-
https://m.youtube.com/watch?v=LWFPIq-T-Mw&t=923s
Είδα προχτές το παραπάνω βίντεο στο οποίο ο δημιουργός του υποστηρίζει ότι δίνει λύση στο σπάσιμο των εμβολων στους tsi τούρμπο κομπρεσορατους κινητήρες των σιροκο γκολφ. Έχει φτιάξει ένα σωληνάκι πατέντα που εκτοξεύει λάδι σε μεγαλύτερη επιφάνεια του πιστονιου και επομένως το βοηθάει να ψύχεται πιο ομοιόμορφα.
Μάλιστα ήδη τα σωληνάκια αυτά διατίθενται προς πώληση. Σύμφωνα με τον δημιουργό τους του πήρε 3 μέρες να τα κατασκευάσει και άλλες 15 για μελέτη.
Η ένσταση που έχω αν και τον θεωρώ καλό μάστορα είναι πώς βγάζεις ένα τέτοιο προϊόν στην αγορά και ζητάς χρήματα χωρις να έχουν προηγηθεί δοκιμές χιλιάδων χιλιομέτρων. Πως γνωρίζει ο δημιουργός του ότι όντως δουλεύει και ζητάει ήδη αντίτιμο; μου φαίνεται λίγο πρόχειρο όλο αυτό. Άλλη μια αθάνατη ελληνική πατέντα;
Θα το τεστάρουν οι κάτοικοι των αυτοκινήτων; κι αν δε δουλέψει τι θα τους πει; ότι το μοτέρ είχε ήδη αρχίσει να παίρνει δρόμο;
Θα ήθελα να ακούσω και τη δική σας γνώμη.
Υγ. Γελάω με τα σχόλια κάτω από το βίντεο και τον σοβινισμό μας ως λαό. Ολόκληρη vw δεν είχε λύση για χρόνια και τη λύση έδωσε για ακόμα μία φορά ένα Έλληνας σε 3 μερόνυχτα, αυτά είναι.
-
Καλα μη νομίζεις ότι και τα εργοστάσια δεν κανουν λάθη, αλλωστε όλο προβληματικά προϊόντα βγάζουν από κακή σχεδίαση και επιλογή υλικών. Που μαλιατα κάνουν και εκατοντάδες χιλιόμετρα δοκιμών.
Γνωρίζω ανθρώπους που δούλευαν σε εργοστάσια στο εξωτερικό και σχεδίαζαν και ακριβά προϊόντα, και οντως εμείς, οι πολωνοι κτλ όχι λόγω ανωτεροτητας αλλά πιο πολύ λόγω θρασυτητας θα έλεγα έχουμε ταλέντο στις πατέντες. Το ξέρουν αυτό και τα εργοστάσια στο εξωτερικό και δεν ξέρω αν είναι τύχη ή επιλογή των hr αλλά εν τελη πολλοί Έλληνες αναλαμβάνουν σοβαρές θέσεις επίλυσης τέτοιων προβλημάτων.
Παρεμπίπτοντος είχα διαβάσει για την βιολογική συγγένεια των λαών της ευρωπης και αν δεν κάνω λάθος οι Πωλονοι με τους Έλληνες εχουν βιολογικούς μακρινούς συγγενικους δεσμούς ως φύλα , και όλως περιεργως (δική μου διαπίστωση) έχουν παρόμοιες αντιδράσεις στα ιστορικα γεγονότα που αντιμετωπίζουν.
Τεσπα, δεν ξερω μιας και είναι τεράστιο θέμα, αλλά κάθε λαός, λόγω κοινωνικοπολιτικων συνθηκών και ιδιοσυγκρασίας αναπτύσσει κάποια χαρακτηριστικά, που φυσικά τα συναντάς και αλλου αλλά μιλάμε τώρα για μέσο όρο,και εξειδικευεται σε κάποια πράγματα.
