-
Άκυρο
-
Το προηγούμενο 3 Αιρκρος στο τέστ ταράνδου, είχε περάσει με το όριο των 77 χαω που λένε ότι είναι ένα καλό αυτοκίνητο στο στήσιμο.
Το Πούμα είχε περάσει μόλις με ένα χλμ παραπάνω στα 78...
Και ήρθε το νέο 3 και γμσε τους πάντες....
81 χαω, όσο είχε και το προηγούμενο 3008...
Σχετικά βίντεο στο θέμα του 3.
-
Είναι ένα ευρύχωρο αμάξι το οποίο θα πουλήσει μονάχα στην 5θεσια διάταξη. Άνθρωπος που εχει ανάγκη από 7θεσιο δεν θα ασχοληθεί απλά. Εδώ εγώ με Touran 7θεσιο και σπάνια του κάνω χρήση. Όμως με 3 πιτσιρίκια και τις αυξημένες ανάγκες τους ο χώρος αποσκευών είναι απλά χαώδης. Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είναι λίγα τα Touran με μπαγκαζιέρα που κυκλοφορούν!
Καλή Σαρακοστή σε όλους! -
Πιο πολύ ως θεωρητική άσκηση, αλλά μεταξύ C3 Aircross και C4, ποιο θα προτιμούσατε; Σε ίδια έκδοση εξοπλισμού και κινητήρα, δεν είναι φθηνότερο το Aircross; Ποιοι οι αντικειμενικοί λόγοι να επιλέξει κάποιος το C4; Δεν φοβάται κανιβαλισμό η Citroen;
-
Στο C4 max παίρνεις keyless access, keyless go (με κουμπί), Acc (δεν ξέρω πόσο καλά λειτουργεί), και θα σου λείπουν τα driving profiles που για κάποιο λόγο δεν βάζουν σε κανένα από τα 2, λες και αγοράζεις γαϊδούρι που θα σε πάει με το δικό του ρυθμό.
Το c3 aircross απλά έχει ένα Low profile για αυξημένη ροπή χαμηλά για κακοτράχαλους δρόμους. Τα παραπάνω (Acc/keyless) δεν τα έχει το C3 aircross. Διαλέγεις λοιπόν αν θες χώρους ή εξοπλισμό.
Ο κινητήρας ίδιος, το c3 aircross απο reviews φαίνεται καλό. Ότι και αν πάρεις από τα δύο, Citroen θα είναι (μην έχεις προσδοκίες bmw αλλά θα σου μείνουν λεφτά για σουβλάκια δεκαετίας). Αν είσαι ψηλός (άνω του 1.90) το c4 δεν θα σου κάνει, το c3 aircross μπορεί και να σου κάνει αλλά μάλλον άνετος δεν θα είσαι.
-
@sette said in Citroen C3 Aircross 2024:
Πιο πολύ ως θεωρητική άσκηση, αλλά μεταξύ C3 Aircross και C4, ποιο θα προτιμούσατε;
Μακράν το C4, γιατί το νέο C3 Aircross ειναι κακάσχημο, δεν βλέπεται για εμένα, οπότε δεν θα το αγόραζα με τίποτα. Μόνο εταιρική παροχή, εαν δεν ειχα άλλη επιλογή, αλλά δικά μου λεφτά δεν πλήρωνα για αυτό το έκτρωμα.
-
Πιο πολύ ως θεωρητική άσκηση, αλλά μεταξύ C3 Aircross και C4, ποιο θα προτιμούσατε; Σε ίδια έκδοση εξοπλισμού και κινητήρα, δεν είναι φθηνότερο το Aircross; Ποιοι οι αντικειμενικοί λόγοι να επιλέξει κάποιος το C4; Δεν φοβάται κανιβαλισμό η Citroen;
Το 4 έχει καλύτερη ηχομόνωση, έχει καλύτερο εξοπλισμό, κυρίως στην αναγνώριση σημάτων ΚΟΚ και ACC, πιο κουπέ σχήμα, είναι αποδεκτό πλέον στο φέις λιφτ που άλλαξαν αυτά τα χάλια μπροστινά φώτα του προηγούμενου, αλλά υστερεί σε χώρους σε σχέση με το αιρκρος.
Εγώ που είμαι 1,94 και ευρύστερνος μπαίνω αλλά ψιλοοριακά στο 4, ενώ στο αιρκρός είμαι άνετα και κάθομαι πίσω από τον εαυτό μου που μόνο σε μεγάλα αυτοκίνητα γίνεται αυτό.
