-
@criuser said in Citroen e-C3 2024:
Για την μπαταρία το έχω ξαναβάλει το αγγλικό σάιτ που ασχολείται με ηλεκτροκίνητα και είναι της περασμένης εβδομάδας.
https://www.electrifying.com/reviews/citroen-reviews/e-c3/review
Μπορείτε να διαβάσετε και άλλα
Γενικά κάποια βόρεια σάιτ, ανησυχούν επειδή δεν υπάρχει αντλία θερμότητας, με την κατανάλωση σε θερμοκρασίες κάτω των 5 βαθμών τον χειμώνα.
Επίσης στα τέστ στην επίπεδη Αυστρία, σε ταχύτητες των εδώ ηλεκτρικών, η κατανάλωση ήταν στα 2/3 της προβλεπόμενης.
Πέρα όμως από το νέο 3 θα έλθουν και το νέο Πάντα και το νέο Ρενώ 5 στην ίδια λογική, οπότε μάλλον οι Ευρωπαίοι θα έχουν λύσεις.
και να μην έχουν (που είναι πολύ πιθανό, Γάλλοι είναι) εμας στην Ελλάδα δεν μας πολυνιαζει για τοσο κρύο κάτω από 5βαθμούς, μονο για ζέστη μας ενδιαφέρει
-
Για την μπαταρία το έχω ξαναβάλει το αγγλικό σάιτ που ασχολείται με ηλεκτροκίνητα και είναι της περασμένης εβδομάδας.
Γενικά κάποια βόρεια σάιτ, ανησυχούν επειδή δεν υπάρχει αντλία θερμότητας, με την κατανάλωση σε θερμοκρασίες κάτω των 5 βαθμών τον χειμώνα.
Επίσης στα τέστ στην επίπεδη Αυστρία, σε ταχύτητες των εδώ ηλεκτρικών, η κατανάλωση ήταν στα 2/3 της προβλεπόμενης.
Πέρα όμως από το νέο 3 θα έλθουν και το νέο Πάντα και το νέο Ρενώ 5 στην ίδια λογική, οπότε μάλλον οι Ευρωπαίοι θα έχουν λύσεις.
αδιαφορη και η αντλια θερμοτητας σε αυτοκινητο πολης. Ας εχει και 25kwh/100km καταναλωση το χειμωνα (που δεν θα εχει). Δουλεια-σπιτι και ψωνια θα μπορεις να κανεις ανετα. Αυτο χρειαζεται σε ταξιδιαρικα αμαξια
-
@dettol said in Citroen e-C3 2024:
αδιαφορη και η αντλια θερμοτητας σε αυτοκινητο πολης. Ας εχει και 25kwh/100km καταναλωση το χειμωνα (που δεν θα εχει). Δουλεια-σπιτι και ψωνια θα μπορεις να κανεις ανετα. Αυτο χρειαζεται σε ταξιδιαρικα αμαξια
η υδροψηξη των μπαταριών είναι το πιο σημαντικο σε όλα αλλα και η αντλια είναι ευπροσδεκτη και αρκετα σημαντικη και για τα μικρα πόλης για να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία και να φορτίζουν λιγότερες φορές την εβδομάδα.
-
@cirus said in Citroen e-C3 2024:
η υδροψηξη των μπαταριών είναι το πιο σημαντικο σε όλα αλλα και η αντλια είναι ευπροσδεκτη και αρκετα σημαντικη και για τα μικρα πόλης για να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία και να φορτίζουν λιγότερες φορές την εβδομάδα.
https://www.arenaev.com/citroen_e_c3_44kwh_2023-specs-569.php
air-cooled βλεπω εδω. Σορρυ, hard pass. Περιμενουμε το seagull ή το vw id2 ή οτιδηποτε αλλο μικρο εμφανιστει
-
https://www.arenaev.com/citroen_e_c3_44kwh_2023-specs-569.php
air-cooled βλεπω εδω. Σορρυ, hard pass. Περιμενουμε το seagull ή το vw id2 ή οτιδηποτε αλλο μικρο εμφανιστει
Δυστηχως ναι θα ήταν καλύτερα να ήταν liquid cool και ας μην είχε αντλία. κρίμα
-
Έχουν δίκιο. Εν έτη 2024 ev σαν το πρώτο Nissan leaf είναι foul
-
@lap said in Citroen e-C3 2024:
Έχουν δίκιο. Εν έτη 2024 ev σαν το πρώτο Nissan leaf είναι foul
αντικειμενικα, δεν ξερουμε τι ακριβως παιζει και ποσο αξιοπιστη θα ειναι, αλλα δεν εχω σκοπευω να ξοδεψω 15-20 χιλιαρικα για να μαθω
-
εχω κατσει πανω στο τοπικ, παταω ασταματητα refresh και περιμενω με αγωνια να δω τι θα πει για το θεμα ο εκπροσωπος τυπου
-
εχω κατσει πανω στο τοπικ, παταω ασταματητα refresh και περιμενω με αγωνια να δω τι θα πει για το θεμα ο εκπροσωπος τυπου
Το αναμενόμενο
-
Τι να πει και αυτός....οτι για να το κάνει η psa, καλό θα είναι. χαχαχα
το ένα fail μετά το άλλο....αλλά δεν πιστέυω να περίμενε κανείς από Γάλλους κάτι σχετικό με ηλεκτρισμό, αφού ποτέ δεν το κατείχαν το άθλημα. Αναρτήσεις ναι, τιμόνια ναι, ηλεκτρικά συστήματα, ποτέ!
-
Μήπως φταίει το οτι προφέρουν το ''ρεύμα''..... ''γεύμα'' ;
-
@dimsabas said in Citroen e-C3 2024:
Η BYD θα φτιάχνει προφυλακτικά σε 5 χρόνια; Πιο πιθανό είναι να έχει αγοράσει την citroen.
