-
Έχω μα απορία sos παιδια....μια βοήθεια... μου έκλεψαν τον προφυλακτήρα μαζι με τα φτερα τα πισω στο σμαρτάκι μου. Χτες στο Ελληνικό. Υπάρχει περίπτωση να με αποζημιώσει η ασφαλιστική μου? την anytime έχω και περιλαμβάνει και την ασφάλεια μερικής κλοπής...
-
Λογικα ναι, αλλα παρε κι ενα τηλεφωνο να το επιβεβαιωσεις και να κανονισεις τα περαιτερω...
-
μεγαλη επιτυχια...
Ανασφάλιστο ένα στα πέντε ΙΧ - Στα λόγια έμειναν οι 'απειλές' του υπουργείου Οικονομικών
Ένα στα πέντε αυτοκίνητα συνεχίζει να κυκλοφορεί ανασφάλιστο στους ελληνικούς δρόμους, παρά τις απειλές για πρόστιμα από το υπουργείο Οικονομικών.
Τα πρόστιμα (που υποτίθεται ότι θα αποστέλλονταν μέσω ταχυδρομείου) δεν επιβλήθηκαν ποτέ στα ανασφάλιστα ΙΧ καθώς, όπως φαίνεται, το μόνο που ήθελε να κάνει το υπουργείο Οικονομικών ήταν να τρομοκρατήσει τους ιδιοκτήτες για να σπεύσουν να υπογράψουν συμβόλαια με τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς που μίλησαν στην εφημερίδα 'Δημοκρατία' περίπου 300.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων (σε ένα σύνολο 1,2 εκατ. ανασφάλιστων ΙΧ) πίστεψαν στις απειλές και έσπευσαν να ασφαλίσουν τα οχήματα τους. Όμως περίπου 900.000 ΙΧ συνεχίζουν και σήμερα να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, παρά τις διατάξεις που ψηφίστηκαν και τις απειλητικές διαρροές για τσουχτερά πρόστιμα.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη νομοθετική διάταξη που είχε ψηφιστεί τον περασμένο Μάρτιο από τη Βουλή το υπ. Οικονομικών θα προχωρούσε σε ηλεκτρονικές διασταυρώσεις μεταξύ του αρχείου οχημάτων του υπουργείου και του αρχείου πελατών των ασφαλιστικών εταιρειών για να εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα.
Οι φορολογούμενοι που θα εντοπίζονταν από τη διασταύρωση να έχουν στην κατοχή τους ανασφάλιστο όχημα θα δέχονταν επιστολή από του υπουργείο Οικονομικών με την οποία θα καλούνταν εντός οκτώ ημερών να προσκομίσουν στην Εφορία το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα τους, ενώ θα τους επιβαλλόταν και πρόστιμα με τη μορφή παραβόλου ύψους 250 ευρώ. Κάτι όμως που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.
Σημειώνεται πάντως ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία οι οδηγοί που κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα και εντοπίζονται από τον αστυνομικό έλεγχο τιμωρούνται με αφαίρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες καθώς και με πρόστιμο 500 ευρώ, εφόσον το ανασφάλιστο όχημα είναι επιβατικό ΙΧ και 250 ευρώ εφόσον είναι δίκυκλο. Εάν όμως εμπλακούν σε ατύχημα τότε αφαιρούνται το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορία για δύο χρόνια.
Πηγή: newmoney.gr
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
μεγαλη επιτυχια...πολυ πιθανα να υπαρχει νομικο κώλλυμα, και γι αυτο να μην προχωραει... αν και μεταξυ μας... δεν νομιζω. Αυτο το κράτος δεν εχει σεβαστει το Σύνταγμα στο ελάχιστο.... αυτα ειναι ψιλα γράμματα.
-
Παιδιά SOS
Είχα αφήσει το αμάξι και ένας μ@λακας έκανε ηλεκτροσυγκόληση και μου γέμισε το παρμπρίζ καψίματα. Έχω Ατλαντική Ένωση και θραύση κρυστάλλων.
Πήγα στην CarGlass και μου είπε πως η αντικατάσταση είναι δωρεάν. Έκλεισα ραντεβού και έφυγα ήσυχος. Τα αναλαμβάνει όλα αυτός εκτός από μία εξουσιοδότηση που θα του κάνω και ένα γνήσιο υπογραφής για να πληρωθεί από την ασφαλιστική αντί εμού.
Πήρα τηλέφωνο στην Ατλαντική και μου είπε πως η CarGlass ΔΕΝ είναι συνεργαζόμενη εταιρία και κακώς το πήγα εκεί. Αυτή συνεργάζεται με άλλους και πρέπει να απευθυνθώ εκεί. Φυσικά αυτοί δεν καλύπτουν την ζημιά από την ηλεκτροκόληση και θα πρέπει πρωφανώς να το σπάσω μόνος μου.
Τι συμβαίνει και εν τέλει που να πάω? Αν κάνω την εξουσιοδότηση αυτή στην CarGlass φέρω άλλη ευθύνη? Μου λένε κατηγορηματικά όχι. Αλλά δεν πρέπει να το έχει δει και πραγματογνώμονας?
