-
Με αφορμη τις προετοιμασιες που κανει η Γερμανια και τα Σκανδιναβικά κρατη για τον πιθανο επερχομενο πυρηνικο πολεμο, ποσοι απο το φορουμ προβληματιζονται;
Στα νεα σημερα, η Γερμανια επαναφερει τα υπογεια του Τεμπελχοφ (γνωστη η παλια χρηση τους μεχρι και αεροπλανα εφτιαχναν εκει) για καταφυγια, Η Σουηδια μοιραζει φυλλαδια τι θα κανετε σε περιπτωση πολεμου σε ολους τους πολιτες, η Φινλανδια μοιραζει χαπια για την ραδιενέργεια κλπ
Εσεις κανετε καμμια προετοιμασια για αυτο το πιθανο προβλημα;
-
Σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, οι τυχεροί θα είναι αυτοί που θα πεθάνουν αμέσως...
Οι μαλάκες αυτοί που θα πάνε στα καταφύγια...
-
Δεν ανησυχώ καθόλου αρκεί να έχουμε Μητσοτάκη πάνω όπως με τον Covid που αν ήταν άλλος θα πεθαίναμε στους δρόμους.
Μια στολή προστασίας μόνο από πυρηνική ενέργεια θέλω να πηγαίνω γραφείο ενώ όλοι θα είναι κλεισμένοι στα καταφύγια να βγάζω επιστρεπτεες και αποζημιώσεις για τους εργαζόμενους που θα είναι κλειστές οι επιχειρήσεις, δεν νομίζω να αλλάξει τίποτα στην ρουτίνα μου.
-
@criuser said in Καταφυγια για πυρηνικο πολεμο και προετοιμασια για αυτο που ερχεται:
Σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, οι τυχεροί θα είναι αυτοί που θα πεθάνουν αμέσως...
δηλ για σενα οι πλουσιοι και οι πολιτικοι ειναι οι μαλακες ενω ο απλος κοσμος ειναι οι εξυπνοι;
δες στον πολεμο της Ουκρανιας, οι φτωχοι ειναι στο μετωπο και οι πλουσιοι κανουν ντολτσε βιτα σε ολο τον κοσμο. δηλ οι 2οι ειναι οι μαλακες για σενα;
-
@criuser said in Καταφυγια για πυρηνικο πολεμο και προετοιμασια για αυτο που ερχεται:
μα γιατι; δεν θες να ζησουμε το Silo;
-
Αντε και πηγες σε καταφυγιο, οταν με το καλο βγεις τι θα αναπνεεις, τι θα πινεις, τι θα τρως?
-
@wantone said in Καταφυγια για πυρηνικο πολεμο και προετοιμασια για αυτο που ερχεται:
δηλ για σενα οι πλουσιοι και οι πολιτικοι ειναι οι μαλακες ενω ο απλος κοσμος ειναι οι εξυπνοι;
δες στον πολεμο της Ουκρανιας, οι φτωχοι ειναι στο μετωπο και οι πλουσιοι κανουν ντολτσε βιτα σε ολο τον κοσμο. δηλ οι 2οι ειναι οι μαλακες για σενα;
Και στον κορωνοιό και οι πλούσιοι και οι φτωχοί μέσα ήταν στις εντατικές...
-
Αν χρειαστεί καταφύγιο για πυρηνικό πόλεμο, προτιμώ να κάτσω ακρόπολη και να περιμένω το βαλλιστικό.
-
Πεταμένα λεφτά
Πιο φθηνό θα βγει να πας και να αγοράσεις σπίτι στην Σρι Λάνκα (πρώην Κεϋλάνη). -
Δεν συμμερίζομαι την ανησυχία.
-
Αν έχεις καταφύγιο και είσαι πλούσιος την έχεις καλά. Κάθεσαι στο καταφύγιο μέχρι να οργανώσεις ταξίδι διαφυγής για Αυστραλία και μένεις εκεί. Ο COVID ήταν global, τα πυρηνικά μπορεί να μην μολύνουν τα πάντα, όποτε θέλεις χρόνο για να γλιτώσεις (καταφύγιο) και χρήμα για να μετεγκατασταθεις σε λιγότερη εκτεθειμένη περιοχή.
