-
@ilias-a said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Καλημερα κυριοι, θα απαντησω στην αρχικη αναρτηση του ταξιδευτη. Το διλημμα υπαλληλος ή επιχειρηματιας εχει να κανει και με το επαγγελμα του εργαζομενου, στον κλαδο μου (τεχνιτης οχηματων) πολλοι αμοιβονται με 1000 ευρω, αρκετοι με 1200, στα 1500 ή και παραπανω ελαχιστοι. Ας υποθεσουμε οτι εισαι στην κλιμακα των 1500, ουσιαστικα καθαρα στην τσεπη σου μπαινουν 1750 το μηνα με τα δωρα, το αν στοιχιζεις στον εργοδοτη 3000 ή και 4000 το μηνα σου ειναι αδιαφορο, εσυ 1750 παιρνεις. Οποτε με αυτο το νουμερο αν εισαι ανθρωπος με φιλοδοξιες για το κατι παραπανω στη ζωη σου υποχρεωτικα θα στραφεις στην επιλογη της δικης σου επιχειρησης μονος σου ή με συνεταιρο.
Δυσκολιες πολλες, χρειαζεσαι εμπειρια 5-7 ετων για να εισαι σε καλο επιπεδο, θες 2 με 3 χρονια να δουλευεις και εκτος εργασιας μαυρα για να εχεις μια αρχικη πελατεια, θες χωρο 120+ τετραγωνικων σε κεντρικο δρομο, ενοικιο 1200+ αναλογα την περιοχη, αρχικη επενδυση σε εργαλεια (αν δεν εχεις τιποτα εσυ) 80000+ για 2 ραμπες αυτοκινητων και περιπου 20000 για αδειες και γραφειοκρατικες ιστοριες, 3-5 χρονια φουλ εργασια εως 12 ωρες την ημερα για 5 μερες την εβδομαδα.
Αν εισαι σωστος στην ποιοτητα εργασιας, στις τιμες και νοικοκυρης σε 5 χρονια εχεις βαλει το μαγαζι σε σωστη σειρα, οι καθαρες ετησιες απολαβες σου δε θα ειναι λογικα κατω απο στις 30000 ευρω.αυτο που περιγραφεις δεν βγαινει αν δεν πληρωνεσαι μαυρα τουλαχιστον 80% της δουλειας. καλυτερα να επενδυσεις τα χρηματα στο S&P500 καλυτερη αποδοση θα εχεις.
-
@wantone said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
@limited_one said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Να πω και εγώ το δικό μου story για τις κριτικές σε εστίαση,
Μπαίνουν σε γεμάτο μαγαζί τρείς πελάτες τουρίστες( το λέω γιατί έχουμε πάρα πολλούς ¨Ελληνες πελάτες) ,παραγγέλνουν 3 aperol spritz ( φτιάχνεται με aperol, proseco και λίγη σόδα) και αναφέρω το proseco γιατί τα περισσότερα μαγαζιά χρησιμοποιούν φθηνό αφρώδη οίνο.
Η παραγγελία μέχρι την είσπραξη έχει μισή ώρα διαφορά και σκάει η παρακάτω κριτική:0 customer service (unless you're a young attractive girl and they want to flirt with you).
Asked for a table for 3 on arrival and didn't seem happy when we pointed out the only free table that was in fact made for 4.
After about ten minutes they still hadn't come to take our order so we had to call them.
Aperol spritz was terrible. Prosecco was either completely flat or they just used white wine. Pink grapefruit instead of orange as a garnish added awful bitterness. It's probably one of the most basic cocktails to make and it was almost undrinkable.
They then took a long time for to take payment, again needing be called.
Interestingly, a table nearby with two nice young girls got 5 star service from several waiters infatuated with them. Everything arriving fast and so much friendlier and welcoming. Probably the best Greek service I've witnessed in 5 years of coming to Rhodes, I wonder why. ( οι κοπέλες είναι ντόπιες και συχνές πελάτισσες και σταμάτησαν όλοι να πουν ένα γεια)
Whoever designed the aesthetic of the bar itself 5 star but whoever assembled the team, reconsider your staff.
και ρωτάω εγώ, εφόσον δεν άρεσε το ποτό γιατί δεν φώναξαν έναν σερβιτόρο για να το πουν και να αλλάξουμε τα ποτά ή να φτιάξουμε άλλα?
