-
@vagkirk said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
@red_monster said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
@lap said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
@criuser said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Αλλιώς αν κάνεις ΙΚΕ το σπίτι σου και δουλεύεις από εκεί, είναι αλλιώς τα πράγματα, αλλά δεν είναι συνηθισμένο.
Όπως έλεγε και ο γάτος οι σοβαρές επιχειρήσεις δεν ασχολούνται με τις ΙΚΕ. Με το που δουν ΙΚΕ σε απορρίπτουν. Εάν είσαι μικρούλης μια χαρά είναι η ΙΚΕ
Τι διαφορά έχει η ΙΚΕ από την ΑΕ πλην ευκολότερου τρόπου ίδρυσης και μικρότερου αρχικού κεφαλαίου (που πλέον και στις ΑΕ έχει μειωθεί αισθητα) ?
Οι ΙΚΕ άνθισαν κυρίως λόγω του Κατρουγκαλου που επέβαλε ασφαλιστικές εισφορές επί των κερδών σε ατομικές και προσωπικές εταιρείες (ΟΕ και ΕΕ).
Σε ΙΚΕ (όπως σε ΑΕ και ΕΠΕ) δεν ίσχυε αυτό οπότε όλοι το γύρισαν στις ΙΚΕ.Επίσης στις ΙΚΕ δεν έχουν υποχρέωση ασφαλιστικών εισφορών τα μέλη/μέτοχοι εκτός του διαχειριστή, έχουν κάποια ανωνυμία όπως οι μέτοχοι των ΑΕ , και δεν έχει τόσο αυστηρές διατυπώσεις και υποχρεώσεις, ελέγχους , μπλεξίματα, εκπροσωπήσεις για διοικητικά συμβούλια, Διευθύνων Σύμβουλος κλπ.
Φυσικά στις ΙΚΕ (όπως και στις ΑΕ ) δεν ευθύνονται προσωπικά οι μέτοχοι για τα χρέη της εταιρείας όπως στις προσωπικές εταιρείες ΟΕ και ΕΕ που οι ετερρορυθμοι εταίροι μπορούν να χάσουν τα πάντα σε περίπτωση χρεών.
Οι ομορρυθμοι κινδυνεύουν.
-
Φάνη μου.... Ισχυρίζεσαι ότι οι εργαζόμενοι σε μια από τις τράπεζες που ποσταρες στις διευθύνσεις στο σύνολο ας πούμε 100 άτομα έχουν εισοδήματα από 120-150Κ και μάλιστα καθαρά;;;;;;;
Να το βάλω ξανά, μπας και το διαβάσεις αυτή τη φορά:
@fanis75 said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Στην Εθνική π.χ. η κάρτα είναι €700 για τους δντες και ο μισθός από €100Κ έως 140Κ μικτά + αμάξι, ασφάλεια κλπ. Πέραν των δντων, υπάρχουν και οι διάφορες βαθμίδες των γεν δντων με τους μισθούς που γράφω. Προφανώς εισαι άσχετος με τράπεζες.
Ποτέ δεν είπα καθαρά, πάντα για μικτούς μισθούς μιλάω. Και ναι αυτοί ειναι οι μισθοί, χώρια τα μπόνους κλπ. Κάποτε ήταν και καλύτεροι, αλλά μετά το 2012 έμειναν στάσιμοι ή μειώθηκαν.
-
Βοηθανε τωρα κανεναν αυτες οι πληροφοριες;
-
@stefan147 said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Ετσι.... Εδώ σε ελληνικές οι ceo τραπεζών είναι στα 300-400Κ.... ΜΙΚΤΆ
Ρε συ δημοσιευμένα είναι όλα αυτά. Ψαχτα λίγο. Στα 600+ είναι οι ceo των τραπεζών μαζί με αυτούς εταιριών όπως ΟΤΕ, δεη, Μυτιληναίος κτλ.
Πάντως με μια γρήγορη ματια βλέπω 350-450 Κ σε κάποιους οργανισμούς και 300Κ σε τράπεζες, πάντα μικτά.
Μιλαμε για Τσέους.
-
Φάνη μου.... Ισχυρίζεσαι ότι οι εργαζόμενοι σε μια από τις τράπεζες που ποσταρες στις διευθύνσεις στο σύνολο ας πούμε 100 άτομα έχουν εισοδήματα από 120-150Κ και μάλιστα καθαρά;;;;;;;
Να το βάλω ξανά, μπας και το διαβάσεις αυτή τη φορά:
Στην Εθνική π.χ. η κάρτα είναι €700 για τους δντες και ο μισθός από €100Κ έως 140Κ μικτά + αμάξι, ασφάλεια κλπ. Πέραν των δντων, υπάρχουν και οι διάφορες βαθμίδες των γεν δντων με τους μισθούς που γράφω. Προφανώς εισαι άσχετος με τράπεζες.
