-
@fanis75 said in Dacia duster hybrid 140 vs Toyota Corolla cross 1.8L 140hp! Am I missing something?:
@tolisk20 said in Dacia duster hybrid 140 vs Toyota Corolla cross 1.8L 140hp! Am I missing something?:
εγω δεν καταλαβαινω γτ δεν βγαζουν το τετρακινητο σε hybrid..
Δεν γίνεται εύκολα, από τεχνικής άποψης. Επίσης, θα ακύρωνε τον ρόλο του hybrid, αφού θα εκτόξευε CO2 και κατανάλωση.
Γιατί άραγε; Θεωρητική η ερώτηση , αλλά η στελλάντις ( όπως αναφέρθηκε) , κουμπώνοντας ηλεκτρομοτέρ στον πίσω άξονα παίρνει τετρακίνηση , σε σύστημα με μικρότερο βαθμό υβριδισμού . Περιμένουμε να δούμε βέβαια πόσο θα δουλεύει στην πράξη αυτό , η jeep υπόσχεται πολλά...
Δε νομίζω να είναι τόσο θέμα ρύπων , όσο κόστους και μηχανολογίας ( ίσως ). Η Ρενό σήμερα νομίζω τετρακίνηση και υβριδισμό δίνει μόνο στο μπριζάτο αουστραλ , παρόμοιας φιλοσοφίας με τα 3008 και λοιπά. Αν ποτέ βγεί μεγαλύτερο νταστερ όπως ακούγεται , να δώ τι επιλογές κινητήριες θα του δώσει σε τετρακίνηση. -
Πάντως εγώ που έχω πάρει νταστερ θα ξαναεπαιρνα. Ειδικά αν έχει προχωρήσει τόσο πολύ τεχνολογικά. Τελος επειδή πρόσφατα ειδα το νεο νταστερ, ειναι ασύγκριτα καλύτερο εμφανισιακά από την παπαρια της τουοτα.
-
Είναι πανέμορφο. Το είδα στον δρόμο. Το αυτοκίνητο πρέπει να έχει το καλύτερο σχέδιο για suv μετά τα range rover. Καταλάθος θα τους βγήκε τόσο καλό, δεν μπορεί.
-
-
@chris__7 said in Dacia duster hybrid 140 vs Toyota Corolla cross 1.8L 140hp! Am I missing something?:
Αυτό ρε παιδιά που θέλετε να παίρνετε τετρακίνητο για τις εκτός πόλης αποδράσεις.Δηλαδη 1-2 σκ το μήνα είστε βουνό πάνω στα κατσαβραχα.Εκει που δεν πάει το απλό το αμάξι.Μαθετε λοιπόν ότι με τετρακίνηση έχετε αυξημένη κατανάλωση και τα λάστιχα σας πρέπει να το ίδιο για χιλιοστα
230000 χλμ με το νταστερ και ακόμη δε χρειάστηκε την τετρα. Γιατί? Μα γιατί φυσικά έχει βγει και πατήσει πολύ χώμα πέτρες λάσπη μα λόγω αγροτικών εργασιών. Με ένα καλό λάστιχο και με το στήσιμο της ανάρτησης που έχει, θα πρέπει να μπει στον βάλτο για να κολλήσει. Ναι εκεί δε το έχω πάει. Με θεοκοντη πρώτη ομως έχει φτάσει σε μέρη που άλλο αμάξι δε θα μπορούσε.
