-
@a-d-p said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
@lap said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
Παρακαλώ να μιλήσουμε με το αφεντικόΕγώ χρησιμοποίησα πιο απαλές εκφράσεις ρε @lap , εσύ κατευθείαν ΑΦΕΝΤΙΚΌ
Τεσπα, αν έρθει το αφεντικό, εεεε η alexmixaina ήθελα να πω, να ξυπνήσω και την δικιά να τα πούνε να τα συμφωνήσουν
Να τα συμφωνήσουν λέει!!!
-
Παντως ενα θα πω αν εβρισκα το προηγουμενο chr σε λογικες τιμες,οχι εκδοση center 26χιλ κατσε τοσο ειχε το club πριν 2 χρονια καινουργιο απο αντιπροσωπο(γιατι κασσερι ολο το ποσο δυσκολο) δεν θα το συζητουσαμε καθολου το νημα απλως θα ανεβαζα φωτο οριστε αυτο πηρα.
-
Και εμένα μου αρέσει το chr ! Από τα φλωρικα είναι το καλύτερο
-
-
@gtsartsal said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
@bill_hsd said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
Η χρήση ενός υβριδικού (Toyota) είναι μια εντελώς διαφορετική smooth εμπειρία σε σχέση με ένα συμβατικό (βενζίνη ή dìesel), που αξίζει κάποιος να τη ζει καθημερινά.
Ήδη από τα test drive έχει πάρει μια μυρωδιά και ο ενδιαφερόμενος @alex-mix
Δεν είναι η κατανάλωση και η οικονομία μόνο, όπως κάποιοι επιμένετε, το αυτοκίνητο έχει σύγχρονο πάτωμα, διπλά ψαλίδια και λοιπές λεπτομέρειες που το καθιστούν εξαιρετικά ενδιαφέρον οδηγικά, χωρίς να χάνει σε άνεση.
Προτείνετε τρικυλινδρο Άσσο, που αν τον ακούσετε να περνάει διπλα σας τρίζει ολόκληρος (έχει X1 sDrive 18i F48 LCI ο πατέρας μου και ακούγεται το ίδιο ακριβώς), αφήστε που θα είναι θεόσκληρο.
Επειδή κάποιοι δεν έχετε ζήσει με υβριδικό Toyota, γραφετε και υποθετικά σενάρια καταναλώσεων.
Το υβριδικό θέλει ρολλαρισμα, για να φορτίζει από την κύλιση και το ελαφρύ φρενάρισμα, οπότε σε επαρχιακό δρόμο είναι ακόμα οικονομικοτερο από την καθαρά αστική χρήση, όπου αν πέφτει συχνά σε μποτιλιάρισμα. κάποιες φορές αναγκάζεται να λειτουργήσει ο θερμικός, με αποτέλεσμα αύξηση της κατανάλωσης.
Στα διάφορα οικονομοτεχνικά σενάρια σύγκρισης του C-HR με το Juke, που κατα τα λοιπά δεν συγκρίνονται, αφού ανήκουν σε διαφορετικά segments, δεν έχετε λάβει υπόψη την πολυ καλύτερη μεταπώληση (και μάλλον και αξιοπιστία) των Toyota.Θα συμφωνήσω ότι η χρήση υβριδικού με συγκεκριμένο στυλ οδήγησης είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία
Εκτός από το τελευταίο σχετικά με τη χρήση σε επαρχιακό...
Κάτι 2.5 ,3,4 κατανάλωση σε υβριδικά Τογιότα τα έχουμε δει μόνο σε κίνηση μέσα στην πόλη σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος....
Σε επαρχιακό, αν έχω καταλάβει καλά, είναι από 4 έως 5. Μια χαρά είναι και αυτό.
Το Μάζντα μου είναι από 5 έως 6 σε επαρχιακούς και χαλαρά έως 100....Εγώ θα διαφωνήσω και με την μεταπώληση
Πιο εύκολα θα φύγει το κατά 14000€ φθηνότερο Juke, άλλη κατηγορία τιμής.
Όσο ακριβότερο ένα αυτοκίνητο τόσο συρρικνώνεται το πλήθος των υποψηφίων αγοραστών, ειδικά μετά τις 27-30.000€ δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα για τους ιδιώτες πωλητές, κυρίως.
Αν μιλούσαμε για ίδιας τιμής ή με μικρότερη διαφορά, τότε ναι, υπερέχει ξεκάθαρα το Toyota , τράπεζα που λέμε ...Συγκρινουμε χειροκίνητο συμβατικό Juke με αυτόματο HEV C-HR; Έχουν καμία σχέση μεταξύ τους τα δύο αυτοκίνητα;
Λογικό να βρισκονται σε άλλη κατηγορία τιμής και να έχουν κι άλλο αγοραστικό κοινό.
