-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Απο περιεργεια πηρα την Hellas Direct για να δω τι χρεωνουν για ασφαλεια κοντρα στην Εθνικη και η απαντηση ηταν βασικα πως ΔΕΝ ασφαλιζουν οχηματα ανω των 200 αλογων....Οποτε μετα την anytime που πλεον δεν κανει μικτες εχουμε την Hellas Direct που δεν κανει ασφαλειες σε γρηγορα αυτοκινητα.....Βεβαια περιμενα λιγο περισσοτερη σοβαροτητα απο τους Κυπριους αλλα μαλλον τελικα ειναι οντως και εκεινοι Ελληνες....Δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό και τους κράζεις; Δεν θέλουν να σε κάνουν πελάτη τους (όχι εσένα προσωπικά τον κίνδυνο που υπολογίζουν από το αυτοκίνητο σου) και στο λένε.
-
Άν δε γ@μιέται η μνήμη μου...η Hellas,έχει μίνιμουμ απαλλαγή στη μικτή 1000 ευρώ...!!!!
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Απο περιεργεια πηρα την Hellas Direct για να δω τι χρεωνουν για ασφαλεια κοντρα στην Εθνικη και η απαντηση ηταν βασικα πως ΔΕΝ ασφαλιζουν οχηματα ανω των 200 αλογων....Οποτε μετα την anytime που πλεον δεν κανει μικτες εχουμε την Hellas Direct που δεν κανει ασφαλειες σε γρηγορα αυτοκινητα.....Βεβαια περιμενα λιγο περισσοτερη σοβαροτητα απο τους Κυπριους αλλα μαλλον τελικα ειναι οντως και εκεινοι Ελληνες....
Δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό και τους κράζεις; Δεν θέλουν να σε κάνουν πελάτη τους (όχι εσένα προσωπικά τον κίνδυνο που υπολογίζουν από το αυτοκίνητο σου) και στο λένε.
Δλδ οποιος εχει γρηγορο αμαξι παθαινει και ζημιες ? Στα 14 χρονια που οδηγαω ειχα 2 οκ αμαξια και 2 γρηγορα, ζημιες εκανα στα 2 οκ, οχι στα 2 γρηγορα.
-
Δεν κατάλαβες τι έγραψα. Δεν έχει σημασία τι έκανες εσύ κι εγώ. Σαν επιχείρηση έχουν αυτή την πολιτική γιατί έτσι νομίζουν οτι θα έχουν το μεγαλύτερο κέρδος σαν ιδιωτική επιχείρηση που είναι.Τι το κακό βρίσκεις;
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Άν δε γ@μιέται η μνήμη μου...η Hellas,έχει μίνιμουμ απαλλαγή στη μικτή 1000 ευρώ...!!!!500 έβγαλε στην online προσφορά (αξία αυτοκινήτου ~25.000 ευρώ,
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Δεν κατάλαβες τι έγραψα. Δεν έχει σημασία τι έκανες εσύ κι εγώ. Σαν επιχείρηση έχουν αυτή την πολιτική γιατί έτσι νομίζουν οτι θα έχουν το μεγαλύτερο κέρδος σαν ιδιωτική επιχείρηση που είναι.Τι το κακό βρίσκεις;Δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Για όλους τους κινδύνους οι ασφαλιστικές συγκεντρώνουν στατιστικά στοιχεία ατυχημάτων από ολόκληρη την επικράτεια.
Μετά τα αναλύουν και τα κατηγοριοποιούν ανάλογα με:- περιοχή (π.χ. μεγάλες πόλεις = ποιό ακριβά ασφάλιστρα)
- ηλικία οδηγού (πολύ μικρός σε ηλικία οδηγός = ακριβότερα ασφάλιστρα, πολύ μεγάλος σε ηλικία οδηγός = ακριβότερα ασφάλ.)
- έτη που έχει το δίπλωμα (λιγότερα χρόνια = λιγότερη εμπειρία = μεγαλύτερα ασφάλιστρα)
- φύλο οδηγού ( εδώ δεν χρειάζεται ανάλυση)
- είδος αυτοκινήτου (τα γρήγορα αυτοκίνητα = ακριβότερα ασφάλιστρα)
Οπότε για τον κάθε έναν από εμάς υπολογίζουν ΟΛΑ τα παραπάνω και βγάζουν τα ασφάλιστρα που αναλογούν.
Λέγεται παραμετρική τιμολόγηση.Από εκεί και μετά ανάλογα με την εταιρεία κάποιες κατηγορίες κινδύνων δεν καλύπτονται καθόλου λόγο του ότι έχουν μεγάλη χασούρα.
Π.Χ.
