-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Μα όταν ασφαλίζεσαι οι χοντρές αποζημιώσεις δεν είναι για σένα αλλά για τους τρίτους (θάνατος έως 1,000,000 € / άτομο, ΥΖ έως 750,000€ ανά συμβάν κλπ.) νομίζεις θα κολήσουν να ασφαλίσουν ένα αυτοκίνητο 200 ίππων αξίας 60κ € για παράδειγμα λόγω έλλειψης κεφαλαίου; Ένα μωρό μπορείς να το παρασύρεις και να το σκοτώσεις και με το matiz και με την bmw.Προφανως ομως ετσι το βλεπουν. Αν τα χοντρα χρηματα για εκεινους ειναι το 1.000.000ε τοτε γιατι να μην ασφαλιζουν ακριβα αυτοκινητα ?
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Μα όταν ασφαλίζεσαι οι χοντρές αποζημιώσεις δεν είναι για σένα αλλά για τους τρίτους (θάνατος έως 1,000,000 € / άτομο, ΥΖ έως 750,000€ ανά συμβάν κλπ.) νομίζεις θα κολήσουν να ασφαλίσουν ένα αυτοκίνητο 200 ίππων αξίας 60κ € για παράδειγμα λόγω έλλειψης κεφαλαίου; Ένα μωρό μπορείς να το παρασύρεις και να το σκοτώσεις και με το matiz και με την bmw.
Προφανως ομως ετσι το βλεπουν. Αν τα χοντρα χρηματα για εκεινους ειναι το 1.000.000ε τοτε γιατι να μην ασφαλιζουν ακριβα αυτοκινητα ?
ασφαλίζουν πιθανότητα, οχι βεβαιότητα... Αν λειτουργουσαν οπως λετε εσεις, θα ειχαν φαλιρίσει προ πολλού ή θα πληρώναμε όλοι ενα πανακριβο ασφάλιστρο ασχετα αν θα ηταν αδικο για πολλους...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Μα όταν ασφαλίζεσαι οι χοντρές αποζημιώσεις δεν είναι για σένα αλλά για τους τρίτους (θάνατος έως 1,000,000 € / άτομο, ΥΖ έως 750,000€ ανά συμβάν κλπ.) νομίζεις θα κολήσουν να ασφαλίσουν ένα αυτοκίνητο 200 ίππων αξίας 60κ € για παράδειγμα λόγω έλλειψης κεφαλαίου; Ένα μωρό μπορείς να το παρασύρεις και να το σκοτώσεις και με το matiz και με την bmw.
Προφανως ομως ετσι το βλεπουν. Αν τα χοντρα χρηματα για εκεινους ειναι το 1.000.000ε τοτε γιατι να μην ασφαλιζουν ακριβα αυτοκινητα ?
ασφαλίζουν πιθανότητα, οχι βεβαιότητα... Αν λειτουργουσαν οπως λετε εσεις, θα ειχαν φαλιρίσει προ πολλού ή θα πληρώναμε όλοι ενα πανακριβο ασφάλιστρο ασχετα αν θα ηταν αδικο για πολλους...
Μα ΟΛΕΣ σχεδον το κανουν οπως η Εθνικη, Interamerican, Interlife, AIG, Allianz και πολλες αλλες. Δεν ειναι λογικο να λες δεν ασφαλιζω οχηματα ανω των 200 αλογων επειδη Νομιζω πως προκαλουν περισσοτερα ατυχηματα. Στην τελικη αν εχεις το κεφαλαιο δεν σε νοιαζει κατι τετοιο, αν δεν το εχεις σε καιει και αν καποια εταιρεια δεν εχει αρκετο κεφαλαιο τοτε αυτο σε βαθος χρονου θα ειναι κακο για ολους τους ασφαλισμενους εκει.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
που διαφωνούμε
-
Μια βοήθεια από τους γνώστες: Έως τώρα ααφάλιζα τα αυτοκίνητα της οικογένειας στην Μινέττα Ασφαλιστική, με μικτή.