Ποτέ δεν είπα καθαρά, πάντα για μικτούς μισθούς μιλάω. Και ναι αυτοί ειναι οι μισθοί, χώρια τα μπόνους κλπ. Κάποτε ήταν και καλύτεροι, αλλά μετά το 2012 έμειναν στάσιμοι ή μειώθηκαν.
Για κποιο λόγο διάβαζα καθαρά... Κποιος έγραψε καθαρά και μπέρδεψα τα ποστς
-
@wantone said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Ουτε ξέρω, ουτε με ενδιαφέρει. Αλλά τουλάχιστον ειναι αλήθεια, σε αντίθεση με τις απίστευτες μπαρούφες που έχουν γραφτεί μέχρι τώρα. Ορισμένοι είστε εκτός πραγματικότητας και δεν ξέρετε ποιοι τρώνε με χρυσά κουτάλια και πως.
Ναι οι μισθοί των CEO ειναι μικροί πλέον, αλλά έχουν βρει άλλους τρόπους, π.χ. 15.000/μήνα έξοδα. Επί 12 = 180.000 καθαρά, τσέπη. + μπόνους, stock options κλπ. Και στην εταιρία που δούλευα παλιά (πολυεθνική) ο CEO είχε κάτω από μύριο μισθό, αλλά είχε άλλα 7 μύρια σε μπόνους και μετοχές!
-
Ελληνική πολυεθνική εταιρια είχε τέτοια μπόνους;;;
Δεν υπάρχον αυτά στην Ελλάδα. Μιλαμε για τρελους τζιρους για τέτοια μπόνους.
Στην ΔΕΗ ας πουμε σε πρόσφατη δημοσίευση για επίτευξη στόχων έτους το μπόνους του Τσεου ήταν 100Κ μικτά.
Τα έξοδα τα εγκρίνει το ΔΣ και αναφέρονται στους ισολογισμούς.
-
Οχι φυσικά! Δεν μίλησα για Ελληνική - παράδειγμα ήταν τι κάνουν πλέον με τον μισθό και πως παίρνουν τις τεράστιες αμοιβές. Δες π.χ. τον νέο Τσέο στα Σταρμπακς, μόνο 1.6 μύρια μισθός, αλλά 30 μύρια σε μπόνους και μετοχές!
-
Οχι φυσικά! Δεν μίλησα για Ελληνική - παράδειγμα ήταν τι κάνουν πλέον με τον μισθό και πως παίρνουν τις τεράστιες αμοιβές. Δες π.χ. τον νέο Τσέο στα Σταρμπακς, μόνο 1.6 μύρια μισθός, αλλά 30 μύρια σε μπόνους και μετοχές!
Σε τόσο μεγάλα μαγαζιά δεν ξέρω τι γίνεται. Όλα τα μπόνους είναι συνήθως σε μετοχές. Αυτά μέχρι την ρευστοποίηση τους δεν είναι εισόδημα, αλλα assets.
Πάντως ναι οι τεράστιες εταιρίες παίζουν με μετοχες. Το έχω ακούσει, δεν έχω περάσει από αυτές.
-
@stefan147 said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Ετσι.... Εδώ σε ελληνικές οι ceo τραπεζών είναι στα 300-400Κ.... ΜΙΚΤΆ
Ρε συ δημοσιευμένα είναι όλα αυτά. Ψαχτα λίγο. Στα 600+ είναι οι ceo των τραπεζών μαζί με αυτούς εταιριών όπως ΟΤΕ, δεη, Μυτιληναίος κτλ.
Πάντως με μια γρήγορη ματια βλέπω 350-450 Κ σε κάποιους οργανισμούς και 300Κ σε τράπεζες, πάντα μικτά.
Μιλαμε για Τσέους.
Δεν έχω καταλάβει γιατί διαφωνούμε παντως. Εμένα είναι η δουλειά μου αυτό το πράγμα. Αμοιβές και παροχές είναι η δουλειά μου. Ξέρω απο το 2012 και μετα ποιος παίρνει τι και που. Και δε μιλάω μόνο τις εταιρίες που έχω δουλέψει. Γενικά. Με έρευνες αμοιβών και παροχών κάθε πιθανού κλάδου ασχολούμαι για να κάνω τη δουλειά μου.
-
Κανένα πρόβλημα, απλώς δεν βρίσκω τα νούμερα που λες! Κατέβασα δυο λογιστικές εκθέσεις από τράπεζα και έναν οργανισμό και βρήκα αυτά τα ποσά! Ως επίσημη αποζημίωση όπως το λέτε!
