Αθάνατη Ελλαδάρα... Να χέσω και την ΕΕ μας που μέσα στο 2022 δεν υπάρχουν όλα online... Μας έφαγε ο πολιτισμός.
-
Χαζομάρα η τόση γραφειοκρατία, αλλά για να τελειώνεις, ζήτα από το πολωνικό ΚΤΕΟ να σου στείλουν με DHL το πρωτότυπο σφραγισμένο, με δικά σου έξοδα. Σε δυο μέρες θα το έχεις.
-
@dimitriscsd said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:
Αθάνατη Ελλαδάρα... Να χέσω και την ΕΕ μας που μέσα στο 2022 δεν υπάρχουν όλα online... Μας έφαγε ο πολιτισμός.
Το τραγικο ειναι οτι στην Πολωνια υπαρχουν ονλαιν στο σαιτ του υπουργειου και για αυτο δεν κουβαλανε αυτο το κωλοχαρτο. Αλλα στην Ελλαδα δηστυχως δεν το δεχονται αυτο, θελουν το χαρτι ντε και καλα.
-
Καλησπέρα θέλω να κάνω μια ερώτηση. Ένας φίλος από Αγγλία μου έδωσε το αμάξι του δεξιοτιμονο με αγγλικές πινακίδες σε πολύ καλή κατάσταση και πολύ καλό αμάξι. Θέλω πολύ να το κρατήσω αλλά διάβασα ότι για να κάνεις ελληνικές πινακίδες θέλει 3.000 σε αμάξι που είναι Euro 4 και επίσης ότι θέλει αλλά 5-6.000 για να το κάνεις αριστεροτιμονο, κάτι το οποίο προφανώς δεν συμφέρει. Έχει κανείς καμία ιδέα για το τι μπορώ να κάνω ώστε να γλιτώσω όλα αυτά τα λεφτά και να κυκλοφορω το αμάξι κανονικά?
Ευχαριστώ πολύ ️ -
Αν το πουλήσεις για ανταλλακτικά και πάρεις άλλο, θα γλιτώσεις τα έξοδα εισαγωγής.
-
@antonakis said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:
Αν το πουλήσεις για ανταλλακτικά και πάρεις άλλο, θα γλιτώσεις τα έξοδα εισαγωγής.
Το θέμα είναι ότι είναι πολύ καλό αμάξι και δεν υπάρχει στην Ελλάδα το συγκεκριμένο μοντέλο
-
Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για τις πινακίδες, αν θες να είσαι νόμιμος. Μπορείς να το κρατήσεις ως δεξιοτίμονο, αλλά είναι πολύ άβολη η οδήγησή του εδώ, ίσως και επικίνδυνη. Τι αυτοκίνητο είναι όμως που δεν υπάρχει εδώ;
-
Αν δεν υπάρχει στην Ελλάδα το μοντέλο, θα δυσκολευτείς να βρεις συνεργείο και ανταλλακτικά για τη μετατροπή σε αριστερό.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.