Κάποια στιγμή, νομίζω πέρισυ, άλλαξαν το ποσό απαλλαγής από 300 ευρώ στα 1000 ευρώ! Δυστυχως δεν το αξιολόγησα τότε σωστά και ανανέωσα, αλλά τώρα λήγουν και για τα δύο και θα την κάνω άνευ δεύτερης σκέψης.
Αυτοκίνητα ένα Astra h 1.6t 2007 και ένα Corsa D 1.4 2009. Στο Astra το εξαμηνο έδωσα 440 ευρώ χωρίς οδική, ενώ online πχ στην Εθνική, με μικτή, απαλλαγή 700 ευρώ (δυστυχως), αλλά με οδική, έβγαλε περίπου 409 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η Εθνική online δεν έβγαλε πάω από 9-9.5k κεφάλαιο ασφάλισης για το Astra, ενω στην Μινέττα το έχω/έχουν 'ξεχάσει' στα 13k.Η ερώτηση: από προσωπικές σας εμπειρίες ή όσο καλύτερα διασταυρωμένες πληροφορίες, έχετε να μου προτείνετε κάποια ασφαλιστική αξιόπιστη, που να πληρώνει σχετικά άμεσα, να έχει καλό δίκτυο (δλδ συμβεβλημένη με επίσημα συνεργεία) για να πάω εκεί τις μικτές μου? Ζητούμενο δεύτερο, όσο το δυνατό χαμηλότερη απαλλαγή (δλδ το 1000 είναι εκτός συζήτησης). Δεδομένο τρίτο, όχι τους ιντεργιάνκιδες.
Εθνική δείχνει ανεκτή αν δεν βρω κάτι άλλο, τίμιο το online τους με το μέγιστο ασφαλιζόμενο κεφαλαιο για την αξία του αμαξιού μου, τα 700 ευρω θα τα ήθελα πχ 500 και υπέγραφα.... Αν δεν βρεθεί κάτι, πάω και εκεί.
Ακούω προτάσεις....
-
Ο χρήστης Chuckie έγραψε:
Μια βοήθεια από τους γνώστες: Έως τώρα ααφάλιζα τα αυτοκίνητα της οικογένειας στην Μινέττα Ασφαλιστική, με μικτή.Κάποια στιγμή, νομίζω πέρισυ, άλλαξαν το ποσό απαλλαγής από 300 ευρώ στα 1000 ευρώ! Δυστυχως δεν το αξιολόγησα τότε σωστά και ανανέωσα, αλλά τώρα λήγουν και για τα δύο και θα την κάνω άνευ δεύτερης σκέψης.
Αυτοκίνητα ένα Astra h 1.6t 2007 και ένα Corsa D 1.4 2009. Στο Astra το εξαμηνο έδωσα 440 ευρώ χωρίς οδική, ενώ online πχ στην Εθνική, με μικτή, απαλλαγή 700 ευρώ (δυστυχως), αλλά με οδική, έβγαλε περίπου 409 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η Εθνική online δεν έβγαλε πάω από 9-9.5k κεφάλαιο ασφάλισης για το Astra, ενω στην Μινέττα το έχω/έχουν 'ξεχάσει' στα 13k.Η ερώτηση: από προσωπικές σας εμπειρίες ή όσο καλύτερα διασταυρωμένες πληροφορίες, έχετε να μου προτείνετε κάποια ασφαλιστική αξιόπιστη, που να πληρώνει σχετικά άμεσα, να έχει καλό δίκτυο (δλδ συμβεβλημένη με επίσημα συνεργεία) για να πάω εκεί τις μικτές μου? Ζητούμενο δεύτερο, όσο το δυνατό χαμηλότερη απαλλαγή (δλδ το 1000 είναι εκτός συζήτησης). Δεδομένο τρίτο, όχι τους ιντεργιάνκιδες.
Εθνική δείχνει ανεκτή αν δεν βρω κάτι άλλο, τίμιο το online τους με το μέγιστο ασφαλιζόμενο κεφαλαιο για την αξία του αμαξιού μου, τα 700 ευρω θα τα ήθελα πχ 500 και υπέγραφα.... Αν δεν βρεθεί κάτι, πάω και εκεί.