βασικα ο σερβιτορος πρεπει να παει και να τους ρωτησει is it everything ok? are the drinks good? kαι να τους ρωτησει αν θελουν να παραγγειλουν κατι αλλο οταν εχει περασει καποια ωρα.
το οτι γινεται εντονο profiling στην Ελλαδα απο το προσωπικο του καθε μαγαζιου ειναι δεδομενο και δεν μπορει καποιος να το αρνηθει.
Δεκτόν το σχόλιο σου, αλλά να πάει ο σερβιτόρος να ρωτήσει αν είναι όλα καλά σε τραπέζι με aperol spritz είναι σαν να ρωτάς αν ένα vodka lemon είναι οκ.
-
αυτο που περιγραφεις δεν βγαινει αν δεν πληρωνεσαι μαυρα τουλαχιστον 80% της δουλειας. καλυτερα να επενδυσεις τα χρηματα στο S&P500 καλυτερη αποδοση θα εχεις.
Τα μαυρα περιπου στο 20-30% ειναι και βγαινουν μια χαρα, η επενδυση χρηματων ειναι αλλο κεφαλαιο και θα πρεπει οχι μονο να τα εχεις τσεπη αλλα και να μην τα χρειαζεσαι.
-
Να πω και εγώ το δικό μου story για τις κριτικές σε εστίαση,
Μπαίνουν σε γεμάτο μαγαζί τρείς πελάτες τουρίστες( το λέω γιατί έχουμε πάρα πολλούς ¨Ελληνες πελάτες) ,παραγγέλνουν 3 aperol spritz ( φτιάχνεται με aperol, proseco και λίγη σόδα) και αναφέρω το proseco γιατί τα περισσότερα μαγαζιά χρησιμοποιούν φθηνό αφρώδη οίνο.
Η παραγγελία μέχρι την είσπραξη έχει μισή ώρα διαφορά και σκάει η παρακάτω κριτική:0 customer service (unless you're a young attractive girl and they want to flirt with you).
Asked for a table for 3 on arrival and didn't seem happy when we pointed out the only free table that was in fact made for 4.
After about ten minutes they still hadn't come to take our order so we had to call them.
Aperol spritz was terrible. Prosecco was either completely flat or they just used white wine. Pink grapefruit instead of orange as a garnish added awful bitterness. It's probably one of the most basic cocktails to make and it was almost undrinkable.
They then took a long time for to take payment, again needing be called.
Interestingly, a table nearby with two nice young girls got 5 star service from several waiters infatuated with them. Everything arriving fast and so much friendlier and welcoming. Probably the best Greek service I've witnessed in 5 years of coming to Rhodes, I wonder why. ( οι κοπέλες είναι ντόπιες και συχνές πελάτισσες και σταμάτησαν όλοι να πουν ένα γεια)
Whoever designed the aesthetic of the bar itself 5 star but whoever assembled the team, reconsider your staff.
και ρωτάω εγώ, εφόσον δεν άρεσε το ποτό γιατί δεν φώναξαν έναν σερβιτόρο για να το πουν και να αλλάξουμε τα ποτά ή να φτιάξουμε άλλα?
βασικα ο σερβιτορος πρεπει να παει και να τους ρωτησει is it everything ok? are the drinks good? kαι να τους ρωτησει αν θελουν να παραγγειλουν κατι αλλο οταν εχει περασει καποια ωρα.
το οτι γινεται εντονο profiling στην Ελλαδα απο το προσωπικο του καθε μαγαζιου ειναι δεδομενο και δεν μπορει καποιος να το αρνηθει.
Δεκτόν το σχόλιο σου, αλλά να πάει ο σερβιτόρος να ρωτήσει αν είναι όλα καλά σε τραπέζι με aperol spritz είναι σαν να ρωτάς αν ένα vodka lemon είναι οκ.
δεν ειναι σχολιο δικο μου ετσι γινεται σε ολο τον κοσμο. ο λογος που ο σερβιτορος παει στο τραπεζι ξανα και ξανα ειναι για να τους πουλησουν και αλλα ποτα. δυσκολο ειναι να το εξηγησεις στους δικους σου?
-
@nasos said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
@criuser said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
@lap said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Τελικά δε μας είπες. Ο γιος σου με τον ανιψιό σου ήταν οι νεαροί;;;
Ο γιός μου ήταν ο ένας. Τα ανήψια είναι μικρά.
