-
Βλέπω πως το BYD Dolphin Mini αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές προς τα τέλη του 2026 ή τις αρχές του 2027, και η αλήθεια είναι πως πάει αρκετά μακριά. Δηλαδή ιδανικά θα ήθελα να πάρουμε το αυτοκίνητο πριν το καλοκαίρι ώστε να φύγει και σχετικά πιο εύκολα το πετρελαιοκίνητο mito.
Πολύ με μπερδεύει αυτό με τις επιδοτήσεις ρε παιδιά. Πρακτικά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα είναι η αλήθεια. Αλλά να σας πω την αλήθεια μου έχει κάνει τρελό κλικ το inster γιατί πραγματικά είναι πάρα πολύ πρακτικό και άνετο αυτοκίνητο. Ισως τα 23700 με τη μικρή μπαταρία να είναι πιο σωστά για τη χρήση που το θέλουμε, και αν πάρουμε την επιδότηση έχει καλώς.
Αν δούμε λίγο και τον ανταγωνισμό σε κλασικό θερμικο μοτερ, θα παίξουμε κάπου στα 21-23 για φουλ υβριδικό ή 18-19 για κλασικό θερμικό που θέλω να το αποφύγω εντελώς. Τα οποία με ένα πρόχειρο υπολογισμό τα αποσβένεις σε κόστη κίνησης - σερβις σε μία 5ετία.
Βέβαια η άλλη λύση είναι να μείνω ως έχω με το mito για δεύτερο αλλά δεν είναι πρακτικό αυτοκίνητο (2πορτο και θορυβώδες). Και δεν ξέρω κατά πόσο ακόμα θα μπορώ να κινούμαι με αυτό εντός πόλης.
-
@zaxosm said in Hyundai Inster (2024):
Αν δούμε λίγο και τον ανταγωνισμό σε κλασικό θερμικο μοτερ, θα παίξουμε κάπου στα 21-23 για φουλ υβριδικό ή 18-19 για κλασικό θερμικό που θέλω να το αποφύγω εντελώς. Τα οποία με ένα πρόχειρο υπολογισμό τα αποσβένεις σε κόστη κίνησης - σερβις σε μία 5ετία.
Ας δούμε όμως και την μεταπώληση του ανταγωνισμού σε 5 χρόνια. Ένα Yaris hybrid 5ετίας σήμερα, πωλείται περίπου 5-6000€ λιγότερο από ένα καινούριο.
Σε 5 χρόνια πόσο θα μπορείς να δώσεις το inster; Με βάση τη λογική ότι η τεχνολογία στα ηλεκτροκίνητα τρέχει, ποιος θα θέλει να πάρει ένα 5ετίας ηλεκτρικό και τι θα είναι πρόθυμος να πληρώσει.
Για μένα χωρίς την επιδότηση δεν είναι λογικό να το ρισκάρει κανείς. -
Σχετικά με το BYD Seagull, εκτός ότι θα αργήσει να έρθει, με άγνωστη μέχρι στιγμής τιμή, με προβληματίζουν και τα αποτελέσματα των crash tests (το δεύτερο test μου φαίνεται πιο αντιπροσωπευτικό, μιας και στο πρώτο δεν περίμενα κάτι καλύτερο!)
Youtube VideoΤο Hyundai Inster/Casper φαίνεται να τα πάει καλύτερα.
Youtube Video -
Κάτσε ρε συ αυτοί στο πρώτο βίντεο κάνουν small overlap τεστ και μπροστά και από τον κώλο!!!
Και μάλιστα κάνουν και small overlap με... καρότσα νταλίκας που ξυρίζει τις A pillar στα χαμηλά και ειδικά στα Supermini και μικρότερα.Πολύ σκληρά τέστ, και πολύ αντιπροσωπευτικά για πραγματικά επικίνδυνα ατυχήματα, καμία σχέση ειδικά με τα δικά μας ευρωπαϊκά τυποποιημένα τέστ.
Ρε τους Κινέζους, ακόμη και σε αυτό είναι πολύ μπροστά.
Δείτε το παρακάτω!
Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο από Ευρωπαϊκο και Αμερικανικό φορέα.
Youtube VideoEdit1 : ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ SUVΑΡΑ Range Rover ξηλώθηκε μέχρι το πορτμπαγκάζ!!???!!!!
-
Teslara ! Για άλλη μια φορά εξαιρετική επίδοση συγκριτικά με τον ανταγωνισμό!
Πολύ καλά τα Xiaomi , Volvo και η συνεργάτιδα της Volvo η Geely όπου ένα σχετικά φθηνό μοντέλο της παρουσίασε παρόμοια συμπεριφορά με το Volvo!
