-
@xrs said in Toyota C-HR 2023:
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
@scorpio571 said in Toyota C-HR 2023:
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
@monman2 said in Toyota C-HR 2023:
@wantone said in Toyota C-HR 2023:
Eχουν σταθερο κοινο αυτα τα αυτοκινητα. Οχι αδικα, Τογιοτα ειναι η μεγαλυτερη εταιρεια στον κοσμο.
Στο άρθρο του drive παραπάνω λέει οτι εχουν πουληθεί 14.000 C-HR στην Ελλάδα! Αν δεν ήταν Τουρκικής κατασκευής πιστεύω θα είχε ξεπεράσει τα 20000 κομμάτια ...
Δεν νομίζω η συντριπτική πλεοψηφια αγοραστών του 1ης γενίας C-HR να ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη χώρα κατασκευής του, ιδίως από τη στιγμή που δεν επηρεάζει την αξιοπιστία του.
Άσε που αν ήταν ιαπωνικής κατασκευής, λογικά θα ήταν και αρκετά ακριβότερο, οπότε ίσως να μην πουλούσε τόσο η 1η γενιά.Πολύ σωστή παρατήρηση, θα ήταν διαφορετικές οι τιμές
Το θέμα είναι ότι και το 2ης γενιάς C-HR είναι τουρκικής κατασκευής, μάλιστα και οι μπαταρίες του θα είναι τουρκικής κατασκευής, αλλά έχει ακριβύνει αισθητά σε σχέση με την 1η γενιά...
Συμφωνώ ότι είναι πλέον αρκετά ακριβό, αλλά από την άλλη αν πάρουμε σαν παράδειγμα για σύγκριση το 1ης και 2ης γενιάς C-HR στην έκδοση C-LUB θα δούμε τα εξής:
Η τελική τιμή του μοντέλου 1ης γενιάς το Q2/23 με μεταλλικό χρώμα ήταν ~30.000. Αντίστοιχα το νέο μοντέλο στην ίδια έκδοση έχει ~33.300, μια αύξηση δηλαδή της τάξης του 11%.
Στη τιμή αυτή όμως προσφέρει πλέον (αναφέρω πρόχειρα ότι θυμάμαι...) :- Το 5ης γενιάς υβριδικό σύστημα με 140hp αντί για 118 το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα και αισθητά καλύτερες επιδόσεις (κυρίως λόγω του μεγαλύτερου ηλεκτροκινητήρα) όπως έχει φανεί και από τα Corolla / CC
- Το τελευταίας γενιάς πακέτο Toyota safety sense
- Τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Toyota, το οποίο είναι βέβαια κάτι τελείως υποκειμενικό, αλλά από την άλλη πρέπει να σκεφτείς πως θα φαίνεται το 1ης γενιάς σε 2-3 χρόνια από τώρα (όσο φρέσκο και αν φαίνεται ακόμα) με όλα τα ηλεκτρικά που σιγά σιγά θα κυκλοφορούν
- Φουλ LED φώτα
- Πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3"
- Πολύ καλύτερο infotainment με οθόνη 12.3" (είναι ταχύτατο και έχει πραγματικά πάρα πολύ καλή απόκριση) με υποστήριξη ασύρματης σύνδεσης CarPlay και ΑΑ.
- Καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή που σύμφωνα με τις αναφορές συνεισφέρει σε καλύτερη ποιότητα κύλισης, λιγότερο θόρυβο και μικρότερη κατανάλωση. Φυσικά όλα αυτά μένει να αποδειχτούν και σε συγκριτικά τεστ.
- Μεγαλύτερα μετατρόχια άρα η λογική λέει ότι θα έχει έστω και οριακά καλύτερο πάτημα γενικά
- Λίγο μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (ίσως και εσωτερικών χωρών πίσω λόγω μεγαλύτερου πλάτους;)
- Σύστημα έξυπνης εισόδου με υποστήριξη κινητού τηλεφώνου
- Ασύρματη φόρτιση κινητού (δεν θυμάμαι σίγουρα αν είχε το C-HR MY23)
Άρα για μένα με βάση τα παραπάνω θα άξιζε αν κάποιος ήταν σε διαδικασία αναζήτησης να περιμένει και να δώσει τα παραπάνω χρήματα.
