-
Απο τα ομορφοτερα μερη που εχω επισκεφτει η Τσαγκαραδα.
-
@nasos said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@antonmone said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Καθαρά Δευτέρα θα είμαστε κι εμείς Βουδαπέστη.
Βρήκαμε μια προσφορά με €320/άτομο για 4 βράδια.
Ταξιδιωτικό;
Ναι.
Νασο θυμαμαι καλα ειχες παει καπου διακοπες ευβοια παμφτηνα ; Τελικα ηταν ωραια εκει ; αξιζε; η μονο ησυχες διακοπες για οικογενεια με μικρα παιδια ;
-
@polistas said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@k-m said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Περασαμε στο 2025. Να αλλαξουμε τίτλο
Όχι ακόμη!
Πείτε 2-3 ιδέες για οικογενειακό τριήμερο στο Βόλο - Πήλιο.
Καμιά δοκιμασμένη ταβερνούλα, καφεδάκι, κάτι ωραίο για τα πιτσιρίκια, κανά χρήσιμο tip.
Ο γρήγορος φορτιστής στο λιμάνι δουλεύει?καφε και γλυκο εδω
-
απο το 2019 που εχω να παω (παρε μεγαλη ζωνη)
-
This post is deleted! -
@otso said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Ταξιδιωτικό;
Ναι.
Νασο θυμαμαι καλα ειχες παει καπου διακοπες ευβοια παμφτηνα ; Τελικα ηταν ωραια εκει ; αξιζε; η μονο ησυχες διακοπες για οικογενεια με μικρα παιδια ;
Χειμώνα στην Εύβοια χαλαρά θα είναι. Επίσης φτηνά θα είναι όπου και να πας...
-
@otso said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Ταξιδιωτικό;
Ναι.
Ναι, ήταν στο Ψαροπούλι, παραλία Βασιλικών.
Άξιζε, ήταν η δεύτερη φορά που πήγαινα. Εξαρτάται βέβαια τι ψάχνεις.
Είναι ένα παραλιακό χωριό, με λίγο παραπάνω κόσμο. Φθηνά, άνετη παραλία, καμιά 10αριά μαγαζιά να φας, να πιείς καφέ, πεζόδρομο για τα παιδιά, παρέες παιδιών από μικρά έως 19-20 χρονών, αφήνεις το αυτοκίνητο όταν πας και το ξαναπαίρνεις όταν φύγεις.
-
Όχι ακόμη!
Καμιά δοκιμασμένη ταβερνούλα, καφεδάκι, κάτι ωραίο για τα πιτσιρίκια, κανά χρήσιμο tip.
Ο γρήγορος φορτιστής στο λιμάνι δουλεύει?Όπου και να πάτε στο Πήλιο δεν θα είναι άσχημα.
Υπάρχουν κάποια μέρη "σήματα κατατεθέντα" που αξίζει να τα δει κάποιος. Πχ η πλατεία της Τσαγκαράδας με τον τεράστιο πλάτανο στην εκκλησία και τις βρύσες από κάτω, και της Ζαγοράς η μεγάλη Πλατεία.
Το θέμα είναι που θα μείνετε κι αν θέλετε να το οδηγήσετε όλο και να φτάσετε και στη πίσω πλευρά ή να δείτε μόνο τα πολύ τουριστικά (αλλά πάντα γνήσια μέρη) όπως Πορταριά και Μακρινίτσα, κοντά στο Βόλο.
Για φαγητό τα μέρη που ξέρω κι είναι ωραία (αν και αυτό έχει διαφορετική έννοια για κάθε άνθρωπο) είναι Άγιος Λαυρέντης, και η ταβέρνα δίπλα στο παντοπωλείο και το πιο μετά τσιπουράδικο και γλυκοπωλειο στο βάθος, επίσης και τα δύο μαγαζιά στη πλατεία στο Νεοχωρι έχουν καλό φαγητό, και μια ωραία βόλτα είναι από Άνω Λεχωνια να περάσετε απ τα χωριουδάκια, ενδιάμεσα έχει ωραία ταβερνάκια και καφέ, δεν έχω πάει σε όλα, όμορφα είναι στην εκκλησία στις Πινακάτες και Βυζίτζα - Μηλιές. Σας γράφω τα εύκολα και κοντινά ωραία μέρη.Για φορτιστή ας πούμε όσοι δοκίμασαν.
