-
Που κολλάει αυτό τώρα? Οι άλλοι δηλαδή πως φτιάχνουν μια χαρά 4κύλινδρους (ή και 3κυλ ενίοτε) μικρομεσαίου κυβισμού, ήσυχους και αποδοτικούς?
-
@stefan147 said in Toyota C-HR 2023:
Που κολλάει αυτό τώρα? Οι άλλοι δηλαδή πως φτιάχνουν μια χαρά 4κύλινδρους (ή και 3κυλ ενίοτε) μικρομεσαίου κυβισμού, ήσυχους και αποδοτικούς?
στην κατηγορια τιμης που επαιζε μεχρι προφατα τα υβριδικα τογιοτα δεν υπηρχε αντιπαλος με παρομοιο συστημα να συγκρινεις. δεν ξερω σε ποιους αναφερεσαι.
-
Ατμοσφαιρικές ΜΕΚ μαζικής παραγωγής συγκρίνω μέχρι 2-2.5λτ. Δεν έχει καμία σημασία εάν είναι σε υβριδικό ή συμβατικό σύστημα, ούτε σε ποια κατηγορία τιμής ανήκουν.
-
@stefan147 said in Toyota C-HR 2023:
Και οι 3 υβριδικοί της Toyota (1,5-2-2,5) βγαίνουν και σε κανονική έκδοση με περισσότερα άλογα κ.τ.λ.
Στα υβριδικά το έκανε έτσι γιατί ήθελε το μέγιστο efficiency. Το ίδιο έκανε και η Honda. -
Δεν κατακρίνω την απόδοση που είναι δευτερεύουσα σ αυτές τις εφαρμογές. Κατακρίνω τη θορυβώδη και τραχιά λειτουργία. Θα ήθελα πχ να δοκιμάσω τον αντίστοιχο κινητήρα της Honda και να συγκρίνω. Της Ford πάντως ο 2.5 που στα χαρτιά έχει πολλές ομοιότητες με αυτόν της Τούοτα, είναι πολύ πιο ήσυχος και πολιτισμενος και πάλι φυσικά με ρύθμιση προς το efficiency.
-
Δεν έχουν δώσει καθόλου βάση σε αυτά τα χαρακτηριστικά που ζητάς. Δηλαδή την εύρυθμη λειτουργία, την χροιά του ήχου, κλπ. Ο μόνος τρόπος αποφυγής των κακών παραπάνω χαρακτηριστικών είναι να μην ζητάς/πιέζεις τον κινητήρα. Είναι όντως απογοητευτικό γιατί με ελάχιστο προγραμματισμό, θα μπορούσε να έχει καλό ήχο και paddle shift έλεγχο της μετάδοσης. Εδώ το έχει κάνει η hyundai σε ηλεκτρικό.
-
Να πω και εγω την άποψη μου
είναι έτσι σχεδιασμένο το ecvt και το μοτερ για να εχει και τη μέγιστη αξιοπιστία εκτός απο την μέγιστη οικονομίαΓια το ecvt μετα απο 10αδες εκατομμύρια αυτοκίνητα δεν εχει αναφερθεί κάτι ,είναι πραγματικά άσπαστα .
Τα μοτερ εκτός απο μια φουρνιά κινητήρων prius πριν 15 χρόνια με τo γνωστό πρόβλημα των ελατηρίων εμβόλου χαμηλής τάσης επίσης είναι αθάνατα .
Δεν είναι τυχαίο οτι το μοτίβο αυτό το παρατηρώ και σε άλλες μηχανολογικές εφαρμογές απο τρακτερ μεχρι άρματα τα άσπαστα είναι θορυβώδη τραχιά στην λειτουργία τους .