Για όλα τα πράγματα υπάρχει αγοραστής, πολλώ δε μάλλον για ένα υβριδικό Toyota.
Όσο για την κατανάλωση σε επαρχιακό, εχοντας άμεση προσωπική εμπειρία, θα μου επιτρέψετε να γνωρίζω καλύτερα.
Εξαλλου υπάρχουν σχετικά βιντεο (οχι από Ελλάδα) με γελοίες καταναλώσεις HEV Toyota σε B roads και εξήγησα ήδη γιατί συμβαίνει.
Δεν το συνεχίζω, γιατί πολύ ασχοληθηκα. Ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει για το C-HR και τα υβριδικά Toyota γενικότερα.
Φίλε @alex-mix εύχομαι να διαλέξεις το καλύτερο αυτοκίνητο που ταιριάζει στις ανάγκες και την τσέπη σου.Πόσο καίει Μπιλ σε επαρχιακό;
2 ή 3;
Δεν έχω δει τέτοια νούμερα ποτέ για κανένα υβριδικό σε επαρχιακό και να μην παρακωλύει την κυκλοφορία...
4-5 λίτρα που ανέφερα είναι και είναι μια χαρά.
Η τεράστια διαφορά στην κατανάλωση και στην εξοικονόμηση χρημάτων για καύσιμα είναι στο μποτιλιάρισμα.
Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα απο διαδρομες μου στην Κρήτη το καλοκαιρι και ενα Ερέτρια-Χαλκιδα, που βρήκα πρόχειρα από την εφαρμογή.
C-HR 1ης γενιάς facelift με μπαταρία λιθίου και 4ης γενιάς υβριδικό συστημα, 19ρες (GR Sport), 4 άτομα, A/C και χωρίς ιδιαίτερη προσοχή.
Στον κάμπο της Άρτας άνετα το έχει το 3,5.
Αν ανεβει στα βουνά, στην ανάβαση θα του δείξει 7-8, (ενα συμβατικό θα είχε 12+) και στην κατηφόρα 2,5-4.(ένα συμβατικό θα είχε 6-7). -
@alex-mix said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
Παντως ενα θα πω αν εβρισκα το προηγουμενο chr σε λογικες τιμες,οχι εκδοση center 26χιλ κατσε τοσο ειχε το club πριν 2 χρονια καινουργιο απο αντιπροσωπο(γιατι κασσερι ολο το ποσο δυσκολο) δεν θα το συζητουσαμε καθολου το νημα απλως θα ανεβαζα φωτο οριστε αυτο πηρα.
Βρίσκεις.Και χιλιόμετρα να έχει μην το φοβασαι, αρκεί να είναι πραγματικά.
Πρόσεχε να μην είναι από leasing, για να έχεις τις πλήρεις εγγυήσεις.
Χαρά μου να σε βοηθήσω, αν βρεις κάτι συγκεκριμένο και σου κάνει κλικ. -
@alex-mix
Για πες μας τώρα ποιες οι διαφορές στον εξοπλισμό των εκδόσεων cult και club και που ακριβώς κολλάει το πράγμα και ανεβαίνει το κόστος;Οσα θυμαμαι.
Cult
ζαντες 17ρες ασημι αντι διχρωμες 18ρες
Δεν εχει φωτοχρωματικο καθρεπτη
Δεν εχει ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεπτες
Δεν εχει ασυρματη φορτηση
Εχει την 8ρα οθονη
Δεν εχει εξυπνους αισθητηρες παρακαρισματος μπρος πισω
Πιο απλη επενδυση καθισματων
Δεν θυμαμαι για προβολεις ομιχλης. -
@alex-mix
Για πες μας τώρα ποιες οι διαφορές στον εξοπλισμό των εκδόσεων cult και club και που ακριβώς κολλάει το πράγμα και ανεβαίνει το κόστος;Οσα θυμαμαι.
Cult
Εχει την 8ρα οθονη
Δεν θυμαμαι για προβολεις ομιχλης.Για μένα,αυτά τα δύο είναι οι βασικές ελλείψεις.
-
@panormus772 said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
@alex-mix
Cult
Εχει την 8ρα οθονη
Δεν θυμαμαι για προβολεις ομιχλης.Για μένα,αυτά τα δύο είναι οι βασικές ελλείψεις.
Και για μενα ,ειδικα οι αισθητηρες ρωτησα αν μπαινουν εξτρα μου ειπαν οχι μονο οι κλασσικοι.
