-
@chrisk6 said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
Kι ομως το παρατηρησα πως συμφερει στους 20.5 οικονομικα και δεν κρυωνει κανεις στο σπιτι (βοηθαει το σετ απ του σπιτιου (2ος και δεξια αριστερα αλλες πολυκατοικιες με ΝΔ προσανατολισμο).
ωπ ωπ.. τι εχουμε εδω;;; ελα να τα κανουν πουτανα και αυτο το νημα με στροφη στα πολιτικα!!!!
βοηθαει ο ΝΔ προσανατολισμος λες ε;; ΕΕΕΕ;;;;; -
@dettol said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
@antonmone said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
@wantone said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
@criuser said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
Με 8-10 ώρες αδράνεια είναι καλή μόνο για ψυχρά μέρη.
νομιζω οτι η λογικη της ειναι να βαζεις τον θερμοστατη στην επιθυμητη θερμοκρασια και να την αναβεις με τα πρωτα κρυα. Μετα μενει μονιμα ανοιχτη. Βασικα αυτο κανω και στον δικο μου θερμοστατη με καλοριφερ πετρελαιου.
στο πετρελαιο δεν συμφερει αυτο για Αθηνα, μονο αν εισαι Σουηδια το κανεις
εγω παντως αυτο κανω. Καρφωμενη θερμοκρασια στους 19 και αναβουμε καποιες ωρες και αφυγραντηρα στο υπνοδωματιο. Εκει που στεγνωνουμε ρουχα δουλευει αφυγραντηρας συνεχως
Δεν εχετε στεγνωτηριο?
Εγω το βαζω 20.5c απο τις 0700-2330 και τελος (οταν χρησιμοποιω καλοριφερ(πετρελαιο)).
Μεχρι τωρα που δεν εκανε κρυα ανετα την βγαζαμε με 2 Daikin κλιματιστικα.Προφανως καθε σπιτι δεν ειναι το ιδιο/αλλη περιοχη/κλιμα κλπ κλπ. Εγω για Αθηνα μιλαω(Γουδι).
Μου αρεσε η ακριβεια του 0.5
"Να το βαλω στους 21C;"- τρελος εισαι;;;; θα καουμε!
"Να το βαλω στους 20C;"
- θες να ξεπαγιασουμε;;;;;;
κοροϊδευω και τον εαυτο μου μαζι ομως γιατι στο αμαξι η θερμοκρασια ειναι οντως στου 20.5, διοτι με 21 σκαω και στους 20 κρυωνω
παλευω να ψησω τη συζυγο για στεγνωτηριο αλλα αντιστεκεται...
Πες της οτι τα καλά έχουν αντλία θερμότητας σαν τα αυτοκίνητα σας!!Ενεχει βέβαια τον κίνδυνο να δει απλωμένα σώβρακα η γειτονιά αν δεν έχεις βάλει καλά φιμέ στα τζάμια!
αγορασε ο ελληνας στεγνωτηρια και αφυγραντηρες, μεταφερθηκε το στεγνωμα εντος του σπιτιου και χαθηκε η χαρα του να βλεπεις τις κιλοτες της μαριας απο τον 3ο απεναντι, φορα παρτιδα.
Κιλότες το 2024;;;;;;;;Τι έχεις πάθει σήμερα ,μια μίξη Criuser και ταινίες του Τεγόπουλου!!!!Συμφωνω στα γραφόμενα!!
-
Kι ομως το παρατηρησα πως συμφερει στους 20.5 οικονομικα και δεν κρυωνει κανεις στο σπιτι (βοηθαει το σετ απ του σπιτιου (2ος και δεξια αριστερα αλλες πολυκατοικιες με ΝΔ προσανατολισμο).
ωπ ωπ.. τι εχουμε εδω;;; ελα να τα κανουν πουτανα και αυτο το νημα με στροφη στα πολιτικα!!!!
βοηθαει ο ΝΔ προσανατολισμος λες ε;; ΕΕΕΕ;;;;;E μα...
-
Πες της οτι τα καλά έχουν αντλία θερμότητας
αυτο δεν το ηξερα. θενξ φορ δε ινφο
-
Ναι πέρα από την πλάκα αξίζουν και η κατανάλωση αστεία!Γλιτωνεις από τη βρώμα των εξωτερικών ρύπων και την εσανς μούχλας στο δωμάτιο!