-
Θα προσθέσω τις Ορτανσίες στο Κατηχώρι και το Eqvus στον Άγιο Ονούφριο.
-
Η βάση θα είναι στο Βόλο.
Οπότε λογικά δεν θα προλάβω να κινηθώ και στην ανατολική πλευρά.
Αξίζει να φτάσω Χάνια και χιονοδρομικό? -
Η βάση θα είναι στο Βόλο.
Οπότε λογικά δεν θα προλάβω να κινηθώ και στην ανατολική πλευρά.
Αξίζει να φτάσω Χάνια και χιονοδρομικό?Η ανατολική πλευρά όμως είναι η πιο όμορφη.
Αξίζει πολύ να κάνεις μια βόλτα Χάνια-Τσαγκαράδα-Μούρεσι, έστω και για την φύση μόνο που θα δεις στον δρόμο. Θα θέλεις βέβαια περιπου 1.5 ώρα για να φτάσεις εκει. Αν θέλεις και εστιατόρια/ταβέρνες κλπ στην Τσαγκαράδα, μπορώ να σου στείλω. -
@fiverg said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Η ανατολική πλευρά όμως είναι η πιο όμορφη.
Αξίζει πολύ να κάνεις μια βόλτα Χάνια-Τσαγκαράδα-Μούρεσι, έστω και για την φύση μόνο που θα δεις στον δρόμο. Θα θέλεις βέβαια περιπου 1.5 ώρα για να φτάσεις εκει. Αν θέλεις και εστιατόρια/ταβέρνες κλπ στην Τσαγκαράδα, μπορώ να σου στείλω.Εννοείται ότι θέλω!
-
αν φτασεις ειναι ωραια και στις Μηλιες
Βεβαια το τρενο δεν λειτουργει μετα τον Σεπτεμβριο.
https://dimosvolos.gr/el/trenaki-piliou
αλλα μπορειτε να δειτε το σταθμό και τα παρκαρισμενα τρενα
https://www.hellenictrain.gr/blogs/treno-toy-pilioy
Ελπιζω να μην εχει αλλαξει κατι απο την τελευταια φορα που πηγα
-
Νομιζω στις μηλιές έχει η Τσανακλίδου (ίσως από τις καλύτερες ερμηνεύτριες που έχει η Ελλάδα) ένα ωραίο γωνιακό καφενέ. Δεν ξέρω αν τον έχει ακόμα.
-
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Τσανακλίδου
εδω λεει οτι έκλεισε το 2022
https://magnesianews.gr/magnisia/ekleise-to-kafe-tis-tanias-tsanaklidoy-stis-milies.html
-
ΑΧ BELLA ROMAAAA
Επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Κομμάτια αλλά ικανοποιημένος, χορτασμένος. Εμπειρία ζωής.
Έμεινα στην περιοχή πολύ κοντά στο σταθμό Termini στο ξενοδοχείο Flower Garden. Πολύ συμπαθητικό ξενοδοχείο, πεντακάθαρο το δωμάτιο.
Σε όποιο εστιατόριο κι αν μπήκαμε όλοι ήξεραν το καλημέρα, το καλησπέρα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο σοφός λαός λέει "ούνα ράτσα ούνα φάτσα". Ίδιο ταπεραμέντο, σαν κοντινά ξαδέρφια.
Από τα πρώτα πράγματα που μου έκαναν τρομερή εντύπωση ήταν τα κτίρια. Περπατάς στο δρόμο και νομίζεις ότι κοιτάζοντας τα μαγαζιά κάνεις κάτι σπουδαίο. Έπαθα "πλάκα" όταν κοίταξα πάνω ψηλά. ΩΩ ρε φίλεεεεεε τι μάρμαρα είναι ετούτα, τι σκαλίσματα, τι αγάλματα. Εκπληκτικές καταστάσεις. Κάθε φορά που έστριβα μια γωνία είχα την ίδια αντίδραση. Πωωωω ρε φούστη μουυυυυ. Παντού ψηλά κτίρια, παντού μάρμαρα. Που βρέθηκαν τόσα μάρμαρα? Τόσα αγάλματα και τόσο ψηλά !!!???
