-
@ss_76 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Το AUTOGLYM που ανέφερα παραπάνω το έχω δοκιμάσει, είναι αποτελεσματικότατο χωρίς να επηρεάζει το χρώμα. Βεβαίως αν το αυτοκίνητο είναι κερωμένο, το ρετσίνι θα φύγει πανεύκολα αλλά μετά καλό είναι στο συγκεκριμένο σημείο να το περάσεις ξανά με κερί
Οκ, ευχαριστώ για το σχόλιο, απλά λέω να πάρω το Arexons που το έχει δοκιμάσει και μου το προτείνει άλλο μέλος εδώ, διότι βλέπω ότι έχει τη μισή τιμή σχεδόν.
Ελπίζω βέβαια να μου κάνει όλη τη δουλειά και όχι τη μισή...
-
@creative said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Έγινε δοκιμή με:
Σαπουνόνερο πάνω στο λεκέ 2-3 ώρες --> αποτυχία
Baby oil --> αποτυχία
Ελαιόλαδο --> αποτυχία
Λάδι τύπου WD40 (νομίζω μάρκα BISON ήταν) --> αποτυχία.Τις επόμενες ημέρες θα παραγγείλω αυτό:
https://www.skroutz.gr/s/11713924/Arexons-Tar-Resin-Remover-7114-100ml.html
και ελπίζω να πετύχει.
Δοκιμασε και βενζινη ή πετρελαιο. Ειχα δοκιμασει παλια, δεν θυμαμαι τι απ'τα δυο ομως (νομιζω πετρελαιο), υστερα απο προτροπη, με καλα αποτελεσματα. Πιστευω και τα δυο εφαμιλλα αποτελεσματα θα'χουν. Kαι το οινοπνευμα κανει καλη δουλεια αλλα ισως θαμπωσει το χρωμα στο σημειο εκεινο οποτε δεν το συνιστω.
-
Αν έχεις υγρά μαντηλάκια(μωρομάντηλα) δοκίμασε και με αυτά. Άστα λίγο πάνω να μουλιάσουν το σημείο. Αν και με όλα αυτά που δοκίμασες και δεν είχες αποτέλεσμα δύσκολο να σου κάνουν δουλειά
-
πιθανόν λεκές από ρετσίνι.> Τί προτείνετε;
απολυμαντικό για τα χέρια, με 70% αλκοόλη. Ρίχνεις από πάνω σταγόνες φουλ , να μουλιάσει όλο, και το αφήνεις 2 λεπτά να το φουσκώσει μόνο του. Μετά ΄με ένα πέρασμα το πήρες. Αν θέλει και 2ο-3ο χέρι ξανά, και το κατάφερες. Thank me not, dont mention it...
-
Σήμερα το πρόγραμμα είχε καθαρισμό πλαστικών με autofinesse Verso και ενυδάτωση με Autoglym Vinyl & Rubber
-
Μου φαίνεται ότι παρά γυαλίζει στις πόρτες. Ή μόνο στη φωτό είναι έτσι;
-
Τελικά ο λεκές έφυγε με τη χρήση ενός σπρέι της Durostick, τρίψιμο κυκλικά με πανάκι μικροϊνών και 5' από το χρόνο μου.
Έχει μείνει ένα αδιόρατο "κενό" στο γυάλισμα του χρώματος, το οποίο βλέπω μόνο εγώ βέβαια και ίσως και ο superman αν εστιάσει πολύ, οπότε τί προτείνετε να κάνω τώρα; -
@antonakis said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μου φαίνεται ότι παρά γυαλίζει στις πόρτες. Ή μόνο στη φωτό είναι έτσι;
Ναι, μάλλον λόγω φλας αλλά μια γυαλαδα την έχει. Θα το αφήσω έτσι μια βδομάδα και μετά θα το περάσω με ένα καθαρό πανί, παίρνει μια ωραία ψιλοματ εμφάνιση. Κι εμένα δε μου άρεσει να γυαλίζει υπερβολικά.
-
Ok γίναμε χάλια μετά το τελευταίο λασπόλουτρο και χρειαζόταν ένα καλό πλύσιμο από κάτω και στους τροχούς γιατί η λάσπη και τα πετραδάκια είχανε πάει παντού. Οπότε πήγα σε ένα καλό βενζινάδικο της περιοχής και για καλή μου τύχη το παληκάρι που δούλευε εκεί ήταν πολύ φιλότιμος. Το βάραγε πάνω από μισάωρο ξανά και ξανά με το πιεστικό και μέχρι και τα χέρια του έβαλε μέσα στις ποδιές βγάζοντας χοντρά κομμάτια λάσπης . Ήθελα μόνο νερό με πίεση και συνέχισα σπίτι.
