-
@dettol said in Nio Firefly:
@cirus said in Nio Firefly:
@a-d-p said in Nio Firefly:
Οδηγούμε το Firefly στη Δανία
Ισως το πιο ολοκληρωμένο ηλεκτρικό μικρό που κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή. Μειονέκτημα η αλμυρή του τιμή
συμφωνω απολυτα ειναι η καλυτερη προταση σε μικρα ηλεκτρικα. αλλα οχι απλα αλμυρη η τιμη, πανακριβο μου φαινεται γιατι μην ξεχναμε οτι η μπαταρια του το κατατασει στα μικρα ηλεκτρικα πόλης οχι σε αμαξι που θα παει ταξιδια
Δεν αξιζει τοσα χρηματα οσο το κοστολογουν κατα την γνωμη μου
πολυ μικρο το κοινο που θα πληρωσει τοσα πολλα χρηματα για ενα μικρο αμαξακι πόλης με κινεζικη μαλιστα καταγωγη και δεν εχει το σημα της merc ή της bmw ....... (ασχετο οτι ειναι πολύ καλύτερο από το mini που ειναι και καλα bmw)
ειναι λιγο ιδιαιτερη περιπτωση. Εχει μεν μικρη μπαταρια, αλλα εχει καλους χωρους, επαρκεις αποθηκευτικους χωρους (και frunk!) και καλη ποιοτητα κυλισης/αναρτησεις. Ολα αυτα σε πακετο των 4μ μονο!
Το αρθρο των 4Τ αναφερει πολυ σωστα οτι θα μπορουσε να ειναι το μοναδικο οχημα μιας οικογενειας 2+1 που δεν κανει μακρινα ταξιδια. Πολυ πιο ολοκληρωμενη λυση απο τα ευρωπαικα "μικρα", αλλα και απο inster, dolphin surf. Για να ειναι ανταγωνιστικο ομως θα επρεπε να τιμολογειται 3-4 χιλιαρικα πιο κατω.το ιδιο λεμε αλλα εγω πιστευω οτι τουλαχιστον 5Κ πιο κατω θα επρεπε να εχει
-
@a-d-p said in Nio Firefly:
Οδηγούμε το Firefly στη Δανία
Ισως το πιο ολοκληρωμένο ηλεκτρικό μικρό που κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή. Μειονέκτημα η αλμυρή του τιμή
συμφωνω απολυτα ειναι η καλυτερη προταση σε μικρα ηλεκτρικα. αλλα οχι απλα αλμυρη η τιμη, πανακριβο μου φαινεται γιατι μην ξεχναμε οτι η μπαταρια του το κατατασει στα μικρα ηλεκτρικα πόλης οχι σε αμαξι που θα παει ταξιδια
Δεν αξιζει τοσα χρηματα οσο το κοστολογουν κατα την γνωμη μου
πολυ μικρο το κοινο που θα πληρωσει τοσα πολλα χρηματα για ενα μικρο αμαξακι πόλης με κινεζικη μαλιστα καταγωγη και δεν εχει το σημα της merc ή της bmw ....... (ασχετο οτι ειναι πολύ καλύτερο από το mini που ειναι και καλα bmw)
ειναι λιγο ιδιαιτερη περιπτωση. Εχει μεν μικρη μπαταρια, αλλα εχει καλους χωρους, επαρκεις αποθηκευτικους χωρους (και frunk!) και καλη ποιοτητα κυλισης/αναρτησεις. Ολα αυτα σε πακετο των 4μ μονο!
Το αρθρο των 4Τ αναφερει πολυ σωστα οτι θα μπορουσε να ειναι το μοναδικο οχημα μιας οικογενειας 2+1 που δεν κανει μακρινα ταξιδια. Πολυ πιο ολοκληρωμενη λυση απο τα ευρωπαικα "μικρα", αλλα και απο inster, dolphin surf. Για να ειναι ανταγωνιστικο ομως θα επρεπε να τιμολογειται 3-4 χιλιαρικα πιο κατω.Και είναι από τα ασφαλέστερα, ανεξαρτήτως κατηγορίας
να προσθέσωhttps://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/nio-firefly-koryfaia-diakrisi-stis-dokimes-toy-euro-ncap/