-
@spi_duster said in Dacia duster hybrid 140 vs Toyota Corolla cross 1.8L 140hp! Am I missing something?:
@chris__7 said in Dacia duster hybrid 140 vs Toyota Corolla cross 1.8L 140hp! Am I missing something?:
Αυτό ρε παιδιά που θέλετε να παίρνετε τετρακίνητο για τις εκτός πόλης αποδράσεις.Δηλαδη 1-2 σκ το μήνα είστε βουνό πάνω στα κατσαβραχα.Εκει που δεν πάει το απλό το αμάξι.Μαθετε λοιπόν ότι με τετρακίνηση έχετε αυξημένη κατανάλωση και τα λάστιχα σας πρέπει να το ίδιο για χιλιοστα
230000 χλμ με το νταστερ και ακόμη δε χρειάστηκε την τετρα. Γιατί? Μα γιατί φυσικά έχει βγει και πατήσει πολύ χώμα πέτρες λάσπη μα λόγω αγροτικών εργασιών. Με ένα καλό λάστιχο και με το στήσιμο της ανάρτησης που έχει, θα πρέπει να μπει στον βάλτο για να κολλήσει. Ναι εκεί δε το έχω πάει. Με θεοκοντη πρώτη ομως έχει φτάσει σε μέρη που άλλο αμάξι δε θα μπορούσε.
Προφανώς δεν έχεις χρειαστεί να περάσεις κάποια αμμώδη διαδρομή , να κάνεις κάποιο ξεκίνημα σε χιονισμένη ανηφόρα , να ξεκινήσεις χωρίς να μπορείς να πάρεις φόρα σε ανηφόρα με έντονη κλίση και πολλές άλλες περιπτώσεις που η τετρακίνηση είτε τις κάνει να φαίνονται πολύ απλές είτε είναι εντελώς απαραίτητη για να ανταπεξέλθει το αυτοκίνητο.
-
@que2 said in Dacia duster hybrid 140 vs Toyota Corolla cross 1.8L 140hp! Am I missing something?:
@spi_duster said in Dacia duster hybrid 140 vs Toyota Corolla cross 1.8L 140hp! Am I missing something?:
Προφανώς δεν έχεις χρειαστεί να περάσεις κάποια αμμώδη διαδρομή , να κάνεις κάποιο ξεκίνημα σε χιονισμένη ανηφόρα , να ξεκινήσεις χωρίς να μπορείς να πάρεις φόρα σε ανηφόρα με έντονη κλίση και πολλές άλλες περιπτώσεις που η τετρακίνηση είτε τις κάνει να φαίνονται πολύ απλές είτε είναι εντελώς απαραίτητη για να ανταπεξέλθει το αυτοκίνητο.
Ναι αλλά μπορεί να μην το χρειάζεται κιόλας
-
Η τετρακίνηση είναι απαραίτητη σε βαθιά λάσπη και άμμο.
-
@realzeus said in Dacia duster hybrid 140 vs Toyota Corolla cross 1.8L 140hp! Am I missing something?:
Η τετρακίνηση είναι απαραίτητη σε βαθιά λάσπη και άμμο.
Και σε ανηφόρα με απότομη κλίση πολύ σημαντικη, εφόσον αναγκαστείς να το κόψεις. Μου έχει τύχει πριν από χρόνια σε παραλία στην Κίμωλο, χώμα, όπου αν το εκοβες λόγω λακκουβων κατά την ανάβαση δεν ξεκινούσε με τίποτα, χωρίς έχεις τη δυνατότητα να πάρεις φορα, δεν κατέβαινε κανείς γι'αυτό τον λόγο.
-
@que2 said in Dacia duster hybrid 140 vs Toyota Corolla cross 1.8L 140hp! Am I missing something?:
Ζω στο βουνο και έχει χρειαστεί και με χιόνι να μετακινηθω. Όλα αυτά που περιγράφεις μια χαρά τα έχω κάνει οταν χρειαστηκε.
-
@tolisk20 said in Dacia duster hybrid 140 vs Toyota Corolla cross 1.8L 140hp! Am I missing something?:
Ηλεκτρικη τετρακινηση οπως στα τογιοτα/λεξους..οχι μεσσαια διαφορικα και λοιπα βαρη..
Προφανώς. Αλλά δεν έχει τέτοιο σύστημα η Ρενώ, εξ'ου και δεν βγαίνει 4κίνητο το Ντάστερ!
Dacia duster hybrid 140 vs Toyota Corolla cross 1.8L 140hp! Am I missing something?