Μετά ήταν τα εστιατόρια και τα μαγαζιά. Μα όλα τα ίδια ρε φίλε? Hotel, Gelateria, Ristorante, Pizza. Στο επόμενο τετράγωνο το ίδιο. Pitsa, Ristorante, Hotel, gelateria. Πόσα ξενοδοχεία πια? Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
Το πρώτο βράδυ εκστασιασμένος δεν χόρταινα να περπατάω γύρω γύρω στους δρόμους χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Κάποια στιγμή περπατάω σε μια μικρή διασταύρωση. Ανάβει πράσινο φανάρι και το αυτοκίνητο μένει ακίνητο. Πίσω ένα άλλο αυτοκίνητο το οποίο είναι γεγονός ότι έκανε φιλότιμες προσπάθειες να κάνει... υπομονή. Τα δευτερόλεπτα όμως περνούσαν οπότε άρχισε να πατάει κόρνες και να φωνάζει "VERDE, VERDE" Κάααααααποια στιγμή ανοίγει η πίσω πόρτα το μπροστινού αυτοκινήτου βγαίνει μια γκομενίτσα, συνεχίζει ο άλλος πίσω "Verde, verde"
Όχι απλά δεν ίδρωσε το αυτί του οδηγού και της κοπελίτσας αλλά περνώντας από δίπλα της και έχοντας την πλάτη της γυρισμένη στο πίσω αυτοκίνητο ψιθύρισε "Stronzo". Μου ήταν αδύνατον να κρατηθώ, άρχισα να γελάω δυνατά. Ούνα ράτσα ούνα φάτσα ρε. Ελλάδα ρε. Φωνάζει ο κλέφτης ΚΑΙ εδώ!!!
Την πρώτη μέρα πήγαμε με τα πόδια στην Fontana di trevi. Της κακομοίρας. Πανικός ρε φίλε. Και να φανταστείτε ότι γίνονται έργα και δεν έχει καθόλου νερό απλά έχουν χτίσει κάτι σαν διάδρομο/ εξέδρα και περνάς από πάνω για κάποια λεπτά να βγάλεις φωτογραφίες. Η ουρά εκείνη τη μέρα ήταν πάνω από 500 μέτρα. Αστυνομία όμως παντού και με έντονη παρουσία.
Την δεύτερη μέρα πήγαμε στο Βατικανό. Επιλέξαμε το μετρό. Ήταν αρκετά πρωί και νομίζω πέσαμε πάνω σε αυξημένη κίνηση. Μόλις σταμάτησε ο συρμός και άνοιξαν οι πόρτες όσοι έβγαιναν τράκαραν με όσους έμπαιναν. Φωνές χαμός, έχω την εντύπωση ότι δεν μπήκα μόνος μου, αλλά από το σπρώξιμο μπήκα σηκωτός, λες και με έβαλαν μέσα στο βαγόνι. Ούνα ράτσα ούνα φάτσα!!!
Το Βατικανό για εμένα προσωπικά ήταν 80% απογοήτευση και 20% ευχαρίστηση. Τι μου άρεσε? Η αίθουσα με τα οχήματα και τις άμαξες που είχαν οι ... Πάπες από το 1500 μέχρι μια υπερτραβηγμένη Lancia μοντέλο του 99. Είχε επίσης μια λευκή Merc , νομίζω G class που μπορούσε να σταθεί όρθιος ο πάπας γύρω από αλεξίσφαιρα παράθυρα, είχε ένα επίσης λευκό σκαραβαίο, πολλές άλλες Mercedes λιμουζίνες και πραγματικά δεκάδες άμαξες που σε πήγαιναν πίσω στο χρόνο. Μου άρεσε επίσης το δωμάτιο που είχε μέσα 100% ελληνικά αγάλματα. Όλα κλεμμένα. Υπήρχε επίσης ένα μουσείο με εκθέματα Αιγυπτιακά, επίσης κλεμμένα. Αλλά ο κόσμος... Τι κόσμος? Όχλος καλύτερα. Της πουτάνας το κάγκελο ρε φίλε, ο ένας πάνω στον άλλο. Τέτοιο χάος στα 50 φεύγα χρόνια της ζωής μου δεν έχω ξαναδεί. Ο μυστικός δείπνος του Λεονάρντο Ντα Βίντσι ήταν επίσης ένα highlight, ένιωσα ένα ψιλοδέος.
