-
Άντε πάλι με τις σοφίες βγαλμένες από το κουτάκι με τις βλακείες.
Εάν εσύ γνωρίζεις κατά πόσο έχει να δώσει και άλλο ο κινητήρας ή όχι χωρίς να κοιτάξεις τις στροφές σε ένα φάσμα 2-2500 Σαλ τότε να σου δώσουμε βραβείο. Πόσο μάλλον σε turbo μοτερ.
Θα πρέπει να κάτσεις να δοκιμάζεις με χρονόμετρα και διάφορα σενάρια αλλαγής σχέσεων ώστε να σημειώσεις την καλύτερη αλλαγή από άποψη χρόνου ρεπριζ σε ποια ταχύτητα αντιστοιχεί.Εάν πάλι τελικιαζεις τις Σαλ γιατί δεν ξέρεις που έχει να δώσει ροπη τότε πάλι παίρνεις βραβείο
Αλλά τι λέω, ούτε οι οδηγοί αγώνων που έχουν στροφόμετρα θα ξέρουν, μόνο ο ΚΚωστας ξέρει από οδήγηση. Πόσο μάλλον που στους αγώνες έχουν κυρίως στροφομετρα και δευτερευόντως ταχύμετρα.
Κλείστε το κουτί με τις βλακείες. -
@criuser said in Citroen e-C3 2024:
@lap said in Citroen e-C3 2024:
Πάρα πολλοί, ιδιαίτερα με το χειροκίνητο.
Για παράδειγμα, θέλεις να προσπεράσεις, η ροπή του κινητήρα είναι σε συγκεκριμένο φάσμα. Ας πούμε 1600- 4500σαλ. Θες να το εκμεταλλευτείς και δεν μπορείς. Δεν ξέρεις πότε να αλλάξεις σχέση στο κιβώτιο.
Εχει ένδειξη προτεινόμενης ταχύτητας στο καντράν.
Η οποία είναι για οικονομία. Όχι για διάφορες συνθήκες οδήγησης.
-
@fanis75 said in Citroen e-C3 2024:
Έχεις φάει σκάλωμα!!! Τι να το κάνεις το στροφόμετρο?!?! ποιος πιστέυεις ότι ασχολείται με στροφόμετρα το 2025, ειδικά σε ηλεκτρικά και αυτόματα??
Σε ηλεκτρικά είναι αδιάφορες οι στροφές του ηλεκτροκινητήρα προφανώς, Στα αυτόματα με ΜΕΚ όμως είναι σημαντικές, στην χειροκίνητη λειτουργία.
-
Τεσπα, το αυτοκίνητο όντως είναι καλό. Μπορεί να παίξει τον ρόλο μοναδικού αυτοκίνητου μιας οικογένειας.
Επειδή έχει μεγάλο εσωτερικό ύψος μπορείς να το σηκώσεις παρά πολύ ψηλά το καθισμα του οδηγού, δίνοντας εξαιρετική περιμετρική ορατότητα και σε συνδιασμό με το ΑΨΟΓΟ σχεδιαστικά τιμόνι και κολώνα τιμονιού έχεις άπλετο χώρο στα πόδια.
Έτσι πίσω από έναν ενήλικα κάθεσαι με χώρους επιπέδου passat sedan!!!!
Έμαθαν από τα κόλπα της suzuki.Τα καθίσματα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ. Ιδιαίτερα το πίσω που συνήθως είναι ένα ντιβάνι, είναι εξαιρετικό. Θυμίζει στρώματα με αφρό μνήμης. Εξαιρετικό σε κάθε περίπτωση.
Το ταμπλό έχει μεγάλο βάθος και χώρο να προσθέσεις πράγματα ή να αφήνεις χαρτιά.
Το κιβώτιο, επιτέλους έστω στατικά που το δοκίμασα, είναι καλό!!! Ποιος θα το έλεγε για stellabtis.
Το στερεο όχι κάτι τρελό αλλά καλό με αρκετό μπάσο να απολαμβάνεις τα τραγούδια σου.
Γενικά, από εμένα πρέπει να απολύσουν αυτόν που αποφάσισε να μην βάλουν στροφόμετρο.
Για το acc ίσως οφείλεται και η πλατφόρμα του αυτοκινήτου.
Θα έχει και 8 έτη εγγύηση;
-
Κάτι που θυμήθηκα, το καντράν είναι 3d;;;
Το κοίταζα και δεν είχες τη ίδια αίσθηση όπως όταν κοιτας μια οθόνη. Ήταν κάτι σαν μεταξύ χαρτιού και οθονης. Σαν αυτά τα με οθόνες readbooks, δεν ξέρω και πως λέγονται
-
Το ένα μέρος είναι οθόνη που αλλάζει από το τιμόνι.