κλοπές μοτοσυκλετών (σχεδόν καμμία εταιρεία δεν καλύπτει)
υπεραυτοκίνητα (πολλές εταιρείες ΔΕΝ σε δίνουν μικτή, άλλες δεν σου καλύπτον ούτε καν την κλοπή)
ταξί (ελάχιστες εταιρείες καλύπτουν αλλά με τρελά ασφάλιστρα)
φορτηγά (καλύπτουν μεν σχεδόν όλες αλλά κάποιες έχουν πολύ υψηλά ασφάλιστρα)
«γρήγορα αυτοκίνητα» κουλό μεν αλλά πλέον ξέρουμε 1 που δεν καλύπτει -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Δεν κατάλαβες τι έγραψα. Δεν έχει σημασία τι έκανες εσύ κι εγώ. Σαν επιχείρηση έχουν αυτή την πολιτική γιατί έτσι νομίζουν οτι θα έχουν το μεγαλύτερο κέρδος σαν ιδιωτική επιχείρηση που είναι.Τι το κακό βρίσκεις;Η πλακα ξερεις πια ειναι ? Αν πας σε μια καφετερια και δεν σε αφησουν να μπεις μεσα επειδη φορας αθλητικα παιρνεις ενα τηλ την αστυνομια, ερχεται και κανουν μοκο (οπως και στα κλαμπ). Οταν ομως μια εταιρεια σε κατηγοριοποιει με βαση το τι αμαξι εχεις λεμε απλα πως εχουν αυτη την πολιτικη, δεν εγινε κατι. ΓΙΑΤΙ ? Για μενα προσωπικα αυτο δεν ειναι σωστο και θα επρεπε να υπαρχει νομος που να μην επιτρεπει στην καθε ασφαλιστικη να 'επιλεγει' ποιους θα ασφαλισει και ποιους οχι. Βρισκεις κατι το λαθος στην σκεψη μου ? Αν παλι η 'εταιρεια' αυτη δεν την παλευει τα μπογαλακια της και σε αλλη παραλια, δεν τους υποχρεωσε κανεις να ανοιξουν.
-
δεν είναι το ίδιο στα παραδείγματα που αναφέρεις. Άλλο η ασφάλιση και άλλο η καφετέρια. Αλλά και νόμος να υπήρχε θα μπορούσε να σε διώξει με τον τρόπο της. Πχ έχω δει ασφάλεια στο εξωτερικο για 19 ετών οδηγό με Starlet Glanza Κοντά στα 5000€ τον χρόνο εσύ θα ασφαλιζόσουνα εκεί;
@ dpolal το ίδιο δεν λέμε; βλέπουν από τα στατιστικά ότι έχουν χασούρα ή πολλούς μπελάδες ή μικρό κέρδος ή, ή, ή, και έχουν πολιτική να μην ασφαλίζουν αυτά τα αυτοκίνητα. -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
δεν είναι το ίδιο στα παραδείγματα που αναφέρεις. Άλλο η ασφάλιση και άλλο η καφετέρια. Αλλά και νόμος να υπήρχε θα μπορούσε να σε διώξει με τον τρόπο της. Πχ έχω δει ασφάλεια στο εξωτερικο για 19 ετών οδηγό με Starlet Glanza Κοντά στα 5000€ τον χρόνο εσύ θα ασφαλιζόσουνα εκεί;
@ dpolal το ίδιο δεν λέμε; βλέπουν από τα στατιστικά ότι έχουν χασούρα ή πολλούς μπελάδες ή μικρό κέρδος ή, ή, ή, και έχουν πολιτική να μην ασφαλίζουν αυτά τα αυτοκίνητα.Δεν θα με πειραζε αν εχουν θεμα με την μικτη οπως η anytime πχ αλλα εδω κανει μπαμ πως δεν ασφαλιζουν ακριβα αυτοκινητα γιατι σχεδον ΟΛΑ τα ακριβα αυτοκινητα ειναι πανω απο 200 αλογα. Οποτε ειναι σαν να σου λενε πως σαν εταιρεια ειμαστε της πλακας και δεν εχουμε αρκετα μεγαλο κεφαλαιο. Οποτε ΓΙΑΤΙ να υπαρχει μια τετοια ασφαλιστικη ?
