-
Εδώ ακούγεται ωραία το μοτέρ! Γουργουρίζει! Ωραία αλλάζουν οι ταχύτητες!
Γενικά φαίνεται καλό!
-
Εδώ το παλικάρι έχει 1,8 μ ύψος και πίσω από τον εαυτό του έχει μια παλάμη απόσταση από το μπροστινό κάθισμα!
Και σας λέω πως δεν σήκωσε αρκετά ψηλά το κάθισμα του οδηγού! Εάν το σηκώσεις καθώς έχει αρκετό διαθέσιμο χώρο από την οροφή καθώς και μικρό τιμόνι, ο πίσω χώρος θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος ίσως 1,5 με 2 παλάμες!!!!
Τεράστιος χώρος για τόσο μικρό αμάξωμα που θυμίζει Suzuki και kei car
Με μια Thule πάνω αυξάνει κοντά στα 650 λίτρα τον χώρο αποσκευών για τις μία δυο φορές το έτος ενός οικογενειακού ταξιδιού! Εχει έτοιμες και τις μπάρες!
-
@lap said in Citroen e-C3 2024:
Πάρα πολλοί, ιδιαίτερα με το χειροκίνητο.
Για παράδειγμα, θέλεις να προσπεράσεις, η ροπή του κινητήρα είναι σε συγκεκριμένο φάσμα. Ας πούμε 1600- 4500σαλ. Θες να το εκμεταλλευτείς και δεν μπορείς. Δεν ξέρεις πότε να αλλάξεις σχέση στο κιβώτιο.
Αυτά είναι για τα swift που δεν έχουν ροπή
Το αυτοκίνητο το νιώθεις... σε αισθάνεται όταν μπαίνεις μέσα του
Κάθε μέρα πιστεύω και πιο πολύ ότι είσαι AI ....
Το T-ROC το έχω χωρίς στροφόμετρο - ταχύμετρο
Θερμοκρασία λαδιού στο κέντρο και γύρω γύρω άσχετα, πχ σχέση στο κιβώτιο, τραγούδι που παίζει κτλ.
Και κάτι για το φίλο μου τον @realzeus
ωραία τα led πάνω στο τιμόνι, που ανάβουν όταν μπαίνει στα κόκκινα
Youtube Video -
Παιδιά όταν εσείς οδηγούσατε σπίτι δουλειά σπιτι κάποιοι άλλοι ετρεχαν σε πίστες και έφτιαχναν αυτοκίνητα με τα φιλαράκια τους και έδιναν 20 αρικα για κάθε γκαζιά!
Θα μας πείτε μετά για αίσθηση!!!
Υ.γ κσι μιας και βρήκα ευκαιρία! Τι θα γίνει με τις τιμές των καυσίμων;;; Ακόμα θα πληρώνουμε την έκπτωση στο diesel????
-
Παιδιά όταν εσείς οδηγούσατε σπίτι δουλειά σπιτι κάποιοι άλλοι ετρεχαν σε πίστες και έφτιαχναν αυτοκίνητα με τα φιλαράκια τους και έδιναν 20 αρικα για κάθε γκαζιά!
Θα μας πείτε μετά για αίσθηση!!!
Υ.γ κσι μιας και βρήκα ευκαιρία! Τι θα γίνει με τις τιμές των καυσίμων;;; Ακόμα θα πληρώνουμε την έκπτωση στο diesel????
Άσε ρε @lap που χρειάζεται στροφόμετρο στο c3 η adp-αινα που θα το πάρει να πάει στην συγκέντρωση της "νεολαίας"
ή
η κα @criuser που θα το πάρει να πάει για μπιρίμπα στις φίλες της στο Π. ΨυχικόΟ μέσος χρήστης του c3 αδιαφορεί το λιγότερο για το στροφόμετρο, μη σου πω ότι αγνοεί την χρησιμότητα του
-
@criuser said in Citroen e-C3 2024:
@i-hasu said in Citroen e-C3 2024:
@fanis75 said in Citroen e-C3 2024:
Το στροφόμετρο δηλαδή η έλλειψη του δεν χωνεύεται.