-
νομιζω οτι η λογικη της ειναι να βαζεις τον θερμοστατη στην επιθυμητη θερμοκρασια και να την αναβεις με τα πρωτα κρυα. Μετα μενει μονιμα ανοιχτη. Βασικα αυτο κανω και στον δικο μου θερμοστατη με καλοριφερ πετρελαιου.
εγω παντως αυτο κανω. Καρφωμενη θερμοκρασια στους 19 και αναβουμε καποιες ωρες και αφυγραντηρα στο υπνοδωματιο. Εκει που στεγνωνουμε ρουχα δουλευει αφυγραντηρας συνεχως
για αφαιρεση υγρασιας βαζω το κλιματιστικο
το δοκιμασα αυτο, αλλα δεν ειδα να πεφτει η υγρασια αισθητα.
Εχω δυο αφυγραντηρες, εναν με ζεολιθο και εναν με συμπιεστη. Αυτος με ζεολιθο πραγματικα τα σπαει! Ανεβαζει θερμοκρασια του χωρου στο πι και φι. Ο συμπιεστης κανει δουλιτσα, αλλα λιγο πιο αργα. Νομιζω ομως οτι ειναι πιο αθορυβος σε σχεση με τον ζεολιθου. -
Ναι πέρα από την πλάκα αξίζουν και η κατανάλωση αστεία!Γλιτωνεις από τη βρώμα των εξωτερικών ρύπων και την εσανς μούχλας στο δωμάτιο!
μηπως να κανω σαμποταζ στο πλυντηριο μπας και ριξω τη συζυγο;
Τα συνδυαστικα πλυντηριο-στεγνωτηριο αξιζουν ή καλυτερα δυο συσκευες; -
@argyn said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
Πάντως η 4κινηση των tesla, υποθέτω και άλλων ηλεκτρικών, είναι από σχεδιασμό μακράν αποτελεσματικοτερη αυτης του οποιουδήποτε θερμικού σε συνθήκες χιονιού και πάγου.
Δεδομένης της άθλιας συμπεριφοράς των 3PMSF ελαστικών σε συνθήκες βροχής και καύσωνα έχω σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο τα λάστιχα 4 εποχών αποτελούν σωστή επιλογή για τις θερμοκρασίες και την ποιότητα της ελλαδικης ασφάλτου στην περίπτωση των tesla.
Επίσης αλυσίδες στο πορτμπαγκαζ χωρίς επιγονατιδες, μακριά αδιαβροχα γάντια μέχρι τον αγκώνα και φακό με μαγνητακι = μισή δουλειά και μεγάλη ταλαιπωρία.
Με τα michelin crossclimate SUV στo Μοκκα με 4κινηση δεν ειχα κανενα θεμα ούτε σε βροχή αλλα ούτε και σε χιόνι
-
Πάρε να χεις!Δεν πάει Αραχωβα όμως χωρίς αλυσίδες!
Αντε μέχρι Αμπελοκηπους που είναι κατηφόρα! -
Πάρε να χεις!Δεν πάει Αραχωβα όμως χωρίς αλυσίδες!
Αντε μέχρι Αμπελοκηπους που είναι κατηφόρα!λοοοολ.. ηξερα για τηλεορασεις και κλιματιστικα. Δεν ηξερα οτι εφτασαν μεχρι και πλυντηρια.
-
Τα συνδυαστικα πλυντηριο-στεγνωτηριο αξιζουν ή καλυτερα δυο συσκευες;Οχι καλύτερα πάρε ξεχωριστά.Φυσικα όχι την μάρκα που σου έγραψα πριν αν μεγέθυνες την εικόνα!
-
Του το λέω συνεχώς του πατέρα μου για τη μόνωση αλλά δεν θέλει να το καταλάβει. Γι'αυτό ρώτησα, ceteris paribus, τι θα επιλέγατε μεταξύ των δύο. Δεν ξέρω πόσο πιο ζεστό θα ήταν το σπίτι με σωστή μόνωση αλλά ειδικά το καλοκαίρι βράζει.