-
Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό για αυτόν που ψάχνει κάτι τέτοιο (2+1 all around).
Ίσως το brand name να μην προδιαθέτει θετικά ακόμα κάποιους.Μην ξεχνάτε οτι υπάρχουν άνθρωποι που δεν βγάζουν τα spec sheets να τα μετράνε ένα ένα και δεν έχουν την δυνατότητα για κάτι μεγαλύτερο για διάφορους λόγους (τους είναι άχρηστο, δεν χωράει, κάνουν σπάνια μακρυνά ταξίδια κτλ)
Εμένα ήταν στα top3 μου πάντως. Απο εμένα είναι ναι.
Εξαιρετικό, πολύ μου αρέσει. -
@jousis said in Nio Firefly:
Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό για αυτόν που ψάχνει κάτι τέτοιο (2+1 all around).
Ίσως το brand name να μην προδιαθέτει θετικά ακόμα κάποιους.Μην ξεχνάτε οτι υπάρχουν άνθρωποι που δεν βγάζουν τα spec sheets να τα μετράνε ένα ένα και δεν έχουν την δυνατότητα για κάτι μεγαλύτερο για διάφορους λόγους (τους είναι άχρηστο, δεν χωράει, κάνουν σπάνια μακρυνά ταξίδια κτλ)
Εμένα ήταν στα top3 μου πάντως. Απο εμένα είναι ναι.
Εξαιρετικό, πολύ μου αρέσει.Αυτο που λες ειναι γιατι μιλαμε για ενα premium αμαξακι αλλα χωρις να λέει το ταμπελακι smart (παραπομπη στο μυαλο σε mercedes) ή mini (παραπομπη στο μυαλο σε bmw)
υπαρχει θεση για premium στην αγορα. καποιοι αγοραζουν. Θα κανει το ιδιο ομως για μια κινεζικη μαρκα? συντομως απαντω ΟΧΙ
πρωτα πρεπει να κανεις establish το brand σου και μετα να πουλας σε αυτές τις τιμες για μενα πάντα
αν επαιρνα εγω premium θα το διαλεγα ναι. Ομως οι περισσοτεροι αγοραστες των premium δεν θα το διαλεγαν θεωρω, θα επερναν ενα mini πχ
-
Ξεχνάς και το leasing.
Όταν το αυτοκίνητο απλά το νοικιάζεις για 4-5 χρόνια μπορείς πανεύκολα να δράσεις και αυθόρμητα/επιπόλαια. Μηδενικό ρίσκο, δεν σε νοιάζει το brand αν το firefly δίνει αυτά που υπόσχεται (αστεράκι εδώ).
μου αρέσει, καλή οδηγική συμπεριφορά, πού παραγγέλνω;
Αλλιώς όλοι για πόλη θα αγόραζαν υποχρεωτικά το inster (δεν ακούω κουβέντα)
-
Ξεχνάς και το leasing.
Όταν το αυτοκίνητο απλά το νοικιάζεις για 4-5 χρόνια μπορείς πανεύκολα να δράσεις και αυθόρμητα/επιπόλαια. Μηδενικό ρίσκο, δεν σε νοιάζει το brand αν το firefly δίνει αυτά που υπόσχεται (αστεράκι εδώ).
μου αρέσει, καλή οδηγική συμπεριφορά, πού παραγγέλνω;
Δεν μιλαω ποτε για leasing γιατι ειναι μια αλλη αγορα που δεν εχω καθολου εικονα και δεν την ξερω, ισχυουν αλλα πραγματα εκει
Σωστα το λες ομως, εκει μπορει να ειναι μια πολύ καλή επιλογη. Βεβαια και παλι δεν θα προτιμησει καποιος να κανει μοστρα με mini ή smart? γιατι με αυτο μοστρα δεν κάνεις. δεν ξέρω
Οτι εγραψα το εγραψα για πωληση οχι για leasing
γενικα δεν γραφω για πραγματα που δεν ξερω
-
To mini δεν τραβάει κανένα βλέμμα πάνω του.
Κάθε μέρα βλέπω 10. Δεν γυρνάω καν να τα κοιτάξω.Αλλά μάλλον θα εννοείς χρηματική μόστρα επειδή είναι πιο ακριβό;
ΟΚ ναι, αλλά υπάρχει κ η άλλη η μόστρα (κοίτα τί όμορφο, γυρνάνε κεφάλια) καθώς και η προσωπική κ-λα.edit: Πάντως εγώ τέτοια αυτοκίνητα θέλω απο κινέζους. Να χτυπήσουν τους ευρωπαίους εκεί που τους πονάει, να φύγει η ρετσινιά "κινέζικο vfm". Να αρπάξει φωτιά ο κώλος των ευρωπαίων ceo να αρχίσουν πάλι να φτιάχνουν όμορφα, λειτουργικά, μοντέρνα αυτοκίνητα,... μπορούν.
Να απολύσουν όλους τους χαρτογιακάδες που η μόνη τους έννοια είναι το minmaxing κερδών. /rant*καλά σμαρτ δεν έκανε μόστρα ποτέ κανείς