Όλα τα άλλα απέτυχαν
-
@lap said in Hyundai Inster (2024):
Teslara ! Για άλλη μια φορά εξαιρετική επίδοση συγκριτικά με τον ανταγωνισμό!
Πολύ καλά τα Xiaomi , Volvo και η συνεργάτιδα της Volvo Geely όπου ένα σχετικά φθηνό μοντέλο της παρουσίασε παρόμοια συμπεριφορά με το Volvo!
Ακριβώς, ειδικά το Model 3 και το νέο Xiaomi ήταν κορυφαία, σταμάτησαν την παραμόρφωση πριν το A pillar.
Ίσως να βοήθησε το σχήμα τους , ήταν σαν να... έσκυψαν για να αποφύγουν το δυνατό χτύπημα, εκατσσαν στιγμιαία στις αναρτήσεις τους , αλλά σίγουρα έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά στα δομικά στοιχεία μπροστά στο σημείο του small overlap, πρέπει να έχουν μελετήσει και την σχεδίαση της ανάρτησης και των τροχών ώστε να δρουν σαν μαξιλάρι.Στο Tesla ήταν κορυφαία και η απόκριση των αερόσακων και ο σχεδιασμός - μέγεθος τους που αγκάλιασαν τον συνεπιβάτη από παντού.
Αντίστοιχη απόδοση στους αερόσακους είχαν μόνο η Maybach και η G class αλλά εκεί σκίστηκαν οι A pillar με ότι αυτό συνεπάγεται για τις δυνάμεις που δέχτηκε το κεφάλι και ο λαιμός του συνεπιβάτη.Πάντως γενικά μου έκανε μεγάλη πόσο προσεγμένα είναι τα τεστ που έκαναν, πόσα λεφτά και εργατοώρες, εξοπλισμό κλπ έχουν ξοδέψει, και δεν νομίζω πως πρόκειται για κάποιο επίσημο φορέα.
Και τα τεστ που έχουν και οι δοκιμές και μάλιστα κάποια σε πίστες είναι πάρα πολύ υψηλού επιπέδου.
Είναι σε άλλο παράλληλο σύμπαν οι άνθρωποι, πολύ μακριά από εμάς!
-
Εμείς ακόμα εδώ στην Ευρώπη δεν εξετάζουμε καν τη δοκιμή small overlap! Ούτε καν την πλευρική σύγκρουση πίσω επιβατών!
Βλέπεις νέα αυτοκίνητα, και δεν έχουν ζώνη παραμόρφωσης μπροστά από τον τροχό!
Από εκεί που είχαμε τα καλύτερα αυτοκίνητα του πλανήτη, μας ξεπέρασαν όλες οι χώρες!
Κσι το honda νομίζω πήγε καλά στο τεστ!
Αυτοί κάνουν ενδιαφέρουσες δοκιμές! Εξετάζουν πολλά! Περισσεύει το χρήμα, είναι φανερό!
-
Θυμάμαι που όταν είχε γίνει "μόδα" η small overlap στην Αμερική, ορισμένοι κατασκευαστές ενίσχυαν μόνο την πλευρά του οδηγού, ώστε να έχουν καλά αποτελέσματα!
Μέχρι που τους πήρε χαμπάρι η IIHS! -
Είδα στον δρόμο το inster!
Εκπληκτικό! Δεν είναι τόσο μικρό!!! Εχει όγκο!
-
@lap said in Hyundai Inster (2024):
Είδα στον δρόμο το inster!
Εκπληκτικό! Δεν είναι τόσο μικρό!!! Εχει όγκο!
Το πούλησαν κιόλας? Ή ήταν το test drive?
-
Το inster έχει εντυπωσιακούς χώρους και είναι 4θέσιο γιατί είναι πολύ στενό 1,61m. Πράγμα το οποίο όμως θα εκτιμηθεί δεόντως εντός πόλης.
Ξέρω ότι τα πρώτα βγήκαν στους δρόμους την προηγούμενη εβδομάδα. Εχει ένα test drive στην lamda στη Συγγρού λευκό πάντως.
Εγώ τελικά έδωσα την παραγγελία για το 42kw ακολουθώντας και τις προτροπές σας μιας και θα κινούμαι κατά βαση στην Αθήνα με αυτό.
Και ενώ έλεγα να πάρω μαύρο, είδα ένα χακί προς παράδοση και με κέρδισε. Αναμένω παραδοση σε 2-3 εβδομάδες.
-
Μάλλον τεστ ντραιβ.
