-
@fanis75 said in CITROËN FORUM:
@realzeus said in CITROËN FORUM:
Βάρκα-γυαλός ήταν, εκτός από την Activa.
ΥΓ: Τεχνολογία είναι πρώτα και κύρια το μοτέρ.
Άλλο εαν έγεραν και άλλο πόσο κράταγαν.
Το μοτέρ 2ο, νο 1 η ανάρτηση - τι να τα κάνεις τα άλογα εαν το αμάξι δεν στρίβει?
Αν γέρνουν και βυθίζονται. χάνουν στο τέλος και πρόσφυση, εκτός από το ότι δεν δίνουν καμία εμπιστοσύνη και σε ζαλίζουν.
Τι να το κάνεις να στρίβει, αν δεν πάει μία; Την φόρα θα την χάσεις σε μια αργή στροφή. -
Αρα η επιλογή ήταν δισκοπάθεια και εγχείρηση ή να γέρνει στις στροφές...
-
Citroen xantia activa.... Αμαξαρα. Τι μου θύμησες....
Το καλύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο
-
@lap said in CITROËN FORUM:
γλυφουμε κρουζ ;
-
@otso said in CITROËN FORUM:
γλυφουμε κρουζ ;
-
Αύριο...
-
@otso said in CITROËN FORUM:
γλυφουμε κρουζ ;
Είδα κάτι ωραίες μεζονέτες....μούρλια
-
Δεν έχω δεν έφτιαξα ποτέ. Μόνο αν προέκυπτε κάποια μέσα σε πολυκατοικία.
-
Αλήθεια;;;; Α ρε Παντελήδες εργολάβοι, μας έχετε καταστρέψει τις πόλεις
-
-
Το πιο καινούργιο βίντεο που εχω βρει για την activa .
Εξηγεί ωραία τα συν και πλην γιατί ήταν εμπορική αποτυχία και γιατί τα τελευταία χρόνια αποκτά πάλι μια αξία .
Στο τέλος εχει ανατροπή δεν είναι τελικά γρηγορότερο απο τα σύγχρονα αυτοκίνητα στα elk test απλά καλό ... ακόμα και το yaris cross εχει καλλίτερη επίδοση για το puma δεν το συζητάμε ... -
Λάθος. Κανένα αυτοκίνητο δεν την πιάνει.
Όλα τα αυτοκίνητα όταν κάνουν τεστ αποφυγής ταράνδου φρενάρουν μόνα τους μέσω του esp και έχουν χαμηλή ταχύτητα στον δεύτερο ελιγμό. Η Citroen ΔΕΝ ΦΡΕΑΝΑΡΕΙ διότι δεν έχει esp.Εάν βγάλεις το esp από τα υπόλοιπα ούτε τα μισά χιλιομετρα δεν πιάνουν.
Μαλιστα το τεστ της activa ήταν από το σουηδικό περιοδικό όπου η δοκιμή έγινε με 5 άτομα μέσα και γεμάτο τον χώρο αποσκευών. Έδιναν και ένα ακόμα μέτρο στην έξοδο. Καμία σχέση με το τεστ του km77 όπου ένα Yaris θα έπαιρνε τούμπες με τόσο βάρος πάνω του και χωρίς esp.
Εδώ από το ίδιο περιοδικό που δοκίμασε την activa και κατέγραψε το ρεκόρ, στο ίδιο πρότυπο δοκιμής με Mercedes που ΕΧΕΙ esp και είναι φορτωμένη με 5 άτομα και αποσκευές.
Η activa χωρίς esp εγραψε 81χλμ/ωρα
Δείτε τη Mercedes....με esp
Κανένα οικογενειακό και όχι μόνο αυτοκινητο δεν μπόρεσε να περάσει την activa μέχρι σήμερα.
Αυτό σημαίνει πως σε μια στριφερη διαδρομή το ένα θα περνάει αέρα από τις στροφές και το άλλο θα φρενάρει μέσα στην στροφή για να κρατηθεί ώστε να μη βγει εκτός.
-
Θα βγάλω την δικιά μου για πώληση σε λίγες μέρες.
-
@criuser said in CITROËN FORUM:
Θα βγάλω την δικιά μου για πώληση σε λίγες μέρες.
Θέλουμε Activa, οχι γιαλατζί!
-
Λάθος...
Αυτό σημαίνει πως σε μια στριφερη διαδρομή το ένα θα περνάει αέρα από τις στροφές και το άλλο θα φρενάρει μέσα στην στροφή για να κρατηθεί ώστε να μη βγει εκτός.
Σε μια στριφτερή διαδρομή η activa θα χάσει τον κώλο της όταν πιεστεί και χωρίς esp θα φύγει με τούμπες στα χωράφια ή τον γκρεμό .
Δες ταχύτητα εισόδου εξόδου να δεις πιο φρενάρει...