-
Μα όταν ασφαλίζεσαι οι χοντρές αποζημιώσεις δεν είναι για σένα αλλά για τους τρίτους (θάνατος έως 1,000,000 € / άτομο, ΥΖ έως 750,000€ ανά συμβάν κλπ.) νομίζεις θα κολήσουν να ασφαλίσουν ένα αυτοκίνητο 200 ίππων αξίας 60κ € για παράδειγμα λόγω έλλειψης κεφαλαίου; Ένα μωρό μπορείς να το παρασύρεις και να το σκοτώσεις και με το matiz και με την bmw.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Μα όταν ασφαλίζεσαι οι χοντρές αποζημιώσεις δεν είναι για σένα αλλά για τους τρίτους (θάνατος έως 1,000,000 € / άτομο, ΥΖ έως 750,000€ ανά συμβάν κλπ.) νομίζεις θα κολήσουν να ασφαλίσουν ένα αυτοκίνητο 200 ίππων αξίας 60κ € για παράδειγμα λόγω έλλειψης κεφαλαίου; Ένα μωρό μπορείς να το παρασύρεις και να το σκοτώσεις και με το matiz και με την bmw.Προφανως ομως ετσι το βλεπουν. Αν τα χοντρα χρηματα για εκεινους ειναι το 1.000.000ε τοτε γιατι να μην ασφαλιζουν ακριβα αυτοκινητα ?
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Μα όταν ασφαλίζεσαι οι χοντρές αποζημιώσεις δεν είναι για σένα αλλά για τους τρίτους (θάνατος έως 1,000,000 € / άτομο, ΥΖ έως 750,000€ ανά συμβάν κλπ.) νομίζεις θα κολήσουν να ασφαλίσουν ένα αυτοκίνητο 200 ίππων αξίας 60κ € για παράδειγμα λόγω έλλειψης κεφαλαίου; Ένα μωρό μπορείς να το παρασύρεις και να το σκοτώσεις και με το matiz και με την bmw.
Προφανως ομως ετσι το βλεπουν. Αν τα χοντρα χρηματα για εκεινους ειναι το 1.000.000ε τοτε γιατι να μην ασφαλιζουν ακριβα αυτοκινητα ?
ασφαλίζουν πιθανότητα, οχι βεβαιότητα... Αν λειτουργουσαν οπως λετε εσεις, θα ειχαν φαλιρίσει προ πολλού ή θα πληρώναμε όλοι ενα πανακριβο ασφάλιστρο ασχετα αν θα ηταν αδικο για πολλους...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Προφανως ομως ετσι το βλεπουν. Αν τα χοντρα χρηματα για εκεινους ειναι το 1.000.000ε τοτε γιατι να μην ασφαλιζουν ακριβα αυτοκινητα ?
ασφαλίζουν πιθανότητα, οχι βεβαιότητα... Αν λειτουργουσαν οπως λετε εσεις, θα ειχαν φαλιρίσει προ πολλού ή θα πληρώναμε όλοι ενα πανακριβο ασφάλιστρο ασχετα αν θα ηταν αδικο για πολλους...
Μα ΟΛΕΣ σχεδον το κανουν οπως η Εθνικη, Interamerican, Interlife, AIG, Allianz και πολλες αλλες. Δεν ειναι λογικο να λες δεν ασφαλιζω οχηματα ανω των 200 αλογων επειδη Νομιζω πως προκαλουν περισσοτερα ατυχηματα. Στην τελικη αν εχεις το κεφαλαιο δεν σε νοιαζει κατι τετοιο, αν δεν το εχεις σε καιει και αν καποια εταιρεια δεν εχει αρκετο κεφαλαιο τοτε αυτο σε βαθος χρονου θα ειναι κακο για ολους τους ασφαλισμενους εκει.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
που διαφωνούμε
-
Μια βοήθεια από τους γνώστες: Έως τώρα ααφάλιζα τα αυτοκίνητα της οικογένειας στην Μινέττα Ασφαλιστική, με μικτή.
Κάποια στιγμή, νομίζω πέρισυ, άλλαξαν το ποσό απαλλαγής από 300 ευρώ στα 1000 ευρώ! Δυστυχως δεν το αξιολόγησα τότε σωστά και ανανέωσα, αλλά τώρα λήγουν και για τα δύο και θα την κάνω άνευ δεύτερης σκέψης.
Αυτοκίνητα ένα Astra h 1.6t 2007 και ένα Corsa D 1.4 2009. Στο Astra το εξαμηνο έδωσα 440 ευρώ χωρίς οδική, ενώ online πχ στην Εθνική, με μικτή, απαλλαγή 700 ευρώ (δυστυχως), αλλά με οδική, έβγαλε περίπου 409 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η Εθνική online δεν έβγαλε πάω από 9-9.5k κεφάλαιο ασφάλισης για το Astra, ενω στην Μινέττα το έχω/έχουν 'ξεχάσει' στα 13k.Η ερώτηση: από προσωπικές σας εμπειρίες ή όσο καλύτερα διασταυρωμένες πληροφορίες, έχετε να μου προτείνετε κάποια ασφαλιστική αξιόπιστη, που να πληρώνει σχετικά άμεσα, να έχει καλό δίκτυο (δλδ συμβεβλημένη με επίσημα συνεργεία) για να πάω εκεί τις μικτές μου? Ζητούμενο δεύτερο, όσο το δυνατό χαμηλότερη απαλλαγή (δλδ το 1000 είναι εκτός συζήτησης). Δεδομένο τρίτο, όχι τους ιντεργιάνκιδες.
