-
Οι τεχνολογικές εξελίξεις κάνουν το αυτοκίνητο συσκευή όπως έλεγε ο Leonard Setright.
Πριν την οριστική μετατροπή του θα ήθελα να ακούσω πιο θεωρείτε το καλύτερο προσιτό σπορ αυτοκίνητο, και γιατί, στην παρακάτω φόρμα.
-
Alfa Romeo Sprint
Opel Calibra
-
Τα καλύτερα για μένα προσιτά (;) σπορ αυτοκίνητα που θα ήθελα να είχα σαν daily για να πηγαίνω με την οικογένειά μου βόλτες και ταξίδια.
-
-
Απάντησα στο ερωτηματολόγιο. Για εμένα πολύ κοντά το crx με το Honda s2000 αλλά χάνει το δεύτερο λόγο καμπριο. Επίσης η boxter ίσως να έπρεπε να μπει στη λίστα σου.
-
@ford-mustang said in Αριστεία: Το καλύτερο προσιτό σπορ αυτοκίνητο.:
καλύτερο προσιτό σπορ αυτοκίνητο
Καλυτερο ΠΡΟΣΙΤΟ σπορ αυτοκίνητο και τα κορυφαια προσιτα δεν είναι καν στην λίστα σου οποτε δεν ψήφισα
θα είχα μεσα στην λιστα το Golf gti, το 106 rallye, renault clio v6, ford fiesta st και τετοιου είδους αυτοκίνητα σαν προσιτα
η λίστα περιεχει ford mustang!!! lotus!!! honda S2000 τα οποία δεν τα θεωρω καν προσιτα.
ή εγω δεν ξέρω τι σημαίνει προσιτό ή η λίστα είναι λάθος. Εχει και προσιτα οπως το mx5 αλλα δεν εχει τα κορυφαια προσιτα σπορ για μενα
-
@cirus said in Αριστεία: Το καλύτερο προσιτό σπορ αυτοκίνητο.:
Καλυτερο ΠΡΟΣΙΤΟ σπορ αυτοκίνητο και τα κορυφαια προσιτα δεν είναι καν στην λίστα σου οποτε δεν ψήφισα
θα είχα μεσα στην λιστα το Golf gti, το 106 rallye, renault clio v6, ford fiesta st και τετοιου είδους αυτοκίνητα σαν προσιτα
η λίστα περιεχει ford mustang!!! lotus!!! honda S2000 τα οποία δεν τα θεωρω καν προσιτα.
ή εγω δεν ξέρω τι σημαίνει προσιτό ή η λίστα είναι λάθος. Εχει και προσιτα οπως το mx5 αλλα δεν εχει τα κορυφαια προσιτα σπορ για μενα
Το golf δεν είναι sport cirus. Επειδή έβγαλαν κάποιες εκδόσεις με πολύ ιπποδύναμη δεν το κάνει τέτοιο. Ένα hatch για το μέσο άνθρωπο είναι και κυρίως το νέο.
-
Πριν καν μπω στο link οφείλω να πω ότι και τα 2 βασικά χαρακτηριστικά του ερωτήματος είναι εντελώς υποκειμενικά!!!
Προσιτό;;;; Για ποιον;;; Για κάποιον που έχει οικογενειακό εισόδημα 2000-2200€ το μήνα με 2 παιδιά ή για κάποιον που έχει 5000€ με τα ίδια κριτήρια.
Σπορ;;;; Τι είναι σπορ;;; Τα 250χλμ/ώρα για να κάνει το Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3,5 ωρες ή το κράτημα για να κάνει το Αθήνα - Ναύπακτος σε 3.
Ο συνδυασμός θα μου πείτε όλοι, αλλά με ποια αναλογία???
Και μετά μπαίνουν και τα άλλα κριτήρια:
Ως μοναδικό αυτοκίνητο για πάρτυ κάποιου, ως μοναδικό μιας οικογένειας, ως trackday car;;;
Θα επανέλθω μετά.Edit
Impreza WRX
Lancer Evo
Ο ορισμός ευτυχίας του καπετάν πατέρα για μοναδικό αυτοκίνητο οικογένειας!!!
Απρόσιτα για πάρα πάρα πολλούς!!!
