-
@panos2171 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
-
Ανά 2-3 μήνες leather care balm της autoglym, αλλά βάζε το όταν δε θα χρησιμοποιήσεις άμεσα το αυτοκίνητο γιατί θα πρέπει να το απορροφήσει αλλιώς θα πήγαινε και στα ρούχα.
-
Υπάρχουν Κιτ αλλά ίσως ένας ειδικός στο κάνει σωστά.
-
Αν είναι να έχεις δέρματα και να μη τα χαίρεσαι βάζοντας καλύμματα τότε δεν έχει νόημα να ασχολείσαι και με τη συντήρηση τους.
Η γυναίκα μου μου πήρε σετ καλύμματα για audi. Ωραία ποιοτικά έβαλα τα μπροστινά το μεσημέρι, όλα οκ μόνο ένα πρόβλημα.... Ενώ τα έχω τελείως τεντωμένα γλιστράει το κάλυμμα στη θέση.....
Όσο αντέξουν και μετά όση περιποίηση γίνεται. Τώρα με τα τζιν δεν ξέρω τι θα γίνει.
Το 3 το σκέφτηκα και εγώ ισχύει δεν θα τα πάρουμε μαζί μας. -
-
@w202-amg said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
-
Ανά 2-3 μήνες leather care balm της autoglym, αλλά βάζε το όταν δε θα χρησιμοποιήσεις άμεσα το αυτοκίνητο γιατί θα πρέπει να το απορροφήσει αλλιώς θα πήγαινε και στα ρούχα.
-
-
Αν είναι να έχεις δέρματα και να μη τα χαίρεσαι βάζοντας καλύμματα τότε δεν έχει νόημα να ασχολείσαι και με τη συντήρηση τους.
Η γυναίκα μου μου πήρε σετ καλύμματα για audi. Ωραία ποιοτικά έβαλα τα μπροστινά το μεσημέρι, όλα οκ μόνο ένα πρόβλημα.... Ενώ τα έχω τελείως τεντωμένα γλιστράει το κάλυμμα στη θέση.....
Όσο αντέξουν και μετά όση περιποίηση γίνεται. Τώρα με τα τζιν δεν ξέρω τι θα γίνει.
Το 3 το σκέφτηκα και εγώ ισχύει δεν θα τα πάρουμε μαζί μας.Εγώ χρησιμοποιώ ένα τέτοιο που περίσσεψε από προηγούμενο αυτοκίνητο.
Το χρησιμοποιούσα για να ακουμπάει το παιδικό κάθισμα και για να μην λερώνει το κάθισμα από εμετούς κτλ.
https://www.skroutz.gr/s/25617013/Lampa-THiki-Platis-Kathismatos-Aytokinitou-Me-3-THikes-Kids-3in1-40105.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
Το υλικό που έχει από κάτω δεν γλιστράει και είναι ιδανικό για αυτό που το θέλεις.
Και ταίριαξε και χρωματικά με το γκρί σαλόνι του T-ROC. -
-
@a-d-p said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@w202-amg said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
-
-
-
Το 3 το σκέφτηκα και εγώ ισχύει δεν θα τα πάρουμε μαζί μας.Εγώ χρησιμοποιώ ένα τέτοιο που περίσσεψε από προηγούμενο αυτοκίνητο.
Το χρησιμοποιούσα για να ακουμπάει το παιδικό κάθισμα και για να μην λερώνει το κάθισμα από εμετούς κτλ.
https://www.skroutz.gr/s/25617013/Lampa-THiki-Platis-Kathismatos-Aytokinitou-Me-3-THikes-Kids-3in1-40105.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
Το υλικό που έχει από κάτω δεν γλιστράει και είναι ιδανικό για αυτό που το θέλεις.
Και ταίριαξε και χρωματικά με το γκρί σαλόνι του T-ROC.Είχα και κάτι τέτοιο στο μυαλό μου,θα κοιτάξω να το δω από κοντά
-
-
Επειδή αναφέρθηκε προ ημερών το πρόβλημα με τις αράχνες στην οθόνη του φίλου, να πω ότι υπάρχουν αμέτρητα και πάμφθηνα μικρά σπρέι που κάνουν γι' αυτήν την δουλειά. Αρκεί να χρησιμοποιηθεί κι ένα πανακι σε καλή κατάσταση. Το έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές, δεν έχει αφήσει σημάδια, ούτε αράχνες. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε οθόνη υπολογιστή. Απλά, αν πάρετε, κοιτάξτε να μην έχει αλκοόλ.
