-
Είδα ένα σήμερα με ένα νίκελ κάτω στον προφυλακτήρα. Ουραίου!!!!!
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Ε ναι τώρα, είπαμε. Καλό χρυσό το Tig αλλά με 1700 κιλά αμάξωμα και mh κινητήρα να καίει σαν Corolla hev πάει πολύ...
CC 2.0 lt 200 ps και ID4 77 kWh (εταιρικό) έχει ο κουμπάρος μου και τα έχω οδηγήσει και τα 2. Και φυσικά καταλήγω ΠΑΝΤΑ στον ίδιο παρονομαστή: Το γούστο του κάθε οδηγού - αγοραστή, δεν μπαίνει στη ζυγαριά. Κάθε αυτοκίνητο είναι καλό για τα γούστα του οδηγού - αγοραστή του και φυσικά μέχρι που εκείνος μπορεί τη δεδομένη στιγμή να επενδύσει...
Στην τελική τριάδα λοιπόν ήταν και το CC 2.0 lt. Πλην όμως, στα μάτια μου (υποκειμενικός παράγοντας) έσω - έξω, μου γυάλισε το Tig, για αυτό το λόγο και έγινε η συγκεκριμένη επιλογή. Και ναι έχω δει κατανάλωση εντός πόλης στο CC 1,8 lt (!) και στην ΕΟ 7,5 lt. Είναι αμαξάρα όπως και η Χ1. Πάντα υποκειμενικά.
Βέβαια, έκανα χοντρή πλάκα με το 3,7 lt του Tig. Δεν το πίστευε...
-
@georgemit said in VW Tiguan 2024:
@sonath said in VW Tiguan 2024:
@kapelis said in VW Tiguan 2024:
Μόνο 20% κατηφόρα δεν παίζει με τίποτα. Τέτοια νούμερα με τον ίδιο κινητήρα σε golf τα βγάζω μόνο σε διαδρομές όπως Τρίπολη - Κόρινθο. Μεγαλοπολη - Καλαμάτα ή Κηφισιά - Κέντρο, δηλαδή πολλληηηηη κατηφορα σερνώμενος .
Την έχεις πάει τη διαδρομή Αθίκια - Κόρινθος;
Σοβαρή κατηφόρα έχει στο Σολομό, σοβαρή ανηφόρα έχει μετά τα φανάρια της Αρχαίας Κορίνθου, σοβαρή κατηφόρα έχει λίγο πριν φτάσουμε στην αντιπροσωπεία της Peugeot και στο υπόλοιπο έχει ίσιωμα με κάποια λίγα μικτά σημεία.
Το Κηφισιά - κέντρο από Κηφισίας, είναι μόνο κατηφόρα... Άντε να δώσω κανα δυο ανηφορίτσες στο δαχτυλίδι και στις γέφυρες του Ψυχικού...
Η διαφορά στις δυο διαδρομές είναι τεράστια...
Επειδή είμαι από την περιοχή και γνωρίζω τη διαδρομή, το 3.8 επιτυγχάνεται πανεύκολα από οποιοδήποτε σύγχρονο αυτοκίνητο.
Εγώ για να είμαι ειλικρινής, δεν το περίμενα από το Tig και για αυτό το λόγο το έβγαλα φωτό, ήτοι για να ιντριγκάρω τους φίλους του forum και όχι μόνο...
-
Μην το δει γιός φίλου που έχει το μεβ κιού 3 με τον 1,5 και τα 9-10 τα έχει για πλάκα και κάτω από 6,5 με ταχύτητες τογιότα δεν το έχει καταφέρει ποτέ και γκρινιάζει που του καίει.
-
Απο οτι καταλαβα απο τις φωτο του @sonath σε καποιες συνθηκες σβηνει εντελως το μοτερ εν κινησει , αρκει να ειναι η εκδοση με dsg κιβωτιο . Σωστα?
-
@georgemit said in VW Tiguan 2024:
@kapelis said in VW Tiguan 2024:
Μόνο 20% κατηφόρα δεν παίζει με τίποτα. Τέτοια νούμερα με τον ίδιο κινητήρα σε golf τα βγάζω μόνο σε διαδρομές όπως Τρίπολη - Κόρινθο. Μεγαλοπολη - Καλαμάτα ή Κηφισιά - Κέντρο, δηλαδή πολλληηηηη κατηφορα σερνώμενος .