Τι να κάνω???
-
Να το πάς στην εταιρεία που συνεργάζεται με την Ατλαντική....!!
-
α) το πήγες σε μαγαζί της CarGlass ή σε κάποιο συνεργαζόμενο συνεργείο με την CarGlass;
β) Αν δεν έχει συνεργασία η ασφαλιστική με το μαγαζί μπορεί να ισχύουν απαλαγές ή και να μην σε καλύψει και θα χρειαστεί να το δει και πραγματογνόμωνας στην καλύετερη. Καλύτερα να το πας σε συνεργαζόμενο με την ασφαλιστική σου -
Μήπως γνωρίζει κανείς εκτός από την εθνική ποια άλλη ασφάλεια παρέχει τις καλυψεις ίδιον ζημιών και στην Ευρώπη;
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk-4 now Free
-
Φοίνικας....AIG.....Πίστη.....Interasco....σίγουρα!!
-
Φοίνικας....AIG.....Πίστη.....Interasco....σίγουρα!!
Κάλεσα σε όλες που ανέφερες και ασφαλιζουν μόνο αστική ευθύνη στην Ευρώπη. Άρα μόνο η εθνική είναι βέβαιο ότι ισχύουν οι καλυψεις Ευρώπη.Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
-
Μινέττα προσφέρει προεραιτικές καλύψεις στην ΕΕ συν Ελβετία και κάνα δύο ακόμη συνδεδεμένες με ΕΕ όχι Βαλκάνια.
-
Για να βλέπετε πόσο γκαντέμης μπορεί να ναι κάποιος αλλά κι σε τι μπορυδελοχώρα ζούμε (όχι ότι δεν το ξέρατε, αλλά επανάληψη μητέρα μαθήσεως)...
Το Σεπτέμβρη του 2003 μπλέκω σε μικροτροχαίο με υλικές ζημίες... Χτύπησα στην Ομόνοια με μια κυρία 80 ετών (τότε) που οδηγούσε το αμάξι του συζύγου της (συνοδηγός, 80 φεύγα ετών, τότε). Δε δέχονται υπαιτιότητα, ούτε κι εμείς. Εγώ είχα Διεθνή Ένωση, αυτοί Εθνική. Πάμε σε αγωγές μέσω ασφαλιστικών. Γίνεται το πρώτο δικαστήριο το Μάρτη του 2005 (Ειρηνοδικείο Αθηνών). Βγαίνει απόφαση τον ιούλιο του 2005 που με δικαιώνει πλήρως. Υλικές ζημίες 1874 ευρώ (δύο πόρτες πλαινές αντικατάσταση κι ένα φτερό βαφή) συν 150 ευρώ λόγω μείωσης αξίας οχήματος μετά το τρακάρισμα συν 50 ευρώ για ηθική βλάβη. Η απόφαση όριζε ότι είναι άμεσα εκτελεστή για το 50% των χρημάτων, οπότε πήρα τότε γύρω (Ιούλιος 2005) στα 1100 ευρώ (μαζί εμ κάτι τόκους 16 μηνών από την επίδοση της αγωγής).
Κάνουν έφεση το Σεπτέμβρη του 2005 κατά της απόφασης. Βγαίνει δικάσιμη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για 21 Σεπτέμβρη 2007 (2 χρόνια μετά την έφεση). Λόγω εθνικών εκλογών τότε, παίρνει αναβολή για 2 χρόνια μετά. Άλλες 2-3 αναβολές (έχω χάσει το λογαριασμό) και τελικά εκδικάζεται την Παρασκευή 4 Οκτ. 2013. Τη Δυετέρα 7/10 το μεσημεράκι με παίρνει τηλέφωνο η Δικηγόρος που συνεργαζόταν τότε με τη Διεθνή Ένωση και χειριζόταν την υπόθεσή μου. Μου λέει...έγινε το δικαστήριο, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα...Πρέπει να πληρώσετε 660 ευρώ
Μου εξηγεί λοιπόν, ότι επειδή η Διεθνής Ένωσις έκλεισε τον Ιούλιο του 2013, οι εκκρεμότητές της (όπως η δική μου) μεταβιβάστηκαν στο Επικουρικό Κεφάλαιο. Πλην όμως το τελευταίο, ενώ αρχικά είχε πει ότι θα με εκπροσωπήσει στο δικαστήριο, τελικά τους ενημέρωσε (τη δικηγόρο μου) ότι δε θα παραστεί. Έτσι παρέστη οικειοθελώς η δικηγόρος, έκοψε γραμμάτια προείσπραξης, και περίμενε το ΟΚ μου για να τα καταθέσει μέχρι την Τετάρτη 9 Οκτ. όπως είχε δικαίωμα από τη δικονομία. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι μιλάμε για 2 εφέσεις που ασκήθηκαν σε βάρος της υπέρ μου απόφασης, 1 από το δικηγόρο της Εθνικής και 1 από ανεξάρτητο δικηγόρο των εναγόντων οπότε εξ ου και τα 2 γραμμάτια προείσπραξης.