Αλλά είναι παιδιά φίλων. 2 από πληροφορική, 2 οικονομικά, 4 από 5ετείς σχολές και 2 από θεωρητική κατεύθυνση.
Και ποιος τους τάισε όλους αυτούς;;; Εσύ πλήρωσες;
Παιδιά φίλων είπαμε. Τι σχέση έχω εγώ, πέρα από κοινωνική μαζί τους ?
Οι γονείς τους πλήρωσαν.
Απορώ γιατί κάθεσαι και του απαντάς σε τέτοιες ερωτήσεις, ενώ ξέρεις γιατί ρωτάει.
Γιατί του την σπάω που απαντάω, ενώ θα ήθελε να μην απαντήσω, για να έχει να λέει...
Ασε που έτσι τον εκθέτω γιατί αυτός κρύβεται, ενώ εμείς όχι.
Αρα μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι ένα μικρό πράσινο στρουμφάκι, που έχει μεγαλώσει με παραμύθια από τους προάσινους μπαμπαστρούμφ, ή μήπως είναι ο ίδιος ένας πράσινος μπάμπαστρούμφ που απλά δεν τόλμησε να βάλει το δάχτυλο στο μέλι όπως οι φίλοι του...
-
Καλημερα κυριοι, θα απαντησω στην αρχικη αναρτηση του ταξιδευτη. Το διλημμα υπαλληλος ή επιχειρηματιας εχει να κανει και με το επαγγελμα του εργαζομενου, στον κλαδο μου (τεχνιτης οχηματων) πολλοι αμοιβονται με 1000 ευρω, αρκετοι με 1200, στα 1500 ή και παραπανω ελαχιστοι. Ας υποθεσουμε οτι εισαι στην κλιμακα των 1500, ουσιαστικα καθαρα στην τσεπη σου μπαινουν 1750 το μηνα με τα δωρα, το αν στοιχιζεις στον εργοδοτη 3000 ή και 4000 το μηνα σου ειναι αδιαφορο, εσυ 1750 παιρνεις. Οποτε με αυτο το νουμερο αν εισαι ανθρωπος με φιλοδοξιες για το κατι παραπανω στη ζωη σου υποχρεωτικα θα στραφεις στην επιλογη της δικης σου επιχειρησης μονος σου ή με συνεταιρο.
Δυσκολιες πολλες, χρειαζεσαι εμπειρια 5-7 ετων για να εισαι σε καλο επιπεδο, θες 2 με 3 χρονια να δουλευεις και εκτος εργασιας μαυρα για να εχεις μια αρχικη πελατεια, θες χωρο 120+ τετραγωνικων σε κεντρικο δρομο, ενοικιο 1200+ αναλογα την περιοχη, αρχικη επενδυση σε εργαλεια (αν δεν εχεις τιποτα εσυ) 80000+ για 2 ραμπες αυτοκινητων και περιπου 20000 για αδειες και γραφειοκρατικες ιστοριες, 3-5 χρονια φουλ εργασια εως 12 ωρες την ημερα για 5 μερες την εβδομαδα.
Αν εισαι σωστος στην ποιοτητα εργασιας, στις τιμες και νοικοκυρης σε 5 χρονια εχεις βαλει το μαγαζι σε σωστη σειρα, οι καθαρες ετησιες απολαβες σου δε θα ειναι λογικα κατω απο στις 30000 ευρω.Με 80000 κεφάλαιο δικό σου, μπορείς να πάρεις εύκολα σπίτι αν έχεις οικογένεια και να μείνεις με τα 1750 στην τσέπη.
Η πρώτη μου άδεια πριν 41 χρόνια, ήταν για ένα φίλο που σε οικόπεδο των γονιών του, έχτισε στο ισόγειο ένα συνεργείο αυτοκινήτων και στον όροφο το σπίτι του.
Ηταν τότε 25άρης είχε δουλέψει από μικρός, οπότε είχε μία 5ετία εμπειρία.
Το μαγαζί πήγε καλά και σήμερα πλέον το δουλεύει ο γιος του.
Προφανώς πήρε και ένα δάνειο τότε.
Σήμερα αν το έκανε κάποιος θεωρώ ότι θα πρέπει να το ξεκίναγε νωρίς.
Κοντά μου υπάρχει και άλλο τέτοιο μαγαζί, μικρό με μία ράμπα που το δουλεύει πλέον ο γιος του.
Τώρα ως προς τις κριτικές από τους πελάτες.