Επειδή όμως οδηγώ 5 χρόνια 3 αιρκρος και 125000 χλμ είμαι πολύ άνετα μέσα, απλά αν θέλω να είμαι εντελώς άνετα, δύσκολα κάθεται ενήλικας πίσω από μένα.
Στο νέο αιρκρος αυτό γίνεται.
Αν δεν είσαι άνετος σε αιρκρος δεν είσαι πουθενά, εξαιρουμένου του Σκόντα Κάμικ, που είναι επίσης άνετο.
-
@criuser said in [Citroen C3 Aircross 2024](/post/
Αν δεν είσαι άνετος σε αιρκρος δεν είσαι πουθενά, εξαιρουμένου του Σκόντα Κάμικ, που είναι επίσης άνετο.
Το Kamiq έχει χαμηλό κάθισμα για να χωρέσει ο ψηλός (κατώτατη θέση καθίσματος) οπότε το κάνεις το βαθύ κάθισμα για να κάτσεις το οποίο είναι άβολο, το aircross έχει ψηλή κατώτατη θέση αλλά και τον μισο χώρο για τα πόδια του Kamiq. Nissan Qashqai για άνεση & Mini Countryman για grande αίσθηση άνεσης, όλα τα άλλα είναι συμβιβασμός σε άνεση αλλά με ανθρώπινη τιμή για να τα λέμε όπως είναι.
Βέβαια αν ο φίλος έχει φυσιολογικό ανάστημα μπορεί να διαβάζει αυτή τη στιγμή την πιο άχρηστη πληροφορία της μέρας
-
@criuser said in Citroen C3 Aircross 2024:
Το προηγούμενο 3 Αιρκρος στο τέστ ταράνδου, είχε περάσει με το όριο των 77 χαω που λένε ότι είναι ένα καλό αυτοκίνητο στο στήσιμο.
Το Πούμα είχε περάσει μόλις με ένα χλμ παραπάνω στα 78...
Και ήρθε το νέο 3 και γμσε τους πάντες....
81 χαω, όσο είχε και το προηγούμενο 3008...
Σχετικά βίντεο στο θέμα του 3.
Προσωπικά στο C3 του 2022 που μου έδωσε η εταιρεία δεν έκανα τεστ ταράνδου, αλλά κάθε φορά που έστριβα το αμαξι συμπεριφερόταν λες και έκανε αναγουλα...
Φοβομουν να το πιέσω το συγκεκριμένο όχημα! -
@jamesd said in Citroen C3 Aircross 2024:
Στο C4 max παίρνεις keyless access, keyless go (με κουμπί), Acc (δεν ξέρω πόσο καλά λειτουργεί), και θα σου λείπουν τα driving profiles που για κάποιο λόγο δεν βάζουν σε κανένα από τα 2, λες και αγοράζεις γαϊδούρι που θα σε πάει με το δικό του ρυθμό.
Tι εννοείς;
Γιατί είδα σε video reviews του C4 πως στην κεντρική κονσόλα υπάρχει δεξιά του διακόπτη αυτομ.κιβωτίου,ένας διακόπτης με επιλογή driving modes δηλ. eco,normal,sport.
Eκτός αν εννοείς κάτι άλλο με τον όρο driving profiles.Επίσης, το C4 max έχει blind spot στάνταρ,κάτι που δεν το έχουν στάνταρ αρκετά αυτοκίνητα της κατηγορίας ακόμη και στις ανώτερες εκδόσεις.
-
@fanis75 said in Citroen C3 Aircross 2024:
Πιο πολύ ως θεωρητική άσκηση, αλλά μεταξύ C3 Aircross και C4, ποιο θα προτιμούσατε;
Μακράν το C4, γιατί το νέο C3 Aircross ειναι κακάσχημο, δεν βλέπεται για εμένα, οπότε δεν θα το αγόραζα με τίποτα. Μόνο εταιρική παροχή, εαν δεν ειχα άλλη επιλογή, αλλά δικά μου λεφτά δεν πλήρωνα για αυτό το έκτρωμα.
Παρακάτω, γράφω για αντικειμενικούς λόγους... Η εμφάνιση προφανώς δεν συγκαταλέγεται σε αυτούς... Προσωπικά, δεν βρίσκω το Aircross κακάσχημο. Βασικά μου αρέσουν και τα 2... Δυστυχώς (;), δεν φαίνεται πιθανό να πάω σε αγορά καινούργιου. Ίσως με εκπλήξει ευχάριστα τυχόν εταιρική παροχή. Σε τέτοια περίπτωση, θα ήμουν ευχαριστημένος με οποιοδήποτε από τα 2...
-
Παρακάτω, γράφω για αντικειμενικούς λόγους...
Αντικειμενικά χάλια ειναι...χαχα!!