Όμως, αντίστοιχα θα έλεγα ότι δεν αξίζει για κάποιον που είναι ήδη κάτοχος η αναβάθμιση, τουλάχιστον ακόμα...Ο καθένας μας βέβαια τελικά βάζει τους δικούς του συντελεστές βαρύτητας οπότε μπορεί να καταλήγει και στα δικά του -διαφορετικά- συμπεράσματα
Σεβαστά όσα λες. Επιφυλάσσομαι να απαντήσω όταν κάνω test drive.
Παντως, με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας γενιάς, που δεν αλλάζουν πολύ σε σχέση με την 1η γενιά, δεν νομίζω να δω σημαντικές διαφορές, που να δικαιολογούν μάλιστα τη σημαντική αύξηση τιμής.
Όσο για το αισθητικό κομμάτι, το 1ης γενιάς C-HR είχε one-off σχέδιο.
Δεν είναι τυχαίο οτι αρκετοί κατασκευαστές επιχείρησαν να το αντιγράψουν ως concept, αλλά και σε επιμέρους λεπτομέρειες των μοντέλων τους.
Γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να παρουσιάσουν κάτι εντελώς διαφορετικό σχεδιαστικά και όχι, και σε αυτό το σκέλος, να βασιστούν στο σχέδιο της 1ης γενιάς, αλλά προφανώς περιορίζονταν από την υπάρχουσα πλατφόρμα.
Κοινώς, άλλαξε ο Μανωλιός... -
https://www.automobiledimension.com/photos/toyota-c-hr-2024.jpg
Για εμένα το νέο είναι σαν concept car.
Πίσω όντως είναι κάπως βαρύ, αλλά με την διχρωμία είναι πραγματικά πολύ μοντέρνο
-
Ας βάλω κι εγώ το εσωτερικό.
Εντάξει, τι να συγκρίνουμε; τα ασύγκριτα; Μην ξεχνάμε ότι το C-HR πρώτης γενιάς είναι αυτοκίνητο της δεκαετίας του '10 ενώ το δεύτερης γενιάς είναι της δεκαετίας του ΄20. -
και μενα το νέο μαρέσει πολύ περισσότερο από το παλιό. μπορεί το σχήμα να ειναι ίδιο αλλά καμιά φορά οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. και εδώ αυτό συμβαινει για μένα. μαρεσει
-
This post is deleted! -
@super-t said in Toyota C-HR 2023:
Cd 0,318... Μη χειρότερα.
Αν μπορουσες να μου εξηγησεις τι ειναι αυτο θα σου ημουν υποχρεος.
-
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
Αεροδυναμικός συντελεστής
-
Οπισθέλκουσα.
Ψηλονορμαλ είναι. Θα μπορούσε να είναι και καλύτερο αλλά όχι τραγικά πράγματα για suv
-
@lap said in Toyota C-HR 2023:
Οπισθέλκουσα.
Ψηλονορμαλ είναι. Θα μπορούσε να είναι και καλύτερο αλλά όχι τραγικά πράγματα για suv
Ναι αλλα η συνολική αεροδυναμική αντίσταση εξαρτάται, πέρα από τον συντελεστή οπισθέλκουσας, και από την μετωπική επιφάνεια του οχήματος.Για παράδειγμα, το γεγονός ότι ένα sedan έχει συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0.25, δε σημαίνει ότι είναι πιο αεροδυναμικό από ένα supercar με συντελεστή 0.35. Ο λόγος; Το γινόμενο του συντελεστή οπισθέλκουσας με την συνολική μετωπική επιφάνεια είναι αυτό που μας δίνει την αεροδυναμική αντίσταση. Με απλά λόγια, στο παράδειγμά μας το sedan έχει πιο αεροδυναμικό σχήμα, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι το μέγεθος της μετωπικής του επιφάνειας είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή του supercar.
Αααχαχαχαχα ελα πειτε πως για δευτερολεπτα γουρλωσατε τα ματια -
-
Οπισθέλκουσα.
