-
Ποιους γρίφους;
Με τα παρκαρισμένα σε κάθε γωνία και με ανύπαρκτη ορατότητα, τι θα πεις στον άλλον που πάει να βγει; Είχα προτεραιότητα;
Εντάξει, αυτό θα πεις, αλλά αν πηγαίνεις αργά, μπορεί να το γλυτώσεις.
Έπαθα κι έμαθα. Μου πλήρωσε τη ζημιά, αλλά ήμουν ενάμιση μήνα χωρίς αμάξι με την κολοασφαλιστική που είχε. -
Ειμαι σημερα στη Μαραθωνος. Απο Γερακα μεχρι Πικερμι οπου και τους εχασα. Τι παρατηρησα? Σε μια αλληλουχια 7 ή 8 φαναριων 2 ποδηλατες με σωστη περιβολη βεβαιως(!) δε σταματησαν σε κανενα κοκκινο. Σε κανενα ομως. Πραγματικα ο τροπος που περναγαν τα φαναρια και τα χωσιματα αναμεσα στα αυτοκινητα και τα φορτηγα ηταν για πολλα καντιλια. Κοσμος χανεται καθημερινα και δε φταιει κανεις αλλος εκτος απο την μαμημενη συμπεριφορα ολων. Πεζων δικυκλιστων, ποδηλατων και οδηγων. Τοσα ζωα που κυκλοφορουν και βασει στατιστικης ειναι αδυνατο να μην εχουμε καθε μερα νεκρους.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:
Ειμαι σημερα στη Μαραθωνος. Απο Γερακα μεχρι Πικερμι οπου και τους εχασα. Τι παρατηρησα? Σε μια αλληλουχια 7 ή 8 φαναριων 2 ποδηλατες με σωστη περιβολη βεβαιως(!) δε σταματησαν σε κανενα κοκκινο. Σε κανενα ομως. Πραγματικα ο τροπος που περναγαν τα φαναρια και τα χωσιματα αναμεσα στα αυτοκινητα και τα φορτηγα ηταν για πολλα καντιλια. Κοσμος χανεται καθημερινα και δε φταιει κανεις αλλος εκτος απο την μαμημενη συμπεριφορα ολων. Πεζων δικυκλιστων, ποδηλατων και οδηγων. Τοσα ζωα που κυκλοφορουν και βασει στατιστικης ειναι αδυνατο να μην εχουμε καθε μερα νεκρους.
Ξέχασες τα ηλεκτρικά πατίνια, όσα έχω πετύχει σε κατηφόρα πάνε τάπα, τι 50χλμ/ ώρα και ιστορίες.
-
Δικιο εχεις. Πετυχα και μια γρια σημερα με τετοιο. Μου ηρθε να της πω να μην ανησυχει. Απο χεσιμο πως δεν θα φυγει.
-
Τα περισσότερα πατίνια πάνε μέχρι 25χλμ, αλλά δεν έχουν φρένα, ανάρτηση. Γενικώς αν γίνει μλκία, τσακίστηκες.
Υπάρχουν βέβαια και γλήγορα, αλλά έχουν φρένα καλύτερα πχ.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι η παιδεία. Ένας άνθρωπος που βγαίνει με ένα τέοτοιο στο δρόμο χωρίς καμία προϋπηρεσία, είναι επικίνδυνος. -
Επειδή πάω συχνά Ραφήνα αυτό που λες είναι καθημερινότητα. Που να δεις όταν πλησιάζει ο μαραθώνιος που τρέχουν στο δρόμο λες και δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα σε αυτόν.
-
Να δεις μεγάλο σε ηλικία (60+) να σφάζει με πατίνι κόκκινο στην διασταύρωση Μπότσαρη-Παπαναστασίου 9 το βράδυ φορώντας ολόμαυρα ρούχα….
-
μην κανεις παραβασεις
Youtube Video -
Κυκλοφορώ με πατίνι/μηχανάκι/αμάξι και μπορώ να πω ότι οι οδηγοί των πρώτων 2 είναι τρομερά επικίνδυνοι και σταρχιδιστές. Έστω και αν πρόκειται να τσακιστούν.