Εάν υπάρχουν με 600K μικτά CEO στην Ελλάδα προφανώς θα είναι στις δυο τρεις μεγάλες πολυεθνικές που έχουμε ως χωρα! Δεν είμαστε δα και τόσο μεγάλοι!
Οι υπόλοιποι που έχω δει εγώ σε ισολογισμούς και λογιστικές εκθέσεις ελληνικών βιομηχανιών κτλ είναι πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ πιο κάτω!!
Οκ με παροχές αλλά καμία σχέση με αυτά τα νούμερα! Και μιλάω ακόμα και για οικογένειακες που είναι χαλαρό το ΔΣ.
-
Ο Τσαμαζ ηταν στα 600-700 base salary. Τα υπεριπλασιαζε φυσικά μαζί με τις μεταβλητές.
Ο Σιαμισιης τα ίδια. Ο Καρας του Οπαπ γύρω στα 500. Οι τράπεζες από πέρσι άρχισαν να δίνουν αυτά τα ποσά που χαλάρωσε κάπως ο έλεγχος τους.
-
Καλά οι τράπεζες μέχρι το 2017-2018 ήταν στα μισα.
Ε ναι, μιλάς για τις 2-3 άντε 4-5 αν ξεχνώ καμία πολυεθνική.
-
Τελικά τι σχέση εχουν ολοι οι επιτυχημένοι CEO με το θέμα συζήτησης μας;;; Ξεφύγαμε....
-
To ρωτησα παραπανω. Οι αχρηστες πληροφοριες της ημερας. Συζητησεις καφενειου για daydreamers.
-
@wantone said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Ουτε ξέρω, ουτε με ενδιαφέρει. Αλλά τουλάχιστον ειναι αλήθεια, σε αντίθεση με τις απίστευτες μπαρούφες που έχουν γραφτεί μέχρι τώρα. Ορισμένοι είστε εκτός πραγματικότητας και δεν ξέρετε ποιοι τρώνε με χρυσά κουτάλια και πως.
Ναι οι μισθοί των CEO ειναι μικροί πλέον, αλλά έχουν βρει άλλους τρόπους, π.χ. 15.000/μήνα έξοδα. Επί 12 = 180.000 καθαρά, τσέπη. + μπόνους, stock options κλπ. Και στην εταιρία που δούλευα παλιά (πολυεθνική) ο CEO είχε κάτω από μύριο μισθό, αλλά είχε άλλα 7 μύρια σε μπόνους και μετοχές!
δηλ αν ξερεις ποσα βγαζει ο ενας η ο αλλος σε βοηθαει πουθενα στην ζωη σου;
στην Ελλαδα που τα πραγματα ειναι πολυ χαλαρα κλασσικα οι Τσεοι και οι Τσιφοι εβγαζαν και χρηματα παιζοντας με τις μετοχες της εταιρειας τους.
-
Δεν υπάρχον αυτά στην Ελλάδα. Μιλαμε για τρελους τζιρους για τέτοια μπόνους.
Στην ΔΕΗ ας πουμε σε πρόσφατη δημοσίευση για επίτευξη στόχων έτους το μπόνους του Τσεου ήταν 100Κ μικτά.
Τα έξοδα τα εγκρίνει το ΔΣ και αναφέρονται στους ισολογισμούς.
https://www.ot.gr/2024/06/10/epixeiriseis/dei-dorean-metoxes-257-ekat-eyro-se-127-stelexi/
-
Στο δίλημμα ιδ. υπαλ ή επιχειρ. οι απολαβές είναι μια διασταση. Υπαρχουν κι αλλες. Θα τις βάλω με μορφή ερωτήσεων.
- Σ' αρεσει/αντεχεις να εχεις αφεντικό/αφεντικά; Οι εταιρίες όπου θα είσαι υπάλληλος ή το δημόσιο είναι βασικά άρρωστα/τοξικά μέρη όπου πολλοί νορμαλ άνθρωποι δεν αντέχουν για πολυ. Ψυχολογοι κοστιζουν και τα ψυχοφρμακα ειναι μπλεξιμο.
- Θέλεις να φτιάξεις κάτι δικό σου που να επεκταθεί και να δημιουργήσει θέσεις εργασιάς; Η βασική έννοια της επιχείρησης είναι ότι δουλεύουν και άλλοι εκεί αλλά για κάποιο λόγο έχουμε κολλήσει στην κουβέντα σε διάφορες μορφές ατομικής επιχείρησης.
