-
@diego1960 said in Toyota C-HR 2023:
Πω μιλάμε για σοβαρή ασχήμια όχι αστεία!
Έχουν κοντέψει 25mm τη μούρη όπως αναφέρει ο τύπος. Αυτό σίγουρα συμβάλει στην περίεργη εικόνα που αποπνέει το μπροστά μέρος.
-
Δεν ξέρω, παντού το βρίσκω πολύ κακοσχεδιασμένο. Έχει πολύ επιθετικές γραμμες και λάθος επιλογή το που τοποθέτησαν την αλλαγή της διχρωμίας. Επίσης τα μπροστινά φώτα ειναι πολύ "in your face" για τα γούστα μου και πίσω αυτό το φως/σπόιλερ πολύ κακό. Ίσως το χειρότερο κομμάτι πάντως να είναι το φινιστρίνι μαζί με τη γ' κολώνα.
Και μέσα δε μου αρέσει, πολύ ιαπωνέζικο για τα γούστα μου. Σα να προσπαθούν να ταιριάξουν μια '80s αισθητική με τη high-tech εικόνα που δίνουν οι οθόνες. Νομίζω ο Σίβικας (sic) τα έχει καταφέρει καλύτερα σε αυτό, αν και αυτοκίνητο άλλης κατηγορίας.
-
Μπροστά μου θυμίζει μούρη καρχαρία, που έχει συμπιεστεί μετά από τρακάρισμα σε πλοίο.
-
@polistas said in Toyota C-HR 2023:
Τουρκία κατασκευάζεται?
Και το προηγούμενο από Τουρκία ερχόταν?Αυτό θα ήταν deal breaker αν υπήρχε συνείδηση στον νεοέλληνα.
Αλλά εδώ έχουμε πλημμυρίσει και στα γερμανικά, εκεί θα κολλήσουμε... -
@bassstarlet said in Toyota C-HR 2023:
Τουρκία κατασκευάζεται?
Και το προηγούμενο από Τουρκία ερχόταν?Αυτό θα ήταν deal breaker αν υπήρχε συνείδηση στον νεοέλληνα.
Αλλά εδώ έχουμε πλημμυρίσει και στα γερμανικά, εκεί θα κολλήσουμε...Μόνο στο μυαλό του νεοέλληνα μπορεί να μπαίνουν στην ίδια πρόταση η πάντα εχθρός Τουρκία που μας εποφθαλμιά κάθε μέρα με τη Γερμανία.
-
-
@iceman7 said in Toyota C-HR 2023:
@bassstarlet said in Toyota C-HR 2023:
Τουρκία κατασκευάζεται?
Αλλά εδώ έχουμε πλημμυρίσει και στα γερμανικά, εκεί θα κολλήσουμε...Μόνο στο μυαλό του νεοέλληνα μπορεί να μπαίνουν στην ίδια πρόταση η πάντα εχθρός Τουρκία που μας εποφθαλμιά κάθε μέρα με τη Γερμανία.
E προφανώς, αφού μόνο την Ελλάδα του νεοέλληνα βρίζει και απειλεί με κάθε τρόπο ο τούρκος.
-
Μια και δεν το βλέπω να κάνει τόσο γκελ όσο το προηγούμενο chr, τουλάχιστον να σχολιάσουμε ότι οι Τούρκοι μας έβαλαν και στα μνημόνια απειλώντας να μας βγάλουν από το ευρώ και μας κατεστησαν αποικία χρέους.
-
Παλιότερα τσεκάραμε την χώρα κατασκευής και χαιρόμασταν όταν το αμάξι που παραλαμβάναμε είχε κατασκευαστεί στην χώρα προέλευσης του κατασκευαστή. Όταν είχα παραλάβει το golf μέσω vin code διαπίστωσα ότι είχε κατασκευαστεί στην Γερμανία (Μannheim), όπως επίσης το cc 2.0 είναι made in Japan (για το 1.8 δεν γνωρίζω).
Μπορεί να είναι ψυχολογικό αλλά πάντα δίνει μια υπεραξία (έστω και σε ψυχολογικό επίπεδο) στο αυτοκίνητο που αγοράζουμε, όπως και σε όλα τα προϊόντα (λ.χ. ρολόγια made in Switcherland, δεν μπορώ να φανταστώ να αγοράζει κάποιος αυτόματο ρολόι λ.χ. IWC made in Turkey). Κατασκευαστικά δεν θα έχει διαφορά το made in Turkey από το made in Japan, δεδομένου ότι τα πάντα αυτοματοποιημένα στις γραμμές παραγωγής, ωστόσο πάντοτε το made in... παίζει κάποιο ρόλο στα ακριβά εμπορικά αγαθά -
Ρόλο παίζει στο μάρκετινγκ, μερικές φορές και στην πραγματική ποιότητα.