Την έχεις πάει τη διαδρομή Αθίκια - Κόρινθος;
Σοβαρή κατηφόρα έχει στο Σολομό, σοβαρή ανηφόρα έχει μετά τα φανάρια της Αρχαίας Κορίνθου, σοβαρή κατηφόρα έχει λίγο πριν φτάσουμε στην αντιπροσωπεία της Peugeot και στο υπόλοιπο έχει ίσιωμα με κάποια λίγα μικτά σημεία.
Το Κηφισιά - κέντρο από Κηφισίας, είναι μόνο κατηφόρα... Άντε να δώσω κανα δυο ανηφορίτσες στο δαχτυλίδι και στις γέφυρες του Ψυχικού...
Η διαφορά στις δυο διαδρομές είναι τεράστια...
Επειδή είμαι από την περιοχή και γνωρίζω τη διαδρομή, το 3.8 επιτυγχάνεται πανεύκολα από οποιοδήποτε σύγχρονο αυτοκίνητο.
Εγώ για να είμαι ειλικρινής, δεν το περίμενα από το Tig και για αυτό το λόγο το έβγαλα φωτό, ήτοι για να ιντριγκάρω τους φίλους του forum και όχι μόνο...
Στα κατηφορικα τμηματα η καταναλωση ειναι μηδεν σε ολα τα αυτοκινητα.
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Ε ναι τώρα, είπαμε. Καλό χρυσό το Tig αλλά με 1700 κιλά αμάξωμα και mh κινητήρα να καίει σαν Corolla hev πάει πολύ...
Εχασα επεισοδια. Θυμαμαι οτι ελεγες πως ο χρονος παραδοσης ηταν μακρια και θα πηγαινες προς το Χ1. Τελικα, τι αλλαξε, ποιο θα παρεις;
-
@sportseat23 said in VW Tiguan 2024:
Εχασα επεισοδια. Θυμαμαι οτι ελεγες πως ο χρονος παραδοσης ηταν μακρια και θα πηγαινες προς το Χ1. Τελικα, τι αλλαξε, ποιο θα παρεις;
Τι επεισόδια; Έχεις χάσει 50 season "The bold and the beautiful" καθώς και την 4η σεζόν του Lost, όπου το 97% δεν κατάλαβε τι έγινε στο τέλος...Πλάκα κάνω, προφανώς.
Αν θες όλο το στορυ μπες στο νήμα "οδήγησα..." να διαβάσεις όλες τις δοκιμές που μεσολάβησαν. Για κάποιους έχουν ενδιαφέρον, για κάποιους άλλους γράφω σαν attention whore επιζητώντας απλά επιβεβαίωση για την επιλογή μου ή απλά τα παίρνω από τον Μανδύλα και είμαι promo bot.
Για να μην λέω πολλά ακυρώθηκε η custom παραγγελία και παρήγγειλα ετοιμοπαράδοτο Tiguan more (σε άλλο χρώμα και με 18" Bologna καθώς έτσι το έφεραν σε αυτή τη φουρνιά).
Στο X1 δεν "έκατσα" ουσιαστικά ποτέ λόγω κόστους κτήσης/χρήσης. Άσε που έφτασα να κοιτάω μόνο ετοιμοπαράδοτα καθώς κουράστηκα να περιμένω και ήθελα άμεσα όχημα. X1 δεν υπάρχει ούτε για δείγμα έτσι και αλλιώς (όπως και πολλά άλλα λιγότερο υποψήφια), πάνε για καλή άνοιξη....
-
@alexandros-k said in VW Tiguan 2024:
Απο οτι καταλαβα απο τις φωτο του @sonath σε καποιες συνθηκες σβηνει εντελως το μοτερ εν κινησει , αρκει να ειναι η εκδοση με dsg κιβωτιο . Σωστα?
Πράγματι. Κάνει coasting (μαθαίνω κι εγώ από τα γατόνια του forum) ακόμα και σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Ακόμα και σε status acc, κάνει εναλλαγή σε λειτουργία και μη, μόνο του, αυτόματα.
-
Αγαπητέ @sonath εντυπωσιακές οι καταναλώσεις που βάζεις, αλλά δεν έχεις Toyota, έχεις γερμανικό μοτέρ.Αυτοί τρέχουν στην πατρίδα τους κι έτσι έχουν μάθει να φτιάχνουν και τα μοτέρ τους.
Οπότε όπως σου έχω ξαναπεί πάτα το τώρα που είναι νέο. Όσο μπορείς κι όσο αντέχεις κι εσύ, αλλά με τα χάδια για χαμηλή κατανάλωση δεν του κάνεις καλό.
Καλή χρονιά!
VW Tiguan 2024