Οι Έλληνες όλο ψάχνουν να βρουν την πατέντα για να μη πληρώνουν πολλά.. Χαχαχα
Τωρα η λύση οντως φαίνεται λογική, αναφέρει μάλιστα ότι το δοκίμασε στα όρια παντα των δυνατοτήτων τους. Τι σημαίνει αυτό δεν ξέρω. Γενικά ως λύση σωστή φαίνεται, ας μιλήσει όμως και κάποιος πιο ειδικός..... Σαν το quadra ας πούμε.
-
Δεν αμφιβάλλω ότι τα εργοστάσια κάνουν λάθη, άλλωστε αυτό είναι το μόνο σίγουρο και το γνωρίζουμε καλά όλοι μας.
Η ένσταση που έχω για το συγκεκριμένο είναι πώς βγαίνει στην αγορά ένα προϊόν χωρίς να έχει δοκιμαστεί.
Αν κάνει λάθος το εργοστάσιο με τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών πόσο πιο πιθανό είναι να κάνει λάθος κάποιος χωρίς καμία δοκιμή;
Τα σχόλια επαναλαμβάνω έχουν πλάκα, είναι όλα του στυλ ... μεγάλε έβαλες τα γυαλιά στη vw.... μόνο Έλληνας θα το πετυχαινε αυτό.... μη μας το κλέψουν οι Κινέζοι και τα σχετικά. Ή τουλάχιστον αυτά αφήνει να δημοσιευτούν ο δημιουργός του βιντεο.
-
Αν τον έχεις παρακολουθήσει από τότε που ήταν Νότιο Αφρική θα καταλάβεις ότι δε λέει ψέματα ο άνθρωπος και ουσιαστικά ασχολείται μόνο με αυτό το πράγμα να φτιάχνει κινητήρες.Η μερσέντες τον είχε στείλει στη Νότιο Αφρική σαν επικεφαλή για να βοηθήσει και να δείξει τη δουλειά στους υπαλλήλους των σέρβις. Άρα δε νομίζω να είναι κάποιος τυχαίος.
Τώρα όταν τα εργοστάσια φτιάχνουν μαζική παραγωγή σίγουρα έχουν τους ελέγχους τους και θα κάνουν και αυτοί μετατροπές αλλά πάντα θα υπάρχει το σφάλμα.
-
Δεν ήξερα ότι μπορούν να σνησουν σχόλια από το YouTube..αρα,πολλα που διαβάζω σε άλλα θέματα είναι ίσως φτιαχτα.... Χμμμμμ.
Εντάξει ένας ταλαιπωρημένος λαός που του έχουν πάρει την αυτοεκτίμηση είμαστε και ψάχνουμε αφορμές να αυτόθαυμάσουμε τον εαυτό μας. Ειναθ η ψυχική μας άμυνα σε ότι ζούμε. Εφοσον δεν περνά σε φαιδροτητες καλό είναι. Να σηκώνουμε κεφάλι και να αγαπάμε τον εαυτό μας. Αλλα γενικως τη βαλκανική πατέντα την έχουμε.το Μπαλλλλλλκαν ρε παιδί μου....
Αυτός είπε το δοκίμασαν στην πραξη.... Δηλαδη μέτρησαν θερμοκρασίες στο έμβολο; πως; το δεν ξέρω. Ως ιδέα είναι λογικοτατη πάντως.
Υ. Γ για την ιστορία το ξανά εψαξα λίγο σε διάφορες πηγές γιατί δεν είμαι ειδικός και τελικά όντως έχουμε κάποια συγγένεια με αυτούς τους βόρειους λαούς αλλα μετα την μεσογειακή (Κατω Ιταλία) που ειναι η απόλυτη κυρίαρχη στον πληθυσμό μας. Έχουμε μεσογειακές, ήλιο καμένες γυναίκες (δόξα τω Θεό). Τουλάχιστον σε αυτό δνε ζηλεύουμε τους βόρειους. Χαχαχα.
-
Δεν αμφιβάλλω ότι τα εργοστάσια κάνουν λάθη, άλλωστε αυτό είναι το μόνο σίγουρο και το γνωρίζουμε καλά όλοι μας.