Αλλά το να καλούνται οι Έλληνες να σαμποτάρουν τα αυτοκίνητα τουρκικής κατασκευής, το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Από τα εξαρτήματα κι εξοπλισμό των ενόπλων μας δυνάμεων που κατασκευάζονται Τουρκία, μέχρι το ότι η Τουρκία είναι πολύ καλός πελάτης για τις ελληνικές εξαγωγές.
Πιθανότατα δεν θα είναι ακριβώς ίδιας ποιότητας με αυτοκίνητα που συναρμολογουνται Ιαπωνία, αλλά δεν το βλέπω να στέκει ως λόγος απόρριψης, όταν για παράδειγμα αγοράζουμε γερμανικά κατά κόρον. -
@piliourits said in Toyota C-HR 2023:
Αλλά το να καλούνται οι Έλληνες να σαμποτάρουν τα αυτοκίνητα τουρκικής κατασκευής, το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Από τα εξαρτήματα κι εξοπλισμό των ενόπλων μας δυνάμεων που κατασκευάζονται Τουρκία, μέχρι το ότι η Τουρκία είναι πολύ καλός πελάτης για τις ελληνικές εξαγωγές.
Πρώτη φορά πήγα Τουρκία. Κωνσταντινούπολη μια πιο σύγχρονη Αθήνα. Λες και ήμουν Μοναστηράκι ή Θησείο ένα πράγμα. Ίδοι είμαστε, τα ίδια σκατά. Αισθανούμουν σαν το σπίτι μου, εκτός από κάποιες χαϊστικες περιοχές που μοιάζουν με Ντουμπάι ή Αμερική ή κάποια Ευρωπαϊκή πόλη. Ταρίφες ίσιοι με εμάς, γενικά το ίδιο χάλι...απατεωνιά, κουτοπονηριά και ένα δουλικό στυλ εαν πρόκειται για λεφτά.
-
Εννοείται ότι δεν είναι λόγος να μην αγοράσεις αυτοκίνητο κατασκευής στην Τουρκία, τονίζω τον ψυχολογικό παράγοντα λ.χ. σε ιδεατή περίπτωση που έχει τη δυνατότητα επιλογής τι θα επέλεγε ο αγοραστής made in Japan, Germany ή Τurkey, ως υποσυνείδητη πλέον επιλογή.
Και σε αυτό που σχολίασε ο Φάνης περί Κων/πολης, αυτή η τραγική εικόνα των Ελλήνων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα 400 χρόνια Τουρκοκρατίας, δεδομένου ότι δεν περάσαμε αναγέννηση, διαφωτισμό κλπ. όπως η λοιπή Ευρώπη και μείναμε μισή χιλιετία πίσω. Εξ ου και τα ανατολίτικα χαρακτηριστικά (άρνηση συμμόρφωση στο νόμο, κουτοπονηριά, αταξία, οικονομικό αλισβερίσι για την διεκπεραίωση των εργασιών μας με το κράτος κλπ...) -
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
@piliourits said in Toyota C-HR 2023:
Πρώτη φορά πήγα Τουρκία. Κωνσταντινούπολη μια πιο σύγχρονη Αθήνα. Λες και ήμουν Μοναστηράκι ή Θησείο ένα πράγμα. Ίδοι είμαστε, τα ίδια σκατά. Αισθανούμουν σαν το σπίτι μου, εκτός από κάποιες χαϊστικες περιοχές που μοιάζουν με Ντουμπάι ή Αμερική ή κάποια Ευρωπαϊκή πόλη. Ταρίφες ίσιοι με εμάς, γενικά το ίδιο χάλι...απατεωνιά, κουτοπονηριά και ένα δουλικό στυλ εαν πρόκειται για λεφτά.
Πολύ χειρότεροι σε νοοτροπία τα μεμετια...
και φαίνεται και στις γειτονιές...
Ακόμα σε ελληνικές πόλεις με μεικτό πληθυσμό -
@nmsm2 said in Toyota C-HR 2023:
Κατασκευαστικά δεν θα έχει διαφορά το made in Turkey από το made in Japan, δεδομένου ότι τα πάντα αυτοματοποιημένα στις γραμμές παραγωγής, ωστόσο πάντοτε το made in... παίζει κάποιο ρόλο στα ακριβά εμπορικά αγαθά
Αυτό δεν το ξέρεις. Μόνο αν κάνεις το αυτοκίνητο βίδες μπορείς να δεις αν γίνεται χρήση ίδιων υλικών όπως επίσης και αν κάτσεις στην γραμμή παραγωγής και παρατηρήσεις όλα τα στάδια κατασκευής και ποιοτικού ελέγχου.
Δεν νομίζω οι κατασκευαστές να μπαίνουν σε διαδικασία να κλωνοποιούν αυτοκίνητα σε όλο το πλανήτη.
Έβλεπα το εργοστάσιο της Seat στην Αλγερία και δεν πίστευα ότι ακόμη υπάρχουν εργοστάσια που φτιάχνουν αυτοκίνητα με τα χέρια. Χειροποίητα Seat. Αναφέρω την SEAT για να μην γίνει καμιά παρεξήγηση με τα Toyota.