Ένα σύγχρονο b-suv θα έχει πιο προβλέψιμες αντιδράσεις και χωρίς να αγχώνεσαι θα πηγαίνεις πιο γρήγορα , μέχρι και το ford Ka / fiat 500 την πιάνει έχοντας πιο γλυκό γλίστρημα ...
Το esp δεν σε φρενάρει μόνο συγκεκριμένους τροχούς και αν συνεχίσεις να πατάς γκάζι μπορεί να κόψει λίγο τον κινητήρα, εσύ μάλλον φοβάσαι όταν νοιώθεις ότι ο ελαφρύς κώλος του swift αρχίζει να χορεύει και αφήνεις τελείως το γκάζι οπότε νιώθεις ότι κόβεις πολύ ... μείνε στο γκάζι ! -
Εγώ γυρίζω τον κωλο και τον πλασάρω σαν τα ραλακια.
Καμία σχέση τα σύγχρονα b suv. Δες τα ίδια μοντέλα στην λίστα του του σουηδικού περιοδικού. Δες την δοκιμή πιο πάνω.
ΚΑΝΕΝΑ οικογενειακό αυτοκινητο δεν πιανει τέτοια χιλιομετρα χωρίς esp. Που esp σημαίνει κόψιμο γκαζιού όπως λες και φρένα.
Αλλωστε κανένα οικογενειακό δεν πιανει πάνω από 1g πλευρική επιτάχυνση σε skidpad κάτι που δηλώνει την συμπεριφορά του αυτοκινήτου όπου φρενάρει μόνο του μέσω του esp ώστε να μην βγει εκτός γραμμης.
H activa έπιασε 0,94G με 15 ιντσών τροχούς χωρίς esp. Το εργοστάσιο ανέφερε πως έπιασε και πάνω από 1G αλλά προκαλούσε ζάλη στους δοκιμαστές και επίτηδες άφηναν μια μικρή κλίση για να περάσει στην παραγωγή.
Γενικα επειδή έχω κάνει στριφερες διαδρομές, γελάς με τα σημερινά b suv αλλά οντως είναι πολύ πρακτικά γενικα ψς αυτοκίνητα. Ακόμα και ένα ταπεινό swift ομως τα κερνάει τσαγακια για πρωινό σε εναλλαγές στροφών και εσακια
-
https://www.motortrend.com/news/bmw-m5-competition-vs-mercedes-benz-e63-amg-s-on-head-2-head-419499/
Βρήκα ένα οικογενειακό ΜΕ esp που κέρδισε την activa στο skidpad η οποία έτρεξε με 15 ιντσών τροχούς και εργοστασιακά ελαστικά.
Την E63 AMG που εγραψε 0,95G.
Ενώ η activa πριν 20 έτη απο την δοκιμή αυτή εγραψε 0,94GΚαι εσυ μου μιλάς για το Yaris cross?
-
https://www.motortrend.com/news/bmw-m5-competition-vs-mercedes-benz-e63-amg-s-on-head-2-head-419499/
Βρήκα ένα οικογενειακό ΜΕ esp που κέρδισε την activa στο skidpad η οποία έτρεξε με 15 ιντσών τροχούς και εργοστασιακά ελαστικά.
Την E63 AMG που εγραψε 0,95G.
Ενώ η activa πριν 20 έτη απο την δοκιμή αυτή εγραψε 0,94GΚαι εσυ μου μιλάς για το Yaris cross?
Όταν θα "ξεκολλήσει" το activa με φορτισμένο το σασί 0,94 g δεν θα προλάβουν οι κρύσταλλοι (ωτόλιθοι) στον λαβύρινθο του αυτιού να στείλουν τηλεγράφημα στο κέντρο
ενώ ένα ταπεινό Ka με esp θα περάσει από το ίδιο σημείο με το λαμπάκι να τρεμοπαίζει και θα ξαναπεράσει και θα ξαναπεράσει ...
δες το ΚΜ77 ίδια ταχύτητα με την activa περνάει όλη η Ευρώπη και το 80% της Ασίας. -
Σωστα. Εμείς όμως δεν μιλαμε για την ικανότητα του esp. Όπως θα μπορούσε με εναν έξτρα εγκέφαλο να διαθέτει και η activa. Εμείς μιλαμε για την ικανότητα του να στρίβει ένα b suv καλύτερα από την activa επειδή στο τεστ του km77 χρησιμοποίησαν το esp τους για να μη φύγουν εκτός.
Ενώ στο σουηδικό τεστ αυτοκίνητα με esp, πιο σύγχρονα και μαλιστα πολύ καλά μόλις φορτωθούν με βάρος το οποίο υποτίθεται προβλέπει ο κατασκευαστής τους, βγαίνουν εκτός πίστας με είσοδο στο elk test ακόμα και 20 χλμ/ωρα λιγοτερα!
-
Μια καινουρια Activa με εξελιγμενο πλαισιο , πιο δυνατο μοτερ , και ολα τα συστηματα ευσταθειας που υπαρχουν πλεον, θα εκανε θαυματα
Η Xantia σχεδιαστηκε πριν 30+ χρονια .....
CITROËN FORUM