Έχεις φάει σκάλωμα!!! Τι να το κάνεις το στροφόμετρο?!?! ποιος πιστέυεις ότι ασχολείται με στροφόμετρα το 2025, ειδικά σε ηλεκτρικά και αυτόματα?? Άχρηστο παντελώς το στροφόμετρο στα σύγχρονα αμάξια.
όταν είναι κρύο το χειμώνα θέλει ένα 20λεπτο να ζεσταθεί το λάδι.
πως θα τσεκάρω τις σαλ μου να μην το ζορίζω?Σιγά μην θέλει ένα 20λεπτο το βενζίνης...
Ούτε το ντίζελ δεν θέλει τόσο.
έχω θερμοκρασία λαδιού σε 2 αυτοκίνητα, τώρα το χειμώνα θέλει 20 λεπτα για να φτάσει 90 βαθμούς θερμοκρασία λειτουργίας δηλ.
-
@realzeus said in Citroen e-C3 2024:
Στην σβέλτη οδήγηση όμως είναι απαράδεκτη, εν έτη 2025!!!
Ποια σβέλτη οδήγηση ρε συ σε σιτρονέλ, βάρκα γυαλό!?! Για άνεση ειναι και χαλαρά ταξίδια.
Δεν θα μιλήσω...
Να μιλήσεις, να μιλήσεις!! Δεν είχα και καμια φεράρι, άχρηστο το στροφόμετρο, ειδικά στο 6ύλινδρο το ακούς το μοτέρ.
Στο εξακύλινδρο είναι που το χρειάζεσαι παραπάνω, θα εξηγήσω μετά.
Το στροφόμετρο το χρειάζεσαι για να ξέρεις που είσαι στις καμπύλες ισχύος και ροπής και αναλόγως με την καμπύλη κάθε αυτοκινήτου να ανεβάσεις ή να κατεβάσεις σχέση. Βέβαια αυτά ισχύουν στην σβέλτη οδήγηση. Και μη μου πεις ότι είναι Citroen και δεν το γκαζώνουμε... Βέβαια νιώθεις που λαχανιάζει το αυτοκίνητο, αλλά το ελέγχεις πολύ καλύτερα με το στροφόμετρο, γνωρίζοντας που βγάζει μέγιστη ισχύ και ροπή. Παράδειγμα: Το Saab έχει μέγιστη ισχύ στις 5000 αλλά ανεβάζει μέχρι τις 6500. Στις πρώτες δυο σχέσεις δεν υπάρχει θέμα, τις βάζει άνετα στον κόφτη. Στην τρίτη όμως αρχίζει και χωλαίνει στις 6000 και προτιμάει ανέβασμα σε 4η για να ξαναμπεί στο ωφέλιμο φάσμα. Σε κάτι δοκιμές (στην Autobahn ), έσκαγε η 4η στις 6000 στα 210, και το αυτοκίνητο δεν ανέβαζε άλλο. Αν δεν είχε στροφόμετρο θα έλεγε κάποιος τόσα πιάνει το αυτοκίνητο, καθώς δεν είχε μπει στον κόφτη. Εκεί όμως σκέφτηκα ότι η μέγιστη ισχύς αποδίδεται στις 5000, οπότε ανέβασα 5η, οι στροφές έπεσαν στις 4500 και ανέβασε χαρούμενα στα 240, στις 5 παρά...
Για το εξακύλινδρο που είπες, το δικό μου με 272 άλογα, είναι τόσο γραμμικό (και με soft limiter) που αν το κυνηγήσεις λίγο θα χτυπάς παντού κόφτη, αν δεν έχεις στροφόμετρο. Πολλές φορές έχω χτυπήσει κόφτη (7000+), επειδή α) βγάζει την μέγιστη ισχύ του κοντά σε αυτόν (στις 6700) και β) διατηρεί την δύναμη του μέχρι το cut off. Δεν το νιώθεις δηλαδή ότι ξεψυχάει για να ανεβάσεις. Για να λες ότι το ακούς κι έτσι αλλάζεις, σημαίνει ότι αφήνεις πολλά άλογα ανεκμετάλλευτα, Φανούλη μου.