Ακούω προτάσεις....
Χμμμ εγω απαλαγη στην Εθνικη εχω 400ε, βεβαια πληρωνω και 1300ε τον χρονο οποτε ισως γιαυτο. Γενικα απο Εθνικη και Allianz εχω καλες εμπειριες.
-
Η ερώτηση: από προσωπικές σας εμπειρίες ή όσο καλύτερα διασταυρωμένες πληροφορίες, έχετε να μου προτείνετε κάποια ασφαλιστική αξιόπιστη, που να πληρώνει σχετικά άμεσα, να έχει καλό δίκτυο (δλδ συμβεβλημένη με επίσημα συνεργεία) για να πάω εκεί τις μικτές μου? Ζητούμενο δεύτερο, όσο το δυνατό χαμηλότερη απαλλαγή (δλδ το 1000 είναι εκτός συζήτησης). Δεδομένο τρίτο, όχι τους ιντεργιάνκιδες.
Ακούω προτάσεις....
Η Ατλαντικη ένωση ξεκινάει με 150 ευρω απαλλαγή. Κανε τους μια ερώτηση δε χάνεις τίποτα.
-
Δές και τον Φοίνικα.....
-
Παιδες Ατλαντικη Ενωση και Φοινικας δεν τις λες και 'αξιοπιστες' ασφαλιστηκες........Εκτος αν δεν τον νοιαζει τον φιλο να παθει καμια ολικη και να περιμενει να παρει τα χρηματα του κανα 6μηνο...
-
Το ακούσαμε και αυτό ο φοίνικας (μέλος της γκρουπάμα) δεν είναι αξιόπιστος και μόνη αξιόπιστη είναι η Εθνική που έχουν φαγωθεί τόσα πολλά λεφτά από μαϊμου αποζημιώσεις. Φίλε salvation οι ασφαλιστικές δεν είναι σαν την χλωρίνη 'αυτήν ξέρετε αυτήν εμπιστεύστε' και ούτε 'το δικό μου' είναι πάντα το καλύτερο.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Το ακούσαμε και αυτό ο φοίνικας (μέλος της γκρουπάμα) δεν είναι αξιόπιστος και μόνη αξιόπιστη είναι η Εθνική που έχουν φαγωθεί τόσα πολλά λεφτά από μαϊμου αποζημιώσεις. Φίλε salvation οι ασφαλιστικές δεν είναι σαν την χλωρίνη 'αυτήν ξέρετε αυτήν εμπιστεύστε' και ούτε 'το δικό μου' είναι πάντα το καλύτερο.Εχω εμπειριες απο τον φοινικα πρωτο χερι με τον αδερφο μου που του τρακαραν το ΚΙΑ και περιμενε κοντα 5 μηνες να παρει τα χρηματα του. Εχω και αλλες βεβαια αλλα με μικρα χρηματικα ποσα που εδωθηκαν εντος 40 ημερων. Μια φορα που επαθα ζημια με την Εθνικη (ολικη το Ibiza που ειχα) πηρα τα χρηματα μου μεσα σε 2 μηνες. Για μενα εστω 2 με 5 ειναι τεραστια διαφορα.
-
Όταν με τράκαραν το καλοκαίρι ( έπεσαν πίσω μου) η κοπέλα είχε ατλαντική ένωση η οποία έστειλε την έγκριση επισκευής της ζημιάς μου μέσα σε 10 εργάσιμες μέρες. Στην κοπέλα που έπεσε απο πίσω μου και η οποία είχε μικτή έστειλαν την έγκριση να επισκευάσει και τις δικές τις ζημιές μέσα σε 30 μέρες.