Τολμώ να πω πως αυτό το αυτοκίνητο έχει το απόλυτο σχέδιο για αυτοκίνητο πόλης.
ΟΛΕΣ οι εταιρίες πρέπει να βγάλουν μοντέλο πόλης όπως αυτό και να ανταγωνίζονται.
Επιτέλους ευρωπαϊκά kei cars.
Γενικά εάν το δείτε από κοντά μόνο μικρό δεν δείχνει. Εχει υπερβολικά μεγάλο όγκο για αυτοκίνητο πόλης για αυτό και έχει τεραστίων διαστάσεων χώρους μέσα.
-
Το inster έχει εντυπωσιακούς χώρους και είναι 4θέσιο γιατί είναι πολύ στενό 1,61m. Πράγμα το οποίο όμως θα εκτιμηθεί δεόντως εντός πόλης.
Ξέρω ότι τα πρώτα βγήκαν στους δρόμους την προηγούμενη εβδομάδα. Εχει ένα test drive στην lamda στη Συγγρού λευκό πάντως.
Εγώ τελικά έδωσα την παραγγελία για το 42kw ακολουθώντας και τις προτροπές σας μιας και θα κινούμαι κατά βαση στην Αθήνα με αυτό.
Και ενώ έλεγα να πάρω μαύρο, είδα ένα χακί προς παράδοση και με κέρδισε. Αναμένω παραδοση σε 2-3 εβδομάδες.
Με το καλο να παραλαβεις! Ειμαι σιγουρος οτι θα μεινεις απολυτα ικανοποιημενος με τον νεο τροπο οδηγησης και το one pedal drive.
-
Ευχαριστω! Αν κρινω απο το ποσο βολικο ειναι το e-pedal στο juke που δεν ακονητοποιειται πληρως, καταλαβαινω την ουσια του στο Inster. Ειδωμεν!
-
Με το καλό να παραλάβεις να σου πούμε και καλοριζικα. Πολύ ομορφο και αξιολογο αμαξάκι!!!
-
Διαβάζω δοκιμή του σε πολύ μεγάλο περιοδικό της χώρας. Όλος ο πρόλογος αναλώνεται στο ότι με εξαίρεση το Spring, που απευθύνεται σε πιο αδύναμα πορτοφόλια, το Inster δεν έχει αντίπαλο. Και τι καλά που παίζει μόνο του στην κατηγορία... Κι απορώ για ποιον λόγο να γίνεται τέτοια παραποίηση της αλήθειας και προσπάθεια να ξεγελαστεί ο μέσος αναγνώστης. Ναι, καλά κατάλαβες, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο Leapmotor. Μόνο ευχολόγια για το πόσο απολαυστικό είναι να παίζεις μπάλα μόνος σου. Γενικά, τα περιοδικά πάνε από το κακό στο χειρότερο. Κι οι δοκιμές τους επίσης.
-
Για αυτό δεν τα αγοράζουμε. Επέλεξαν να πληρώνονται για να επιβιώνουν από αλλού και όχι από τους αναγνώστες τους. Καθρέφτης της γενικότερης σήψης της κοινωνίας
-
Ούτε εγώ τα αγοράζω, αλλά μου τα φέρνει ο φάδερ. Κάποιες συνήθειες δεν κόβονται στα 80+.
-
Ωραίος ο φάδερ.
Γενικότερα, οποίος επενδύει στην ποιότητα σε ότι και αν κάνει σε βάθος χρόνου θα ανταμειφθεί
-
@dimsabas said in Hyundai Inster (2024):
Διαβάζω δοκιμή του σε πολύ μεγάλο περιοδικό της χώρας. Όλος ο πρόλογος αναλώνεται στο ότι με εξαίρεση το Spring, που απευθύνεται σε πιο αδύναμα πορτοφόλια, το Inster δεν έχει αντίπαλο. Και τι καλά που παίζει μόνο του στην κατηγορία... Κι απορώ για ποιον λόγο να γίνεται τέτοια παραποίηση της αλήθειας και προσπάθεια να ξεγελαστεί ο μέσος αναγνώστης. Ναι, καλά κατάλαβες, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο Leapmotor. Μόνο ευχολόγια για το πόσο απολαυστικό είναι να παίζεις μπάλα μόνος σου. Γενικά, τα περιοδικά πάνε από το κακό στο χειρότερο. Κι οι δοκιμές τους επίσης.
Θεωρώ, έχοντας δει το leap εξωτερικά, ότι θα το θεωρούν καρυδότσουφλο σε σχέση με το Hyundai
Hyundai Inster (2024)