- Η ατομική επιχείρηση -ο μπλοκάκιας δλδ σε διάφορες μορφές- έχει νόημα κατ εμε αν έχεις όντως πολλούς πελάτες. Αν απλά εργάζεσαι για μια επιχείρηση και σ εχουν ως μπλοκάκια τρως ολο το λογιστικό overhead για λίγα παραπάνω χρήματα. Επίσης έχεις 0 εργασιακή ασφάλεια, μπορεί να φας καπελώματα ("θα σε πληρώσω τον αλλο μηνα - τωρα η εταιρια ζει-πεθαινει" κλπ) και απεριοριστη ευθυνη. Μ άλλα λόγια μπλοκάκι θα έκανα μονο ως μεταβατικό βημα για να γίνω σύμβουλος σε κάποια εταιρική μορφή περιορισμένης ευθυνης με >2 πελάτες.
Σκορπια σκέψη:
Ο πλουτισμός από μόνος του είναι κενός και ας επιβάλλει η εποχή να τον θεωρούμε αυτοσκοπό. Ο (πολύς) πλουτος έχει νόημα όταν "εργάζεται" για να κάνει κάποιο έργο. Αυτό κολλάει με το 2. -
Τα εχεις μπερδεψει λιγο. Στο δημοσιο σπανια θα συναντησεις τοξικοτητα γιαυτο και σχεδον ολοι θελουν να πανε εκει. Σε ιδιωτικες εταιρειες ειναι που θα πεσεις, μπορει να ειναι πολυ χαλαρα ή και κολαση.
Οικονομικη ανεση ειναι προυποθεση για ευτυχισμενη ζωη αλλα δεν ειναι το μονο που χρειαζεται. Ειναι και αλλα.
Αλλα να εισαι φτωχος και συνεχως με οικονομικα προβληματα συνηθως δυναμιτιζει και την οικογενεια.
-
@williamg said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Στο δίλημμα ιδ. υπαλ ή επιχειρ. οι απολαβές είναι μια διασταση. Υπαρχουν κι αλλες. Θα τις βάλω με μορφή ερωτήσεων.
- Σ' αρεσει/αντεχεις να εχεις αφεντικό/αφεντικά; Οι εταιρίες όπου θα είσαι υπάλληλος ή το δημόσιο είναι βασικά άρρωστα/τοξικά μέρη όπου πολλοί νορμαλ άνθρωποι δεν αντέχουν για πολυ. Ψυχολογοι κοστιζουν και τα ψυχοφρμακα ειναι μπλεξιμο.
Ίσως από τους σημαντικότερους λόγους να γίνει κάποιος ελ επαγγελματίας μαζί ή μετά την έως τώρα θολή εικόνα στα εισοδήματα του που μεταφράζεται σε αλλη φορολογική επιβάρυνση.
- Θέλεις να φτιάξεις κάτι δικό σου που να επεκταθεί και να δημιουργήσει θέσεις εργασιάς; Η βασική έννοια της επιχείρησης είναι ότι δουλεύουν και άλλοι εκεί αλλά για κάποιο λόγο έχουμε κολλήσει στην κουβέντα σε διάφορες μορφές ατομικής επιχείρησης.
Δεν νομίζω κάποιος να ξεκινά με αυτό κατά νου. Δεν έχω συναντήσει ποτέ. Ότι η ανάγκη γίνεται φιλότιμο στην πορεία, ναι ισχύει.
- Η ατομική επιχείρηση -ο μπλοκάκιας δλδ σε διάφορες μορφές- έχει νόημα κατ εμε αν έχεις όντως πολλούς πελάτες. Αν απλά εργάζεσαι για μια επιχείρηση και σ εχουν ως μπλοκάκια τρως ολο το λογιστικό overhead για λίγα παραπάνω χρήματα. Επίσης έχεις 0 εργασιακή ασφάλεια, μπορεί να φας καπελώματα ("θα σε πληρώσω τον αλλο μηνα - τωρα η εταιρια ζει-πεθαινει" κλπ) και απεριοριστη ευθυνη. Μ άλλα λόγια μπλοκάκι θα έκανα μονο ως μεταβατικό βημα για να γίνω σύμβουλος σε κάποια εταιρική μορφή περιορισμένης ευθυνης με >2 πελάτες.
Το μυστικό είναι οι πολλοί μικροί ή έστω μεσαίοι πελάτες. Οι μεγάλοι αν και καλοδεχούμενοι σε πατούν και σε πληρωμές και σε απαιτήσεις.
Σκορπια σκέψη:
Ο πλουτισμός από μόνος του είναι κενός και ας επιβάλλει η εποχή να τον θεωρούμε αυτοσκοπό. Ο (πολύς) πλουτος έχει νόημα όταν "εργάζεται" για να κάνει κάποιο έργο. Αυτό κολλάει με το 2.Μεγάλη αλήθεια. Αυτό είναι θεώρηση του κόσμου και σύστημα αξιών. Αλλη συζήτηση.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