-
Ναι το είδα. Δεν έχει και πολλά. Κάτι απλές ρυθμίσεις. Δεν γνωρίζω εαν δείχνει βελάκια από το navi.
-
Το στροφόμετρο δηλαδή η έλλειψη του δεν χωνεύεται.
Έχεις φάει σκάλωμα!!! Τι να το κάνεις το στροφόμετρο?!?! ποιος πιστέυεις ότι ασχολείται με στροφόμετρα το 2025, ειδικά σε ηλεκτρικά και αυτόματα?? Άχρηστο παντελώς το στροφόμετρο στα σύγχρονα αμάξια.
όταν είναι κρύο το χειμώνα θέλει ένα 20λεπτο να ζεσταθεί το λάδι.
πως θα τσεκάρω τις σαλ μου να μην το ζορίζω? -
Εάν εσύ γνωρίζεις κατά πόσο έχει να δώσει και άλλο ο κινητήρας ή όχι χωρίς να κοιτάξεις τις στροφές σε ένα φάσμα 2-2500 Σαλ τότε να σου δώσουμε βραβείο. Πόσο μάλλον σε turbo μοτερ.
Θα πρέπει να κάτσεις να δοκιμάζεις με χρονόμετρα και διάφορα σενάρια αλλαγής σχέσεων ώστε να σημειώσεις την καλύτερη αλλαγή από άποψη χρόνου ρεπριζ σε ποια ταχύτητα αντιστοιχεί.Εάν πάλι τελικιαζεις τις Σαλ γιατί δεν ξέρεις που έχει να δώσει ροπη τότε πάλι παίρνεις βραβείο
Αλλά τι λέω, ούτε οι οδηγοί αγώνων που έχουν στροφόμετρα θα ξέρουν, μόνο ο ΚΚωστας ξέρει από οδήγηση. Πόσο μάλλον που στους αγώνες έχουν κυρίως στροφομετρα και δευτερευόντως ταχύμετρα.
Κλείστε το κουτί με τις βλακείες.Τις βλακείες δεν τις ξεκίνησα εγώ….
-
@i-hasu said in Citroen e-C3 2024:
πως θα τσεκάρω τις σαλ μου να μην το ζορίζω?Αραγε τι ειναι καλυτερο για τον κινητηρα οταν το λαδι δεν εχει φτασει σε θερμοκρασια 70+ βαθμων, 2000 στροφες και 80% φορτιο ή μηπως 4000 με 25% φορτιο?
-
@kkostask said in Citroen e-C3 2024:
Αν δεν νιώθεις το αυτοκίνητο σου και πρέπει να κοιτάξει στροφόμετρο για να δεις πότε να κάνεις προσπέραση, μάλλον δεν πρέπει να έχεις καν δίπλωμα.
Ακριβώς!! ποτέ δεν έχω ασχοληθεί με το στροφόμετρο σε κανένα μου αυτοκίνητο, ακόμα και χειροκίνητο.
-
@realzeus said in Citroen e-C3 2024:
Στα αυτόματα με ΜΕΚ όμως είναι σημαντικές, στην χειροκίνητη λειτουργία.
Γιατί? Τι να το κάνεις, εκτός του ότι έχει κόφτη άρα δεν μπορείς να το σπάσεις, το ακούς το μοτέρ.
-
πως θα τσεκάρω τις σαλ μου να μην το ζορίζω?Το ακούς. Ασε που δεν έχει θέμα. Εγώ 20λεπτο σπάνια οδηγώ σερί...χαχα, δεν ζεσταίνονται ποτέ τα λάδια!
-
@ilias-a said in Citroen e-C3 2024:
πως θα τσεκάρω τις σαλ μου να μην το ζορίζω?Αραγε τι ειναι καλυτερο για τον κινητηρα οταν το λαδι δεν εχει φτασει σε θερμοκρασια 70+ βαθμων, 2000 στροφες και 80% φορτιο ή μηπως 4000 με 25% φορτιο?
Πολύ ωραίο ερώτημα. Θα έλεγα ότι οι πολλές στροφές είναι χειρότερες γιατί αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ταχύτητα μεταξύ των μετάλλων που ακουμπούν. Το φορτίο επιβαρύνει δομικά τον κινητήρα (μεγαλύτερες πιέσεις), αλλά όχι από άποψη τριβών. Βέβαια το ιδανικό είναι χαμηλό φορτίο και χαμηλές ΣΑΛ. Η έλλειψη στροφομέτρου δεν νομίζω ότι επηρεάζει τόσο πολύ αυτού του είδους την οδήγηση, Στην σβέλτη οδήγηση όμως είναι απαράδεκτη, εν έτη 2025!!! Και να πεις ότι χρειάζονταν να βάλουν ένα επιπλέον όργανο, άρα θα ήταν κόστος; Μια γραμμή στον ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων είναι. Ο αισθητήρα υπάρχει ήδη, γιατί όλα τα αυτοκίνητα εδώ και δεκαετίες τον χρειάζονται για διάφορες παραμέτρους λειτουργίας. Απλά είναι ζώα εκεί στην Σιτροέν...