-
Το c3 aircross απλά έχει ένα Low profile για αυξημένη ροπή χαμηλά για κακοτράχαλους δρόμους. Τα παραπάνω (Acc/keyless) δεν τα έχει το C3 aircross. Διαλέγεις λοιπόν αν θες χώρους ή εξοπλισμό.
Ο κινητήρας ίδιος, το c3 aircross απο reviews φαίνεται καλό. Ότι και αν πάρεις από τα δύο, Citroen θα είναι (μην έχεις προσδοκίες bmw αλλά θα σου μείνουν λεφτά για σουβλάκια δεκαετίας). Αν είσαι ψηλός (άνω του 1.90) το c4 δεν θα σου κάνει, το c3 aircross μπορεί και να σου κάνει αλλά μάλλον άνετος δεν θα είσαι.
Ακόμη και αν προχωρούσα σε αγορά κάποιου εκ των 2, δεν τρελάθηκα να πάω για το max επίπεδο... Plus και πολύ μου πέφτει... Τουλάχιστον να αποφύγω το You που είναι για φτωχάντζες... Στο θέμα αναστήματος, αν και είμαι φυσιολογικός (1.80), έχω αναλογικά πολύ μακριά πόδια, οπότε θέλω και αντίστοιχο χώρο χαμηλά... Στα κιλά μάλλον προς το αδύνατο, οπότε δεν θα ταλαιπωρώ και τα advanced comfort...
-
@panormus772 said in Citroen C3 Aircross 2024:
Tι εννοείς;
Γιατί είδα σε video reviews του C4 πως στην κεντρική κονσόλα υπάρχει δεξιά του διακόπτη αυτομ.κιβωτίου,ένας διακόπτης με επιλογή driving modes δηλ. eco,normal,sport.
Eκτός αν εννοείς κάτι άλλο με τον όρο driving profiles.Επίσης, το C4 max έχει blind spot στάνταρ,κάτι που δεν το έχουν στάνταρ αρκετά αυτοκίνητα της κατηγορίας ακόμη και στις ανώτερες εκδόσεις.
Blind spot έχει και η Μαξ του αιρκρος.
-
Ακόμη και αν προχωρούσα σε αγορά κάποιου εκ των 2, δεν τρελάθηκα να πάω για το max επίπεδο... Plus και πολύ μου πέφτει... Τουλάχιστον να αποφύγω το You που είναι για φτωχάντζες... Στο θέμα αναστήματος, αν και είμαι φυσιολογικός (1.80), έχω αναλογικά πολύ μακριά πόδια, οπότε θέλω και αντίστοιχο χώρο χαμηλά... Στα κιλά μάλλον προς το αδύνατο, οπότε δεν θα ταλαιπωρώ και τα advanced comfort...
Θα ήθελα να σου πω ότι αν δεν είστε μεγάλη οικογένεια και πας ήπια στις εκδρομές, η έκδοση με τα 100 άλογα χειροκίνητη, στο αιρκρός είναι στα 21400 με την έκπτωση στην μεσαία έκδοση.
0-100 σε 12 δ. βέβαια, αλλά είναι πιο γρήγορο από υβριδικό βιτάρα...
-
@criuser said in Citroen C3 Aircross 2024:
Θα ήθελα να σου πω ότι αν δεν είστε μεγάλη οικογένεια και πας ήπια στις εκδρομές, η έκδοση με τα 100 άλογα χειροκίνητη, στο αιρκρός είναι στα 21400 με την έκπτωση στην μεσαία έκδοση.
0-100 σε 12 δ. βέβαια, αλλά είναι πιο γρήγορο από υβριδικό βιτάρα...
μακρυα απο τριμπουρδελα γαλλοχρεπα! ασχετα πως πανε ο χρονος στα συνεργεια δεν καταπινεται....
-
Πλέον μετά τις νέες τιμές του Duster νομίζω πως σβήνει από τον χάρτη για κάποιον που γνωρίζει 2-3 πράγματα από αυτοκίνητα ως επιλογή το C3 Aircross, στις ακριβότερες εκδόσεις αξίζει περισσότερο το full hybrid της Dacia, και στις φθηνότερες είναι ασυναγώνιστο το LPG.
-
Παραμένει η καλύτερη επιλογή το Αιρκρος σε σύγκριση με το Νταστερ όπως έδειξε το τεστ του μεγάλου γαλλικού σάιτ που ανέβασα πριν λίγες μέρες αφού στο ταξίδι έχει πολύ καλύτερη ποιότητα κύλισης.
Όσο για τον εμμονικο η περίπτωση του είναι αρμοδιότητα άλλων...
Citroen C3 Aircross 2024