Εθνική δείχνει ανεκτή αν δεν βρω κάτι άλλο, τίμιο το online τους με το μέγιστο ασφαλιζόμενο κεφαλαιο για την αξία του αμαξιού μου, τα 700 ευρω θα τα ήθελα πχ 500 και υπέγραφα.... Αν δεν βρεθεί κάτι, πάω και εκεί.
Ακούω προτάσεις....
-
Ο χρήστης Chuckie έγραψε:
Μια βοήθεια από τους γνώστες: Έως τώρα ααφάλιζα τα αυτοκίνητα της οικογένειας στην Μινέττα Ασφαλιστική, με μικτή.Κάποια στιγμή, νομίζω πέρισυ, άλλαξαν το ποσό απαλλαγής από 300 ευρώ στα 1000 ευρώ! Δυστυχως δεν το αξιολόγησα τότε σωστά και ανανέωσα, αλλά τώρα λήγουν και για τα δύο και θα την κάνω άνευ δεύτερης σκέψης.
Αυτοκίνητα ένα Astra h 1.6t 2007 και ένα Corsa D 1.4 2009. Στο Astra το εξαμηνο έδωσα 440 ευρώ χωρίς οδική, ενώ online πχ στην Εθνική, με μικτή, απαλλαγή 700 ευρώ (δυστυχως), αλλά με οδική, έβγαλε περίπου 409 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η Εθνική online δεν έβγαλε πάω από 9-9.5k κεφάλαιο ασφάλισης για το Astra, ενω στην Μινέττα το έχω/έχουν 'ξεχάσει' στα 13k.Η ερώτηση: από προσωπικές σας εμπειρίες ή όσο καλύτερα διασταυρωμένες πληροφορίες, έχετε να μου προτείνετε κάποια ασφαλιστική αξιόπιστη, που να πληρώνει σχετικά άμεσα, να έχει καλό δίκτυο (δλδ συμβεβλημένη με επίσημα συνεργεία) για να πάω εκεί τις μικτές μου? Ζητούμενο δεύτερο, όσο το δυνατό χαμηλότερη απαλλαγή (δλδ το 1000 είναι εκτός συζήτησης). Δεδομένο τρίτο, όχι τους ιντεργιάνκιδες.
Εθνική δείχνει ανεκτή αν δεν βρω κάτι άλλο, τίμιο το online τους με το μέγιστο ασφαλιζόμενο κεφαλαιο για την αξία του αμαξιού μου, τα 700 ευρω θα τα ήθελα πχ 500 και υπέγραφα.... Αν δεν βρεθεί κάτι, πάω και εκεί.
Ακούω προτάσεις....
Χμμμ εγω απαλαγη στην Εθνικη εχω 400ε, βεβαια πληρωνω και 1300ε τον χρονο οποτε ισως γιαυτο. Γενικα απο Εθνικη και Allianz εχω καλες εμπειριες.
-
Ο χρήστης Chuckie έγραψε:
Η ερώτηση: από προσωπικές σας εμπειρίες ή όσο καλύτερα διασταυρωμένες πληροφορίες, έχετε να μου προτείνετε κάποια ασφαλιστική αξιόπιστη, που να πληρώνει σχετικά άμεσα, να έχει καλό δίκτυο (δλδ συμβεβλημένη με επίσημα συνεργεία) για να πάω εκεί τις μικτές μου? Ζητούμενο δεύτερο, όσο το δυνατό χαμηλότερη απαλλαγή (δλδ το 1000 είναι εκτός συζήτησης). Δεδομένο τρίτο, όχι τους ιντεργιάνκιδες.
Ακούω προτάσεις....
Η Ατλαντικη ένωση ξεκινάει με 150 ευρω απαλλαγή. Κανε τους μια ερώτηση δε χάνεις τίποτα.
-
Δές και τον Φοίνικα.....
-
Παιδες Ατλαντικη Ενωση και Φοινικας δεν τις λες και 'αξιοπιστες' ασφαλιστηκες........Εκτος αν δεν τον νοιαζει τον φιλο να παθει καμια ολικη και να περιμενει να παρει τα χρηματα του κανα 6μηνο...
-
Το ακούσαμε και αυτό ο φοίνικας (μέλος της γκρουπάμα) δεν είναι αξιόπιστος και μόνη αξιόπιστη είναι η Εθνική που έχουν φαγωθεί τόσα πολλά λεφτά από μαϊμου αποζημιώσεις. Φίλε salvation οι ασφαλιστικές δεν είναι σαν την χλωρίνη 'αυτήν ξέρετε αυτήν εμπιστεύστε' και ούτε 'το δικό μου' είναι πάντα το καλύτερο.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