-
To mini δεν τραβάει κανένα βλέμμα πάνω του.
Κάθε μέρα βλέπω 10. Δεν γυρνάω καν να τα κοιτάξω.Αλλά μάλλον θα εννοείς χρηματική μόστρα επειδή είναι πιο ακριβό;
ΟΚ ναι, αλλά υπάρχει κ η άλλη η μόστρα (κοίτα τί όμορφο, γυρνάνε κεφάλια) καθώς και η προσωπική κ-λα.*καλά σμαρτ δεν έκανε μόστρα ποτέ κανείς

και τα smart (τα καινουργια τα ηλεκτρικα οχι το παλιο διπορτο) και τα mini (τα καινουργια τα ηλεκτρικα) ειναι και πολύ ομορφα και προσφερουν μοστρα ειτε αρεσουν εσενα προσωπικα είτε οχι και τα αγοραζουν κυριως για αυτό, γιατι ειναι premium lifestyle μοντελα και δειχνουν και ειναι ακριβα. Το firefly οχι δεν το ξερουν και ουτε η nio ειναι τετοιο brand να κανουν την μοστρα τους οσοι προτιμουν τετοια μοντελα, ομως η τιμη ειναι κοντα σε αυτα!

-
παντως smart # τοσο καιρο, εχω δει μονο ενα στο δρομο. Firefly (οπως και τα υπολοιπα nio) αμφιβαλλω αν θα δω εστω και ενα, αλλα θα χαρω πολυ αν δω.
Θεωρω οτι σε γενικες γραμμες, οι αγοραστες ηλεκτρικων ειναι πιο "ψαγμενοι" απο τους θερμικους, αλλα και παλι... 32 χιλιαρικα για ενα 4μ μικρο με 42αρα μπαταρια ΚΑΙ απο μικρη κινεζικη εταιρεια. Πολυ δυσκολο... -
παντως smart # τοσο καιρο, εχω δει μονο ενα στο δρομο. Firefly (οπως και τα υπολοιπα nio) αμφιβαλλω αν θα δω εστω και ενα, αλλα θα χαρω πολυ αν δω.
Θεωρω οτι σε γενικες γραμμες, οι αγοραστες ηλεκτρικων ειναι πιο "ψαγμενοι" απο τους θερμικους, αλλα και παλι... 32 χιλιαρικα για ενα 4μ μικρο με 42αρα μπαταρια ΚΑΙ απο μικρη κινεζικη εταιρεια. Πολυ δυσκολο...και γω θα χαρω
οσο και ψαγμενοι να ειναι , ειναι αλλη η κατηγορια η premium , ειναι ειδικη . αν δεν τικαρεις το κουτακι της μοστρας δεν εχεις πολλες ελπιδες εκει. Δεν εχει σημασια πως το βλέπεις εσυ και γω, μιλαω γενικα για τον κοσμο
-
Στην Ελλάδα δεν θα δούμε πολλά μάλλον για όλους τους λόγους που λέτε.
Τώρα όμως πραγματικά, ξεχάστε την τιμή και το προσωπικό γούστο (εμένα μου αρέσει το μίνι απο έξω, άθλιο απο μέσα).
Ποιό κάνει σήμερα εντύπωση πιο πολύ ;
Το/α μίνι που έχει ήδη 200 παραλλαγές και κυκλοφορεί άπειρα χρόνια ή το Firefly;Ποιό θα κοιτάνε οι φασαίοι/ες στην γλυφάδα όταν το παρκάρεις ;

-
Στην Ελλάδα δεν θα δούμε πολλά μάλλον για όλους τους λόγους που λέτε.
Τώρα όμως πραγματικά, ξεχάστε την τιμή και το προσωπικό γούστο (εμένα μου αρέσει το μίνι απο έξω, άθλιο απο μέσα).
Ποιό κάνει σήμερα εντύπωση πιο πολύ ;
Το/α μίνι που έχει ήδη 200 παραλλαγές και κυκλοφορεί άπειρα χρόνια ή το Firefly;Ποιό θα κοιτάνε οι φασαίοι/ες στην γλυφάδα όταν το παρκάρεις ;