Για αυτό τα πολύ σοβαρά αυτοκίνητα έχουν το στροφόμετρο στην μέση και όλα τα άλλα όργανα είναι περιφερειακά. Αυτά στα είπα για αυτό που είπες, ότι ποτέ δεν χρησιμοποιείς στροφόμετρο. Δείχνει ασχετοσύνη. Δεν τα είπα για το C3 συγκεκριμένα. Όμως ρε φίλε, ως αρχή ισχύει για τα πάντα, ακόμα και για τρακτεράκι χορτοκοπτικό (το δικό μου δε έχει πάντως στροφομετρο)!!! Δηλαδή τα άρματα γιατί έχουν στροφόμετρο; Για να κάνουμε κόντρες; (Αν και κάνουμε κόντρες, γιατί η ταχυκινησία είναι ζητούμενο, αλλά κατάλαβες...)
Συγκεκριμένα στο C3 μπορείς να κάνεις καλύτερη οικονομία αλλάζοντας ταχύτητες στις 2000+ ΣΑΛ (ή λίγο κάτω από εκεί που βγαίνει η ροπή του τέλος πάντων). Ούτε τα βελάκια αλλαγής βοηθάνε, γιατί δείχνουν "ότι να 'ναι".
Βέβαια όλα αυτά προϋποθέτουν οδηγό που καταλαβαίνει τι σημαίνει καμπύλη ισχύος, καμπύλη ροπής, ΣΑΛ, κόφτης κλπ. Θέλω να πιστεύω ότι εσύ καταλαβαίνεις και για αυτό μου έκανε εντύπωση το ότι δεν χρησιμοποιείς στροφόμετρο.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν για τα χειροκίνητα και για τα αυτόματα σε χειροκίνητη λειτουργία. Σε ηλεκτρικά και σε αυτόματη λειτουργία, δεν σε αφορούν. Εκτός αν ελέγχεις π.χ. πως δουλεύει το αυτόματο. Έχω πάρει τον έλεγχο από αυτόματο γιατί δεν μου άρεσε εκεί που άλλαζε μόνο του.@ilias-a said in Citroen e-C3 2024:
Πολύ ωραίο ερώτημα. Θα έλεγα ότι οι πολλές στροφές είναι χειρότερες γιατί αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ταχύττηα μεταξύ των μετάλλων που ακουμπούν. Το φορτίο επιβαρύνει δομικά τον κινητήρα (μεγαλύτερες πιέσεις), αλλά όχι από άποψη τριβών . Βέβαια το ιδανικό είναι χαμηλό φορτίο και χαμηλές ΣΑΛ.
Οχι Δια, μεγαλυτερη ζημια κανει το φορτιο, η μεγαλυτερη πιεση ζοριζει απιστευτα το στροφαλο πανω στα μεταλλα δοκιμαζοντας τα ορια του λιπαντικου, αλλα δημιουργει και πολλαπλασια ταση σκαμπιλισματος του εμβολου στον κυλινδρο.
Το ιδανικο βεβαια ειναι χαμηλες στροφες και μικρο φορτιο.Το ακούω αυτό που λες και ως ένα σημείο συμφωνώ. Όμως αυτό ίσχυε για την πίεση που δέχεται ένα ήδη ζεστό μοτέρ. Δηλαδή η διπλάσια ταχύτητα των εμβόλων πάνω στα χιτώνια κάνει μικρότερη ζημιά με κρύο λάδι; Αν και με τα multigrade λάδια τα μοτέρ είναι έτοιμα από την αρχή πλέον για οδήγηση (όχι για κόφτες).
@a-d-p said in Citroen e-C3 2024:
Και κάτι για το φίλο μου τον @realzeus
ωραία τα led πάνω στο τιμόνι, που ανάβουν όταν μπαίνει στα κόκκιναΕίπα να μην το τραβήξω ως εκεί. Πολύ θα τα γούσταρα αυτά!!!
Βραβείο καλτίλας στην Σιτροέν, που μας γύρισε στο 1985, με ρολόι αντί για στροφόμετρο. Θα κόψουμε την βασιλόπιτά μας στον Βοσκόπουλο, με Πασοκικά λεφτά!!!
-
Θέλω να πιστεύω ότι εσύ καταλαβαίνεις και για αυτό μου έκανε εντύπωση το ότι δεν χρησιμοποιείς στροφόμετρο.