Ναι αλλα η συνολική αεροδυναμική αντίσταση εξαρτάται, πέρα από τον συντελεστή οπισθέλκουσας, και από την μετωπική επιφάνεια του οχήματος.Για παράδειγμα, το γεγονός ότι ένα sedan έχει συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0.25, δε σημαίνει ότι είναι πιο αεροδυναμικό από ένα supercar με συντελεστή 0.35. Ο λόγος; Το γινόμενο του συντελεστή οπισθέλκουσας με την συνολική μετωπική επιφάνεια είναι αυτό που μας δίνει την αεροδυναμική αντίσταση. Με απλά λόγια, στο παράδειγμά μας το sedan έχει πιο αεροδυναμικό σχήμα, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι το μέγεθος της μετωπικής του επιφάνειας είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή του supercar.
Αααχαχαχαχα ελα πειτε πως για δευτερολεπτα γουρλωσατε τα ματιαΤέτοια ώρα κάψαμε τα ελάχιστα εν λειτουργία εγκεφαλικά κύτταρα….
-
-
Οπισθέλκουσα.
Αααχαχαχαχα ελα πειτε πως για δευτερολεπτα γουρλωσατε τα ματιαΣωστή η θεωρία, αλλά λάθος το συμπέρασμα, γιατί τα supercars είναι πιο πλατιά από τα saloons, οπότε έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια και άρα οπισθέλκουσα. Άλλωστε στα supercars δεν κυνηγάνε χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή, αλλά downforce. Οι Formula 1, για παράδειγμα, έχουν Cd που πλησιάζει το 0.7, αναλόγως της κάθε πίστας.
-
@realzeus said in Toyota C-HR 2023:
Οπισθέλκουσα.
Αααχαχαχαχα ελα πειτε πως για δευτερολεπτα γουρλωσατε τα ματιαΣωστή η θεωρία, αλλά λάθος το συμπέρασμα, γιατί τα supercars είναι πιο πλατιά από τα saloons, οπότε έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια και άρα οπισθέλκουσα. Άλλωστε στα supercars δεν κυνηγάνε χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή, αλλά downforce. Οι Formula 1, για παράδειγμα, έχουν Cd που πλησιάζει το 0.7, αναλόγως της κάθε πίστας.
Χαχα Δια δεν καταλαβαινω καν τι γραφω εγω απο αλλου το πηρα.
-
Χαχαχα! Τρελέ!
-
Για suv/crossover είναι κακό? Έχεις παραδείγματα από άλλα σε αυτή την κατηγορία για να κάνουμε μια σύγκριση;
Γιατί είναι λογικό για παράδειγμα αν μιλάμε για sedans έχουμε τελείως διαφορετικά νούμερα.
Πχ μιας και είμαστε σε νήμα της Toyota, το Prius έχει 0.24 αν δεν κάνω λάθος, ενώ ένα Tesla M3 έχει 0.22 -
Θυμάμαι το corolla του 96 είχε 0,28 κ το διαφήμιζαν ως επίτευγμα. Σχεδόν 25 χρόνια μετά το chr έχει +,3x κάπου εκεί είναι και τα υπόλοιπα toyota. Έχουν βρει άλλο κόλπο, βάζουν κόφτη στα 170.
-
Μα και η τωρινή Corolla sedan hybrid, έχει 0.28?
Το όποιο είπαμε λόγω της ουράς είναι σχετικά εύκολα επιτεύξιμο σε αυτή την κατηγορία.
Αλλά για suv?
Φιλικά η ερώτηση πάντα, δεν το έχω ψάξει, απλά ξέρω ότι ένας τυπικός συντελεστής για την κατηγορία αυτή (σε θερμικά πάντα) είναι συνήθως άνω του 0.35 -
Για τα suv από 0,30 και πάνω για τυπικό Σεντάν από 0,26 εως 0,30
Εμένα το κουτάκι που έχω για αυτοκίνητο μια χαρά τετράγωνο είναι και έχει 0,31+ και γράφει απίστευτες καταναλώσεις στα ταξίδια.
Οπότε παίζει ρόλο και το βάρος και η επιφάνεια και πολλά άλλα.
-
Κουτάκι αλλά χαμηλότερο
Toyota C-HR 2023