Το πλέον γελοίο της υπόθεσης είναι οι αντίδικοι μπήκαν σε όλη αυτή τη διαδικασία (και τα έξοδα) για υλικές ζημίες στο αμάξι τους (Corolla του 1984, δεξί φανάρι και γδάρσιμο μπροστινού προφυλακτήρα) που τις εκτιμούσαν στο δικόγραφο σε 1000 ευρώ.
Και για 1000 ευρώ τραβιέμαι 10 χρόνια στα αστικά δικαστήρια για μια μαλακία και πληρώνω κι από την τσέπη μου δικαστικά έξοδα...
Τα συμπεράσματα δικά σας... -
εαν ειχε ερθει η αστυνομια εκει στο συμβαν παιζει να τους αναγκαζανε να παραδεχτουνε το λαθος τους?
-
ΕΘΝΙΚΗ με 700 ευρώ το χρόνο χωρίς μικτή, ή Hellas Direct με 800 ευρώ το χρόνο με μικτή;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
ΕΘΝΙΚΗ με 700 ευρώ το χρόνο χωρίς μικτή, ή Hellas Direct με 800 ευρώ το χρόνο με μικτή;Εγώ πληρώνω εθνική-μικτή ασφάλεια με απαλλαγή στα 400 ευρώ και οδική, bmw 1.16 με άδεια 12/2009, 870 το χρόνο (εφάπαξ ετήσια χρέωση). Καλά δεν είναι?
-
Ο χρήστης bekiaris έγραψε:
ΕΘΝΙΚΗ με 700 ευρώ το χρόνο χωρίς μικτή, ή Hellas Direct με 800 ευρώ το χρόνο με μικτή;
Εγώ πληρώνω εθνική-μικτή ασφάλεια με απαλλαγή στα 400 ευρώ και οδική, bmw 1.16 με άδεια 12/2009, 870 το χρόνο (εφάπαξ ετήσια χρέωση). Καλά δεν είναι?
Καλά μου φαίνεται. Με τι ασφαλιζόμενο κεφάλαιο όμως; 11.000 ευρώ; Εγώ δίνω 1.180 ευρώ με ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 16.000 (ίδια απαλλαγή) και 'πλήρη' κάλυψη (νομική προστασία, φυσικά φαινόμενα, κλπ, κλπ).
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Εγώ πληρώνω εθνική-μικτή ασφάλεια με απαλλαγή στα 400 ευρώ και οδική, bmw 1.16 με άδεια 12/2009, 870 το χρόνο (εφάπαξ ετήσια χρέωση). Καλά δεν είναι?
Καλά μου φαίνεται. Με τι ασφαλιζόμενο κεφάλαιο όμως; 11.000 ευρώ; Εγώ δίνω 1.180 ευρώ με ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 16.000 (ίδια απαλλαγή) και 'πλήρη' κάλυψη (νομική προστασία, φυσικά φαινόμενα, κλπ, κλπ).
Νομίζω το κεφάλαιο είναι 10.500, το αυτοκίνητο πλέον είναι 4ετίας, η αξία του είναι γύρω στα 10.000.
-
1300ε ετησιως για αμαξι 4ετιας ασφαλισμενο στα 16.000ε με Εθνικη.
Δυστυχως δεν εμπιστευομαι καμια απο τις αλλες γιαυτο βαζω βαθια το χερι στην τεσπη
-
Ο χρήστης giteart έγραψε:
εαν ειχε ερθει η αστυνομια εκει στο συμβαν παιζει να τους αναγκαζανε να παραδεχτουνε το λαθος τους?Φίλε μου αν αναφέρεσαι σε μένα, επειδή τώρα είδα τη δημοσίευσή σου, ναι, είχε έρθει Τροχαία και συμπλήρωσε δελτίο συμβάντος το οποίο και προσκομίστηκε στο πρώτο δικαστήριο και αποτέλεσε βασικό στοιχείο για την πρωτόδικη απόφαση υπέρ μου.
Οπότε καταλαβαίνεις για τι γίδια μιλάμε. Και καλά η ασφαλιστική τους (Εθνική), αυτή κοίταξε μέσω της άσκησης έφεσης να κερδίσει χρόνο (για να μην πληρώσει την τρελή αποζημίωση ), αυτά τα ζωντόβολα οι παππούδες δε λυπούνται τα λεφτά των δικηγόρων που πλήρωσαν απ την τσέπη τους; Μιλάμε για πραγματική αξία δικής τους ζημίας βαριά 500 ευρώ (τότε). -
Απο περιεργεια πηρα την Hellas Direct για να δω τι χρεωνουν για ασφαλεια κοντρα στην Εθνικη και η απαντηση ηταν βασικα πως ΔΕΝ ασφαλιζουν οχηματα ανω των 200 αλογων....Οποτε μετα την anytime που πλεον δεν κανει μικτες εχουμε την Hellas Direct που δεν κανει ασφαλειες σε γρηγορα αυτοκινητα.....Βεβαια περιμενα λιγο περισσοτερη σοβαροτητα απο τους Κυπριους αλλα μαλλον τελικα ειναι οντως και εκεινοι Ελληνες....
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