Σιγά μην φοβηθούμε...
Το αφεντικό πάντως φαίνεται να αγχώνεται.
https://cartalk.gr/carlos-tavares-stellantis-ksypnate-tha-mas-katastrepsoun-kinezoi/
-
Η BYD θα φτιάχνει προφυλακτικά σε 5 χρόνια; Πιο πιθανό είναι να έχει αγοράσει την citroen.
Σιγά μην φοβηθούμε...
Το αφεντικό πάντως φαίνεται να αγχώνεται.
https://cartalk.gr/carlos-tavares-stellantis-ksypnate-tha-mas-katastrepsoun-kinezoi/
ενα λεπτακι. Πριν καμμια εβδομαδα δεν ειχε δηλωσει οτι ειναι εναντια στους δασμους στα κινεζικα αυτοκινητα που θεσπισε η αμερικη; και οτι ειναι καλο που θα ερθουν φτηνα κινεζικα ηλεκτρικα, ωστε να ενδυναμωσουν τις ευρωπαικες αυτοκινητοβιομηχανιες μεσω της εντασης τουανταγωνισμου; Στο ονειρο μου τις ειδα αυτες τις δηλωσεις;;;!
-
Ωραία θεματολογία έχουν τα όνειρα σου.
-
Επειδή είμαι έξω στο πρωινό μήτινγκ (καφές) και θα πάω γραφείο για εργασία και μετά το απογευματινό μήτινγκ δεν μου είναι εύκολο να γράφω από το τηλέφωνο.
Έτσι ο Ταβαρες είχε δηλώσει πριν πολύ καιρό για τα κινέζικα ότι έχουν κρατική επιδότηση αλλά ήταν αρνητικός στο να μπουν δασμοί σε αυτά.
Άρα να διατηρούμε την σειρά των γεγονότων.
Ως προς τα ηλεκτρικά προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα.
Έτσι σας αναφέρω τι γράφουν τα ξένα σάιτ.
Για μένα όπως έχω πει πολλές φορές η ηλεκτροκίνηση σήμερα έχει αξία μόνο σαν αμάξι πόλης.
Και το νέο 3 είναι ένα τέτοιο όπως είναι ιδανικό και για δεύτερο αμάξι.
Εγώ σκέφτομαι να αλλάξω κάποια στιγμή το 19χρονο c4 που κάνει 5000 χλμ το χρόνο και ίσως ένα φτηνό ηλεκτρικό να ήταν λύση.
Μέχρι εκεί.
Για ταξίδια το ντίζελ είναι αξεπέραστο και τα σημερινά ηλεκτρικά θεωρώ ότι θα είναι αστειας μεταπώλησης οπότε κάτι φτηνό που θα το κρατήσω χρόνια και βέβαια από εταιρεία που θα υπάρχει μετά από 10 χρόνια είναι μία λύση.
Περιμένω και το νέο Πάντα.
-
Επειδή είμαι έξω στο πρωινό μήτινγκ (καφές) και θα πάω γραφείο για εργασία και μετά το απογευματινό μήτινγκ δεν μου είναι εύκολο να γράφω από το τηλέφωνο.
Έτσι ο Ταβαρες είχε δηλώσει πριν πολύ καιρό για τα κινέζικα ότι έχουν κρατική επιδότηση αλλά ήταν αρνητικός στο να μπουν δασμοί σε αυτά.
Άρα να διατηρούμε την σειρά των γεγονότων.
Ως προς τα ηλεκτρικά προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα.
Έτσι σας αναφέρω τι γράφουν τα ξένα σάιτ.
Για μένα όπως έχω πει πολλές φορές η ηλεκτροκίνηση σήμερα έχει αξία μόνο σαν αμάξι πόλης.
Και το νέο 3 είναι ένα τέτοιο όπως είναι ιδανικό και για δεύτερο αμάξι.
Εγώ σκέφτομαι να αλλάξω κάποια στιγμή το 19χρονο c4 που κάνει 5000 χλμ το χρόνο και ίσως ένα φτηνό ηλεκτρικό να ήταν λύση.
Μέχρι εκεί.
Για ταξίδια το ντίζελ είναι αξεπέραστο και τα σημερινά ηλεκτρικά θεωρώ ότι θα είναι αστειας μεταπώλησης οπότε κάτι φτηνό που θα το κρατήσω χρόνια και βέβαια από εταιρεία που θα υπάρχει μετά από 10 χρόνια είναι μία λύση.
Περιμένω και το νέο Πάντα.
εισαι τιτανοτεραστιος. Ο ronaldinho στα καλυτερα του
-
Εγώ ακόμα περιμένω απάντηση από τον ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ για το aircooling ομως γιατι εκει που ήμουν ψημένος, με χάλασε
-
Εγώ ακόμα περιμένω απάντηση από τον ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ για το aircooling ομως γιατι εκει που ήμουν ψημένος, με χάλασε
Αυτή ήταν η απάντηση του. Τι και αν χάσεις το 40% της μπαταρίας σε μια 5 ετια, το αμάξι είναι φτηνό και κανείς λίγα χιλιόμετρα γιατί είναι αμάξι πόλης
-
Air-cooling έχουν και τα υβριδικά Toyota και δεν χαλάνε.
-
Πάντως αν περιμένετε σωτηρία από το Renault 5 αφήστε το... 33.000 ευρώ ανακοίνωσαν τιμή στην Ευρώπη δίχως επιδότηση. Εντελώς τυχαία ακριβώς ίδια τιμή με το νέο ηλεκτρικό Mini. Κάτι συμπτώσεις βρε παιδάκι μου...
Citroen e-C3 2024