Η ένσταση που έχω για το συγκεκριμένο είναι πώς βγαίνει στην αγορά ένα προϊόν χωρίς να έχει δοκιμαστεί.
Αν κάνει λάθος το εργοστάσιο με τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών πόσο πιο πιθανό είναι να κάνει λάθος κάποιος χωρίς καμία δοκιμή;
Τα σχόλια επαναλαμβάνω έχουν πλάκα, είναι όλα του στυλ ... μεγάλε έβαλες τα γυαλιά στη vw.... μόνο Έλληνας θα το πετυχαινε αυτό.... μη μας το κλέψουν οι Κινέζοι και τα σχετικά. Ή τουλάχιστον αυτά αφήνει να δημοσιευτούν ο δημιουργός του βιντεο.
ακομη μια περιπτωση που θελουμε να βρουμε ηρωες. ή καποιοι τελικα ασχετοι θελουν να τους πουν ηρωες. ουτε καν βλεπω το βιντεο, ουτε καν τα σχολια. για να κανεις βιομηχανικη ερευνα και τεχνολογια χρειαζεσαι οργανωση, πορους και επιστημονικο κεφαλαιο. ο καθεις νομιζει οτι η ιδεα του ειναι η καλυτερη στο κοζμο και του αξιζει ανταμοιβη μεγαλη. αμ δε, το δυσκολο ειναι να δημιουργησεις τις υποδομες. ιδεες τα 10 δις του πλανητη εχουν επισης και μαλιστα πριν απο εσενα. μαγκας γινεσαι αλλιως, με δουλεια και οργανωση. καλα σου φωναζε ο πατερας στο σχολειο να διαβαζεις.
-
Καλησπέρα σας. Ενδιαφέρομαι για αγορά μεταχειριασμένου Golf σίγουρα μετά το 2011. Θα ήθελα να μάθω αν αξίζουν, προβλήματα κτλ. Είχα ξαναρωτήσει για Polo και πήρα πολλά αρνητικά σχόλια οπότε το απέρριψα. Τα ίδια θέματα και τα Golf;
-
...κα χειρότερα.....
-
Γιατί να το κάνεις αυτό!;!;
-
Σε τι θα μου προτείνατε να πάω; θα ήθελα ένα τύπου sport ρε παιδί μου.
-
E τοτε παρε Passat, μη το συζητας ....
-
Μετα από 15 ημέρες κατοχής και 2340Κμ να γράψω και τις εντυπώσεις μου από το Passat GTE.
Αρχικά να πω πως πρόκειται για το ελαφρώς facelifted μοντέλο-οι διάφορες με το προηγούμενο είναι ότι δεν γράφει Passat στο κέντρο του πορτμπαγκάζ κάτω από το σήμα της VW αλλά έχει αντικατασταθεί από το GTE.
Βασικά δεν γράφει πουθενά Passat πλέον καθώς και στην μάσκα μπροστά έχει τα αρχικά GTE και στα εμπρός φτερά με μπλε χρωμα.Μιας και πιάσαμε το μπλε χρωμα να πω ότι και οι 4 δαγκάνες στα δισκόφρενα είναι μπλε και στο τιμόνι έχει το μπλε λογότυπο GTE.
Το αυτοκίνητο είναι μεν μεγάλο αλλά μαθαίνεται εύκολα ο όγκος του. Έχει camera και αισθητήρες εμπρός και πίσω και αυτόματο παρκάρισμα και ξεπαρκάρισμα σε παράλληλο και κάθετο mode- δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δόξα τω Θεο είμαι καλός στο παρκάρισμα.
Οι χώροι εντός είναι λιμουζίνας και κανείς δεν έχει παράπονο. Ο χώρος αποσκευών, αν και η μπαταρία τρώει ωφέλιμο όγκο, είναι επαρκής μεν για εμένα (3μελης οικογένεια) αλλά όχι για αντικείμενα με ύψος λόγω sedan σχεδιασμού.