-
Παρακολουθώντας βίντεο, συζητήσεις και φόρουμ για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου, βλέπω ότι τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε στείρα επίδειξη προϊόντων. Στο τέλος αυτό που σου μένει στο μυαλό είναι μια σειρά από μπουκάλια, εταιρείες, ορολογίες, υποπροϊόντα κλπ που καμία σχέση δεν έχουν με αυτό που έψαχνες αρχικά (πώς να κάνεις το αυτοκίνητό σου να λάμπει).
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Παρακολουθώντας βίντεο, συζητήσεις και φόρουμ για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου, βλέπω ότι τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε στείρα επίδειξη προϊόντων. Στο τέλος αυτό που σου μένει στο μυαλό είναι μια σειρά από μπουκάλια, εταιρείες, ορολογίες, υποπροϊόντα κλπ που καμία σχέση δεν έχουν με αυτό που έψαχνες αρχικά (πώς να κάνεις το αυτοκίνητό σου να λάμπει).
Για να λαμπει το αυτοκινητο σου, χρειαζεται καταρχας το χρωμα του και το βερνικι να ειναι σε καλη κατασταση. Αν οντως ειναι, ενα πλυσιμο με ενα καλο σαμπουαν αυτοκινητου και γαντι μικροινων ή απο μαλλι προβατου και μετα στεγνωμα με μια καλη πετσετα μικροινων ειναι υπεραρκετα. Αν δε μετα το περασεις και μ'ενα καλο κερι carnauba, τοτε θα παρεις το 99% του αποτελεσματος που θα μπορουσες ακομα και χρησιμοποιωντας ενα καρο ακομα προιοντα (glazes κλπ).
Απλα ειναι τα πραγματα, σωστο πλυσιμο και στεγνωμα για να διατηρησουμε το χρωμα σε καλη κατασταση και ανα 3-4 μηνες ενα κερωματακι και ολα θα ειναι αψογα. Εξισου σημαντικο να μην βαραει ο ηλιος το αμαξι για πολλες ωρες. Αν κανεις ολα τα παραπανω, τοτε το χρωμα σου θα ειναι αψογο για δεκαετιες. -
@driver-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Απλα ειναι τα πραγματα, σωστο πλυσιμο και στεγνωμα για να διατηρησουμε το χρωμα σε καλη κατασταση και ανα 3-4 μηνες ενα κερωματακι και ολα θα ειναι αψογα.
Συμφωνώ σε όλα εκτός αυτής της πρότασης. Το φυσικό κερί (καρνάουμπα) δίνει εξαιρετική λάμψη αλλά αντέχει μαξ 1 μήνα, 3-4 με τίποτα. Για 3 μήνες, χρειάζεται κάποιο συνθετικό sealant, π.χ. Zaino, Chemical Guys, οποιοδήποτε (για να μην διαφημίζω μάρκες) το οποίο και μπορεί να γίνει layered αλλά και αντέχει περισσότερο από το κερι. Δεν δίνει την ίδια γυαλάδα, αλλά προστατεύει καλύτερα.
-
Το fusso coat soft99 τι είδους κερί είναι;
Στην περίπτωσή μου έβγαλε άνετα 10μηνο.
Βεβαια το αμάξι κυκλοφορεί κάθε 3 - 4 μέρες, σπάνια σε βροχή και τις υπόλοιπες μέρες είναι σε υπογα.
Λερώνεται ελάχιστα και γι αυτό πλενεται στο δίμηνο. Ειδικά μέσα από πλύσιμο σε πλύσιμο είναι πεντακάθαρο. -
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@driver-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Απλα ειναι τα πραγματα, σωστο πλυσιμο και στεγνωμα για να διατηρησουμε το χρωμα σε καλη κατασταση και ανα 3-4 μηνες ενα κερωματακι και ολα θα ειναι αψογα.