Εμείς έχουμε τον θερμοστάτη μόνιμα στους 23-23.5, γι'αυτό έχουμε φάει ήδη πάνω από 500 ευρώ για πετρέλαιο. Χώρια ο θερμοσίφωνας γιατί "δεν φτάνει το ζεστό νερό από τα καλοριφέρ για μπάνιο", οπότε ας τον ανάψουμε μισή ώρα. Εγώ φταίω που τα έχω κάνει όλα σμαρτ 🥲
Το στεγνωτήριο το βγάλαμε off σε δύο χρόνια, περίμενα όλο το καλοκαίρι μήπως και βγει κανένα πρόγραμμα, κόντεψε να τρελαθεί η δικιά μου με την απλώστρα. Και το πλυντήριο χάλασε πριν δυο βδομάδες, ήρθε το καινούργιο τη Δευτέρα και το έχουμε δουλέψει 21 φορές. Πριν 1-2 χρόνια έκανε βέβαια το κορυφαίο, κυριολεκτικά σε λιγότερο από 48 ώρες ξόδεψε ένα Dixan 70 μεζούρες.... 🥲 -
@subseven said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
Του το λέω συνεχώς του πατέρα μου για τη μόνωση αλλά δεν θέλει να το καταλάβει. Γι'αυτό ρώτησα, ceteris paribus, τι θα επιλέγατε μεταξύ των δύο. Δεν ξέρω πόσο πιο ζεστό θα ήταν το σπίτι με σωστή μόνωση αλλά ειδικά το καλοκαίρι βράζει.
Εμείς έχουμε τον θερμοστάτη μόνιμα στους 23-23.5, γι'αυτό έχουμε φάει ήδη πάνω από 500 ευρώ για πετρέλαιο. Χώρια ο θερμοσίφωνας γιατί "δεν φτάνει το ζεστό νερό από τα καλοριφέρ για μπάνιο", οπότε ας τον ανάψουμε μισή ώρα. Εγώ φταίω που τα έχω κάνει όλα σμαρτ 🥲
Το στεγνωτήριο το βγάλαμε off σε δύο χρόνια, περίμενα όλο το καλοκαίρι μήπως και βγει κανένα πρόγραμμα, κόντεψε να τρελαθεί η δικιά μου με την απλώστρα. Και το πλυντήριο χάλασε πριν δυο βδομάδες, ήρθε το καινούργιο τη Δευτέρα και το έχουμε δουλέψει 21 φορές. Πριν 1-2 χρόνια έκανε βέβαια το κορυφαίο, κυριολεκτικά σε λιγότερο από 48 ώρες ξόδεψε ένα Dixan 70 μεζούρες.... 🥲Μήπως αντί για συσκευές να αλλάξεις γυναίκα!
-
Το στεγνωτήριο το βγάλαμε off σε δύο χρόνια, περίμενα όλο το καλοκαίρι μήπως και βγει κανένα πρόγραμμα, κόντεψε να τρελαθεί η δικιά μου με την απλώστρα. Και το πλυντήριο χάλασε πριν δυο βδομάδες, ήρθε το καινούργιο τη Δευτέρα και το έχουμε δουλέψει 21 φορές. Πριν 1-2 χρόνια έκανε βέβαια το κορυφαίο, κυριολεκτικά σε λιγότερο από 48 ώρες ξόδεψε ένα Dixan 70 μεζούρες.... 🥲ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΩΣΗ
ΞΕΚΙΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ και μετα βλέπεις όλα τα υπολοιπα
οτιδηπωτε διαφορετικό είναι ΛΑΘΟΣ
πρωτα θα κοιταξεις να κανεις ΚΑΛΗ μονωση στην ταράτσα και μετα τροπους να ζεστανεις και να ψυξεις το σπίτι αντίστοιχα (χειμωνα-καλοκαίρι)
Είναι σαν να θες να θερμανεις το αυτοκίνητο με ανοιχτά τα παράθυρα
Ειτε το ζεστάνεις με αντλια θερμότητας είτε με αντιστάσεις η ζέστη θα χαθει αφου τα παραθυρα είναι ανοιχτα. Πρώτα κλείνεις τα παράθυρα και μετα θα κάνει η θερμανση διαφορα
Με λιγα λόγια χωρις μονωση ΣΠΑΤΑΛΑΣ ΑΝΟΥΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
και μας ρωτας σε τι τυπο ενεργειας να σπαταλήσεις τα χρήματα σου. Μην ασχοληθεις καν με αυτο αν δεν λύσεις το σημαντικό της μονωσης σου λέω εγω
-
Τα συνδυαστικα πλυντηριο-στεγνωτηριο αξιζουν ή καλυτερα δυο συσκευες;Προφανως 2 ξεχωριστες.