@cirus 106 Rallye; ναι και σπορ και προσιτό! -
@george-0 said in Αριστεία: Το καλύτερο προσιτό σπορ αυτοκίνητο.:
Το golf δεν είναι sport cirus. Επειδή έβγαλαν κάποιες εκδόσεις με πολύ ιπποδύναμη δεν το κάνει τέτοιο. Ένα hatch για το μέσο άνθρωπο είναι και κυρίως το νέο.
δεν μιλάω για το νέο , μιλάω για το πρώτο golf gti που δημιούργησε την κατηγορία GTI και γιαυτο ακριβως τον λόγο επρεπε να είναι στην λίστα.
και κυριως sport hatch εκδόσεις για το μέσο ανθρωπο θα έπρεπε να είναι στην λίστα με τα πιο ΠΡΟΣΙΤΑ σπορ αμάξια αλλιως τι νοημα έχει??
Αν θες λίστα με Ferrari, Lamborghini κτλ μην βάλεις την λέξη προσιτο μέσα
-
@nickthetrib said in Αριστεία: Το καλύτερο προσιτό σπορ αυτοκίνητο.:
Πριν καν μπω στο link οφείλω να πω ότι και τα 2 βασικά χαρακτηριστικά του ερωτήματος είναι εντελώς υποκειμενικά!!!
Προσιτό;;;; Για ποιον;;;Το προσιτό είναι για τους ΠΟΛΛΟΥΣ. Να είναι σε τιμή που να μπορει να το αποκτήσει και να το συντηρήσει ενας ανθρωπος με μεσο εισόδημα
και συνήθως να παίξει τον κεντρικό ρόλο ως αυτοκίνητο για ολες τις δουλειές
γιαυτο πχ δεν θα έβαζα αμαξια με 2 θέσεις καθόλου και δεν ψήφισα πχ το mx5
-
Προσιτό;;;; Για ποιον;;;Το προσιτό είναι για τους ΠΟΛΛΟΥΣ. Να είναι σε τιμή που να μπορει να το αποκτήσει και να το συντηρήσει ενας ανθρωπος με μεσο εισόδημα
Τότε σχεδόν κανένα από όσα αναφέρθηκαν!!!
Ειδικά αν μπει και το ότι δεν γίνεται να είναι μοναδικό αυτοκίνητο! -
Τότε σχεδόν κανένα από όσα αναφέρθηκαν!!!
Ειδικά αν μπει και το ότι δεν γίνεται να είναι μοναδικό αυτοκίνητο!ακριβως αυτό λέω γιαυτο μιλησα για golf gti, rallye κτλ. Αυτα τα αμάξια έχουν πουλησει χιλιαδες σε τιμη που οποιωσδηπωτε μπορουσε να τα αποκτήσει και ηταν ταυτοχρονα τα καθημερινα αυτοκίνητα χιλιαδων ανθρωπων που ενιοτε μπορει να τα έβαζαν μεχρι και αυτούσια στην πίστα για διασκέδαση
Το Rallye θα ψηφιζα αν μπορουσα καθως είναι ο ορισμος του προσιτου σπορ αυτοκινητου για μένα
-
Προσιτό;;;; Για ποιον;;; Για κάποιον που έχει οικογενειακό εισόδημα 2000-2200€ το μήνα με 2 παιδιά ή για κάποιον που έχει 5000€ με τα ίδια κριτήρια.
Σπορ;;;; Τι είναι σπορ;;; Τα 250χλμ/ώρα για να κάνει το Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3,5 ωρες ή το κράτημα για να κάνει το Αθήνα - Ναύπακτος σε 3.
Ως μοναδικό αυτοκίνητο για πάρτυ κάποιου, ως μοναδικό μιας οικογένειας, ως trackday car;;;
Θα επανέλθω μετά.Edit
Impreza WRX
Lancer Evo
@cirus 106 Rallye; ναι και σπορ και προσιτό!Συγνώμη αλλά εφόσον μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο σπορ δεν οφελεί πολύ η ανάλυση. Είδες τη λίστα ;
-
@george-0 said in Αριστεία: Το καλύτερο προσιτό σπορ αυτοκίνητο.:
Θα επανέλθω μετά.Edit
Impreza WRX
Lancer Evo
@cirus 106 Rallye; ναι και σπορ και προσιτό!Συγνώμη αλλά εφόσον μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο σπορ δεν οφελεί πολύ η ανάλυση. Είδες τη λίστα ;
Για αυτό έκανα edit και έβαλα Lancer και Impreza.