-
-
oι νόμοι λειτουργούν αλλά οι αστυνομικοί λειτουργούν?
-
@xenos said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:
Τα περισσότερα πατίνια πάνε μέχρι 25χλμ, αλλά δεν έχουν φρένα, ανάρτηση. Γενικώς αν γίνει μλκία, τσακίστηκες.
Υπάρχουν βέβαια και γλήγορα, αλλά έχουν φρένα καλύτερα πχ.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι η παιδεία. Ένας άνθρωπος που βγαίνει με ένα τέοτοιο στο δρόμο χωρίς καμία προϋπηρεσία, είναι επικίνδυνος.για τα μικρα παίζει επαναπρογραμματισμός και παρακαμπτουν το κοφτη απο 25 πάνε σε 40 +
υπαρχουν και μοντελα με εργοστασιακε ς τελικες πάνω απο 100 χλμ/ώρα και αυτονομιες επίσης πάνω απο 100 χλμ , παρανομως καταγραφονται ως πατινια , ενω πραγματικα είναι μηχανάκια για ορθιους
-
@taxidiwtis said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:
για τα μικρα παίζει επαναπρογραμματισμός και παρακαμπτουν το κοφτη απο 25 πάνε σε 40 +
Μόνο στα αρκετά παλιότερα παίζει το reprogramming, αλλά και πάλι καίγεται ο controller με τις υπερβολές και πάει λέγοντας.
@taxidiwtis said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:
υπαρχουν και μοντελα με εργοστασιακε ς τελικες πάνω απο 100 χλμ/ώρα και αυτονομιες επίσης πάνω απο 100 χλμ , παρανομως καταγραφονται ως πατινια , ενω πραγματικα είναι μηχανάκια για ορθιους
Ισχύει, απλά επειδή είναι πανάκριβα (2-3κ), τα έχουν λίγοι, οπότε δεν είναι και τεράστια η ενόχληση.
Θα έσωζε κάπως την κατάσταση η χρήση μιας υποτυπώδους ασφάλειας (με καλύτερη τιμή για οδηγούς με δίπλωμα κλπ). -
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω πως κυκλοφορούν χωρίς δίπλωμα-πινακίδες και ασφάλεια όλοι αυτοί με τα ηλ.Ποδηλατα /μηχανάκια /μοτοποδήλατα.
Αυτά μόνο σε ειδικές πλατείες έπρεπε να κυκλοφορούν.Ευτυχώς που το 70% που πουλήθηκε ήταν made in PRC με ποιότητα παιχνιδιών πανηγυριού και εχουν ήδη αποσυρθεί από την κυκλοφορία.
-
@elteo said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:
Παραλίγο να τον πάνε "αλειτούργητο"...
-
@georgekn said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:
Σε μία άλλη γωνιά του πλανήτη που λειτουργούν οι νόμοι...
Εν τω μεταξύ...πως άνοιγε έτσι το δαιμονισμένο;;;;;;
Και έστριβε και σφαίρα στις κλειστές!
Αν είδα καλά απο το κοντέρ της μηχσνής έπιανε 80-90 χλμ;;;;;;; -
@georgekn said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:
@elteo said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:
Παραλίγο να τον πάνε "αλειτούργητο"...
Και πολύ ώρα τον ανεχτήκανε..
-
Δυστυχώς κυκλοφορούν ανάμεσα μας... έχει καταντήσει καθημερινό φαινόμενο η αντίθετη κίνηση σε αυτοκινητόδρομους και λεωφόρους.
-
Μια σφαλιάρα και από εμάς για τον scootera. Κωλοπαιδο!!! Πάει και τρέχει σε ανάμεσα από κόσμο
-
Κάθε μέρα 2-3 τροχαία χτες στη Κηφισιά με 6 τραυματίες. Το Σάββατο που έχει κίνηση βρέθηκε ένας να κάνει επιτόπου
https://www.notia.gr/2023/06/λιμανάκια-θρήνος-στον-χώρο-της-μοτοσυ/?fbclid=IwAR0kXkyYSJTufJu7bOji_Lnh3yX0D1q5V__yeauLl-0qplMz_Womrrnm9Jc
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