Αρχικά να πω ότι το φορτίσω σχεδόν κάθε μέρα και κάποιες ημέρες και 2 φορές, οπότε είναι μόνο 2-3 ημέρες που το έχω ξεχάσει και κινούμαι υβριδικά.Το αυτοκίνητο ουσιαστικά δεν μένει ποτέ από υποβοήθηση μπαταρίας, καθώς λίγο κατηφόρα να βρεις, ή να σταματήσεις με φρένο σε φανάρι θα φορτίσει τόσο ώστε να ξεκινήσει ηλεκτρικά. Η οικονομία ακόμα και με κενή μπαταρία έγκειται στο ότι ο βενζινοκινητήρας παίρνει μπροστά στα 10-15χλμ/ώρα, οπότε δεν ξεκινάει η πρώτη με βενζίνη.
Στα 2340κμ λοιπόν έχω μέση κατανάλωση βενζίνης 3,2λ/100Κμ. Η μπαταρία του είναι 13.4 ΚW και η φόρτιση σε φορτιστή 11ΚW διαρκεί 4 ώρες ενώ σε πρίζα απλή 6,5 ώρες. Η αυτονομία του είναι 45-65 Κμ αναλόγως την διαδρομή, το πόσο χρησιμοποιείς την ανάκτηση ενέργειας κινητήρα με το B mode στο κιβώτιο και το αν έχεις κλιματισμό ή όχι.
Μπορείς να επιλέξεις να κινηθείς αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά ή να κρατήσεις φορτισμένη την μπαταρία σε όποια στάθμη θέλεις και να κινηθείς μόνο με τον βενζινοκινητήρα.
Το αυτοκίνητο είναι full extras και του λείπει μόνο μια ηλιοροφή για να είναι πιο ευήλιο μέσα.
Ποιότητα υλικών από το πάνω ράφι και συναρμογή μπετόν αρμέ μιας και δεν ακούγεται τίποτα-κυριολεκτικά όμως ούτε μέσα ούτε έξω. Έχει τύχει να κινούμαι σε δρόμο που υπήρχε γάτα που κοίταζε αλλού και πηγαίνοντας με 15 λέω δεν μπορεί θα με ακούσει να κάνει στην άκρη....αμ δε....σταμάτησα στα 5 μέτρα και μόνο από τα ελαστικά μάλλον άκουσε, γύρισε τρομαγμένη και έφυγε από τον δρόμο.
Έχει standard την ηλεκτρονική ανάρτηση DCC και τα profiles οδηγήσης eco/normal/ sport/individual που επενεργούν σε τιμόνι/ανάρτηση/γκάζι και μεταμορφώνουν το αυτοκίνητο από μαγικό χαλί συνταξιούχου 70αρη σε σπορ όχημα 40αρη.
Υπάρχει στην κονσόλα και ξεχωριστό κουμπί GTE που δίνει το maximum των 2 κινητήρων - αλλά σου τρώει την μπαταρία σε δευτερόλεπτα....βασικά είναι ωραία γκατζετιά για το φανάρι αν έρθει να σου κολλήσει κανείς ανήσυχος γιατί σε κολλάει στο κάθισμα και με το αυτόματο κιβώτιο βλέπεις στον καθρέπτη όποιον δεν πρόσεξε το σηματάκι στο πορτμπαγκάζ και νομίζει ότι είναι ένα απλό Passat...αν δεν κάνω λάθος τα 218 άλογα και τα 400ΝΜ ροπής είναι με αυτό το κουμπί ενεργοποιημένο.
Λόγω μεταξονίου και ηλεκτρονικών αναρτήσεων το αυτοκίνητο είναι απλά ΤΡΕΝΟ. Είναι βαρύ και στιβαρό αλλά η ηλεκτροκίνηση το κάνει να ξεκολλάει τόσο εύκολα από την αδράνεια της ακινησίας που δεν θα δυσκολέψει ποτέ τον κάτοχο.