Προσπαθούν να τα διορθώσουν οι κατασκευαστές αλλα καταλήγουν σε λύσεις που ματώνουν την τσέπη του καταναλωτή οταν έρθει η ώρα της αλλαγής
πχ το βολάν διπλής μάζας για να μην περνάνε οι κραδασμοί και συντονισμοί του ντίζελ στην μετάδοση και το σασί
750 € η αλλαγή σε ενα ψοφοcdti corsa 70 ίππων που εχει το παραπάνω ενω η αντίστοιχη αλλαγή σε corolla 4ΖΖ -βενζίνη 90 αλόγων- 310€ , δίσκο /πλατό/ρουλεμάν...Χίλιες φορές να μείνουν "αγροτικά" τα ecvt !
-
Συμφωνώ, αλλά κοιτα τριπλά τώρα! Τα τρακτέρ τα καλά έχουν υδροστατικά σασμάν !!!
-
@lap said in Toyota C-HR 2023:
Συμφωνώ, αλλά κοιτα τριπλά τώρα! Τα τρακτέρ τα καλά έχουν υδροστατικά σασμάν !!!
Έτσι είναι τα John Deere απο την δεκαετία του '90 αλλα αν χαλάσουν τον ήπιες και χαλάνε να ξέρεις ...
-
@red_monster said in Toyota C-HR 2023:
Τι εννοούμε όταν λέμε πλανητικό ?
Ότι λειτουργεί κάπως έτσι:
Και δεν είναι ακριβώς "κιβώτιο ταχυτήτων" για ρύθμιση στροφών του κινητήρα, αλλά μοιράζει ισχύ στη γεννήτρια.
-
Μου αρεσει που λέει θα μάθετε πως να το κατασκευάσετε για να μάθετε πως λειτουργεί!!!!
Δεν θέλω να το μάθω! Θέλω να το φάω!
Υ.γ
Εγώ θέλω να μάθω για τα διαστημόπλοια! -
Εγώ θέλω να μάθω για τα διαστημόπλοια!
Οχι ρε Lap μην μας το κανεις αυτο.Θελω να σε γνωρισω απο κοντα ...μην μας φυγεις απο τωρα
-
Μόνο στην Σελήνη έχουν λέει φθηνά οικόπεδα με προοπτική να μπούνε στο σχέδιο πόλης !! Τι να κάνω;
-
Μόνο στην Σελήνη έχουν λέει φθηνά οικόπεδα με προοπτική να μπούνε στο σχέδιο πόλης !! Τι να κάνω;
χαζομάρες. Εχει κάτι υπέροχα οικόπεδα σε πολύ καλές τιμές που θα πάρουν τα πάνω τους σίγουρα στον Άρη. Ποια σελήνη
-
@piliourits said in Toyota C-HR 2023:
@red_monster said in Toyota C-HR 2023:
Τι εννοούμε όταν λέμε πλανητικό ?
Ότι λειτουργεί κάπως έτσι:
Και δεν είναι ακριβώς "κιβώτιο ταχυτήτων" για ρύθμιση στροφών του κινητήρα, αλλά μοιράζει ισχύ στη γεννήτρια.
Θενκς, κατανοητό !
-
Νόμιζα ότι ειρωνευόσουν! Μου κάνει εντύπωση που δεν το γνώριζες!!
-
Νόμιζα ότι ειρωνευόσουν! Μου κάνει εντύπωση που δεν το γνώριζες!!
Νόμιζα ότι ήταν κάποιου είδους περιοδικίσιας αργκο, αλλά ναι, δεν γνώριζα πως ακριβώς δουλεύουν
-
Α οκ! Για αυτό λένε πως μηχανικά δεν υπάρχει κάτι να χαλάσει στο κιβώτιο των hybrid Toyota, διότι έχει ποκυ λιγότερα εξαρτήματα!
-
Ξέρει κανείς τον χρόνο παράδοσης;
-
Ένα ενδιαφέρον συγκριτικό τεστ του C-HR με το αντίστοιχο Kona Hybrid από το site που μας φιλοξενεί:
Toyota C-HR 2023