-
Μισό!!! Οταν λένε μόνο οι κλασικοί, τι εννοούν;
-
Μισό!!! Οταν λένε μόνο οι κλασικοί, τι εννοούν;
Που κανουν απλα μπιπ
-
Εγω παντως μετα τα χιλιαδες μυνηματα και την πλακα δεν θυμαμαι τι αμαξι ειχε και γιατι θελει να το αντικαταστησει .
Απλα ειδα πλακα και μπηκα .
Πιο πολυ θα βοηθουσε να εγραφε ο καθενας τα αρνητικα του αμαξιου του , αντι να το προτεινει λες και ειναι το αγιο δισκοποτηρο της αυτοκινησης .
Καλα καποιοι κανουν λες και ανηκουν σε σεχτα μαρκας
Και αλλοι σαν μαοικοι που θελουν να προσηλυτισουν
πρωτοετη στη μαρκα τους η στην μαρκα των ονειρων τους -
Τζάμπα το ψήσιμο!
-
Όσιος Οτσος ο επι του κύματος, μεγάλη η χάρη του!
-
@fiverg said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
Στα 130 km/h πως ήταν το cvt του chr? Γιατί έχω την εντύπωση ότι κάπου εκεί είναι το όριο "ανεκτικοτητας" θορυβου. Με 10 η 20 χλμ παραπάνω θα σου πάρει τα αυτιά.
Πήγα Γιάννενα πριν από λίγο καιρό με το 10ετιας vitara ντιζελε (που είναι και θορυβωδες) και στην Ιόνια (άδειος δρόμος, καλός καιρός, ημερα) δεν έπεσα κάτω από 140. Μια corolla station τωρινή στην ίδια ταχύτητα (αυτή την είχα δοκιμάσει πριν κάτι μήνες στο εξωτερικο) είχε πολύ θόρυβο, περισσοτερο απο το vitara! Δεν ξέρω αν είναι έτσι το chr, αν είναι κρίμα να δώσεις 36Κ και να ακούς μουγκρητό από κινητήρα έστω και αν θα κινηθείς ελάχιστες φορές με τετοιες ταχύτητες.Για αυτό τα λέει ο γάτος για συνταξιούχους και εγώ ΚΤΕΛ...
Μέχρι 90 - 100 για να λένε για οικονομία...
-
@criuser said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
Γενικα θεωρω πως οι περισσοτεροι εδω μεσα δεν μας τρεχουν τα λεφτα απο τα μπαντζακια ,ετσι εβαλα ενα μπατζετ σε βενζινη εως 26 ,μετα ειπα θα παω σε κατι που να εχει εξοικονομηση καυσιμου .Γιατι αλλο δοση πχ juke 150 ευρω και καπου αλλα 200βενζινες το μηνα και αλλο πχ golf 300 το μηνα δοση και 200 βενζινη το μηνα .
Από την στιγμή που τα οδηγησες και έχεις πάρει μια μικρή γεύση, θα επικεντρωθώ στις επιδόσεις, αφού δεν υπάρχει θέμα χώρων (ξεπαιδιασες που λέμε και στο χωριό μου )
Σύγκριση ΥΠΕΡΑΤΟΥ
_______________________Μέγιστη Ταχύτητα (Km/h)-------Επιτάχυνση 0-100km/h (sec)
CHR 33500 ή 29000...........................170___________________________9.9
Juke 22500..........................................180__________________________10.7
Captur 26600.......................................173___________________________13
Puma 26500........................................191___________________________9.8
T roc 1.5 150. 29000..........................208___________________________8.8Το διόρθωσες και δεν το είδα...
C3 aircross / opel frontera hybrid 136. 24400/25000..........................193___________________________8.8
Επειδή μιλάμε για ΥΠΕΡΑΤΟΥ, ανεξάρτητα αν του αρέσουν ή όχι.
Για μένα (οπτικά και ΥΠΕΡΑΤΟΥ σύγκριση πάντα) δεν αξίζουν τα επιπλέον χρήματα από τα 22000 του Juke για κανένα από αυτά που έχει στη λίστα του. Εσύ δλδ θα έδινες 2-2,5 χιλιάρικα παραπάνω για το c3 air;;; ή για το Frontera ;;; από τη στιγμή που δεν ψάχνει/ χρειάζεται τους επιπλέον χώρους. (και σου δινω ότι θα είναι αξιόπιστο το νέο μοτέρ, χάριν συντομίας )
Μπορεί και να γλυτώσει και 1000€ από τόκους, γιατί η Nissan διαφημίζει 2,9% επιτόκιο+ φόρουςΓια μένα δεν βλέπεται το Τζούκ.