Εγώ έχω μία άλλη πρακτική στην διαπραγμάτευση.
Βασικά όπως έχω πει δεν επενδύω σε οικόπεδο, που για την περιοχή και τις τιμές της περιοχής να μην είναι κορυφαίο.
Γιατί δίνω μεγάλη σημασία στην τοποθεσία. Επειδή ξέρω ότι το τελικό προϊόν θα είναι καλής ποιότητας, δηλαδή ακριβής εμπορικής, αλλά η διαρρύθμιση θα είναι επίσης κορυφαία και ο σχεδιασμός του κτιρίου πολύ καλός, μια και με τον συνέταιρο αρχιτέκτονα έχουμε δημιουργική διαφωνία στις συζητήσεις μας, ξέρω ξεκάθαρα τα πλεονεκτήματα του προϊόντος και τα λίγα μειονεκτήματα του.
Οι περισσότεροι υποψήφιοι πελάτες, έρχονται βλέπουν, είναι ευγενικοί και η προχωράμε, ή φεύγουν.
Υπάρχει όμως και είναι 15-20 % που νομίζει ότι είναι στην λαϊκή στις 3 το μεσημέρι και παζαρεύει ντομάτες. Αυτό είναι συνήθως από γυναίκες. Οι άντρες έχουν την λογική του έξυπνου και ότι εσύ που ζεις από αυτή την δουλειά είσαι βλάκας. Τέλος υπάρχουν και αυτοί που τους αρέσει πολύ και δεν έχουν τα λεφτά να το πάρουν και θέλουν να μην στενοχωρηθούν για αυτό.
Ετσι όλοι αυτοί θέλουν να το μειώσουν, με επιχειρήματα προφανώς ψευδή, οπότε εκεί εγώ μιλάω λίγο άσχημα και τους μειώνω προσωπικά.
Ο λόγος είναι ότι αυτοί δεν πρέπει να φύγουν πεπεισμένοι ότι το σπίτι είναι χάλια και για αυτό δεν το πήρα, αλλά ότι το σπίτι είναι ωραίο και γαμώτο δεν έχω τα λεφτά.
Οταν φύγει με αυτή την νοοτροπία, είναι σίγουρο ότι θα το πει στον κύκλο του, θα με βρίσει που το έχω - για αυτούς - ακριβό, αλλά δεν θα το κατηγορήσει, οπότε μπορεί κάποιος από τον κύκλο του να έχει τα λεφτά και να έρθει να το πάρει.
Δεν μου έχει βγει σε κακό αυτό, αφού έχω πουλήσει μερικά έτσι, δηλαδή σε συγγενή/φίλο/γνωστό ή ακόμα και φίλο - φίλου, κάποιου άλλου που δεν το έφτανε.
Γενικά θεωρώ ότι τα μαγαζιά πρέπει να απαντάνε στις καταχωρήσεις των πελατών, όταν αυτές είναι ανακριβείς.
-
O No1 κατασκευαστης στο Χαλανδρι Μαρουσι Βριλησσια στα 90ς αγοραζε μετρια οικοπεδα (οχι στους τοπ δρομους, ισως και κατω του μετριου γειτονιες) αλλα εφτιαχνε την καλυτερη ποιοτητα διαμερισματα εκεινη την εποχη.
-
Αλλά είναι παιδιά φίλων. 2 από πληροφορική, 2 οικονομικά, 4 από 5ετείς σχολές και 2 από θεωρητική κατεύθυνση.
Οι γονείς τους πλήρωσαν.
Απορώ γιατί κάθεσαι και του απαντάς σε τέτοιες ερωτήσεις, ενώ ξέρεις γιατί ρωτάει.
Για πες μας Κλουζό, γιατί ρωτάω;
Τόσες συζητήσεις, τόσες απόψεις, τέτοιο δημοφιλές νήμα, τόσες προσωπικές επαγγελματικές ιστορίες. Ο Νάσος από όλα αυτά δεν βλέπει τίποτα αλλά εστιάζει ΜΟΝΑΧΑ σε εμένα να πειράζω κάποιον άλλο.
Καλημέρα στον Κλουζό της καρδιάς μας. Μου έλειψες
-
Οι γονείς τους πλήρωσαν.
Γιατί του την σπάω που απαντάω, ενώ θα ήθελε να μην απαντήσω, για να έχει να λέει...