-
Στο φίλο που θέλει να φύγει από Μινέττα απλώς να έχει υπόψη του ότι σε συνεργαζόμενα συνεργεία η απαλλαγή πέφτει στα 500 και τελικώς πότε θα κάνεις χρήση μικτής στη μικροζημιά ή στο μεγάλο? Έχεις επιλογή να μη τη χρησιμοποιήσεις αν θες αν είναι κάτι μικρό και βρίσκεις άκρη με τον άλλο. Πάντως εγώ αν φύγεις στη θέση σου δεν θα πήγαινα Εθνική Φοίνικα και άγνωστες ΕΠΥ.
-
καλημερα , σε περιπτωση που θελω να βγαλω ασφαλεια μονο για 2 μηνες τι γινεται? εχω ακουσει οτι βγαζω συμβολαιο κανονικα για 6μηνο και το κανω διακοπη οποτε θελω και γινεται επιστροφη χρηματων?
-
Οι περισσότερες εταιρείες δεν βγάζουν συμβόλαια για οποιαδήποτε διάρκεια αλλά μόνο για 3/6/12 μήνες. Οπότε βγάζεις 3μηνο ή 6μηνο και κάνεις αυτό που λες. Προσοχή μήπως στο τρίμηνο έχει κάποιο ειδικό όρο που να αποτρέπει κάτι τέτοιο. Στα άλλα από όσο ξέρω παίζει κανονικά.
-
Μια βοήθεια από τους γνώστες: Έως τώρα ααφάλιζα τα αυτοκίνητα της οικογένειας στην Μινέττα Ασφαλιστική, με μικτή.Κάποια στιγμή, νομίζω πέρισυ, άλλαξαν το ποσό απαλλαγής από 300 ευρώ στα 1000 ευρώ! Δυστυχως δεν το αξιολόγησα τότε σωστά και ανανέωσα, αλλά τώρα λήγουν και για τα δύο και θα την κάνω άνευ δεύτερης σκέψης.
Ακούω προτάσεις....
Για μένα η πιο αξιόπιστη είναι η Interamerican. Ψάξτο λίγο. Τώρα ανακοίνωσαν ότι έγιναν ανανεώσεις στα προγράμματά τους.
https://www.interamerican.gr/default.asp?pid=85&la=1 -
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Στο φίλο που θέλει να φύγει από Μινέττα απλώς να έχει υπόψη του ότι σε συνεργαζόμενα συνεργεία η απαλλαγή πέφτει στα 500 και τελικώς πότε θα κάνεις χρήση μικτής στη μικροζημιά ή στο μεγάλο? Έχεις επιλογή να μη τη χρησιμοποιήσεις αν θες αν είναι κάτι μικρό και βρίσκεις άκρη με τον άλλο. Πάντως εγώ αν φύγεις στη θέση σου δεν θα πήγαινα Εθνική Φοίνικα και άγνωστες ΕΠΥ.Αγαπητε 206xs, μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας με την Μινέττα (ίσως και πάνω από 10) με 4 αυτοκινητα ανά πάσα στιγμη ασφαλισμένα σε αυτους (2 δικα μου, 2 των γονιών) και τα τελευταία 6 χρόνια τα δύο πάντα με μικτές, θεωρώ λέπρη αντιμετώπιση να με πάνε από τα 300 ευρώ απαλλαγή στα 1000, ειδικά όταν συνολικά τα 4 αυτοκίνητα δεν είχαν πάνω από 2-3 περιστατικά στα 10+ χρόνια, μικροπεριστατικά (πχ πόρτα, με συνολικό κόστος 800 ευρώ μείον 300 η απαλλαγή).
Επίσης, το αμάξι το ένα δεν αξίζει 13k πλεον (Εθνική δίνει max 9k, allianz 6.5k-υπερβολικά ζωα αυτοί), οπότε και αυτό κλοπή είναι από μέρους τους, διότι σε ολική δεν θα μου τα δώσουν.
Είναι θέμα αρχής, να πανε να και μείον 2 μικτές προς το παρόν και βλεπουμε για τα άλλα δύο.
Αυτό με τα συνεργεία δεν το ξέρω και δεν το είδα να το αναγράφει κάπου, θα ξανακοιτάξω.