Εννοειται ΑΘ...αλλη φαση λεμε.
Ειδικα με την τζακιλα πλεον εξω...απαγορευτικο. -
για αφαιρεση υγρασιας βαζω το κλιματιστικο
το δοκιμασα αυτο, αλλα δεν ειδα να πεφτει η υγρασια αισθητα.
Εχω δυο αφυγραντηρες, εναν με ζεολιθο και εναν με συμπιεστη. Αυτος με ζεολιθο πραγματικα τα σπαει! Ανεβαζει θερμοκρασια του χωρου στο πι και φι. Ο συμπιεστης κανει δουλιτσα, αλλα λιγο πιο αργα. Νομιζω ομως οτι ειναι πιο αθορυβος σε σχεση με τον ζεολιθου.εχω ενα τοσιμπα ινβερτερ που εχει και μοντ αφυγρανσης, παντως σε κανονικη λειτουργια θερμανσης αφαιρει ολη την υγρασια την οποια την βγαζει σε νερο εξω την βλεπεις δηλαδη και ακομα και οι τοιχοι στεγνωνουν και μενει ζεστο το δωματιο ολο το βραδυ ακομα και -4 να εχει εξω. στο δικο μου διαμερισμα απλα εχω μονο στο καθιστικο κλιμα. αν ειχα σε ολο το σπιτι δεν θα ειχα θεμα ουτε με κρυο ουτε με υγρασια. σημειωση στον Καναδα πολλα σπιτια εχουν αεροθερμα και μονο αλλα με πολλους αεραγωγους που διατρεχουν ολο το σπιτι και δουλευει πολυ καλα για θερμανση απλα ζηραινουν υπερβολικα τον αερα. Το καλοκαιρι βγαζουν κρυο αερα απο κεντρικη μοναδα κλιματισμου εξω απο το σπιτι.
-
Τα συνδυαστικα πλυντηριο-στεγνωτηριο αξιζουν ή καλυτερα δυο συσκευες;Προφανως 2 ξεχωριστες.
Εννοειται ΑΘ...αλλη φαση λεμε.
Ειδικα με την τζακιλα πλεον εξω...απαγορευτικο.Αναφέρεσαι στο δίπολο πλυντήριο-στεγνωτήριο ή στο σύζυγο-ερωμένη ?
-
πωπω
απο την γεματη εμπνευση κουβεντα γαμικουλαιων μεν αλλα που δινουνε χερι βοηθειας στη μαυρη και γνωριζουνε απο θερμανση, στεγνωμα και αμαξια μου ηρθε μια απορια
βαζετε λουλακι? -
Πριν 1-2 χρόνια έκανε βέβαια το κορυφαίο, κυριολεκτικά σε λιγότερο από 48 ώρες ξόδεψε ένα Dixan 70 μεζούρες.... 🥲
Ποσοι ειστε στο σπίτι γιατι και ενα ρουχο ανα πλυση δεν βγαινει το νουμερο, αντε να εβαλε 48 πλυντήρια της ωρας
επίσης επι της πλυσης, οταν ηρθαν απο το service της Miele μου ειπαν οτι δεν πρέπει να μπαινει παραπάνω απορυπαντικο απο τη σωστή αναγραφόμενη δοση γιατι (α) μένει σε σωληνώσεις και τις χαλάει/βουλώνει (β) δημιουργει αφρο στην πλυση και δεν καθαρίζουν τα ρουχα
Το 2ο πες της το μπας και το μειώσει
@gatoz said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
βαζετε λουλακι?
όχι λευκαντικα
-
Αφού έχεις ήδη κύκλωμα στο σπίτι με ένα χιλιάρικο βάζεις έναν οχι κακό λέβητα αερίου (+60 ευρώ το μαγνητικό φίλτρο), κάνεις κι ένα χημικό καθαρισμό το κύκλωμα, πετάς το τεπόζιτο πετρελαίου κι αφου έχεις ταράτσα βάζεις με 1200 έναν καλό ηλιακό (3τμ/160λιτ) και με λιγότερα από 2,5Κ ψάχνεις σιγά- σιγα εγκαταστάτη για μόνωση.
Δεν θα μάθουν ποτέ.