το mini, μολις δουν οτι το αλλο ειναι κινεζικο ειναι αρκετο να χασουν το ενδιαφερον
-
Ας συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε. Δεν θα μαλώσουμε για αυτό.
Έτσι κι αλλιώς η σωστή απάντηση ήταντο renault 5
-
Ας συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε. Δεν θα μαλώσουμε για αυτό.
Έτσι κι αλλιώς η σωστή απάντηση ήταντο renault 5
αυτο σαν καινουργιο ναι θα παρει τα βλέματα και ας μην ειναι premium ειναι κουκλί, αλλα τα κινεζικα ακομα αυτό δεν το εχουν
ΥΓ το λέω εγω που εχω κινεζικο και αρεσει αλλα μολις μαθαινουν οτι ειναι κινεζικο αδιαφορουν. Οχι οτι με νοιαζει αλλα λογω της συζητησης
-
ΥΓ το λέω εγω που εχω κινεζικο και αρεσει αλλα μολις μαθαινουν οτι ειναι κινεζικο αδιαφορουν. Οχι οτι με νοιαζει αλλα λογω της συζητησης
Υπάρχουν κ χειρότερα. Να είχες πάρει το καμάρι του Gilles Vidal (πριν το R5), e208, και να σου λένε, α αυτές οι χαζομάρες τα στελάντις που λένε στο 4t είναι; meh. Γιατί δεν πήρες τέσλα;

imo η ρετσινιά των κινέζικων θα φύγει τρομερά γρήγορα. Βγάζουν εξαιρετικά αμαξάκια (κ vfm και για premium κοινό). Θα ξεχαστεί πιο γρήγορα και απο την ρετσινιά των χιουντάι (για όσους είστε γέροι).
-
Υπάρχουν κ χειρότερα. Να είχες πάρει το καμάρι του Gilles Vidal (πριν το R5), e208, και να σου λένε, α αυτές οι χαζομάρες τα στελάντις που λένε στο 4t είναι; meh. Γιατί δεν πήρες τέσλα;

imo η ρετσινιά των κινέζικων θα φύγει τρομερά γρήγορα. Βγάζουν εξαιρετικά αμαξάκια (κ vfm και για premium κοινό). Θα ξεχαστεί πιο γρήγορα και απο την ρετσινιά των χιουντάι (για όσους είστε γέροι).
Και οι νέοι ζήσαμε την περίοδο που τα χιουντάι και τα κια άφηναν ρετσινιά!
Όντως κάπως έτσι θα πάει και αυτό!
Απλά εδώ μπήκε και η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση!Στα κινητά η ρετσινιά του κινεζικού έφυγε σε λιγότερο από 5ετία!
-
Ναι δυστυχώς δεν είναι ούτε φθηνό αλλα ούτε premium (με την έννοια της "μόστρας")....Σήμερα νομίζω υπάρχουν καλύτερες επιλογές από οικονομικής ή επιδεικτικής άποψης!
Όσον αφορά την εκμετάλλευση χώρων πάντως (σε σχέση με το μήκος του και την ασφάλεια που παρέχει) οι σχεδιαστές του έδωσαν ρέστα...!!
-
Είναι ξεκαθαρα ένα κλικ πάνω από τα υπόλοιπα οικονομικά κινεζικά και δε θα πρέπει να συγκρινεται με αυτά πιστεύω.
Αντιθέτως το συγκρίνεις με άλλα ευρωπαϊκά των 4μ, πχ corsa electric, r5, e208, όπου στα ίδια λεφτά πάλι προσφέρει πολλά παραπάνω.
Σχεδιαστικά δεν είναι αδιάφορο, είναι κομψό και όπως αναφέρθηκε, κατάφεραν στα 4 μέτρα να χωρέσουν 4 ενήλικες και καλό πορτμπαγκάζ + frunk. -
Επίσης αν και θεωρητικά αυτοκίνητο πόλης, στα 1000χλμ του bjorn έκανε ίδιο χρόνο με το atto3, αν και με μικρότερη μπαταρία, και μια (1) ώρα λιγότερο από το ec3
, ενδεικτικό του efficiency και της ταχύτητας φόρτισης του -
@dg79 said in Nio Firefly:
Επίσης αν και θεωρητικά αυτοκίνητο πόλης, στα 1000χλμ του bjorn έκανε ίδιο χρόνο με το atto3, αν και με μικρότερη μπαταρία, και μια (1) ώρα λιγότερο από το ec3
, ενδεικτικό του efficiency και της ταχύτητας φόρτισης τουτο πιο εντυπωσιακο ειναι οτι το ec3 τερματισε

Nio Firefly