Ασε που έτσι τον εκθέτω γιατί αυτός κρύβεται, ενώ εμείς όχι.
Αρα μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι ένα μικρό πράσινο στρουμφάκι, που έχει μεγαλώσει με παραμύθια από τους προάσινους μπαμπαστρούμφ, ή μήπως είναι ο ίδιος ένας πράσινος μπάμπαστρούμφ που απλά δεν τόλμησε να βάλει το δάχτυλο στο μέλι όπως οι φίλοι του...
Μη μιλάν οι εργολάβοι για δάχτυλο με μέλι. Αυτοί καθαριζουν το μέλι από τα δάχτυλα όλων των άλλων. Το ίδιο κάνει.
Το είπα γιατί και εμείς στην ηλικία του γιου σου ή και πιο μικροί εμφανιζόσασταν 10-15 άτομα στο ξαφνικό συνήθως το καλοκαίρι μετα απο βόλτες και δεν είχαν τι να μας φιλέψουν οι δικοί μας.
Αΐντε, ξεφτερια όλοι εδώ μέσα....
-
Αν εισαι σωστος στην ποιοτητα εργασιας, στις τιμες και νοικοκυρης σε 5 χρονια εχεις βαλει το μαγαζι σε σωστη σειρα, οι καθαρες ετησιες απολαβες σου δε θα ειναι λογικα κατω απο στις 30000 ευρω.αυτο που περιγραφεις δεν βγαινει αν δεν πληρωνεσαι μαυρα τουλαχιστον 80% της δουλειας. καλυτερα να επενδυσεις τα χρηματα στο S&P500 καλυτερη αποδοση θα εχεις.
Χα! Εδώ που τα λέμε δεν έχεις άδικο. Ιδιαιτερα με την πορεία που είχαν μετά το 2010-2012 θα είχε πλουτίσει.
-
Οι γονείς τους πλήρωσαν.
Συμφωνώ
-
Να και ο Κέιτο
-
Χα! Εδώ που τα λέμε δεν έχεις άδικο. Ιδιαιτερα με την πορεία που είχαν μετά το 2010-2012 θα είχε πλουτίσει.
Δεν πλουτίζεις από τον S&P500 εν μια νυκτί. Αυτός που έχει το πρόγραμμα να επενδύει διαρκώς θα δει αποτελέσματα ύστερα απο 10 έτη και σοβαρά μετά από 30. Αλλά αυτός που έχει τέτοιο πρόγραμμα νομοτελειακά θα είναι καλός και σε άλλα πράγματα
-
Δεν χρειάζεται να ασχολείται ο ίδιος. Υπάρχουν εταιρίες και επαγγελματίες. Με ένα πλάνο ανατοκισμού μετά το 2010 μια μια χαρα πήγαινε μέσα στην 15 ετια.
Ένα μιλαμε για 25 ετια τότε μιλαμε για αλλά ποσα
-
Δεν έχει σημασία πότε τα έβαλες ή πότε θα τα βάλεις, αρκεί να υπάρχει στρατηγική και να δώσεις πολλά έτη στον ανατοκισμό. Για το εφαπαξ μας τα θέλουμε ρε μπρο !
-
Έχει τεράστια σημασία το ποτε τα βαζεις. Έτσι ο ανατοκισμός λειτουργεί σημαντικά για τέτοια ποσα μετά την 7 ετια
-
Έχει τεράστια σημασία το ποτε τα βαζεις.
Ελάχιστη, σημασία έχει μόνο αν είσαι τζογαδόρος
-
@red_monster said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Ρε σύ τώρα δεν θυμάμαι τ νούμερα απ έξω. Αλλά 2000-2024 έχουμε μέση απόδοση ας πουμε 8.5% σε παλιότερες για το ιδιο διάστημα είχαμε 18%. Προφανώς η εποχή μετράει.
Είναι φάσεις του οικονομικού κύκλου
-
@red_monster said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Ρε σύ τώρα δεν θυμάμαι τ νούμερα απ έξω. Αλλά 2000-2024 έχουμε μέση απόδοση ας πουμε 8.5% σε παλιότερες για τομίδιο διάστημα είχαμε 18%. Προφανώς η εποχή μετράει.
Είναι φάσεις του οικονομικού κύκλου
Μεσοσταθμικά είναι στο 10 %. Ε κανείς δεν ξέρει την άμεση πορεία του για δει αν θα μπει με lump sum ή dca
-
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