Γενικά αν υπήρχε εκεί μέσα το 1/3 του κόσμου θα το απολάμβανα πολύ περισσότερο.
Την επόμενη μέρα πήγαμε στο Κολοσσαίο. Και μόνο που ήμουν σε ανοιχτό χώρο μου άρεσε και δεν με ενόχλησε καθόλου που την περισσότερη ώρα έβρεχε. Ανεβήκαμε και από πάνω στο λόφο, είδαμε από κάτω την αγορά, εκεί να δείτε κλοπές οι φίλοι μας οι Ρωμαίοι. Μας έχουν κατακλέψει/ αντιγράψει όλοι οι λαοί. Φεύγοντας από εκεί πεταχτήκαμε παραδίπλα στην πιάτσα Ναβόνα αγοράσαμε σουβενίρ και κάτσαμε να φάμε μια πίτσα. Μετά φύγαμε από κει και πήγαμε και είδαμε το Πάνθεον, ένας ναός με θόλο με διάμετρο που φτάνει γύρω τα 45 μέτρα.
Τέλος επιστρέψαμε πίσω στο ξενοδοχείο. Όλα αυτά με τα πόδια.
Συνολικά με βάση την εφαρμογή που έχω κατεβάσει στο τηλέφωνό μου, κάναμε λίγο λιγότερα από 41 χιλιόμετρα περπάτημα σε 3 μέρες.
Πάμε τώρα στο φαγητό. Μπήκα και έφαγα καλά και οικονομικά σε 1-2 μέρη. Γενικά τα εστιατόρια τους θα έλεγα ότι έχουν μέτρια προς καλή ποιότητα, μέτριες μερίδες και αρκετά πιο ακριβά από την Ελλάδα. Καλά, η ακρίβεια είναι γενικά παντού. Δεν μου πρόσφεραν πουθενά δωρεάν νερό, ίσως από ένα μέρος αν θυμάμαι καλά. Ένιωσα ότι με την συμπεριφορά τους εάν δεν έκανα κατανάλωση μου έλεγαν να φύγω και σχεδόν ζητούσαν φιλοδώρημα.
Ειδική μνεία πρέπει να κάνω για το THE FLANN O BRIEN, irish pub όπου μετά από πολλά χρόνια ήπια Guinness από βαρέλι και γελούσαν και τ αυτιά μου από χαρά!!!
Αν θα ξαναπήγαινα? ΝΑΙ σίγουρα . Συνολικά πλήρωσα 250 ευρώ μόνο στα εισιτήρια για τα αξιοθέατα (Πάνθεον, Βατικανό, Κολοσσαίο), 340 ευρώ για το ξενοδοχείο κι άλλα τόσα + - για τα εισιτήρια τα αεροπορικά από Χανιά με στάση Αθήνα. Βάλτε τα εισιτήρια μετρό, μεταφορά από και προς το Φιουμιντσίνο, ψώνια και το φαγητό πάμε κάπου το 1500 ευρώ συνολικά για 2 άτομα. μμμμ Ίσως να είναι 1400 ευρώ... Αν είχαμε κάνει λίγο καλύτερο ψάξιμο, ειδικά με το φαγητό, θεωρώ 200 ευρώ μπορούσαμε να τα είχαμε γλυτώσει.
Η κούραση ήταν μεγάλη, μας βγήκε σε καλό που όλα τα εισιτήρια και στα 3 αξιοθέατα τα πλήρωσα ιντερνετικά, γλύτωσα αρκετή ώρα περιμένοντας στις ουρές.
Αυτά τα ολίγα!!! -
Όχι ακόμη!
Ο γρήγορος φορτιστής στο λιμάνι δουλεύει?Εντομολογικό μουσείο Βόλου εξαιρετικό ειδικά για παιδιά.
Που θα παμε διακοπες 2024 ;