Συμφωνώ σε όλα εκτός αυτής της πρότασης. Το φυσικό κερί (καρνάουμπα) δίνει εξαιρετική λάμψη αλλά αντέχει μαξ 1 μήνα, 3-4 με τίποτα. Για 3 μήνες, χρειάζεται κάποιο συνθετικό sealant, π.χ. Zaino, Chemical Guys, οποιοδήποτε (για να μην διαφημίζω μάρκες) το οποίο και μπορεί να γίνει layered αλλά και αντέχει περισσότερο από το κερι. Δεν δίνει την ίδια γυαλάδα, αλλά προστατεύει καλύτερα.
Πολλα carnauba βγαζουν τριμηνο. Το 915 βγαζει και παραπανω. Απλα ειπα carnauba επειδη ο φιλος εδωσε εμφαση στο αισθητικο αποτελεσμα.
Τα συνθετικα κερια κρατουν κατα κανονα περισσοτερο, πραγματι. Το fusso coat που αναφερθηκε ειναι συνθετικο και κραταει κανα 6μηνο, αν καποιον τον ενδιαφερει η προστασια κυριως τοτε ειναι μονοδρομος. -
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Το πιο σημαντικό για μένα είναι να μην κάνω ο ίδιος ζημιά στο χρώμα του αυτοκινήτου. Μου φαίνεται ότι στα σημερινά αυτοκίνητα και μόνο που τα ακουμπάς τους κάνεις κακό, καμμιά σχέση με τα παλιότερα.
Οπότε αν το πλένεις ο ίδιος
- Πλυστικό μηχάνημα
- Αφροποιητή, για να φύγουν οι περισσότερες βρομιές
- Γάντι πλυσίματος μικροϊνών. Συχνό ξέβγαλμα για να μην αρπάξει κανένα πετραδάκι και γδάρει όλο το αυτοκίνητο.
- Καλή μεγάλη απορροφητική πετσέτα για το στέγνωμα του αυτοκινήτου. Είχα δώσει κάπου 20-30 ευρώ και σκεφτόμουν όταν την αγόρασα τι χαζομάρες κάνω. Μπορώ να πω τελικά ότι ήταν μια καλή αγορά. Τελειώνω σε χρόνο dt απλώς τραβώντας την πετσέτα πάνω στο αυτοκίνητο.
(Αν έχει κάποιος και φυσητήρα, βοηθάει πολύ και γλιτώνει χρόνο στο στέγνωμα) - Σφουγγάρι και πετσέτα όσο πιο απαλά χωρίς πάτημα.
- Πλύσιμο το καλοκαίρι μόνο στη σκιά. Να μην καίει το αυτοκίνητο και να μη στεγνώνουν τα καθαριστικά πάνω του.
- Το κέρωμα είναι καλό αλλά θέλει τον χρόνο του. Αν δεν έχει κάποιος, υπάρχουν κάποια προϊόντα που τα ψεκάζεις και μετά ξεπλένεις. Είχα γράψει για ένα παλιότερα, μην κάνω και διαφήμιση..
-
@fhcc said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
- Το κέρωμα είναι καλό αλλά θέλει τον χρόνο του. Αν δεν έχει κάποιος, υπάρχουν κάποια προϊόντα που τα ψεκάζεις και μετά ξεπλένεις. Είχα γράψει για ένα παλιότερα, μην κάνω και διαφήμιση..
Δεν ειναι διαφήμιση! Και εγώ ένα τέτοιο χρησιμοποιώ της Turtle Wax, για ευκολία. Κάποτε έκανα φουλ περιποίηση στα αυτοκίνητά μου, πλέον δεν έχω χρόνο.
-
Βγηκε και καινουργιο fusso coat επετειακο νομιζω που ταζει λαγους με πετραχειλια αλλα κανει κοντα στα 60 ευρω.
Ερωτηση:Εγω ειχα παρει το fusso για σκουρα αυτοκινητα ,τωρα που πηρα το fiesta και ειναι λευκο μπορω να το περασω ή να αγορασω για ανοιχτα χρωμματα? -
Αυτό που έχω νομίζω θα με βγάλει για όλη τη ζωή του αυτοκινήτου.
Θα χρησιμοποιούσα το σκούρο, δε νομίζω ότι έχουν ιδιαίτερη διαφορά. Δε νομίζω να φανεί κάτι. Δοκίμασέ το σε μια μικρή επιφάνεια και βλέπεις.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