έχει πολύ καλό κύκλο στροφής για το μήκος του και την Δευτέρα θα κάνω το πρώτο μεγάλο ταξίδι 350Κμ που θα δω πως είναι εθνική/καταναλώσεις/άνεση κλπ- Νομίζω είναι φτιαγμένο για ταξίδια!!!
Τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού είναι δερμάτινα/ηλεκτρικά/θερμαινόμενα και του οδηγού με λειτουργία μασάζ....επειδή οδηγώ αρκετά κάθε μέρα αυτό είναι το αγαπημένο μου αξεσουάρ καθώς με κάνει να φτάνω ξεκούραστος όπου και αν πηγαίνω.
Επειδή έχω χώρο και στην δουλειά και στο σπίτι δεν αποτελεί θέμα για εμένα το μήκος, όποτε τόλμησα μα πάρω μετά από χρόνια ένα χαμηλό και τεράστιο αυτοκίνητο που μέχρι στιγμής μου χαρίζει μόνο χαμόγελα, άνεση και οικονομία (και στα καύσιμα αλλά και στην αγορά του καθώς εταιρικό και δεν πληρώνω ούτε 1 ευρώ φόρο ως παροχή εισοδήματος)
-
Ωραια περιγραφη αλλα και πολυ αυτοκινητο. Καλες διαδρομες.
-
Μετα από 15 ημέρες κατοχής και 2340Κμ να γράψω και τις εντυπώσεις μου από το Passat GTE.
Αρχικά να πω πως πρόκειται για το ελαφρώς facelifted μοντέλο-οι διάφορες με το προηγούμενο είναι ότι δεν γράφει Passat στο κέντρο του πορτμπαγκάζ κάτω από το σήμα της VW αλλά έχει αντικατασταθεί από το GTE.
Βασικά δεν γράφει πουθενά Passat πλέον καθώς και στην μάσκα μπροστά έχει τα αρχικά GTE και στα εμπρός φτερά με μπλε χρωμα.Μιας και πιάσαμε το μπλε χρωμα να πω ότι και οι 4 δαγκάνες στα δισκόφρενα είναι μπλε και στο τιμόνι έχει το μπλε λογότυπο GTE.
Το αυτοκίνητο είναι μεν μεγάλο αλλά μαθαίνεται εύκολα ο όγκος του. Έχει camera και αισθητήρες εμπρός και πίσω και αυτόματο παρκάρισμα και ξεπαρκάρισμα σε παράλληλο και κάθετο mode- δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δόξα τω Θεο είμαι καλός στο παρκάρισμα.
Οι χώροι εντός είναι λιμουζίνας και κανείς δεν έχει παράπονο. Ο χώρος αποσκευών, αν και η μπαταρία τρώει ωφέλιμο όγκο, είναι επαρκής μεν για εμένα (3μελης οικογένεια) αλλά όχι για αντικείμενα με ύψος λόγω sedan σχεδιασμού.
Αρχικά να πω ότι το φορτίσω σχεδόν κάθε μέρα και κάποιες ημέρες και 2 φορές, οπότε είναι μόνο 2-3 ημέρες που το έχω ξεχάσει και κινούμαι υβριδικά.Το αυτοκίνητο ουσιαστικά δεν μένει ποτέ από υποβοήθηση μπαταρίας, καθώς λίγο κατηφόρα να βρεις, ή να σταματήσεις με φρένο σε φανάρι θα φορτίσει τόσο ώστε να ξεκινήσει ηλεκτρικά. Η οικονομία ακόμα και με κενή μπαταρία έγκειται στο ότι ο βενζινοκινητήρας παίρνει μπροστά στα 10-15χλμ/ώρα, οπότε δεν ξεκινάει η πρώτη με βενζίνη.
Στα 2340κμ λοιπόν έχω μέση κατανάλωση βενζίνης 3,2λ/100Κμ. Η μπαταρία του είναι 13.4 ΚW και η φόρτιση σε φορτιστή 11ΚW διαρκεί 4 ώρες ενώ σε πρίζα απλή 6,5 ώρες. Η αυτονομία του είναι 45-65 Κμ αναλόγως την διαδρομή, το πόσο χρησιμοποιείς την ανάκτηση ενέργειας κινητήρα με το B mode στο κιβώτιο και το αν έχεις κλιματισμό ή όχι.