Επέστρεψα και του έκανα ένα δυνατό μέσα/έξω και νομίζω επανήλθαμε στα φυσιολογικά μας... μέχρι το επόμενο ΣΚ
ΥΓ τα νέα παράσημα θα τα αξιολογήσω άλλη στιγμή
-
Οι ψυχαναγκαστικοι του φορουμ ελπιζαμε σε asmr video πλυσίματος με το πιεστικο στο πλυντήριο.
-
Ε την άλλη φορά!
Με περίεργα πράγματα τη βρίσκουμε να σημειώσω..
-
Είμαι ανώμαλος.
-
Είδα εχθές διάφορα βίντεο, πώς με οξυζενέ καθάριζε η κιτρινίλα των πλαστικών σε διάφορα αντικείμενα, άσχετα με το αυτοκίνητο (πχ στα πλήκτρα πιάνου, σε παλιές κονσόλες play station κλπ) και αναρωτήθηκα αν αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο κιτρίνισμα των φώτων των αυοκινήτων. Ξέρει κανείς τίποτα επ' αυτού;
-
@georgemit said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Είμαι ανώμαλος.
Αυτός πιο πάνω μήπως είναι ο πατέρας αυτού πιο κάτω;
-
Σήμερα έκανα κεραμική το Volga του μπατζανάκη μου, ο οποίος λόγω πολιτικών πεποιθήσεων και συναισθηματισμού το έχει κρατήσει για να του θυμίζει από πού ξεκίνησε.
Το Volga είναι εκπληκτικό αυτοκίνητο. Πατάει κάτω και τα vitara και κάθε άλλο όχημα της σημερινής εποχής. Κατ' αρχάς είχε ραδιοκασετόφωνο. Επίσης, δεν είχε πολλές ταχύτητες να σε ζαλίζει. Τρεις ταχύτητες για να κάνεις την δουλειά σου (όχι σαν κάτι σημερινά με πολλές ταχύτητες που χαλάνε συνέχεια). Έχει αναπτήρα, πολλά τασάκια, γυάλινα φώτα που δεν κιτρινίζουν, έχει τσοκ και ένα σωρό άλλα πράγματα που απουσιάζουν από τα σημερινά οχήματα. Είπε κάποιος κάτι για τα παλιά αυτοκίνητα;
Αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ιδού το Volga πώς ήταν πριν από την κεραμική:
Και ιδού πώς αστράφτει μετά από την κεραμική!
Έγινε κυριολεκτικά σαν καινούριο!
-
Μπράβω φοίλε πολή οραίο!
-
To βουνό ακόμα δεν έχει καθαρίσει από τα αλάτια που είχανε ρίξει πριν κανένα μήνα που χιόνισε.
Δύο φορές πέρασα, έχει νόημα να πάω να το ξεπλύνω λίγο από κάτω και τους θόλους ή να το αφήσω για τη μεθεπόμενη βδομάδα που θα σηκωθεί σε ράμπα και θα πλυθεί κανονικά το σασί;
Μιλάμε για κάτι ελάχιστο και σε στεγνό οδόστρωμα οπότε δε θα κολλήσει κάτι, απλά στους θόλους κάτι θα πάει. Βέβαια δε γνωρίζω αν μετά από τόσο καιρό αυτό το αλάτι διατηρεί τις ιδιότητές του και παραμένει ''λειτουργικό''. -
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Σήμερα έκανα κεραμική το Volga του μπατζανάκη μου, ο οποίος λόγω πολιτικών πεποιθήσεων και συναισθηματισμού το έχει κρατήσει για να του θυμίζει από πού ξεκίνησε.
Το Volga είναι εκπληκτικό αυτοκίνητο. Πατάει κάτω και τα vitara και κάθε άλλο όχημα της σημερινής εποχής. Κατ' αρχάς είχε ραδιοκασετόφωνο. Επίσης, δεν είχε πολλές ταχύτητες να σε ζαλίζει. Τρεις ταχύτητες για να κάνεις την δουλειά σου (όχι σαν κάτι σημερινά με πολλές ταχύτητες που χαλάνε συνέχεια). Έχει αναπτήρα, πολλά τασάκια, γυάλινα φώτα που δεν κιτρινίζουν, έχει τσοκ και ένα σωρό άλλα πράγματα που απουσιάζουν από τα σημερινά οχήματα. Είπε κάποιος κάτι για τα παλιά αυτοκίνητα;
Αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ιδού το Volga πώς ήταν πριν από την κεραμική:
Και ιδού πώς αστράφτει μετά από την κεραμική!
Έγινε κυριολεκτικά σαν καινούριο!
Νομίζω πριν την κεραμική ήταν καλύτερο, να υποθέσω όταν λες κεραμική το χτύπησες με κανα κεραμίδι;
-
Όχι εννοεί ότι του έβαλε κεραμική εστία...
-
@georgekn said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Όχι εννοεί ότι του έβαλε κεραμική εστία...
εγω νόμιζα εβαλε μέσα στην olga κεραμικά βάζα.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