Μεταχειρισμένα βρίσκεις τα πάντα;
Είναι όλα σπορ;;; Είναι όλα προσιτά
Με ποιον ορισμό;
Για το προσιτό έδωσε έναν ο @cirus, οπότε πάμε με αυτόν
Για το σπορ;;;
Αν δεν είχε γκόμενο πριν 20 χρόνια μια ξαδέλφη μου που είχε Impreza WRX και να κρατήσουμε επαφές αφού χώρισαν, ώστε να μάθω τι είναι σπορ ακόμα και το αουρις σπορ θα το θεωρούσα!!! -
Ψήφισα ΤΤ γιατί δεν είχε την δεύτερη γενιά SLK ως επιλογή η λίστα.
Αυτοκίνητο χρηματοκιβώτιο, πανέμορφο ακόμη και σήμερα, 1.8 compressor με το αυτόματο 5αρι είναι future classic παρόλο που δεν είναι κάτι αξιόλογο οδηγικά.
-
Λείπει το rallye και το fiesta st mk7. Αυτά μαζί με το ΜΧ5 είναι πολύ κοντά στο προσιτό σπορ. Έβαλα το ΜΧ5 γιατί έχουν δείξει οι πωλήσεις και τα ρεκόρ αυτών τι εστί προσιτό σπορ.
Σκόπιμα ανέφερα το fiesta st mk7 και όχι άλλης γενιάς γιατί προσιτό εκτός από το κόστος κτήσης είναι και το κόστος συντήρησης οπότε το 7ης γενιάς ήταν και σε βατα κυβικά για τις επιδόσεις του.
-
Το προσιτο και καλυτερο σπορ της εποχης του ηταν το RX7, η τιμη του για 2 χρονια ηταν οση και στο opel kadett 1,600,000 δραχμες αν τα θυμαμαι σωστα.
Τα golf, rally και λοιπα αυτοκινητα που ειχαν τις ιδιες καροτσες με τα αντιστοιχα των 1000 και 1600 κυβικων, δεν τα θεωρω σπορ αυτοκινητα. -
Εκεί με το Corrado, την SLK, το ΤΤ (ειδικά το 1ο) και το Scirocco (διόρθωσε αν θες την ορθογραφία στο poll), δεν κρατήθηκα και γέλασα λιγάκι. Για τις βάρκες (παλιές Mustang και Capri), δεν θα μιλήσω καν.
Α, υπάρχει κι ένα ορθογραφικό στο Prelude. Κρίμα να μείνει έτσι...
Επίσης η λίστα δεν βγάζει νόημα. Έχει αυτοκίνητα από το 1950, μέχρι και σήμερα (το τελευταίο ΤΤ για παράδειγμα). Αχταρμάς...
-
@realzeus said in Αριστεία: Το καλύτερο προσιτό σπορ αυτοκίνητο.:
Επίσης η λίστα δεν βγάζει νόημα. Έχει αυτοκίνητα από το 1950, μέχρι και σήμερα (το τελευταίο ΤΤ για παράδειγμα). Αχταρμάς...
Φαντάζομαι ότι το καθένα αξιολογείται για την εποχή του όχι απευθείας σύγκριση κάποιου παλιού με κάποιο καινούργιο αφού κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δίκαιο για τα παλαιότερα
Αλλά και μένα η λίστα μου κάνει αχταρμας και δεν βγάζει νόημα για προσιτά όπως τα καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον
-
Renault Clio RS 197 hp. Του 2007 εάν θυμάμαι! Είχα την τύχη να το οδηγήσω για μια μικρή διαδρομή. Απίστευτο στήσιμο. Όχι τρομερά γρήγορο, αλλά είχε ένα θεοκοντο κιβώτιο που παρότι ατμοσφαιρικό ανέβαζε στροφές ακαριαία,και έτσι δεν δεν έμεινες ποτέ από δυναμη
Αριστεία: Το καλύτερο προσιτό σπορ αυτοκίνητο.