Μπορείς να επιλέξεις να κινηθείς αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά ή να κρατήσεις φορτισμένη την μπαταρία σε όποια στάθμη θέλεις και να κινηθείς μόνο με τον βενζινοκινητήρα.
Το αυτοκίνητο είναι full extras και του λείπει μόνο μια ηλιοροφή για να είναι πιο ευήλιο μέσα.
Ποιότητα υλικών από το πάνω ράφι και συναρμογή μπετόν αρμέ μιας και δεν ακούγεται τίποτα-κυριολεκτικά όμως ούτε μέσα ούτε έξω. Έχει τύχει να κινούμαι σε δρόμο που υπήρχε γάτα που κοίταζε αλλού και πηγαίνοντας με 15 λέω δεν μπορεί θα με ακούσει να κάνει στην άκρη....αμ δε....σταμάτησα στα 5 μέτρα και μόνο από τα ελαστικά μάλλον άκουσε, γύρισε τρομαγμένη και έφυγε από τον δρόμο.
Έχει standard την ηλεκτρονική ανάρτηση DCC και τα profiles οδηγήσης eco/normal/ sport/individual που επενεργούν σε τιμόνι/ανάρτηση/γκάζι και μεταμορφώνουν το αυτοκίνητο από μαγικό χαλί συνταξιούχου 70αρη σε σπορ όχημα 40αρη.
Υπάρχει στην κονσόλα και ξεχωριστό κουμπί GTE που δίνει το maximum των 2 κινητήρων - αλλά σου τρώει την μπαταρία σε δευτερόλεπτα....βασικά είναι ωραία γκατζετιά για το φανάρι αν έρθει να σου κολλήσει κανείς ανήσυχος γιατί σε κολλάει στο κάθισμα και με το αυτόματο κιβώτιο βλέπεις στον καθρέπτη όποιον δεν πρόσεξε το σηματάκι στο πορτμπαγκάζ και νομίζει ότι είναι ένα απλό Passat...αν δεν κάνω λάθος τα 218 άλογα και τα 400ΝΜ ροπής είναι με αυτό το κουμπί ενεργοποιημένο.
Λόγω μεταξονίου και ηλεκτρονικών αναρτήσεων το αυτοκίνητο είναι απλά ΤΡΕΝΟ. Είναι βαρύ και στιβαρό αλλά η ηλεκτροκίνηση το κάνει να ξεκολλάει τόσο εύκολα από την αδράνεια της ακινησίας που δεν θα δυσκολέψει ποτέ τον κάτοχο.
έχει πολύ καλό κύκλο στροφής για το μήκος του και την Δευτέρα θα κάνω το πρώτο μεγάλο ταξίδι 350Κμ που θα δω πως είναι εθνική/καταναλώσεις/άνεση κλπ- Νομίζω είναι φτιαγμένο για ταξίδια!!!
Τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού είναι δερμάτινα/ηλεκτρικά/θερμαινόμενα και του οδηγού με λειτουργία μασάζ....επειδή οδηγώ αρκετά κάθε μέρα αυτό είναι το αγαπημένο μου αξεσουάρ καθώς με κάνει να φτάνω ξεκούραστος όπου και αν πηγαίνω.
Επειδή έχω χώρο και στην δουλειά και στο σπίτι δεν αποτελεί θέμα για εμένα το μήκος, όποτε τόλμησα μα πάρω μετά από χρόνια ένα χαμηλό και τεράστιο αυτοκίνητο που μέχρι στιγμής μου χαρίζει μόνο χαμόγελα, άνεση και οικονομία (και στα καύσιμα αλλά και στην αγορά του καθώς εταιρικό και δεν πληρώνω ούτε 1 ευρώ φόρο ως παροχή εισοδήματος)
Αντε γεια σου, εγραψες τις πρώτες εντυώσεις από το εργαλείο. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ
φοβερο κομματι μιας και είσαι τυχερός και δεν εχεις πρόβλημα parking είναι φανταστικο το εργαλείο. καλα είναι καταπληκτικο σε όλα τα άλλα εκτος του parking, δεν το συζητάμε και μεσα επίσης φανταστική ποιοτητα, εισαι πολύ τυχερος.