ποτέ δεν έχω ασχοληθεί με το στροφόμετρο σε κανένα μου αυτοκίνητο, ακόμα και χειροκίνητο.
Δεν θα μιλήσω...
-
Στην σβέλτη οδήγηση όμως είναι απαράδεκτη, εν έτη 2025!!!
Ποια σβέλτη οδήγηση ρε συ σε σιτρονέλ, βάρκα γυαλό!?! Για άνεση ειναι και χαλαρά ταξίδια.
Δεν θα μιλήσω...
Να μιλήσεις, να μιλήσεις!! Δεν είχα και καμια φεράρι, άχρηστο το στροφόμετρο, ειδικά στο 6ύλινδρο το ακούς το μοτέρ.
-
Πολύ ωραίο ερώτημα. Θα έλεγα ότι οι πολλές στροφές είναι χειρότερες γιατί αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ταχύττηα μεταξύ των μετάλλων που ακουμπούν. Το φορτίο επιβαρύνει δομικά τον κινητήρα (μεγαλύτερες πιέσεις), αλλά όχι από άποψη τριβών . Βέβαια το ιδανικό είναι χαμηλό φορτίο και χαμηλές ΣΑΛ.
Οχι Δια, μεγαλυτερη ζημια κανει το φορτιο, η μεγαλυτερη πιεση ζοριζει απιστευτα το στροφαλο πανω στα μεταλλα δοκιμαζοντας τα ορια του λιπαντικου, αλλα δημιουργει και πολλαπλασια ταση σκαμπιλισματος του εμβολου στον κυλινδρο.
Το ιδανικο βεβαια ειναι χαμηλες στροφες και μικρο φορτιο. -
Το ότι γράφεις ότι μπορείς να καταλάβεις με ακρίβεια τις σαλ του κινητήρα με το αυτί λόγω των συχνοτήτων του ήχου είτε σε κάνει μηχανικό με εξαιρετική εμπειρία σε ένα μοτέρ που το μελετά επι έτη ή κλασικό έλληνα
Βάζω στοίχημα από όσα γράφεις κατά καιρούς ότι είσαι ο κλασικός ο έλληνας που σε πληρώνανε και από πάνω!
-
@ilias-a said in Citroen e-C3 2024:
Απλά είναι ζώα εκεί στην Σιτροέν...
ποτέ δεν έχω ασχοληθεί με το στροφόμετρο σε κανένα μου αυτοκίνητο, ακόμα και χειροκίνητο.
Δεν θα μιλήσω...
Ο Φανης τρολαρει!!!κατά τα άλλα ναι, είναι ζώα στην Σιτροέν
Εάν το δεις το αυτοκινητάκι είναι πολύ αξιόλογο! Άνετα το αγοράζεις για καθημερινό! Και οι ΠΑΝΙΒΚΑΚΕΣ δεν βάζουν στροφόμετρο! ούτε καν γραμμή δεν θέλει! Ενα νούμερα με έναν δεκαδικό σε μια γωνία! Έστω κάτι για να ξέρουμε με ακρίβεια το φάσμα στροφών του μοτέρ!
-
Το ότι γράφεις ότι μπορείς να καταλάβεις με ακρίβεια τις σαλ του κινητήρα με το αυτί λόγω των συχνοτήτων του ήχου είτε σε κάνει μηχανικό με εξαιρετική εμπειρία σε ένα μοτέρ που το μελετά επι έτη ή κλασικό έλληνα
Βάζω στοίχημα από όσα γράφεις κατά καιρούς ότι είσαι ο κλασικός ο έλληνας που σε πληρώνανε και από πάνω!
Τελείωσες? Αν όχι, απλά άλλαξε χέρι.
-
Το στροφόμετρο δηλαδή η έλλειψη του δεν χωνεύεται.
Έχεις φάει σκάλωμα!!! Τι να το κάνεις το στροφόμετρο?!?! ποιος πιστέυεις ότι ασχολείται με στροφόμετρα το 2025, ειδικά σε ηλεκτρικά και αυτόματα?? Άχρηστο παντελώς το στροφόμετρο στα σύγχρονα αμάξια.
πως θα τσεκάρω τις σαλ μου να μην το ζορίζω?Σιγά μην θέλει ένα 20λεπτο το βενζίνης...
Ούτε το ντίζελ δεν θέλει τόσο.
Citroen e-C3 2024