Αν πήγαινα στον όμιλο, θα πήγαινα καρφί για το Καπτούρ.
Επίσης το 3 αιρκρος σε χειροκίνητο έχει στην μεσαία 21400 και το 3 σκέτο σε υβριδικό στην πλούσια 22900, που ίσως δεν χάνει πολύ από το Τζούκ σε χώρους. Δεν έχω μπει μέσα στο τζουκ, αφού και άσχημο είναι και δεν έχει κάτι να ξεχωρίζει.
Α έχει βγάλει και το 2008 σε χειροκίνητο με τα 100 άλογα στα 22500 μείον τις εκπτώσεις.
-
Η χρήση ενός υβριδικού (Toyota) είναι μια εντελώς διαφορετική smooth εμπειρία σε σχέση με ένα συμβατικό (βενζίνη ή dìesel), που αξίζει κάποιος να τη ζει καθημερινά.
Δεν είναι η κατανάλωση και η οικονομία μόνο, όπως κάποιοι επιμένετε, το αυτοκίνητο έχει σύγχρονο πάτωμα, διπλά ψαλίδια και λοιπές λεπτομέρειες που το καθιστούν εξαιρετικά ενδιαφέρον οδηγικά, χωρίς να χάνει σε άνεση.
Προτείνετε τρικυλινδρο Άσσο, που αν τον ακούσετε να περνάει διπλα σας τρίζει ολόκληρος (έχει X1 sDrive 18i F48 LCI ο πατέρας μου και ακούγεται το ίδιο ακριβώς), αφήστε που θα είναι θεόσκληρο.
Επειδή κάποιοι δεν έχετε ζήσει με υβριδικό Toyota, γραφετε και υποθετικά σενάρια καταναλώσεων.
Το υβριδικό θέλει ρολλαρισμα, για να φορτίζει από την κύλιση και το ελαφρύ φρενάρισμα, οπότε σε επαρχιακό δρόμο είναι ακόμα οικονομικοτερο από την καθαρά αστική χρήση, όπου αν πέφτει συχνά σε μποτιλιάρισμα. κάποιες φορές αναγκάζεται να λειτουργήσει ο θερμικός, με αποτέλεσμα αύξηση της κατανάλωσης.
Στα διάφορα οικονομοτεχνικά σενάρια σύγκρισης του C-HR με το Juke, που κατα τα λοιπά δεν συγκρίνονται, αφού ανήκουν σε διαφορετικά segments, δεν έχετε λάβει υπόψη την πολυ καλύτερη μεταπώληση (και μάλλον και αξιοπιστία) των Toyota.Θα συμφωνήσω ότι η χρήση υβριδικού με συγκεκριμένο στυλ οδήγησης είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία
Κάτι 2.5 ,3,4 κατανάλωση σε υβριδικά Τογιότα τα έχουμε δει μόνο σε κίνηση μέσα στην πόλη σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος....
Σε επαρχιακό, αν έχω καταλάβει καλά, είναι από 4 έως 5. Μια χαρά είναι και αυτό.
Το Μάζντα μου είναι από 5 έως 6 σε επαρχιακούς και χαλαρά έως 100....Το 4 με 5 είναι ανύπαρκτο. Νομίζω ότι 5 με 6 σε ιδανικές συνθήκες και αυτό, γιατί ο ατμοσφαιρικός κινητήρας καίει...
-
@criuser said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
Το Μάζντα μου είναι από 5 έως 6 σε επαρχιακούς και χαλαρά έως 100....Το 4 με 5 είναι ανύπαρκτο. Νομίζω ότι 5 με 6 σε ιδανικές συνθήκες και αυτό, γιατί ο ατμοσφαιρικός κινητήρας καίει...
Μπορεί κάποιος που έχει βγάλει "ειδικό δίπλωμα υβριδικού" όπως ο συμφορουμίτης παραπάνω να κάψει κάτι λιγότερο. Ένας μέσος οδηγός υβριδικού, αποκλείεται να κάψει κάτω από 4,5-5,0 σε ταχύτητες πάνω από 60-70.
Τόσο καίει και το T-Roc με φυσιολογική άνετη οδήγηση, χωρίς να χρειάζεται να ξαναπάς σε ειδική σχολή οδήγησης
-
Το Μάζντα μου είναι από 5 έως 6 σε επαρχιακούς και χαλαρά έως 100....Εγώ θα διαφωνήσω και με την μεταπώληση
Πιο εύκολα θα φύγει το κατά 14000€ φθηνότερο Juke, άλλη κατηγορία τιμής.