Eντάξει το χρησιμοποιώ, σε χειροκίνητα κυρίως...και στο φόκους (μκ2) που οδηγώ τελυταία, γιατί έχει και πολύ κοντές σχέσεις. Στην βάρκα ήταν βέβαια πιο χρήσιμο! Αλλά και στα αυτοκίνητα το χρησιμοποιώ (σε αυτόματο λιγότερο), εκτός των υβριδίων που είτε δεν έχουν αλλά και η κορόλα που έχει, δεν έχει σχέση με τα κλασσικά στροφόμετρα, λόγω λειτουργίας του συστήματος.
-
Α εντάξει τώρα ε;;;;
Αφού είσαι μεγάλο τρολλ! Τι έτρωγες όταν μας διάβαζες;
-
Αφού είσαι μεγάλο τρολλ! Τι έτρωγες όταν μας διάβαζες;
Quesadilla με τσιλι κον κάρνε.
Αλλά επιμένω στο συγκεκριμένο αμάξι ειναι παντελώς άχρηστο και το 99% των αγοραστών του δεν ξέρουν καν ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει και το τι κάνει.
-
Σε αυτόματο, άντε να το δεχτώ! Αλλά έστω στην χειροκίνητη έκδοση να το προσέφεραν
-
Σε αυτόματο, άντε να το δεχτώ! Αλλά έστω στην χειροκίνητη έκδοση να το προσέφεραν
Δεν ασχολούνται ρε συ οι αγοραστές αυτών των οχημάτων με τέτοια πράγματα, ειναι άποψη να μην το προφέρουν. Όπως παλιά η Μερτσένετες έβαζε ρολόι (και τεράστιο μάλιστα) αντί για στροφόμετρο. όπως έλεγε και ο αείμνηστο Άρης, αλλάζεις ταχύτητα στις τρεις παρατέταρτο και στις δύ και δέκα....
-
Θα σκάσω από τα νεύρα μου! Μου αρέσει και δεν μπορώ να χωνέψω την έλλειψη στροφόμετρου!
-
Δεν ασχολούνται ρε συ οι αγοραστές αυτών των οχημάτων με τέτοια πράγματα, ειναι άποψη να μην το προφέρουν. Όπως παλιά η Μερτσένετες έβαζε ρολόι (και τεράστιο μάλιστα) αντί για στροφόμετρο. όπως έλεγε και ο αείμνηστο Άρης, αλλάζεις ταχύτητα στις τρεις παρατέταρτο και στις δύ και δέκα....
Είναι ηλίθιο να μην δίνουν τέτοια δυνατότητα, καθώς είναι τσάμπα σε έναν ηλεκτρονικό πίνακα. Δείχνει σε ποιούς απευθύνονται...
-
Θα σκάσω από τα νεύρα μου! Μου αρέσει και δεν μπορώ να χωνέψω την έλλειψη στροφόμετρου!
Βαζεις ενα εξτρα , δεν ειναι και το τελος του κοσμου
@i-hasu said in Citroen e-C3 2024:
έχω θερμοκρασία λαδιού σε 2 αυτοκίνητα, τώρα το χειμώνα θέλει 20 λεπτα για να φτάσει 90 βαθμούς θερμοκρασία λειτουργίας δηλ.
Και παραπανω , αναλογα το αμαξι, την εξωτερικη και πως θα κινηθεις
-
Στο υβριδικό αυτόματο C4, είδα σε βιντεάκι ότι έχει οικονομόμετρο-δυναμόμετρο δηλ. έχει μία γραμμή που χωρίζεται σε 3 τμήματα: Charge, Eco, Power.
Aν υποθέσουμε πως το eco είναι στο εύρος που έχεις καλύτερη απόδοση δηλ. γύρω στις στροφές της μέγιστης ροπής, το power θα είναι από αυτές τις στροφές και πάνω ως τον κόφτη. "Μπακαλίστικος" τρόπος υπολογισμού,αλλά μιλάμε για αυτόματο και υβριδικό (σε όλα τα full hybrid όπως λέει ο Φάνης δεν υπάρχει κλασσικό στροφόμετρο και στο QQ δεν έχω κι εγώ,αλλά είναι μια ζώνη charge και μετά power από το 1 έως το 10 x10=100%).
Για τα χειροκίνητα θα έπρεπε σε όλα να υπάρχει.
Citroen e-C3 2024