-
Ανησυχό, κυρίως για τον γιό μου. Δεν έχω αμφιβολία ότι ο κόσμος θα καταστραφεί από πυρηνικό ολκαύτωμα, απλά ελπίζω ότι δεν θα είναι στα επόμενα 100 χρόνια (αλλά μάλλον χλωμό). Είμαστε τόσο ηλίθιο είδος - το πιο ηλίθιο του πλανήτη, που ειναι σίγουρος ο αφανισμός μας από δικιά μας υπαιτιότητα και μόνο.
-
Διάβασα πολλές ΑΝΟΗΣΙΕΣ στα σχόλια και λυπάμαι για αυτό...
Μετά κατάλαβα ότι εγώ έχω μεγαλώσει και έχω εμπειρίες ενώ οι περισσότεροι εδω μέσα ήταν μικροί έως πολύ μικροί το 1986...
Πριν σχεδόν 39 χρόνια λοιπόν....
https://el.wikipedia.org/wiki/Πυρηνικό_ατύχημα_του_Τσερνόμπιλ
Ηταν Πάσχα σε εμας εδώ και ήμουν Θεσσαλονίκη σε επίσκεψη σε κολλητούς συμφοιτητές μου, αφού είχαμε πρόσφατα αποφοιτήσει, τώρα βρισκόμαστε πιο αραιά, αλλά είπαμε να ανέβουμε πάλι να δούμε το μετρό....
Είμαστε και εμείς χαλαροί τότε, βλέπεις στην ηλικία ήταν το 2 ακόμα ο πρώτος αριθμός, άλλωστε τόσες χιλιάδες χλμ μακρυά ήταν το Τσέρνομπιλ.
Μέχρι που αρχίσανε να βγαίνουν τα νούμερα για το καίσιο, το ραδόνιο και άλλα τέτοια που μέχρι τότε τα είχαμε δει μόνο στο περιοδικό σύστημα της β΄ γυμνασίου...
Τελικά είπαν ότι λίγο οι άνεμοι λίγο η περιστροφή της γης, την ταξιδεύει την ραδιενέργεια...
Τώρα σκεφτείτε να πέσουν μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες βόμβες και εσείς να πάτε στην Αυστραλία, ή στον Αμαζόνιο, ή στους Πυγμαίους, η στην Γη του Πυρός...
Αλλά μάλλον δεν θα χρειαστεί να πάτε στην τελευταία...
Θα έρθει αυτή σε εσάς...
Ελπίζω να σας έρθει σύντομα να μην υποφέρετε...
Ούτε εμείς να υποφέρουμε με τις ανοησίες που διαβάζουμε...
-
Για αυτό όλοι σχεδόν στη Β. Ελλάδα έχουμε κατεστραμμένους θυροειδείς…
-
Μετά κατάλαβα ότι εγώ έχω μεγαλώσει και έχω εμπειρίες ενώ οι περισσότεροι εδω μέσα ήταν μικροί έως πολύ μικροί το 1986...
Ηταν Πάσχα σε εμας εδώ και ήμουν Θεσσαλονίκη σε επίσκεψη σε κολλητούς συμφοιτητές μου, αφού είχαμε πρόσφατα αποφοιτήσει, τώρα βρισκόμαστε πιο αραιά, αλλά είπαμε να ανέβουμε πάλι να δούμε το μετρό....
Είμαστε και εμείς χαλαροί τότε, βλέπεις στην ηλικία ήταν το 2 ακόμα ο πρώτος αριθμός, άλλωστε τόσες χιλιάδες χλμ μακρυά ήταν το Τσέρνομπιλ.
Εγώ το 1 μπροστά αλλά το θυμάμαι....ακόμα πληρώνουμε τις συνέπεις.
-
Μέχρι που αρχίσανε να βγαίνουν τα νούμερα για το καίσιο, το ραδόνιο και άλλα τέτοια που μέχρι τότε τα είχαμε δει μόνο στο περιοδικό σύστημα της β΄ γυμνασίου...