Όσο ακριβότερο ένα αυτοκίνητο τόσο συρρικνώνεται το πλήθος των υποψηφίων αγοραστών, ειδικά μετά τις 27-30.000€ δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα για τους ιδιώτες πωλητές, κυρίως.
Αν μιλούσαμε για ίδιας τιμής ή με μικρότερη διαφορά, τότε ναι, υπερέχει ξεκάθαρα το Toyota , τράπεζα που λέμε ...Συγκρινουμε χειροκίνητο συμβατικό Juke με αυτόματο HEV C-HR; Έχουν καμία σχέση μεταξύ τους τα δύο αυτοκίνητα;
Λογικό να βρισκονται σε άλλη κατηγορία τιμής και να έχουν κι άλλο αγοραστικό κοινό.
Για όλα τα πράγματα υπάρχει αγοραστής, πολλώ δε μάλλον για ένα υβριδικό Toyota.
Όσο για την κατανάλωση σε επαρχιακό, εχοντας άμεση προσωπική εμπειρία, θα μου επιτρέψετε να γνωρίζω καλύτερα.
Εξαλλου υπάρχουν σχετικά βιντεο (οχι από Ελλάδα) με γελοίες καταναλώσεις HEV Toyota σε B roads και εξήγησα ήδη γιατί συμβαίνει.
Δεν το συνεχίζω, γιατί πολύ ασχοληθηκα. Ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει για το C-HR και τα υβριδικά Toyota γενικότερα.
Φίλε @alex-mix εύχομαι να διαλέξεις το καλύτερο αυτοκίνητο που ταιριάζει στις ανάγκες και την τσέπη σου.Πόσο καίει Μπιλ σε επαρχιακό;
2 ή 3;
Δεν έχω δει τέτοια νούμερα ποτέ για κανένα υβριδικό σε επαρχιακό και να μην παρακωλύει την κυκλοφορία...
4-5 λίτρα που ανέφερα είναι και είναι μια χαρά.
Η τεράστια διαφορά στην κατανάλωση και στην εξοικονόμηση χρημάτων για καύσιμα είναι στο μποτιλιάρισμα.
Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα απο διαδρομες μου στην Κρήτη το καλοκαιρι και ενα Ερέτρια-Χαλκιδα, που βρήκα πρόχειρα από την εφαρμογή.
C-HR 1ης γενιάς facelift με μπαταρία λιθίου και 4ης γενιάς υβριδικό συστημα, 19ρες (GR Sport), 4 άτομα, A/C και χωρίς ιδιαίτερη προσοχή.
Στον κάμπο της Άρτας άνετα το έχει το 3,5.
Αν ανεβει στα βουνά, στην ανάβαση θα του δείξει 7-8, (ενα συμβατικό θα είχε 12+) και στην κατηφόρα 2,5-4.(ένα συμβατικό θα είχε 6-7).Εντάξει είπαμε ότι το διασκεδάζουμε αλλά εδώ πιάστηκες με την γίδα στην πλάτη.
Εχω βάλει και εγώ με το πετρέλαιο κατηφορικές διαδρομές με 1,5 με 2 λίτρα στα 100 κατανάλωση, αλλά το να βάλεις Χαλκίδα - Ερέτρια που όλοι κάνουμε από 15 έως 25 λεπτά ανάλογα με την κίνηση και εσύ να το κάνεις από διπλάσιο έως τριπλάσιο χρόνο απλά μας δουλεύεις ψιλό γαζί.
Το πετρέλαιο καίει 3-4 λίτρα σε αυτές τις διαδρομές, αφού βγάζω 4,5 σε όλη την διαδρομή Κύμη - Αθήνα με ταχύτητες όρια + 20 στην Εθνική, αλλά και με 55-65 ανάλογα με την κίνηση στο Κύμη - Χαλκίδα που είναι το 55 % της διαδρομής, ενώ βέβαια έχουμε και το παρκάρισμα στο πάρκινγκ που θέλει και 2 μανούβρες και την κίνηση μέσα στην πόλη.
Επίσης το να κάνεις 45 λεπτά τα 26,4 επαρχιακά χλμ, σημαίνει ότι στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής ήσουν σταματημένος με ανοικτή την μηχανή, άρα εκεί μηδένιζες την κατανάλωση, που χωρίς αυτή ήσουν σε μεγάλα 6άρια ή και 7άρια που είναι και η αδήριτη και στυγνή πραγματικότητα...
-
Καλά ναι. Πληρώστε και μην γκρινιάζετε
Ηρθε η ωρα....μαλλον😁😁😁😁😁