αλλά ...............
ο μικρούλης διάλεξε MOKA δεν σε χαλασε χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχα
-
Αν από άδειο θέλει 4 ώρες να φορτίσει τότε δεν τραβάει πάνω από 3,3 kW οπότε τα 11 kW δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.
Άλλωστε και η VW λέει ο ενσωματωμένος φορτιστής είναι 3,6 kW.
-
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΡΑ.
Αντρικό, ωραίο αυτοκίνητο. Τα έχει όλα. Καταπληκτική επιλογή.
-
Αν από άδειο θέλει 4 ώρες να φορτίσει τότε δεν τραβάει πάνω από 3,3 kW οπότε τα 11 kW δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.
Άλλωστε και η VW λέει ο ενσωματωμένος φορτιστής είναι 3,6 kW.
επειδή η εφαρμογή που φορτίζω σου δείχνει ανα πάσα στιγμή την ταχύτητα φόρτισης τις 2 πρώτες ώρες στους σταθμούς των 11KW φορτίζει με 4ΚW, μετά πέφτει στα 3ΚW για καμία ώρα ισως και λιγότερο και μετά τις 3 ώρες περίπου που έχει πάρει γύρω στα 10,8-11ΚW η ταχύτητα πέφτει στο 1KW και στις 4 ώρες έχει γύρω στα 12 και κατι.
παντως ναι η διαφορά χρονικά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο νομιζα σε σχέση με απλή πρίζα.
-
@SGL: Ζήλεψα. Να το χαίρεσαι, φαίνεται εξαιρετική επιλογή για κάποιον που έχει την δυνατότητα να το φορτίζει καθημερινά και του άρεσουν τα sedan.
Μια ερώτηση: Πιο δυνατή φόρτιση δεν δέχεται; Δηλαδή το Wallbox βγάζει 11kW? Σε κανένα ταχυφορτιστή δηλαδή πχ 30-50kW, πάλι θα φορτίζει μόνο με 3-4kW/h?
Από φρένα και κλίσεις στις στροφές πώς είναι; Ανάλογα το επιλεγμένο mode;
-
BabisStinson σε ευχαριστώ πολύ!
Δεν ξέρω πως συμπεριφέρεται σε ταχύ φορτιστή αλλά λογικά κάθε plug-in και ηλεκτρικό έχει δικό του όριο βάση του φέροντα φορτιστή του αυτοκινήτου-πιστεύω πιο μικρός στα plug-in με τις μικρότερες μπαταρίες και μεγαλύτεροι στα αμιγώς ηλεκτρικά.
Απο φρένα είναι πολύ καλό και με οδήγηση στο Β καταπονούνται ελάχιστα.
Η λέξη κλίσεις στις στροφές είναι απλά άγνωστη για το αυτοκίνητο και το έχω κατά 90% των διαδρομών σε ρύθμιση individual που έχω σετάρει τα πάντα βάση των δικών μου προτιμήσεων. Το υπόλοιπο 10% το βάζω στο comfort για οδήγηση εντός πόλης που το θελω πιο μαλακό.
-
... Μια ερώτηση: Πιο δυνατή φόρτιση δεν δέχεται; Δηλαδή το Wallbox βγάζει 11kW? Σε κανένα ταχυφορτιστή δηλαδή πχ 30-50kW, πάλι θα φορτίζει μόνο με 3-4kW/h? ...
Μέχρι 3,6 kW είναι ο φορτιστής που έχει. Δεν μπορεί (μάλλον) να συνδεθεί στους μεγαλύτερους των 50 kW (διαφορετικό βύσμα).
VW FORUM