Εχεις άλλη πρόταση για ασφλαιστική να τσεκάρω/μιλήσω? Γιατί όχι Εθνική, καθυστερεί? Έχει και αυτή πολλά συνεργαζόμενα συνεργεία... -
Επίσης, το αμάξι το ένα δεν αξίζει 13k πλεον (Εθνική δίνει max 9k, allianz 6.5k-υπερβολικά ζωα αυτοί), οπότε και αυτό κλοπή είναι από μέρους τους, διότι σε ολική δεν θα μου τα δώσουν.
Ερώτηση που είχα στείλει προς την ERGO, όπου το είχα ασφαλισμένο μέρι πριν λίγους μήνες (και ποτέ δεν την απάντησαν):
Από τη στιγμή που η ασφαλιστική ΔΕΝ είναι υποχρεωμένη να σε αποζημιώσει σε περίπτωση π.χ. ολκής κλοπής με το ποσό που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο -με βάση το οποίο πληρώνεις ασφάλιστρα- αλλά αυτό είναι το μέγιστο που μπορείς να πάρεις, ποιος είναι ο δια νόμου αρμόδιος να καθορίσει τι θα πάρεις σε περίπτωση ολικής κλοπής (και πώς)?
-
Μετά από πολλά χρόνια στην Εθνική, είπα να δοκιμάσω (online) ασφαλιστική, μειώνοντας κατά 35% το ετήσιο κόστος ασφάλισης. Αχρείαστη να 'ναι
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ερώτηση που είχα στείλει προς την ERGO, όπου το είχα ασφαλισμένο μέρι πριν λίγους μήνες (και ποτέ δεν την απάντησαν):
Από τη στιγμή που η ασφαλιστική ΔΕΝ είναι υποχρεωμένη να σε αποζημιώσει σε περίπτωση π.χ. ολκής κλοπής με το ποσό που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο -με βάση το οποίο πληρώνεις ασφάλιστρα- αλλά αυτό είναι το μέγιστο που μπορείς να πάρεις, ποιος είναι ο δια νόμου αρμόδιος να καθορίσει τι θα πάρεις σε περίπτωση ολικής κλοπής (και πώς)?
Ν.3557/2007, αρθρο 3:
ε) Κατά τον προσδιορισμό των ασφαλίστρων για υλικές
ζημίες του ασφαλισμένου αυτοκινήτου, λαμβάνεται υπο−
χρεωτικά υπόψιν η τρέχουσα αξία του ασφαλισμένου αυ−
τοκινήτου οχήματος, η οποία υπολογίζεται με βάση τον
τύπο και την παλαιότητά του. Αν ο ασφαλιστής επιβάλλει
ασφάλιστρο, το ποσό του οποίου δεν αναλογεί στην πραγ−
ματική αξία του ασφαλισμένου αυτοκινήτου οχήματος, το
πέραν της αξίας αυτής ποσό επιστρέφεται στον λήπτη της
ασφάλισης ή τον ασφαλισμένο με το νόμιμο τόκο. Αν δεν
επιστραφεί από τον ασφαλιστή το ποσό αυτό, ο Υπουργός
Ανάπτυξης μπορεί να επιβάλλει σε βάρος του ασφαλιστή
πρόστιμο μέχρι τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ.Η 'πραγματικη αξια' προφανως προσδιοριζεται με κοινη συμφωνια, δεν υπαρχει καποιος 'δια νομου αρμοδιος'. Με βαση προσφορες απο αντιπροσωπειες, αγγελιες, κτλ, προσεγγιζεται η τρεχουσα εμπορικη αξια. Αν δεν υπαρχει συμφωνια, υπαρχουν και τα δικαστηρια.
Αν αποζημιωθεις με μικροτερη απο το ασφαλισμενο ποσο, δικαιουσαι εντοκη επιστροφη των επιπλεον ασφαλιστρων που εχεις καταβαλλει για τα χρονια που ησουν ασφαλισμενος με υπερεκτιμημενη αξια οχηματος.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ οχημάτων - αποζημιώσεις κτλ