Τελικά είπαν ότι λίγο οι άνεμοι λίγο η περιστροφή της γης, την ταξιδεύει την ραδιενέργεια...
Τώρα σκεφτείτε να πέσουν μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες βόμβες και εσείς να πάτε στην Αυστραλία, ή στον Αμαζόνιο, ή στους Πυγμαίους, η στην Γη του Πυρός...
Αλλά μάλλον δεν θα χρειαστεί να πάτε στην τελευταία...
Θα έρθει αυτή σε εσάς...
Ελπίζω να σας έρθει σύντομα να μην υποφέρετε...
Ούτε εμείς να υποφέρουμε με τις ανοησίες που διαβάζουμε...
Ο Άρθουρ Κλάρκ όταν είδε τα αποτελέσματα των πυρηνικών δοκιμών την έκανε για Κεϋλάνη γιατί από τις υψηλές επαφές του ήξερε ότι οι άνεμοι θα γυροφέρνουν την ραδιενεργή σκόνη στο βόρειο ημισφαίριο γιατί οι στόχοι είναι 100% εκεί...
Κάποιοι βέβαια λένε ότι ήθελε να αποφύγει την τύχη του Άλαν Τούρινγκ τον χημικό ευνουχισμό δηλαδή μπορεί να ισχύουν και τα δυο.
Οι τιμές είναι ακόμη λογικές με 40000€ παίρνεις μπόλικο χώρο για να βγάζεις τα δικά σου κηπευτικά και εγκατάσταση με 10.000 λίτρα πόσιμο νερό τριφασικό ρεύμα και άλλες ανέσεις απο πρώτο χέρι δε ξέρω οτι με μια χούφτα $ βρίσκεις άνετα Καλάσνικοφ κούτα
https://www.lankapropertyweb.com/sale/property_details-5391068.html
-
@criuser δεν θα πανε διακοπές, απλά κοιτάνε να κάνουν minimize το impact. Με άλλα λόγια,προσωπικά θα προτιμούσα, αν είχα τα οικονομικά, να πάω να ζήσω σε όσο πιο απομακρυσμένη περιοχή γίνεται το υπόλοιπο της ζωής μου. Όταν μιλάμε για ραδιενέργεια, λιγότερη έκθεση είναι καλύτερη από περισσότερη. Τώρα τι να πω, αν πάει και Bryan Johnson από καρκίνο λόγω ραδιενέργειας, δεν υπάρχει ελπίδα
-
Διαβάστε λίγο πόσο εύκολα ένας ή δύο μετεωρίτες άλλαξαν το κλίμα της γης και σκεφτείτε τι θα συμβεί με τόσες βόμβες...
-
Δεν είναι το ίδιο , οι εκρήξεις των πυρηνικών όπλων γίνονται σε τέτοιο ύψος ώστε να μην αγγίζει η πύρινη σφαίρα το έδαφος έτσι ώστε να παίρνεις το max από την καταστρεπτική δύναμη του ωστικού κύματος και της θερμικής ακτινοβολίας με min τη ραδιενεργή μόλυνση του εδάφους.
Γνωστά αυτά απο την δεκαετία του ΄40, γι' αυτό οι εκρήξεις στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ρυθμίστηκαν να γίνουν υψηλές εναέριες με αποτέλεσμα να ξανα κατοικηθούν οι δυο πόλεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Hiroshima τον Οκτ του1945, Απρ 1946, Δεκ 1948 και τον Φεβ 1953.Hiroshima Peace Memorial Museum
-
Δηλαδη το 48 που εχουν χτισει σπιτια σε 3 χρονια απο την βομβα δεν υπηρχε ραδιενεργεια ;
ειλικρινα ρωτω δεν γνωριζω τιποτα και το ειχα απορια .
τοτε γιατι τοσα χρονια μετα το τσερνομπιλ οι βορειοι λαμπουν ακομη στο σκοταδι ;
Καταφυγια για πυρηνικο πολεμο και προετοιμασια για αυτο που ερχεται