Άλλα αυτοκίνητα παίρνει ο Γερμανός, άλλα ο Αλγερινός, άλλα ο άνθρωπος που μένει Ελλάδα. Δεν είναι πανομοιότυπα. -
Τι εννοείς με τα χέρια; Το αμάξωμα ρομπότ το φτιάχνει. Στο απόσπασμα φαίνεται η συναρμολόγηση
-
@nmsm2 said in Toyota C-HR 2023:
Παλιότερα τσεκάραμε την χώρα κατασκευής και χαιρόμασταν όταν το αμάξι που παραλαμβάναμε είχε κατασκευαστεί στην χώρα προέλευσης του κατασκευαστή. Όταν είχα παραλάβει το golf μέσω vin code διαπίστωσα ότι είχε κατασκευαστεί στην Γερμανία (Μannheim), όπως επίσης το cc 2.0 είναι made in Japan (για το 1.8 δεν γνωρίζω).
Μπορεί να είναι ψυχολογικό αλλά πάντα δίνει μια υπεραξία (έστω και σε ψυχολογικό επίπεδο) στο αυτοκίνητο που αγοράζουμε, όπως και σε όλα τα προϊόντα (λ.χ. ρολόγια made in Switcherland, δεν μπορώ να φανταστώ να αγοράζει κάποιος αυτόματο ρολόι λ.χ. IWC made in Turkey). Κατασκευαστικά δεν θα έχει διαφορά το made in Turkey από το made in Japan, δεδομένου ότι τα πάντα αυτοματοποιημένα στις γραμμές παραγωγής, ωστόσο πάντοτε το made in... παίζει κάποιο ρόλο στα ακριβά εμπορικά αγαθάGolf απo Brazilia και το ιδιο απο Γερμανια εχει σημαντικη διαφορα στην ποιοτητα γιατι οι πολλοι τοπικοι προμηθευτες πιθανον να εχουν ριγμενη ποιοτητα πχ στα πλαστικα και στην συναρμογη.
Το δικο μου Jetta IV ηταν φτιαγμενο στο Μεξικο και απλα σε ενα σημειο δεν ειχε μπει καλα ενα πλαστικο μονο κατα τα αλλα ηταν πολυ καλο αλλα ειχε μικροδιαφορες σε σχεση με το Ευρωπαικο.
Για τα Τουρκικα Τογιοτα δεν ξερω αν εχουν διαφορες. Τογιοτα Rav4 απο Καναδα εχουν διαφορες στον εξοπλισμο για παραδειγμα δεν εχουν πανοραμικες ηλιοροφες επηδη δεν υπαρχει τοπικος προμηθευτης για αυτες ενω το ιδιο αμαξι απο Ιαπωνια εχει. Επισης ειναι και διαφορετικος ο χαλυβας που χρησιμοποιουν, για Καναδα ειναι σιγουρο, για Τουρκια δεν ξερω.
-
@lap said in Toyota C-HR 2023:
Τι εννοείς με τα χέρια; Το αμάξωμα ρομπότ το φτιάχνει. Στο απόσπασμα φαίνεται η συναρμολόγηση
Δεν βλέπεις ότι η γραμμή παραγωγής είναι χειροκίνητη? Σπρώχνουν τα αμάξια στον επόμενο σταθμό!
Ακόμα και τα Μπουλονια τα βιδώνει με το κρουστικό, ενώ σε άλλα βίντεο που έχω δει έχουν ένα τετραπλό /πενταπλό που τα βιδώνει όλα μαζί.
Γενικά πιο χειροκίνητη διαδικασία -
Μάλλον ειναι η δοκιμαστική παραγωγή. Το εργοστάσιο είναι κάπως άδειο.
-
Σε αυτο το βιντεο φαινεται μονο το τελικο σταδιο, γενικα οντως ειναι αργοι μπορει απλα να ειναι καινουριο το εργοστασιο. Παντως φαινεται οτι τα κοιτανε προσεκτικα.
-
@fanis75 Υπεραπλουστεύεις, και προσπαθείς να εξισώσεις συμπεριφορές, θέλοντας (;) να δείξεις πως τελικά είμαστε το ίδιο;
Αλλά για ποιό λόγο το κάνεις αυτό; (ρητορική ερώτηση, απλά σκέψου μόνος σου).Όταν είχα πάει το '82 Κωνσταντινούπολη, βλέπαμε ανθρώπους να κάθονται πάνω στα σκουπίδια, και λίγο πριν μπούμε στην Πόλη, φαινότανε μαυρίλα από πάνω της, ενώ ήταν η πρώτη φορά που μύρισα καυσαέριο/πετρέλαιο στην ατμόσφαιρα.
Και τότε στην Αθήνα υπήρχε, ας το πούμε, υστερία για την ατμοσφαιρική μόλυνση, αλλά τέτοιο πράμα δεν υπήρχε εδώ!
Φυσικά είδα και ωραία πράματα...
Toyota C-HR 2023